Tak teď jsem asi úplně mimo a nechápu přestřelku mezi Pawlikem a Demem, myslím, že to lehce odbočilo do tématu. Oba pánové by si měli dojít ve dvou někam do lesa a pak nám sdělit výsledek hry "ring volný" ... (Deme, ty to prosím ode mne ber jako fór
)
Takže se vrátím k tomu, co začal dělat Pa
vlík a já mu chtěl podat pomocnou ruku a Martens nabídl vytvoření automatického "porcovače". Všichni tři jsme asi vycházeli z toho, že to, po čem se tu dlouho volá, je veřejná dostupnost zrcadla
celého trainsetu přibaleného na DVD s tratí BP na jenom místě bez nutnosti kupovat disk, a nejlépe s odděleným chováním a modely pro snadnější aktualizace při změně ladění.
Ale ono to najednou vypadá vše trošku jinak. Takže chápu-li to dobře, narozdíl od DVD tu jde pouze o zajištění přímé dostupnosti vozidel, která dnes již nikde k mání nejsou, ostatní vozidla řešit pouze odkazem. Je to více práce, protože nelze trainset pouze rozporcovat, ale bude se muset jít vozidlo po vozidle a dohledávat, která jsou dostupná a nedostupná a podle toho pak tvořit webovou stránku. To by neměl být problém, jen to bude běh na delší trať.
Stejně tak není problém pro Dema i ostatní modeláře vytvořit jednoduchý web s downloadem aktuálních eng/wag/sd souborů pro jednotlivé řady vozidel používaných v TBP, kde je budou mít dostupné bez nutnosti stahování nebo pořizování TBP. A to by mohlo být mnohem rychleji. Takový web s laděním by byl dobrý i pro aktivitáře, když užívají zahraniční vozidla, která mají prapodivná ladění. Doporučené engy a wagy pro shodu s českým a slovesnkým trainsetem by tu také mohli být k mání.
Problém vidím jen v možných rozdílech mezi modely, kde autoři dali souhlas k umístění na DVD, ale nedali souhlas k vystavení na web, protože mají vozidla na svých webech. Pak je nutné, aby na DVD bylo stále zachováno stejné ladění, jako je na webu autora. A to bohužel někdy není. A aktivitáři mi jistě dají za pravdu, že jinak vyladěné vozidlo se jinak chová a může způsobit nehratelnost aktivity.
No nic, uzavřu to:
1) Pochopil jsem správně, že není reálné legálně vystavit ne web celé zrcadlo TBP?
2) Zbyňku, prosím, máš někde přehled, která vozidla mohou být jen na DVD, ale ne na jiných webech než autorů? Pokud ano, prosím pošli.
3) Autoři skinů a vozidel, máte zájem o rychlé vytvoření webu obsahujícího download aktuálních eng/wag/sd souborů z TBP pro jednotlivé řady vozidel?