TRAINSET BP, připomínky, návrhy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Protože jsou to práce konkrétního modeláře a každý chce prezentovat své práce na svém webu.
Jiná situace je, pokud například nějaký skinař své stránky nemá, tak naopak takovou možnost uvítá.

Co se Bastardů týče, tak ty, pokud se nepletu, používají kabinu řady 362 nebo 363, protože zatím neexistuje kabina přímo pro ně. Sice jsou to cvf soubory 371.cvf a 372.cvf, ale když se do nich podíváš, tak to jsou vlastně kabiny 362 a 363.

Slovenské dvojičky 131 jsou směrovány také na kabinu 362, vzhledem k tomu, že stále neexistuje použitelná kabina pro řadu 131.

Pro Lukyho: to, o čem tu teď diskutuje Pavlík a do čeho se pouští, je vystavení trainsetu T(BP) 8 na web tak, aby byl dostupný bez nutnosti kupovat DVD nebo aktualizovat Trainset ze sinusu z verze 3 na dnešní verzi 8. Zatím nic víc, nic míň. Takže engy budou použity tak, jak jsou součástí T(BP) 8.

Ladičů je jinak málo, takže pokud máš pocit, že je něco naladěno špatně, ujmi se toho, uprav, nech posoudit na fóru a nebude pak problém zapracovat do T(BP) jak na DVD tak na webu, kde po rozporcování na model a ladění budou aktualizace také hračka, oproti současnému sinusu

Edie napsal:
Mě tady uniká podstata. Nevím, proč někteří modeláři zakazují své modely dávat ke stahování někde jinde. Já jsem se jenou ptal dema nebo duusa, zda-li bychom mohli jejich modely a skiny umístit fyzicky do katalogu a dostala se nám odpověď, že ne, ale že můžeme linkovat tak, aby se to jim započítalo do stahování. To už dokážu pochopit, ale nevím, proč to někteří zakazují, když to jde udělat takhle.
Třeba proto, aby autoři modelů mohli svá díla pohodlně aktualizovat. Pokud budu mít modely roztahané po x stránkách a budu chtít vydat nějaký update (chování, úprava modelu), tak budu muset obepisovat x majítelů těchto stránek aby u sebe provedli update. To aby si pak člověk pamatoval co kde má ke stažení... výsledkem může být zárodek bordelu a nekompatibility.
Pokud by v katalogu byl link na model který bude fyzicky u mě, je vše OK. Zde mám jistotu, že si uživatel z "cizích" stránek stáhne můj model v nejaktuálnejší podobě.

To je třeba můj případ. Uživatel si z mých stránek stáhne zvuky. Pak objeví starší verzi na jiných stránkách a "přebije" si aktuální verzi starší. A protože soubory mají stejné názvy, ale jiný obsah, stěžuje si přímo mě, že to mám asi blbě. Pak musím do svých aktualizací "vpašovat" různé zvuky policejních sirén místo houkaček, abych se ukázalo, kdo má zkombinované zvuky.:D
Pro TBP jsem souhlas s umístěním na jiný web dal, ale pro nikoho jiného už ne.

Kanku: A neměla by to být spíš starost vystavovatele? A nebo jak jsem již napsal, linkovat přímo na autora, pak je zaručená aktuálnost.

Kank napsal:
Přesně tak to chápu já. Do nějakých katalogů ala Filip Havel by měly být věci ke stažení jen takové, kde modelář nebo skinař nemá své stránky. Jinak jen odkaz na příslušný web autora. Stejně by to mělo být v případě TBP. Jen Pavlík, jestli se do toho pustí bude muset občas hlídat, jestli odkazy jsou platné. Pokud například Čouda udělá z nějaké řady Cargo, tak původní verze by pak mohla být přímo v katalogu nebo portálu TBP. Ale není lepší se dohodnout a udělat jen jeden takový portál společně pro vše ? Ale nedělal to kdysi Zdeněk I u sebe ?
Zatím mi to jen případá že je nadšení pro věc vždy větší než volný čas, který tohle umožní realizovat.
Jacek napsal:
Tady byla chyba i u mne, že jsem nevěděl o existenci různých nahrávek pod stejným názvem. Ale v poslední aktualizaci jsem staré nahrávky od Dejva přejmenoval, tak by se to už nemělo prát. Ale jen doufám, že do příště to už bude komplet Jackovo a nic se už bít nebude. :D

Naposled editoval moderátor:
Tady byla chyba i u mne, že jsem nevěděl o existenci různých nahrávek pod stejným názvem. Ale v poslední aktualizaci jsem staré nahrávky od Dejva přejmenoval, tak by se to už nemělo prát. Ale jen doufám, že do příště to už bude komplet Jackovo a nic se už bít nebude. :D
[/quote]
Tak on by to byl problém i do budoucna, pokud vydám znovu vyrobené existující zvuky v lepší kvalitě (wav 22050 Hz místo 11025 Hz), většinou diesly nebo motory. Pak to opět půjde zkombinovat s tím co právě bude v TBP, akorát to uživatel okamžitě pozná a asi to nebude tak dramatické jako tenkrát :)

Zbyněk Šemora napsal:
Ale není lepší se dohodnout a udělat jen jeden takový portál společně pro vše ? Ale nedělal to kdysi Zdeněk I u sebe ?
Zatím mi to jen případá že je nadšení pro věc vždy větší než volný čas, který tohle umožní realizovat.

Dneska jsem zrovna se Zdeňkem telefonicky hovořil a přesně takto by si chod portálu představoval. Ale je přiliš časově vytížen. Já sám správu celého portálu nezvládnu, ale někoho si k tomu seženu. Jde tak o tři lidi. Je potřeba udělat zcela novou strukturu portálu. Mohli jste si všimnout, že se na simtrainsu teď nic nového neděje.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale není lepší se dohodnout a udělat jen jeden takový portál společně pro vše ? Ale nedělal to kdysi Zdeněk I u sebe ?

Presne to som ti ponúkal a volný čas na to takisto mám. Nechceli ste.
Pretože niektorý boli vyplašený , že budú musieť nejakú malú sumu platiť. Pritom sme mohli ísť kľudne aj na polovicu s tebou.(ja som písal, že sám to nie som ochotný financovať) Ale teraz je to už pasé.
Ešte aj web pekne design spraviť by nebol problém. Html robím. Radšej ste sa všetci chytili na tom , že to sám nie som ochotný platiť. Vaša chyba.

Kdo nechtěl? Vycouval jsi z toho tak rychle, že se po tobě jen zaprášilo!
Tak já si myslím, že to bylo asi takhle. Psal jsi tu o tom, že Zbyněk je "pašák" když se mu povedlo z toho udělat byznys,
budiž mu to přáno. Na to se zde objevil návrh, že by se mohl Dem o downloady starat, když má pořád ty připomínky ke stávajícímu stavu - payware.
Dem do toho jde, ale náhle zjišťuje, že bez financí to opravdu moc dobře nejde (a že logicky ze svého to zponzorovat nebude) a rychle řadí zpátečku.

Takže mám tři možnosti:
1. Nelíbí se mi, že trainset je dostupný jen za poplatek, založím web a jako matka Tereza to táhnu ze svého, protože opravdu chci a nic mě nepřesvědčí o opaku.
2. Ze svého to nechci táhnout a uvědomuji si, že to ani nejde, tak aspoň držím jazyk za zuby a neremcám.
3. Nadávám a web táhnout nechci, jsem tedy za vola.

Prečítaj si to ešte raz. Všetko aj s webom aj smiestom aj prácu okolo toho som ponukol. Jedine som narovinu napisal, že to sam platit nebudem. A na to si sa chytil ty a ten chytrolin co este v MSTS nikdy nic neurobil.... TO ostatne su uz len Keci.

Dobře ti tak, naběhnul sis´ tak si to vyžer, nejdřív pindáš nad poplatkem
a když dojde na lámání chleba, tak už taky přepočítáváš bankovky.
Nebyli jsme jediní dva "kreténi", kteří se nad tvým přístupem od srdce zasmáli.

No to ja viem. Tých Kretenov je tu viac :)
Okrem toho nepindám nad poplatkom. Kedykoľvek som mohol mať to DVD zadarmo, či už od Zbyňka, alebo s Warezu. Nestiahol som si. Lebo to nepotrebujem. Uplne vam unikol zmysel toho celeho, co sa viazalo na neverejne skiny a modely, ze aky problem to je pre aktivitárov. O nič viac ako BP aktivity pre toho čo BP nemaju. A toto som vedel pekne vyriešiť. No ale to ostatné už by som sa len opakoval.........
Beznadejne :) Papa :) A nemusím si nič vyžrať, lebo tento problém sa ma už netýka :)

Štěstí, že každý můžeme mít svůj názor na míru duševního
poškození našeho protějšku a neoblomné přesvědčení, že mi sami jsme naprosto v pořádku.
Ovšem neštěstí pro člověka je, když začne mít pocit, že je obklopen samými blbci (nebo "kretény"), to s ním začíná být něco v nepořádku.

Hmm....na filozofiu to ešte nebude. Ešte popracuj na sebe :) Pre mňa uzavretá téma :) papa

Tak teď jsem asi úplně mimo a nechápu přestřelku mezi Pawlikem a Demem, myslím, že to lehce odbočilo do tématu. Oba pánové by si měli dojít ve dvou někam do lesa a pak nám sdělit výsledek hry "ring volný" ... (Deme, ty to prosím ode mne ber jako fór ;-) )
Takže se vrátím k tomu, co začal dělat Pavlík a já mu chtěl podat pomocnou ruku a Martens nabídl vytvoření automatického "porcovače". Všichni tři jsme asi vycházeli z toho, že to, po čem se tu dlouho volá, je veřejná dostupnost zrcadla celého trainsetu přibaleného na DVD s tratí BP na jenom místě bez nutnosti kupovat disk, a nejlépe s odděleným chováním a modely pro snadnější aktualizace při změně ladění.

Ale ono to najednou vypadá vše trošku jinak. Takže chápu-li to dobře, narozdíl od DVD tu jde pouze o zajištění přímé dostupnosti vozidel, která dnes již nikde k mání nejsou, ostatní vozidla řešit pouze odkazem. Je to více práce, protože nelze trainset pouze rozporcovat, ale bude se muset jít vozidlo po vozidle a dohledávat, která jsou dostupná a nedostupná a podle toho pak tvořit webovou stránku. To by neměl být problém, jen to bude běh na delší trať.

Stejně tak není problém pro Dema i ostatní modeláře vytvořit jednoduchý web s downloadem aktuálních eng/wag/sd souborů pro jednotlivé řady vozidel používaných v TBP, kde je budou mít dostupné bez nutnosti stahování nebo pořizování TBP. A to by mohlo být mnohem rychleji. Takový web s laděním by byl dobrý i pro aktivitáře, když užívají zahraniční vozidla, která mají prapodivná ladění. Doporučené engy a wagy pro shodu s českým a slovesnkým trainsetem by tu také mohli být k mání.
Problém vidím jen v možných rozdílech mezi modely, kde autoři dali souhlas k umístění na DVD, ale nedali souhlas k vystavení na web, protože mají vozidla na svých webech. Pak je nutné, aby na DVD bylo stále zachováno stejné ladění, jako je na webu autora. A to bohužel někdy není. A aktivitáři mi jistě dají za pravdu, že jinak vyladěné vozidlo se jinak chová a může způsobit nehratelnost aktivity.

No nic, uzavřu to:
1) Pochopil jsem správně, že není reálné legálně vystavit ne web celé zrcadlo TBP?
2) Zbyňku, prosím, máš někde přehled, která vozidla mohou být jen na DVD, ale ne na jiných webech než autorů? Pokud ano, prosím pošli.
3) Autoři skinů a vozidel, máte zájem o rychlé vytvoření webu obsahujícího download aktuálních eng/wag/sd souborů z TBP pro jednotlivé řady vozidel?

Back
Nahoře