Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Tommy66 napsal:
W302 napsal:
Zdravím,

Mám menší problém, když postavím traffic a počítačem řízený vlak dojede do stanikce tak se pro mě nerosvítí zelená. Mohl by mi někdo poradit kde jsem udělal chybu?? Konkrétně se jedná o stanici Odry. Počítačem řízený vlak jede ze zastávky Mánkovice.

Tak za prvé - tento příspěvek patří do vlákna "Aktivity + tvorba aktivit"
Za druhé - popis situace je šílený. Z toho nikdo nepozná odkud kam hráč jede, hlavně po které koleji atd. Pokus se na správném místě situaci popsat přesně a věřím že se najde někdo kdo bude mít nápad kde je chyba.
Omlouvám se, jsem začátečník a myslel jsem si že když mám tento problém u aktivity pro tuto trať, tak že bychse mohl odpovědi dočkat v tomto vlakně.

Musa napsal:
Kuba napsal:
Stavitelxx napsal:
Zkrátka jsou dvě možnosti, buď aktualizaci vydám na Vánoce, ale Praha bude hotová pouze kolejově bez krajiny, nebo aktualizaci vydám o pár měsíců později a Praha už bude kompletně dokončená, takže co bude lepší???
Já jsem všemi dvaceti proto, aby si to vydal pouze s kolejema, na krajinu se dá počkat.:)

Měl bych jednu otázečku. Jak moc si hýbal s kolejema na Prahu??? Když ukončím aktivitu v Úvalech, nebudu mít poškozené PATHS, jakmile vydáš další aktualizaci???

Já jsem teda taky pro,aby se Praha vydala bez krajiny.Dá se po kolejích normálně jezdit i tak do celé Prahy,takže jsem pro aktuální Vánoční aktualizaci :)

Také jsem pro to,aby se Praha vydala zatím bez krajiny a potom ten zbytek ;-)

Pánové projeďte si na této trati pár kilometrů na nedodělkách a zjistíte, že to je o ničem. Já si teda počkám. Ono dělat aktivitu na koleje bez krajiny jde špatně, než na koleje i s krajinou.

alcapone napsal:
Pánové projeďte si na této trati pár kilometrů na nedodělkách a zjistíte, že to je o ničem. Já si teda počkám. Ono dělat aktivitu na koleje bez krajiny jde špatně, než na koleje i s krajinou.
Ono jde hlavně o ten úsek Praha hl.n - Běchovice, to je deset kilometrů a to se bez krajiny dá přežít, hlavní je že nebude třeba aktivity z východu do Prahy dělit na dvě části, a taky jak už sem psal že v novém GVD se jezdí po novém spojené a to zatím nikde není.

Zdravím,
já se taky raději přikláním k té variantě, že aktualizaci vydám až o pár měsíců později s dokončenou krajinou v Praze, stejně kdybych Prahu zveřejnil na Vánoce, tak v celé Praze by se nedaly tvořit aktivity, protože by tam nebyly funkční rychlostní značky, navíc při tvorbě krajiny se může stát, že budu potřebovat někde pohnout s kolejema, to by taky aktivitám neprospělo, takže s tím vydáním raději počkám.
Krom toho je tu ještě Zbyněk, krerý snad vydá aktualizaci o Vánocích, takže si můžete naplno vychutnat jeho dílo.

A Kubo, jak moc jsem hýbal s kolejema na Prahu? Ale odkud na Prahu? S kolejema jsem hýbal v Polance nad Odrou - celou Polanku jsem zboural a vše postavil znovu, protože to tam bylo hrozné, i koleje i krajina. Pak už jsem s kolejema myslím nehýbal nikde, ještě ale uvažuju, že překopu koleje v odbočce Dluhonice, taky to tam místama postrádá realitu...
A jinak jsem v některých stanicích na koridorech měnil návěstidla, nevím jestli to bude mít nějaký vliv na aktivity.

alcapone napsal:
V editoru stejně nepoznáš kde krajina je a kde není a třeba při aktivitě Excelsioru, kdy jedeš 10hod z Košic, tak radši pojedu nakonci 10min bez krajiny, než to zapíchnout na periférii a mít aktivitu prakticky bez konce.
Stavitelxx napsal:
...stejně kdybych Prahu zveřejnil na Vánoce, tak v celé Praze by se nedaly tvořit aktivity, protože by tam nebyly funkční rychlostní značky, navíc při tvorbě krajiny se může stát, že budu potřebovat někde pohnout s kolejema, to by taky aktivitám neprospělo, takže s tím vydáním raději počkám...
OK, sice si mě moc nepotěšil, ale zase o to víc se budu těšit na Prahu s krajinou.:D
Stavitelxx napsal:
A Kubo, jak moc jsem hýbal s kolejema na Prahu? Ale odkud na Prahu? S kolejema jsem hýbal v Polance nad Odrou - celou Polanku jsem zboural a vše postavil znovu, protože to tam bylo hrozné, i koleje i krajina. Pak už jsem s kolejema myslím nehýbal nikde, ještě ale uvažuju, že překopu koleje v odbočce Dluhonice, taky to tam místama postrádá realitu...
A jinak jsem v některých stanicích na koridorech měnil návěstidla, nevím jestli to bude mít nějaký vliv na aktivity.
S těma kolejema jsem to myslel tak, že bych aktivitu zapíchnul v Úvalech a pak dokončil až budu Praha hotová, ale pokud si hýbal Polankou a do toho ještě možná ty Dluhonice, tak radši počkám úplně, není nic horšího než v aktivitě opravovat poškozenou trasu.

Ondra.H napsal:
.....v novém GVD se jezdí po novém spojené.....
Ještě se nejezdí! Sice je to už nakreslené, ale vhledem k tomu, že na hlavním bude většina vlaků křížem (Vršovice-Libeň, Vyšehrad-Balabenka), díky kapacitě a naprosto nevhodně uspořádáném libeňském zhlaví je ještě velkou neznámou, zda vůbec bude možné tento velkolepý plán skloubit s reálem! :)

Stavitelxx napsal:
....
Krom toho je tu ještě Zbyněk, krerý snad vydá aktualizaci o Vánocích, takže si můžete naplno vychutnat jeho dílo.
...
Je to jen přání, ale snad to nějak dopadne. :D
Martine, já dřív bral ohledy na aktivity, aby se narušilo co nejméně tras, ale zjistil jsem, že je to cesta do pekel. Pokud mi nesedí nějaké začátečnické řešení kolejí, je nutné udělat radikální řez. Oprava poškozených tras v aktivitách je proti rekonstrukci stanice úplná brnkačka. Jednou za půl roku nebo rok se to dá snést.
Problém je totiž ten, že časem Ti někdo vyrobí nádraží na míru, ale do špatně položených kolejí. Odtud už není cesta zpět. Současní modeláři naštěstí ve většině případů komunikují a na chyby v kolejích upozorní.

Mám problém, když odjíždím z Ostravy hlavního směrem na Svinov, tak hned za koncem peronu na hlavním se mi objeví hláška: Úkol ukončen - vlak vykolejil. Zkoušel jsem trasu vlaku natrasovat jak z jedné, tak druhé strany peronu, ale pokaždé se ve stejném místě objeví stejný problém. Kde může být chyba? Předem díky za pomoc.

Jde o to, s čím tam jedeš. Chyba může být také v nevyladěných vozech.

Jedu se 151 001, tam si mystlím, že žádný problém není.

Nevím jak u 321, ale některé tratě požadovaly vypnutí vykolejení v MSTS.
http://img189.imageshack.us/img189/8205/nastaven.jpg
Dan

Vykolejování rozhodně vypni. Není podle reálu. S tou 151 001 jedeš solo? Ta by neměla dělat problémy.

Tak jsem se právě na to díval a vykolejení mám vypnuté, takže tam problém není. S tou 151 nejedu solo ale se soupravou IC 582. Chyba bude nejspíš jinde...:(

Jaké jsou v IC582 vozy? Otevři si wag soubory a zkontroluj nastavení spřáhel.

Mám tam použity vozy Bee508, Bee, Bpee, Bmee a Ampz. Nastavení spřáhel je v pořádku. Nemůže být chyba v kolejích na tom místě?

Nvm kde může být chyba ale jestli to nějak pomůže, tak jsem si kdysi tunil rybáky, a dopadlo to tak že při použití průběžné vozy krom loko (363) mi prostě uletěly pryč do výšky tak 100m a vzálenost 500m :-D.

Omlouvam se za OT

Folcek: Zkus ten inkriminovaný úsek projet sólo mašinou, kterou máš na tom vlaku. Pokud vykolejí, je chyba v trati. Pokud úsek projede, je chyba ve vozech.

Chci se zeptat? vykolejuje Ti Tebou rizena souprava,neni to nejakej servis narazejici do stac vozu?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře