Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

OT: mohl byste mi někdo poradit, ve kterém programu se dají prohlédnout nabídnuté screeny /pcx)? Děkuji

Irfanview - http://irfanview.com - zdarma a rychly

Zbyňku, asi si hrabal prstíčkem málo, nebo na nesprávném místě, já požádal Matese a za hodinu už stál most v MSTS na svojem místě:D
Ale celý most není vymodelovaný, také ho mám poskládaný ze všeho možného, co počítač dal, jenom ten vysoký pilíř s lany je vymodelovaný.
Klidně si ho pak zkopíruj, až vydám aktualizaci. Ale možná ho Mates do té doby dá na své stránky ke stažení.

No jasně že chci dát do Prahy tramvaje, co by to bylo za Prahu bez tramvají? Ale jezdit nebudou, budou tam jenom jako statické objekty stát někde na zastávkách, nebo na křižovatce. Na některé místa se to hodí, tam kde železnice jede podél tramvajových kolejí, nebo se s nimi mimoúrovňově kříží, hodně takových míst je právě mezi Vršovicemi a Smíchovem (pod Nuselákem, na nábřeží Vltavy...)
Problém je jenom v tom, že nemám tramvaje, nemůžu tam dát nějakou z Ostravy, nebo Olomouce, mají úplně jiné textury i nápisy na informačních tabulích.
No jako pro mě by to problém nebyl, já tam klidně dám tramvaj s cedulí DUBINA a texturou Ostravského shoppingparku, ale nechci pak vidět tu kritiku, která se na mě sesype:D

Honza nedělal novou verzi hlavního nádraží. Ten hlavák je směs objektů od více modelářů. Od Honzy je tam nádražní budova a objekty na 5-7 nástupišti, tu vysokou halu nad 1-4 nástupištěm teď nevím kdo modeloval, ale poslední úpravy na ni dělal Miran a všechny nové objekty na 1-4 nástupišti dělal Mates, za což mu moc děkuji, protože se s tím dřel dost dlouho a ještě to stále není hotové.

Jinak s tím množstvím objektů máš pravdu, maturitu už jsem složil, ale doktorát mě ještě pořád čeká a to skoro na každém čtverci. Počet objektů na hotových čtvercích se mi většinou pohybuje mezi 2000-2500, takže počítače dostanou docela zabrat, ještě když k tomu připočítám hlášení rozhlasu ve většině Pražských stanic, silniční provoz, odstavené vozy a lokomotivy na nádražích, občas nějaká ta tramvaj nebo letadlo, no sám jsem zvědavý:D
U mě je to ale zatím v pohodě, FPS kolem 50.

Taky Ti Zbyňku musím pochválit ty nové stromy a křoviny, které teď používám v Praze, jsou perfektní, krajina teď vypadá úplně jinak. Nevím kdo Ti je modeloval, tak mu poděkuj za mě:oops:
Hodně užitečné jsou ty skupinky stromů 60m, 130m. A bylo by super, kdyby byly takové skupinky i nízkých křovin, něco jak mám na jednom screenu z Prahy pod Hloubětínským viaduktem, aby to prostě byly jenom nízké křoviny (do 10 metrů výšky), ale na velké ploše. Zkus to navrhnout tomu kdo Ti ten porost modeluje.

Kubo, s kolejemi jsem myslím hýbal jenom v té Polance, tam je to komplet nově postavené. Jinak asi nikde, ani v Dluhonicích ne, na ty jsem se vykašlal, nebyl čas:)

Naposled editoval moderátor:

Jen mi vysvětli, jak tam chceš nacpat ty tramvaje.:D
Já si teď dopoledne chtěl osadit jen poslední 4 náspy do Hrabovky a myslel jsem že PC poletí dveřmi.
Uchopil jsem násep a chtěl jsem jej položit na své místo. Ale během pohybu se začala načítat změna kamery a po zastavení mne to odstřelilo někam do kosmu. Já se vzdaloval od země nahoru a nešlo to zastavit. Pak jsem editor ukončil a násep se mi uložil někde ve dvou kilometrech vysoko. V editoru jsem jej nenašel a přizemnil jsem ho až zápisem ve w. Na druhý pokus o osazení se mi podělal editor, z 1300 objektů jsem měl jen 600 a po dalším restartu mi zase zmizel čtverec s Vršovicemi. To už jsem byl sprostej. Vše se po teleportování sem a tam zase načetlo, poškozeno nemám nic, jen ten počítač nemá dnes na MSTS náladu. Asi mi naznačil, že dnes se mám na to vykašlat.
Prostě na starém kopytu počítači se nedá v Praze pracovat.:D Neumím si ale představit do tohoto plovoucího prostředí cpát ještě další dopravní ruch velkoměsta.

Stavitelxx: FPS kolem 50? Co máš proboha za PC sestavu? Já mám u této trati problém s načítáním i ve volné jízdě. Např Kolín se mi načte až po příjezdu do stanice. Asi budu muset zainvestovat do nového PC.

Stavitelxx napsal:
Na ukázku přikládám pár screenů ze stavby Prahy.
Vím že jsou v blbém formátu (pcx), ale nechce se mi to předělávat, komu se to nechce otvírat, tak se nedívejte:P
Screeny vypadají pěkně, chválím, ačkoliv to obvykle nedělám. Nejsem sice příznivcem této moderní doby, ale určitě se rád po novém úseku projedu. A jestli za měsíc, za dva, za tři, to je jedno...
Pavlík: Zainvestovat do nového PC ani nemusíš, tady jde čistě o procesor a RAM-ku. Tady na notebooku mám 1,87 GHz a 2 GB RAM a jede v pohodě. Na PC mám 1024 MB RAM a procesor 950 MHz a FPS je mnohem nižší.

Zbyňku, ty tramvaje budou jenom statické objekty, nepohyblivé, umístit na křižovatku tramvaj bude stejné, jako bych umístil vedle silnice činžák.

Největším zpomalovačem editoru jsou rozhodně rychlostní značky.
Nenarazil jsem nikdy na nic jiného, co by tak moc brzdilo editor, jako právě rychlostní značky.
To že se po Praze pohybuješ šnečí rychlostí je právě tím, že v blízkosti máš hodně rychlostních značek. Zkus si ty značky smazat (bez uložení) a uvidíš, jak ti najednou editor pofičí. Budeš moct do Prahy dělat třeba olympijské průvody a nebudeš mít s počítačem problémy, ale jakmile umístíš do okolí několik rychlostních značek, tak končíš, opět budeš několik sekund čekat, než se Ti označí objekt a pak je budeš hledat někde ve vesmíru:D

Mimochodem u Tvé tratě jsem to už jednou zkoušel. Chtěl jsem se podívat, jak máš postavené hlavní nádraží v Praze, jenže ten editor se příšerně kousal, tak jsem vytrhal všechny rychlostní značky a bylo to úplně o něčem jiném.:D

Já mám všude po Praze rozesety komíny, je to jen provizorní označení místa, kde budou rychlostní značky. Ty značky ale budu dělat až úplně nakonec, jako poslední věc, až bude hotová krajina, jinak by to i ten můj počítač nezvládal.
A pokud se chystáš rekonstruovat některou větší stanici, tak opět nejdříve smaž všechny rychlostní značky, až potom dělej rekonstrukci a nakonec ty značky vrať zpět.

I když rychlostní značky se vlastně nedělají jako poslední, ale předposlední. Úplně poslední krok je vložení staničního hlášení (zvukového sloupu). S tím už mám taky zkušenosti, pokud mám větší stanici s mnoha objekty na čtverci a umístím zvukový sloup, tak už tam nic dalšího nedám, vždycky mi to při uložení spadne.
Takže můj postup je udělat koleje, potom krajinu, potom rychlostní značky a nakonec zvukový sloup:D
Ale možná že na Tvém počítači to funguje jinak, říkám jen můj systém, každý počítač je jiný...

No Pavlíku, počítač mám docela hodně silný, FPS je většinou mezi 50-60, takže paráda.
Ale záhadou je, že mi to občas spadne ve větší stanici, když se má načíst staniční hlášení...a to používám hlášení pro slabší počítače:D:D:D
Přitom na starém počítači mi to nikdy nespadlo, ten nový jede perfektně, ale s hlášením se nějak neumí poprat...a to používám nastavení podle Zbyňkového desatera

Martine, napiš nám prosim tvojí sestavu, abychom se mohli inspirovat :)

Gajdma napsal:
Pavlík: Zainvestovat do nového PC ani nemusíš, tady jde čistě o procesor a RAM-ku. Tady na notebooku mám 1,87 GHz a 2 GB RAM a jede v pohodě. Na PC mám 1024 MB RAM a procesor 950 MHz a FPS je mnohem nižší.

Tak tady názorně vidím, že je opravdu rozdíl mezi 1GB a 2GB RAM. A to jsem měl ještě nedávno jen 512MB. Po upgrade se zrychlila stabilita MSTS ve velkých stanicích s hodně trafikem. Dříve to vůbec nešlo projet.

Sestavu máme podobnou s tím rozdílem paměti (1GB) a FPS je hned znát. Možná také není zanedbatelná sběrnice pro grafickou kartu. Já mám na desce AGP4x, ale karta umí i 8x. Vykreslování objektů v dálce nestíhá.

Ta Martinova PC sestava by mě fakt zajímala.

Pravděpodobně bude mít:
Procesor 2X ne-li už 4X, 2,7GHz
4G RAM DDR3 na 1600MHz
VGA 1G na PCIe

Procesor mám 4x 2,7GHz
4GB RAM
Grafiku Radeon 512 MB
SSD Harddisk (ten taky hodně přidá na výkonu PC)
a MSTS šlape jak Švýcarské hodinky, akorát to staniční hlášení dělá problémy...

Ten hardisk, to je dobrý nápad. Největši brzda pro MSTS je právě hardisk, klasický otáčkový, jak jsme jej znali. V té době byly teorie dát MSTS na flešku, ale brzda byl přenos s USB. Pak je možné, že má Martin v Praze FPS 50. Ale chtěl bych to vidět. Jinak rozhlasy, také si myslím, že je to hodně extrémní zátěž pro velká nádraží. Měly by se osazovat velmi opatrně a rozumně veliké.

Zdravím, ty screeny vypadají moooc dobře. Jinak když se už tady mluví o parametrech PC tak podotýkám že na stolním PC mám procesor 1,6 GHz, ramky 512 MB, grafiku 256 a jede vše vpohodě až na drobné škubnutí. Na notebooku mám procesor 1,73GHz, ramku jsem měl ze začatku 512 MB což se msts nehorázně škubalo, poté jsem si koupil ještě jednu 512 MB a MSTS na né těžkých úsecích jelo celkem slušně, ale když jsem testoval Zbyňkovu trať konkrétně jsem vyjížděl z Prahy hl. n. tak se to škubalo a FSP bylo někde mezi 2 - 3 dnes jsem si koupil 1 GB RAM takže v PC mám 1,5GB RAM a vše jede plynule v Praze mám najednou u Zbyňkovy tratě FSP mezi 6 - 7 v hale Praha hl. n. jakmyle vyjedu s haly tak FSP stoupne na 15 tak doufám že mi Praha od Martina taky půjde plynule jak u Zbyňka.

Já můžu doporučit vypnutí virtuální paměti (pokud máme 2GB RAM a více), odpadne tím spousta čtení a zápisů na disk a načítá se jenom to, co je opravdu potřeba.
Před vypnutím je nutné zkontrolovat, zda nám to vystačí - otevřít si Správce úloh, spustit MSTS, načíst nějaké super místo, ukončit MSTS a kounkout se do Správce úloh, kolik bylo sežráno paměti.

Zbyňku, vidět to můžeš, ale to bys musel přijet ke mě domů, celý počítač sebou na slezinu tahat nebudu:D

Ty SSD disky jsou opravdu hodně rychlé, nevýhodou je ale to, že se prozatím dělají malé, ten můj má kapacitu jen 32 GB a už tak byl děsně drahý. Největší mi nabízeli 64 GB.
Je to hold novinka, klasické harddisky taky začínali na velikosti několika GB (nebo spíš MB) a cena za ně byla neuvěřitelně vysoká. A dnes už jsou klasickou výbavou počítače TB harddisky, takže snad brzy i SSD disky budou mít takovou velikost za rozumnou cenu.

No neřeknu kdybych používal obrovské hlášení o velikosti několika desítek MB, to bych se nedivil, že to padá, ale používám ty rozkouskované hlášení, u kterých mají jednotlivé části jen pár MB, to by padat nemělo.
Možná pomůže to vypnutí virtuální paměti, jak píše Mikulda, vyzkouším.

Jestli Ti MSTS na hlášeních padá, koukni, jestli máš správně parametr -mem:512, vlastně ty si klidně dej 1024. Pak není šance, aby to nějaký zvuk shodil.
Jinak ty SSD disky se moc nehodí na systém, protože nemají rády, když se moc maže a ukládá, což systém dálá stále dokola. Pak je životnost kolem dvou let. Ale jestli už tohle nemají vychytané.
Já bych si tento dal čistě jako oddíl pro MSTS. A na tento bych dal i virtuální paměť a fungovala by jako přímo z ramek. Stejně se doporučuje směrovat virtuální paměť na jiný fyzický disk. Na MSTS a VP by mělo 32MB stačit

SSD je paráda, u mě je teď nejpomalejší součástka právě disk, už se dělají i 512 GB, ale ty ceny...

Martin, po zhliadnutí screenov z Prahy dvíham palec, toto bude žrádlo!
Priznám farbu dávno som nečítal toto vlákno, ako plánuješ so stavbou na Slovensku ? Díky vopred za odpoveď.

duuso napsal:
Martin, po zhliadnutí screenov z Prahy dvíham palec, toto bude žrádlo!
Priznám farbu dávno som nečítal toto vlákno, ako plánuješ so stavbou na Slovensku ? Díky vopred za odpoveď.

Co plánuji na Slovensku, těžko říct. U mě je problém v tom, že si vždycky dopředu naplánuji co budu dělat, ale vždycky nakonec dělám úplně něco jiného:D
Záleží co se mi bude chtít zrovna dělat, na co budu mít náladu.
Ale jednomu dotyčnému (Passionovi) jsem slíbil, že hned po Praze mu dodělám krajinu na trati z Vrútek do Zvolena, takže asi tohle.
Jinak mě taky docela láká úsek z Košic do Čierne nad Tisou, tam to je takový zapadákov, že úplně toužím po tom ho stavět, je to úplný opak Prahy:D

Zbyněk: Nemáte z cela pravdu s tou žinotností. http://pctuning.tyden.cz/hardware/disky-cd-dvd-br/15788-vykon-ssd-disku-proti-klasickym-hdd-v-realnem-provozu?start=8

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře