Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Martens napsal:
Čouda napsal:
Nechci bejt hnusnej, ale Martin by se měl raději zaměřit na čr.
Bo neni kde jezdit a tohle mi potřebujeme, že ano?:D
To zas ne, ale třeba celkem dost chybí Třebovský ranžíř, je blbost kvůli několika kilometrům ukončit aktivitu v Třebovicích v čechách a přepnout na trať BP a dojet do Třebové.

Jenže to je v ČT problém. Já nevím jak má Martin čtverce v Třebové, ale taková směrová skupina má 35 směrových kolejí a to je dost velká zátěž. Pak je nutné depo a vjezdová skupina. To je na dlouho a asi bude nutný kompromis s počtem objektů. A upřímně: Kolik je nákladních aktivit kde se jede se směskou z ranžíru? Stačí kouknout do vlákna Burza.

Směrovou skupinu nepotřebujeme, protože tam žádný vlak nepřijíždí a ani neodjíždí. Ale mám takový pocit, že Martin tady kdysi psal, že preferuje dálkovou osobní dopravu a podle toho staví, takže asi nepotřebuje ani třebovský ranžír. Když Martin odjížděl z dnešní sleziny říkal, že jde stavět Prahu (určitě neříkal Českou Třebovou :D )

VáclavS napsal:
Jenže to je v ČT problém. Já nevím jak má Martin čtverce v Třebové, ale taková směrová skupina má 35 směrových kolejí a to je dost velká zátěž. Pak je nutné depo a vjezdová skupina. To je na dlouho a asi bude nutný kompromis s počtem objektů. A upřímně: Kolik je nákladních aktivit kde se jede se směskou z ranžíru? Stačí kouknout do vlákna Burza.
Směrová skupina je zbytečná. Úplně by stačila vjezdová a odjezdová skupina.
Co se týče těch aktivit, tak on je problém že nákladních aktivit je vůbec celkem málo. Já mám třeba teď jednu noční na nákladech rozdělanou a v té mi právě ten Třebovský ranžír chybí, musel sem to pořešit tak že hráč přijede z nákladem od Olomouce do Rudoltic, tam dobere postrk a v Třebovicích si vymění mašiny s tím postrkovým fírou a tím končí první díl. V reálu by to tak nejspíš nebylo a ten fíra co to dovezl od Olomouce by to dotáhl až do Třebové a tam by se s někým vystřídal a bral by něco nazpátek.

Já být aktivitář a chtěl bych náklad z Prahy nebo Olomouce do Třebové, tak do ranžíru se dostanu na trati BP. Takové vymoženosti například před 5 lety nebyly. Tak nechápu, v čem je problém :D A projet se po aktualizaci současně už zrušeným Třebovickým tunelem (model od Pawlíka), je opravdu zážitek.

Stavitelxx napsal:
vantju napsal:
Nechci nikoho obtěžovat, ale mohu se zeptat, bude provedena reko žst. Hranice? Třeba chybý odstavná kolej pro kocoura...Dík :-)

V této aktualizaci ne, možná příští rok.

Když už se tu mluví o rekonstrukci,žst. Kolín,není v plánu?.Nebo dokončit 10 m propojky na novém spojení,aby se mohlo jezdit z Hlaváku na Liben když má být ta praha hotová.Lukáš

Silnice není závodní dráha napsal:
tohle bylo přechodné řešení pro namlsání uživatelů.

Velice pěkně řečeno:D
Ano přesně tak, na Novém Spojení jsem přerušil koleje jednak proto, aby tam nikdo nejezdil dokud nebude úplně hotové, taky proto, aby se využila i trať z Vršovic do Běchovic, když už jsem si s ní dal práci, no a jak bylo řečeno výše, pro namlsání uživatelů:D

Jinak ještě jedna zpráva pro stavitelé tratí, hlavně pro Zbyňka. Několik hodin jsem "studoval" nastavení návěstidel s PUR, abych zjistil, kolik na nich můžu nastavit linků, než začne pro jízdu přímým směrem svítit výstraha.
Na srazu v Bohumíně jsme mluvili tuším o pěti linkách, ale je to individuální. V Suchdole nad Odrou mám nastavené 6 linků, při sedmém už svítí výstraha. Ale ve Studénce jich můžu mít jenom 4, při pátém už svítí výstraha. A je jedno, jestli se linky nastavují na rychlost 40, 50, 60, zkoušel jsem různé kombinace, ale vždy mi to v Suchdole dovolilo 6 linků a ve Studénce 4, další stanice jsem nezkoušel.
Takže ideální by bylo, kdyby Jirka (nebo někdo jiný kdo se v tom vyzná) našel chybu která to způsobuje a opravil ji, protože jinak bude nastavení vjezdových návěstidel hodně ochuzené, jen při vjezdu do Studénky potřebuji 6 linků a můžu nastavit jenom 4 a Studénka má jedno z těch jednodušších nastavení...
Martin

Dotaz na akt. 9 a následná diskuse je tam kam jednoznačně patří, tedy v odpadu!

Dobry večer , po přeinstalování woken z vist na sedmičky, jsem si chtěl opět "nainstalovat" 321, mám dvd verze akt. 9, následně sem si postahoval ze stránek aktualizace 10-18, slozku z tratí sem si z dvka hodil na příslušná místa vše fungovalo a žádné textury nechyběly, žádné chybové hlášky, následně jsem začal postupně aktualizovat na verzi 10 , a tím se dostávám k problému, kdy mi začali skákat postupně různé hlášky o spoustě chybějících texturách apod. Muj postup. - extrahuju ve winraru akt. 10 nekam bokem a následně přesunu na místo kde mám trat s verzí 9 a dám kopírovat a případně dávám přepsat shodné soubory... Po spuštění mi to začne právě vyhazovat spoustu tech hlasek ... Já si myslel že to umím protože, ve vistách sem vše udělal v pohodě na to jakej to byl system, ale v 7čkách tápu, Zkoušel jsem tam naházet i další aktualizace a to už sem měl i bílý stromy :D,Poradil by mi nekdo co dělám špatně?? ..... Vasek. :)

aaaa8 napsal:
Dobry večer , po přeinstalování woken z vist na sedmičky, jsem si chtěl opět "nainstalovat" 321, mám dvd verze akt. 9, následně sem si postahoval ze stránek aktualizace 10-18, slozku z tratí sem si z dvka hodil na příslušná místa vše fungovalo a žádné textury nechyběly, žádné chybové hlášky, následně jsem začal postupně aktualizovat na verzi 10 , a tím se dostávám k problému, kdy mi začali skákat postupně různé hlášky o spoustě chybějících texturách apod. Muj postup. - extrahuju ve winraru akt. 10 nekam bokem a následně přesunu na místo kde mám trat s verzí 9 a dám kopírovat a případně dávám přepsat shodné soubory... Po spuštění mi to začne právě vyhazovat spoustu tech hlasek ... Já si myslel že to umím protože, ve vistách sem vše udělal v pohodě na to jakej to byl system, ale v 7čkách tápu, Zkoušel jsem tam naházet i další aktualizace a to už sem měl i bílý stromy :D,Poradil by mi nekdo co dělám špatně?? ..... Vasek. :)

Zkus tu desítku stáhnout ještě jednou, maličko zlobí, ale myslím, že už jsem to spravil.

Postup aaaa8 je evidentně ten nejhorší jaký může být v okamžiku kdy mám trať a vše okolo naprosto funkční a potřebuju jen změnit OS. Platil by pouze v případě nenávratné havárie disku. Odpověď Z.Šemory se správným postupem byla pro svou obecnou platnost přemístěna do FAQ.

jasný chápu to co napsal pan Šemora, to mi bylo celkem jasné už předtím, ale muj problem to moc neřeší, na sedmičkách mi 321čka s akt.9 jede, ale jakmile to chci aktualizovat tak bum prásk hlášky, zjistil jsem, že nejvíce těch vyskakujících hlášek mám v okolí Prahy, takže se to nebude týkat jen akt.10, mě se jedná jen o to, že jiní uživatelé, kteří si aktualizují trat třebas z 9 na 10 nebo jinak, tak si musí taky nějakem způsobem stáhlou aktualizaci rozbalit a přesunout do trati (jinak to ani snad nejde), s tím, že jim to třebas i funguje a nic jim nevyskakuje, jako mě. Tak jsem se chtěl zeptat na nějakej správnej postup. Vašek ;-)

Aktualizace 9 je pravěk a těžko si může kdokoli pamatovat, co a jak tenkrát bylo.
Druhý správný postup je objednat si od Martina aktuální verzi a mám klid.

by mě zajímal jaký je v tom rozdíl, když jsem aktualizoval před 2ma roky a jelo to, a teď úplně stejnym způsobem a chybí tam ty textury, nevím... Zeptám se jaký používáte archivátor jestli to není tím, že se to rozbalí chybně a pak tam něco může chybět?? já mám winrar :)

Doporučuji po stáhnutí akt. 10 tento archiv ve Winraru nejprve zkontrolovat a poté rozbalovat. Na stahování použij nějaký download manažer.

Jenom mi z posledního příspěvku není jasné z jakých aktualizací jsi to obnovoval. Byly to ty původní co jsi měl doma, nebo jsi je stahoval z webu teď? Mám takový dojem, že tam Martin měl nějaké potíže s některými archivy, tohle by věděl jenom on.
Problém s aktualizacemi obecně vidím v tom, že většina "opatrných" uživatelů aktualizuje tak jako ty, a při kopírování zaručeně udělá nějakou botu. Správně by to mělo postupovat takto:
  1. Udělám si pořádnou zálohu, nejlépe celého MSTS
  2. Potom aktualizuju přímo ze staženého archivu do ostrého MSTS přesně, podotýkám přesně v souladu s readme a pokyny autora k instalaci a okamžitě vyzkouším.
  3. Pokud je vše OK a mám další aktualizaci v pořadí pokračuju krokem 1. Pokud byla příslušná akualizace poslední, udělám si zálohu, zařvu "Heuréka!" a jdu jezdit.
  4. Pokud není vše v pořádku, začnu zkoumat na jednom zlobivém objektu co se děje (jak vypadá *.s soubor v SW, kde a jaké jsou textury (pozor na záměnu zimních s letními, tohle způsobí ty bílé stromy v létě) jak vypadá příslušný *.sd soubor (parametr ESD_Alternative_Texture) atd. atd.) Pokud se najde chyba na příslušném zlobivém souboru, s velkou pravděpodobností bude stejná i u ostatních. A až pokud selžou všechny tyhle pokusy, podívám se do příslušného staženého archivu jak to vypadá tam. Poud bude chyba v archivu, kontaktuji autora s dotazem a žádostí o opravu. Předtím mu ale v dotazu popíšu (podotýkám podrobně) na co všechno jsem při mém výzkumu přišel. Na takto položený dotaz autor odpoví daleko spíše než na nějaké hlášky typu "Mě to nejdéééé, pomooooooc!"
    A nakonec obnovím ze zálohy poslední funkční verzi MSTS a počkám na vyjádření autora.
Jo a nakonec je si třeba uvědomit že jsme lidé omylní, Murphyho zákony nepřestaly platit a čert taky spát nešel.

Děkuji za tipy, zkusím archivy zkontrolovat, a udělat vše ještě jednou na čisté verzi a udělat podle postupu od p. Mirana, aktualizace jsem stahoval minulou středu, takže by měli být aktuální, večer dám vědět Vašek :)

aaaa8 napsal:
by mě zajímal jaký je v tom rozdíl, když jsem aktualizoval před 2ma roky a jelo to, a teď úplně stejnym způsobem a chybí tam ty textury, nevím...

Je v tom velký rozdíl, před dvěma roky byla aktualizace 10 trochu jiná, než teď, proto s ní někdo mohl mít problémy. Dnes ráno jsem na stránky vrátil původní aktualizace 10, která tam byla před dvěma lety, takže když si ji teď stáhneš znovu (a raději pomocí nějakého download manažeru), mělo to být bez probémů.

Tak a teď ještě udělám ze sebe pitomce já, mám takový drobný problém a nevím co s tim.
Před několika lety (zhruba když vznikal MSTS Bin) jsem si naposledy nainstaloval Train Simulator, do něj vložil Trať 321, trainsety atd, nainstaloval Bin verzi 1.7.081920 a všechno krásně fungovalo.
Od té doby když jsem potřeboval přeinstalovat systém (což bylo každou chvíli), nebo jsem potom přecházel na sedmičky, vždy jsem celou složku Train Simulator přesunul někde bokem, po nainstalování nového systému jsem z CD nainstaloval MSTS (kvůli ikonám na ploše atd.) a následně jsem čerstvě nainstalovanou složku Train Simulator ze složky Program Files vymazal a vložil tam mnou zálohovanou složku Train Simulator. Tím pádem jsem měl celý Train Simulator ve stejném stavu jako byl před instalací systému, s rozestavěnou Tratí 321, trainsetem, Binem... a mohl jsem vesele pokračovat v práci.

No roky plynuly až dokud jsem před pár dny narazil na vlákno "Návod k instalaci MSTS a DVD Bratislava - Praha" a v něm Zbyňkové "čtrnáctero".
Všechno jsem si to několikrát pečlivě pročetl, říkal jsem si, že třeba tam najdu příčinu toho, proč mi někdy MSTS zamrzne před některými stanicemi, i když používám upravené staniční hlášení, nebo proč se na přetížených čtvercích nestíhá načítat krajina?

Myslím že mám všechno nastavené tak jak má být, až na jednu věc. Zbyněk tam píše, že po jakékoliv úpravě nastavení MSTS je nutné přeinstalovat Bin.
Za těch pár let jsem upravil snad všechno co se dalo, takže bych Bin určitě přeinstalovat měl, ale právě zde je velký problém.
Jelikož jsem Bin nainstaloval jenom jednou kdysi dávno a pak už jen obnovoval složku Train Simulator, tak v ovládacích panelech vůbec nemám možnost odinstalování Binu, nikde tam není.
Jediná možnost jak ho odinstalovat je ikonou "Uninst_MSTS Patch 1.7.00819.exe" ve složce Train Simulator, tak jsem to zkusil a výsledek vypadal úspěšně.
Ale jen do té chvíle, než jsem Bin zkusil znovu nainstaloval, při rozběhnutí instalace mi to napíše, že mám v počítači nainstalovanou nejnovější verzi Binu a tím to končí.

Takže jsem to před pár lety pěkně zadu*** a teď jsem ve slepé uličce, nesmím ho odinstalovat, protože už žádný nenainstaluju.:D
Tak se tedy ptám (kohokoliv), jestli je opravdu nutné ten Bin přeinstalovávat, kvůli úpravám v nastavení MSTS, jaký to má význam?
A jestli ano, tak jak to mám udělat, v mé zapeklité situaci?:D
Určitě by pomohlo smazat celý windows a pak všechno znovu nainstalovat, ale windows se mi zrovna moc mazat nechce, momentálně funguje dobře...

Předem děkuju za odpověď a pak ten příspěvek raději co nejrychleji smazat, ať co nejméně lidí vidí, jak je Stavitelxx neschopný:D:D:D

Možná mne někdo odstřelí před rozvinutou zástavou, ale jedna kulišárna ...
- přejmenuj si svůj aktuální MSTS
- udělej si holou instalaci MSTS + oficiální update
- vše krom train.exe klidně smaž (tenhle "čistý" train.exe si pro případné opakované použití ještě někam nakopíruj)
- spusť instalaci Binu, měla by bez problémů proběhnout
- vytvořené soubory přesuň do svého MSTS, které následně přejmenuj, jak je třeba.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře