Prosim o pomoc

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hifonics
  • Datum začátku Datum začátku
Má přibrzděný nějaký vagon. Tyto jevy byly normální v dobách, kdy se na ladění nekladl žádný důraz. Také mi bylo divné, že se traffic najednou plazí jak šnek. Pak mi došlo, že jsem ve vlaku vyměnil jeden vůz. Když jsem ho dal pryč, vlak už jel normálně. Tenkrát mi pomohl Ppoollll, který našel příčinu, že vůz byl zabrzděný.
Jinak na rychlost traffic má vliv nastavení servisu, nejrychleji pojede, když se mu dá 100%. Když chci, aby jel pomalu, dám mu například 20%. (default je 75)

Pokud chceš zvednout rychlost trafficu tak musíš v tom consistu změnit údaj v položce MaxVelocity, ale pozor ten údaj není v kilometrech ale mílích, 1 míle je tušímže 1,8 km

Ondra.H napsal:
Pokud chceš zvednout rychlost trafficu tak musíš v tom consistu změnit údaj v položce MaxVelocity, ale pozor ten údaj není v kilometrech ale mílích, 1 míle je tušímže 1,8 km
1 míle = 1609m

Zbyněk Šemora napsal:
Ano lze, ale jen na koleje, kam jsou takto nalinkovaná návěstidla. V mé trati to jsou například odjezdová návěstidla starých stanic, kde se na přivolávačku jezdí do nesprávné koleje.

A jak taková navěstidla poznám - aktivity dělám na trati 321?

Zbyněk Šemora napsal:
Má přibrzděný nějaký vagon. Tyto jevy byly normální v dobách, kdy se na ladění nekladl žádný důraz. Také mi bylo divné, že se traffic najednou plazí jak šnek. Pak mi došlo, že jsem ve vlaku vyměnil jeden vůz. Když jsem ho dal pryč, vlak už jel normálně. Tenkrát mi pomohl Ppoollll, který našel příčinu, že vůz byl zabrzděný.
Jinak na rychlost traffic má vliv nastavení servisu, nejrychleji pojede, když se mu dá 100%. Když chci, aby jel pomalu, dám mu například 20%. (default je 75)

Ano, byl to asi přibrzděný vagon. Nevím, nicméně, jestli je to jen můj pocit, ale vždycky se mi ten vlak přibrzdil po projetí určitým úsekem, konkrétně na Vaší trati BP po projetí prvním nástupištěm v Olomouci. Tak jsem trochu pozměnil trasu a vše je v pořádku.

mzitka napsal:
při tvorbě aktivity se mi najednou přestaly zobrazovat polohové body - nevidim kolečko, kam bod zasahuje.... netuší někdo čím to může být???

Ještě druhý dotaz: při startu MSTS mi to hlásí chybu - chybějící soubory FileIn a FileOut. Nemá to vliv na další činnost programu. Soubory jsem našel a stáhl, ale nevím do kterého adresáře v MSTS patří.

Sázka na bezpečnost a jistotu je tohle:
1. odinstalovat MSTS Patch (BIN)
2. složku Train Simulator zkopírovat do záloh, nejlépe na ten samý oddíl disku.
3. Odinstalovat MSTS a nainstalovat znovu.
4. Smazat nově nainstalovanou složku Train Simulator a nahradit Train Simulator ze zálohy.
5. Nastavit prostředí MSTS podle desatera
6. Nainstalovat MSTS Patch BIN plus oprava do Global

Zkušenější umí jen opravit ze zálohy registry (já to ještě nezkoušel :D)
Jmenované soubory nejsou z MSTS. Když jsem dal vyhledat, tak mi to našlo jen fileinfo z Adobe Photoshop Elemennts :D

Armstrong2: V Olomouci na prvním nástupišti přece vlaky rychleji než 40 jezdit nesmí, každý tam musí zpomalit :D

Chtěl bych se zeptat, jak v aktivitě vytvořit následující situaci: vlak EC přijede do stanice, kde je připřažena lokomotiva nezávislé trakce a vlak je dále tažen "traktorem" (hráč před sebou vidí lokomotivu nezávislé trakce, tzn. původně vlaková lokomotiva je nyní "v závěsu") a v následující stanici lokomotiva nezávislé trakce odstoupí a vlak EC je dále tažen původní lokomotivou elektrické trakce. Jde vůbec takovou situaci vytvořit?

WICZ napsal:
Chtěl bych se zeptat, jak v aktivitě vytvořit následující situaci: vlak EC přijede do stanice, kde je připřažena lokomotiva nezávislé trakce a vlak je dále tažen "traktorem" (hráč před sebou vidí lokomotivu nezávislé trakce, tzn. původně vlaková lokomotiva je nyní "v závěsu") a v následující stanici lokomotiva nezávislé trakce odstoupí a vlak EC je dále tažen původní lokomotivou elektrické trakce. Jde vůbec takovou situaci vytvořit?

Takovou situaci nelze v msts nasimulovat.Lze spojit s trafficem,ale pak už sám vdalší stanici neodvěsí a neodjede.Stává se plně ovládaným hráčem jako původní lokomotiva.Lze s oběma lokomotivami v další stanici posunovat a tu přípřežní někam "uklidit" a vrátit se na "vlak" a pokračovat dále jenže to už s realitou nemá nic společné...

Mám dva dotazy:
1. Když chci "deaktivovat" záchrannou brzdu, co je nutno udělat (např. hráčův vlak má rychlostníkem danou rychlost 120 a on ji překročí o 5 km, ale bez zaúčinkování záchranné brzdy!)? Jak vlastně funguje událost "začátek a konec ignorování max. povolené rychlosti" v editoru?
2. Tvořím úkol na trati 321, jedu po dvojkolejné trati, kde návěstidla (autoblok) svítí jen v jednom směru (vypínám tím, že je označím jako nefunkční!), protijedoucí kolej má návěstidla vypnutá - ale když dám nefunkční návěstidlo (aby nesvítila), tak to má vliv na rychlost protijedoucích vlaků v trafficu (jedou pomalu - max. 30) - lze to nějak vyřešit (aby návěstidla na protijedoucí koleji nesvítila, a zároveň rychlost trafficu byla normální - uozorňuji, že ani nastavení rychlosti trafficu nefunguje!!!).

ad1:
Manuál MSTS Bin. CTRL+NUM 4/CTRL+ALT+NUM 4
ad2:
Dělám aktivity nějakej pátek a nikdy jsem nevypínal návěstidla. Nastav servisu traffic výkon na 100% a uvidíš co to udělá.
Traffic dělej jen v úseku, kde se s ním hráč musí potkat, jiné řešení je k ničemu.

Naposled editoval moderátor:
poison napsal:
ad1:
Manuál MSTS Bin. CTRL+NUM 4/CTRL+ALT+NUM 4
ad2:
Dělám aktivity nějakej pátek a nikdy jsem nevypínal návěstidla. Nastav servisu traffic výkon na 100% a uvidíš co to udělá.
Traffic dělej jen v úseku, kde se s ním hráč musí potkat, jiné řešení je k ničemu.
Díky za tip na vypnutí "živáku"!
A ještě dotaz - když děláš aktivity na dvojkolejce, tak jak řešíš, aby Ti nesvítil autoblok na vedlejší koleji (v reálu přece svítí autoblok jen v jednom směru!)?

Naposled editoval moderátor:
A proč by Ti nesměl svítit ve stejném směru AB na vedlejší TK? AB sice svítí jen pro jeden směr, ale jen pro danou TK. To, že jedeš po 1.tk ve směru A-> B přece nevylučuje to, že po 2.tk může jet ve stejném směru, pokud jsou na to splněny podmínky.

Martens napsal:
A proč by Ti nesměl svítit ve stejném směru AB na vedlejší TK? AB sice svítí jen pro jeden směr, ale jen pro danou TK. To, že jedeš po 1.tk ve směru A-> B přece nevylučuje to, že po 2.tk může jet ve stejném směru, pokud jsou na to splněny podmínky.
Nevylučuje, ale bylo by trochu divné kdyby třeba 300 km po vedlejší koleji jel vlak ve stejném směru.

1) o 300 km se nikde nemluvilo
2) docela rád bych v našich podmínkách chtěl vidět mezistaniční úsek o délce 300 km
3) v původním dotazu byl zmiňován reál

Martens napsal:
2) docela rád bych v našich podmínkách chtěl vidět mezistaniční úsek o délce 300 km
1, Uvádím to jako příklad
2, Nikde o mezistaničním úseku nebyla řeč.
3, V reálu je to tak že oddílové návěstidla svítí ve směru ve kterém je udělen traťový souhlas, v MSTS ale návěstidla svítí v obou směrech, nejspíš proto je autor označuje jako nefunkční.

Ondra.H napsal:
Martens napsal:
1, Uvádím to jako příklad
2, Nikde o mezistaničním úseku nebyla řeč.
3, V reálu je to tak že oddílové návěstidla svítí ve směru ve kterém je udělen traťový souhlas, v MSTS ale návěstidla svítí v obou směrech, nejspíš proto je autor označuje jako nefunkční.

Myslim, že tam kde jsou banalizovane koleje v obou smerech, tak oddilova navestidla sviti v obou smerech. Vlak jedouci "proti" před sebou shazuje protisměrná návěstidla na stuj.

mzitka: Tak to funguje v MSTS, v reálu nevím jestli je to možné, v nějakém předpise nebo pomůcce GVD se snad i píše že se to proti obvykle správnému směru vypíná. Každopádně osobně sem to ještě neviděl.

mzitka napsal:
Myslim, že tam kde jsou banalizovane koleje v obou smerech, tak oddilova navestidla sviti v obou smerech. Vlak jedouci "proti" před sebou shazuje protisměrná návěstidla na stuj.

Ne. Jsou zhaslá (pokud tedy vlak odjížděl ze stanice na barvu).

Back
Nahoře