Prosim o pomoc

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hifonics
  • Datum začátku Datum začátku
mzitka napsal:
Myslim, že tam kde jsou banalizovane koleje v obou smerech, tak oddilova navestidla sviti v obou smerech. Vlak jedouci "proti" před sebou shazuje protisměrná návěstidla na stuj.
Je to tak jak píše mikulda. Jeden malý příklad z doby zprovozňování autobloku na modernizované trati Praha Libeň - Praha Běchovice, kdy v krajních traťových kolejích již fungoval autoblok a prostřední 0. TK se přepínala z provizorního automatického hradla na autoblok.

Obr. 1: Pohled od Běchovic na lávku s posledními návěstidly AB před vjezdovými návěstidly žst. Praha Libeň. Vlevo 1. TK s uděleným traťovým souhlasem do Běchovic, návěstidlo AB v protisměru je zhaslé. Uprostřed 0. TK s návěstidlem AB dočasně použiváným jako předvěst vjezdu do Libně (zhaslá, přepíná se z automatického hradla na autoblok). Vpravo 2. TK s uděleným traťovým souhlasem do Libně, návěstidlo svítí.
11c1020ee0223a9705ff53e6fe12179c.jpg

Obr. 2: Pohled na tutéž lávku z opačného směru. Vlevo 2. TK s uděleným traťovým souhlasem do Libně, návěstidlo AB v protisměru je zhaslé. Uprostřed 0. TK s návěstidlem AB dočasně použiváným jako automatické hradlo (zhaslé, již s odstraněnou čtvrtou svítilnou, přepíne se z automatického hradla na autoblok), vpravo 1. TK s uděleným traťovým souhlasem do Běchovic, návěstidlo svítí.
5b3deb0ff869fe17020b7930230d1c9b.jpg

Změna traťového souhlasu zde vizuálně probíhá takto (např. 1. TK):
1) Traťový souhlas je udělen do Běchovic, návěstidla AB návěstí znaky dovolující jízdu pouze ve směru uděleného traťového souhlasu. Návěstidla v protisměru jsou zhaslá.
2) Požadavek na změnu traťovéhou souhlasu. Na všech návěstidlech AB se na pár vteřin zobrazí návěst stůj.
3) Nový traťový souhlas udělen, návěstidla AB návěstí znaky dovolující jízdu pouze ve směru nově uděleného traťovéhou souhlasu. Návěstidla v protisměru jsou zhaslá.

Mimochodem už zde několikrát došlo k téměř souběžné jízdě tří vlaků v jednom směru. Tomu se říká maximálně využitá banalizace :)

Pokud si ale dobře vzpomínám, kdysi byla běžně rozsvícená všechna návěstidla AB na banalizované spojce Malešice - Běchovice (možná to bylo dáno druhem použitého AB), ovšem jak se chovala návěstidla umístěná proti směru jízdy vlaku netuším.
Třeba na původním jednosměrném AB na nemodernizované trati Libeň - Běchovice si vlak jedoucí proti směru návěstidla tuším schazoval:
ade1ea24033b906a9f888e0eb8c02215.jpg

Naposled editoval moderátor:
Tak ako píše Mikulda, proti správnemu smeru je to zhasnuté, nesvieti ani posledné návestidlo AB ( predzvesť ) nesprávneho vjazdového návestidla. Nesprávne vjazdové návestidlo ale svieti na stoj "stále".

To je jasné, ale také je od počátku jasné, že tohle rozlišit MSTS neumí. Nesmíme být až tací hyperrealisti a můžeme být rádi alespoň za ten kompromis co máme.

Narazil jsem na zajímavý problém: jedu aktivitu z Prahy do Přerova, ale v Přerově mám ještě s lokomotivou ve stanici posunovat a nakonec ji odstavit do" šturcu". Ale než tak udělám, tak se mi "předčasně" objeví hláška "úkol je kompletní" a po odkliknutí aktivita "zmizí". Dá se to nějak vyřešit? Myslím si, že problém je v jízdním řádu (vlak má podle jízdního řádu přijet do Přerova v 0.23, odjezd jsem posunul raději o dvě hodiny - tj. na 2.23, ale přesto po "nástupu" se hra předčasně ukončí a posun do "šturcu" už "nestihnu"!?). Ví někdo v čem může být problém?

WICZ napsal:
Narazil jsem na zajímavý problém: jedu aktivitu z Prahy do Přerova, ale v Přerově mám ještě s lokomotivou ve stanici posunovat a nakonec ji odstavit do" šturcu". Ale než tak udělám, tak se mi "předčasně" objeví hláška "úkol je kompletní" a po odkliknutí aktivita "zmizí". Dá se to nějak vyřešit? Myslím si, že problém je v jízdním řádu (vlak má podle jízdního řádu přijet do Přerova v 0.23, odjezd jsem posunul raději o dvě hodiny - tj. na 2.23, ale přesto po "nástupu" se hra předčasně ukončí a posun do "šturcu" už "nestihnu"!?). Ví někdo v čem může být problém?

Podla mňa to bude tým, že tam máš zadanú úlohu " Nástup cestujúcich" a máš tam nastavené, že po nástupe je Úkol kompletní. Čiže ak tam nastavíš hocijaký čas, tak úkol sa ti skončí vždy. Tak pri tej úlohe to zmeň napríklad na zobrazenie nejakej zprávy a môžeš ďalej posunovať :)

Zdravím,
Editor úkolů/událost jako úloha - odtranit: Základni událost - Zastavit na konci trasy.

Dobrý den, potřebuji v aktivitě nastavit čas příjezdu , př: 14:10, a abych měl odjezd nastaven na 14:25. Pokaždé mi dá jen pár sekund na stání ve stanici, a já vyrábím jízdu s U37.002 na trati Třemešná ve Slezku - Osoblaha.

Zdravím,
'T47.004'
V EU kliknout na - editovat jízní řád,klepnout na příslušnou stanici a přepsat ručně.

S pozdravem Mirek

Čas příjezdu je nutno nastavit na čas odjezdu, tím se posune i odjezd. No a pak příjezd posuneme zpátky na požadovanou hodnotu, čímž se odjezd už nehne :-)

Zdravim pánové!prosim vás potřeboval bych poradit,nebo spíš informaci!Když dám do aktivity pomalou rychlost je automaticky nastavená na 30km/h, jde tato rychlost nějak změnit, např na 50 km/h? Děkuji za odpověď! Honza

manazer502503: Podľa mojich skúseností, pomalú jazdu 30 km/h v acitivity editore nie je možné nejako zmeniť. Opravte ma, ak sa mýlim.

manazer502503 napsal:
Zdravim pánové!prosim vás potřeboval bych poradit,nebo spíš informaci!Když dám do aktivity pomalou rychlost je automaticky nastavená na 30km/h, jde tato rychlost nějak změnit, např na 50 km/h? Děkuji za odpověď! Honza
Pokud dáš do aktivity pomalou rychlost je lépe to udělat bodem umístěným do trasy hráče který aktivuje nastavení maximální povolené rychlosti ( nastavíš si jakou rachlost potřebuješ včetně možnosti překročení ) a další bod který tuto rychlost zruší.

Ahoj,
ano hodnota pomalé rychlosti se dá nastavit buď v editoru trati, nebo přepsáním v *.trk suboru (TempRestrictedSpeed - je to v mílích), ale v tomto případě bych to nedoporučoval. 1) Změníš to tak u všech aktivit pro tuto trať, kde je pravděpodobnost že některé aktivity rozhodíš, 2) Každý, kdo by si chtěl Tvou aktivitu zajet, by totéž musel provést i ve své trati.
Ideální řešení popsal Tommy66 - koneckonců, je to profík! :-)

Zdravím,využiju tohle vlákno,abych zbytečně nezakládal nové (a nedostal vynadáno:oops:)Při simulaci v AE se mi poměrně zásadně rozchází časy v porovnání s hrou,a to tak že na trati kterou jedu ve hře hodinu,tak v AE to trvá cca hodinu patnáct.Je to úsek Břeclav-Bratislava.Tak se chci zeptat jestli se toto dá nějak ošetřit?Díky.

Srandik32 napsal:
Zdravím,využiju tohle vlákno,abych zbytečně nezakládal nové (a nedostal vynadáno:oops:)Při simulaci v AE se mi poměrně zásadně rozchází časy v porovnání s hrou,a to tak že na trati kterou jedu ve hře hodinu,tak v AE to trvá cca hodinu patnáct.Je to úsek Břeclav-Bratislava.Tak se chci zeptat jestli se toto dá nějak ošetřit?Díky.
Dá, musíš ručně přepsat max.rychlost v té soupravy. V souboru consist je to tušímže řádek maxvelocity.

Back
Nahoře