Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Nejde o to, jestli je někdo profík, ale záleží na dané situaci. Jak řekl nejen Jacek, na manipulačním vlaku se bez přímočinné brzdy neobejdeš.Pajavlaky napsal:Profík to umí bez přímočinky, mám-li reagovat stejným zposobem, jako opozice.
Ano, to je sice pravda, ale tohle by mi nevadilo. MSTS je simulátor a to, co jsme pro něj dokázali vytvořit, je úžasné a nesmíme to brát takhle do detailu, kdybychom to tak měli brát, najdeme určitě víc, než jen účinek přídavné brzdy.Pajavlaky napsal:Jinak mě na přímočince vadí, že hodnota tlaku ve válci je závislá jen na poloze brzdiče, bez omezení rychlosti náběhu, výběhu. To znamená, že pokud během třeba 2 vteřin brzdič zcela utáhnu a povolím, dosáhnu a zbavím se za tu dobu plného brzdného účinku ( válec se za tu dobu stihne napustit a vypusti na/z 3,6 Baru ). To je trochu nefyzikální. V realitě fíra povolí a stejně jako u vlakový chvilku "čeká".
Sice jsem už 16 let od dráhy, ale přídavná reaguje okamžitě, protože nejde přes rozvaděč.Pajavlaky napsal:... V realitě fíra povolí a stejně jako u vlakový chvilku "čeká".
Pajavlaky napsal:V realitě fíra povolí a stejně jako u vlakový chvilku "čeká".
Pajavlaky napsal:Tahle pikovlastnost, se kterou taky nejde hnout, nikomu nevadí?
Pokles brzdného účinku při částečném odbrzdění stejně v praxi nezaznamenáš (ani na 3 vozech, protože tohle zase brzdí hodně). Nauč se samostatně ovládat EDB (když pořád řešíš X6X), ta ti soupravu vyrovná a máš svatý klid.Pajavlaky napsal:Petr Šimral: Zdaleka to tak ale nedělají všichni, si myslím. Škoda, že třeba jarys163 již smazal z youtube svá videa, brzdím přesně jako on ( byl mým vzorem ). Zkušený strojvedoucí už to asi zvládne bez stupňovitýho, ale začátečník nebo "looser" jako třeba já? Nějak se to přece musí naučit a taky mu v reále neřekne fíra, chraň tě ruka páně si zkusit trochu odbrzdit, když budeš krátkej ( což je situace, ve který se teď začátečníci nacházejí, jen je jim to pravděpdobně jedno, protože neřeší jak a vůbec zastaví ).
awlík: Kdy pochopíš, že nikomu nic nevnucuju, ale pouze diskutuju? Vždycky, když přijdu s racionálníma, vás přímočinkaře lehce odzbrojujícíma argumentema, zahráváte věc do autu, že anketa mluví jasně, a proč to řešim ( ačkoliv to řešim zpravidla na cizí popud ).