Zajímavosti z tisku a webu

Já to z jedné strany chápu, je x jednotek a ty musí vydělávat. Jestliže výrobce garantuje bezporuchovost, tak je to od něj hezký, ale v provozu se vyskytuje tolik vedlejších vlivů s kterými žádný dopravce nemůže nic dělat, že je to trochu loterie pro cestující. Aby to nedopadlo jako u Jančury při mimořádnostech kdy je přerušený provoz a jeho vlaky zůstaly stát v okolních stanicích, protože si na určený úsek nedokázal zajistit NAD. Dráhy i když kostrbatě, ale přece jen mají nasmlouvané autobusové dopravce, kteří jsou většinou schopni zajistit alespoň částečnou provozuschopnost.

By bylo pak zajímavý, kdybyby (nechci to přivolávat) s tou jednotkou nějaký kamion na přejezdu srazil. Čím pak bude jezdit, když jezdí bez rezervy?

Pavlík napsal:
By bylo pak zajímavý, kdybyby (nechci to přivolávat) s tou jednotkou nějaký kamion na přejezdu srazil. Čím pak bude jezdit, když jezdí bez rezervy?

Každou neděli odpoledne bude totiž všech jeho pět vlaků na trati.
Jeden den v týdnu to přežije. Navíc v NE mají ostatní vozidel přebytek.

Pěkný den,
tak to vidíte kluci. Onehdá jsme v Bohumíně diskutovali o tom, kolik Andrejka Esová má let. :)

Ahojky, já ji fandím a přeji mnoho,mnoho kilometrů bez problémů. Taky jsem si splnil svůj sen, než mě po 35 letech na dieslech poslali páni doktoři do civilu. Na el.lok. jsem se už bohužel nedostal.

T448.0811 najeto jen 7 tisíc km. To je zajímavé. Vyvolávací cena 100 € tak schválně na kolik se to vyšplhá.

Kdybych měl na Morávce za domkem o kousek větší pole, asi bych si tam postavil oválek a koupil si tu T448čku... :D Tyhle mašiny jsou moje srdcovky. :)

D1Expres nemá obsazenost podle předpokladu. :D
http://ekonomika.idnes.cz/d1-express-jezdi-poloprazdny-din-/eko-doprava.aspx?c=A121030_132811_eko-doprava_neh

Pěkný večer,
čirou náhodou jsem našel tento velice zajímavý web. Železnice a plno užitečných informací o vagonech a kontejnerové dopravě: http://www.litomysky.cz/index.html

lukas matura napsal:
D1Expres nemá obsazenost podle předpokladu. :D
http://ekonomika.idnes.cz/d1-express-jezdi-poloprazdny-din-/eko-doprava.aspx?c=A121030_132811_eko-doprava_neh
D1 express má hlavně opravdu velice natáhlé jízdní doby, ta se dá klidně o 15 min. zkrátit. Navíc jezdí téměř současně s R do Prahy před HavlBrod, R do Prahy přes Třebovou a Ex do Prahy přes Třebovou. Vzhledem k tomu, že kromě míně zastávek není výhodnější než normální vlaky Ex/EC je tento vlak k ničemu. Ideální by bylo nasadit jako D1 express pendolíno, protože by jízdní dobu zvládalo ještě rychleji a pokud by nemělo globální jízdné (pouze nějakou akční cenu místenky), tak by jej lidi využívali. Naopak na trase Praha - Ostrava jsou již některé spoje Pendolíno zcela nevyužité a nahradil bych je klasickými expresy, které by jen stáli ve stejných stanicích jako pendolíno.

Když jsem tu před časem psal, že D1 expres je zhovadilost díky svojí jízdní době a nezastavení v důležitých aglomeracích na cestě, mnozí se mnou nesouhlasili.
A tahat 5 vagónků lokomotivou o výkonu 6, 5 MW za 120 mega???:bms:

Pavle, proc ne, ale musi mit jizdni doby udelany tak, aby bylo videt, ze jeji nahrada esem "nebude mozna," protoze by proste nestihalo. A ne tak jak to je, ze do Brna dijizdi s -13 min. Tady je videt, jaka je tam vata a to si myslim fira ani na ten plnej kotel nejel.

Back
Nahoře