Ohledně vysílaček: ano, samozřejmě je na to předpis, dle kterého by se mělo komunikovat. Jenže to, co je slyšet občas "v éteru" se předpisové komunikaci občas nepodobá ani velice vzdáleně. V jedné stanici si posunovač a fíra nadávali do blbečků (přes vysílačku), jinde strojvedoucí rozjel posun tak, že posunovač nestačil naskočit (na otrávený "já to nestihl, říkal jsem ti zpomal..." se z vysílačky ozvalo "no šak co, stejně hned sunu na vedlejší kolej".
Takže ono není vše černobílé a minimálně pozdrav se dává (a když výpravčí fíru zná, tak proč netykat). V jedné stanici byl kdysi přítomen kontrolor dopravy, takže všichni byli totálně mimo a jezdíme dle předpisů, do posledního ustanovení... ve výsledku to dopadlo tak, že místo obvyklého svižného posunu stály porůznu po nádraží posunové díly a nikdo nevěděl, co má dělat (než si posunovač vzpomněl, jaká je vlastně předpisová fráze, než je si zebe vydoloval...).
Abych se vyjádřil k začátku aktivity. Zvuky u lokomotiv x6x jsou ještě staré, a tady se mi zasmyčkování ještě nepovedlo. Udělat tohle u laminátky (hned odbrzdit), tak ten kompresor budu poslouchat furt a brzo mi to začne vadit. Ale u x6x naprosto běžně hned zvedám sběrač a současně odbržďuji. A do smyčky se mi to ještě nedostalo. Pro úplnost, jezdím za zvucích od Jacka, které jsou umístěny v TBP, nic jsem neupravoval.
Omluvte, že píšu za Mikyho, ale vzhledem k tomu, že jsem aktivitu testoval a pomáhal tvořit, tak si to snad mohu dovolit