Aktivity Miky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miky
  • Datum začátku Datum začátku
Vojtik napsal:
Je pravda, že rozkaz 1 by fíra měl dostat již v Praze. Ale zastavuje i v Poděbradech, tak jej holt dostane tam... hlavně, že ten papír má :-)

A rozkaz 3 vidím jako v pořádku. Výpravčí stanice před nemůže přece vpustit vlak do další stanice na trati. To si musí zařídit výpravčí té stanice, kde je porucha. Tohle jsme právě řešili docela dlouho a k nějakému závěru jsme nedošli... tak je to vyřešené takhle.
Já ale ne. Rozkaz musí strojvůdce podepsat a to může již ve Velkém Oseku. Strojvůdce zastaví před návěstidlem v Choťovicích, ohlásí se výpravčímu a ten mu dá pokyn .... a hra může pokračovat :D.

Miky, myslím že je to jasné. Příkaz č. 1 dostane strojvedoucí v Praze, jedná se o dlouhodobou poruchu. O výluce traťových návěstidel se dozví strojvedoucí od dispečera ve Velkém Oseku. Tudíš dispečer dá příkaz výpravčímu k napsání příkazu č. 3 a podepsání strojvedoucím ve Velkém Oseku. To jen pro příště.
Máš nejkrásnější námět na aktivitu z celého fóra a to si může sednout na pr..l :D. Mnoho úspěchů do budoucna.

K závěru jsme nedošli? K závěru jsme došli takovému, že v souladu s D2 mi může buď výpravčí z Dobšic dát papír, že můžu vjet do Choťovic a v Choťovicích mi dá papír, že můžu odjet, nebo zastavím v Choťovicích u vjezdu a výpravčí mi všechno nadiktuje.

Já bych si dovolil pár skromných připomínek k aktivitě R955 odklon.

Předně je drobnou chybou načasování odjezdu s ohledem na to,že je třeba nechat po startu aktivity čas na doběh kompresoru než se bude manipulovat a souprava odbržďovat.To je však neřest více aktivit.Když odbrzdím hned budu celou cestu poslouchat smyčku ve které se bude kompresor stále dokola přehrávat. Rozkazy a jejich vysvětlení zde již existuje,ale já se nějak nemůžu ztotožnit s tím,jakým způsobem jsou například v této aktivitě dávány zprávy pomocí vysílačky.Sice nejsem fíra,ale předpokládám,že pro konverzaci mezi výpravčím a strojvedoucím nebo kýmkoliv v éteru platí nějaká pravidla či kázeň.

Chápu jsme jen v simulátoru a ve hře,ale přijde mi takové zvláštní,když fíra zdraví výpravčího ve vysílačce "ahoj" nebo si sdělují pocity a emoce jaké mají z toho,že někde "vypadnula" zabezpečovačka. V reálu je to jinak.Z mojí zkušenosti vím,že oznámení o nějakých nenadálých událostech má svůj řád a je vždy formou strohého leč vystížného sdělení.Připouštím však,že se někdy v éteru ozývají zprávy strojvedoucích jako například,když v UL spadne mlha a fírové se vyptávají jak je to na různých místech a jestli se ten a ten prokousává mlhou či nikoliv. To je však odlišný případ.

Prosím, zda-li by nám tu komunikační kázeň neosvětlil nějaký aktivní strojvůdce.

Jinak aktivita je to dobrá, trochu bych přidal traffic či odstavené vozy do projížděných stanic,zdálo se mi to prázdné.

PS:neberte to jako nějakou fatální kritiku,spíše jen podnět k zamyšlení.Nejde o život.

Ohledně vysílaček: ano, samozřejmě je na to předpis, dle kterého by se mělo komunikovat. Jenže to, co je slyšet občas "v éteru" se předpisové komunikaci občas nepodobá ani velice vzdáleně. V jedné stanici si posunovač a fíra nadávali do blbečků (přes vysílačku), jinde strojvedoucí rozjel posun tak, že posunovač nestačil naskočit (na otrávený "já to nestihl, říkal jsem ti zpomal..." se z vysílačky ozvalo "no šak co, stejně hned sunu na vedlejší kolej".

Takže ono není vše černobílé a minimálně pozdrav se dává (a když výpravčí fíru zná, tak proč netykat). V jedné stanici byl kdysi přítomen kontrolor dopravy, takže všichni byli totálně mimo a jezdíme dle předpisů, do posledního ustanovení... ve výsledku to dopadlo tak, že místo obvyklého svižného posunu stály porůznu po nádraží posunové díly a nikdo nevěděl, co má dělat (než si posunovač vzpomněl, jaká je vlastně předpisová fráze, než je si zebe vydoloval...).

Abych se vyjádřil k začátku aktivity. Zvuky u lokomotiv x6x jsou ještě staré, a tady se mi zasmyčkování ještě nepovedlo. Udělat tohle u laminátky (hned odbrzdit), tak ten kompresor budu poslouchat furt a brzo mi to začne vadit. Ale u x6x naprosto běžně hned zvedám sběrač a současně odbržďuji. A do smyčky se mi to ještě nedostalo. Pro úplnost, jezdím za zvucích od Jacka, které jsou umístěny v TBP, nic jsem neupravoval.

Omluvte, že píšu za Mikyho, ale vzhledem k tomu, že jsem aktivitu testoval a pomáhal tvořit, tak si to snad mohu dovolit ;-)

A krucinál, tady se vlastně nedá editovat... promiňte tedy následný příspěvek a kdyby tu někdo kompetentní měl cestu a nelíbilo se mu to, tak prosím o případné sloučení. Nějak jsem přehlédl poslední část dotazu.

K odstaveným vozům. Ve velkých stanicích jde o kompromis (Praha hlavní, Libeň, Hradec Králové), aby to bylo vůbec hratelný na starších strojích. Třeba já zrovna dělo nemám a bohatě mi ve velkých stanicích stačí pár vozů, i tak má PC trochu dost cukatůru.

Ve stanicích menších jsou vozy dělány podle reálu. Dříve byly v mnoha stanicích tkalouny odstavených správkových vozů, jenže dnes to tak už není, hodně toho bylo odtaháno do šrotu a není problém potkat úplně prázdná nádraží, i když s hromadou kolejí (Ústí nad Orlicí...). Vzhledem k tomu, že Miky tím dotyčným vlakem tehdy jel (a je poctivka :-)), tak si těch vozů jistě všímal a dával je podle reality.

Miky: Ten osobák s EN57, fakt paráda, zatím jsem před Ústím, ale fakt povedené dílko, takové netradiční svezení...
Tady jeden námět!! :)

Naposled editoval moderátor:
Vojtik napsal:
...Zvuky u lokomotiv x6x jsou ještě staré, a tady se mi zasmyčkování ještě nepovedlo. Udělat tohle u laminátky (hned odbrzdit), tak ten kompresor budu poslouchat furt a brzo mi to začne vadit. Ale u x6x naprosto běžně hned zvedám sběrač a současně odbržďuji. A do smyčky se mi to ještě nedostalo. Pro úplnost, jezdím za zvucích od Jacka, které jsou umístěny v TBP...
Nejezdíš, moje zvuky x6y jsou jen u mě na stránkách :D I ty jsou staré, ale v TBP je směska mých wav a sms od Dejva, která funguje úplně jinak.

Díky, Vojto, za podrobnou odpověď.

Co se týče vysílaček, nechce se mi všechno studovat přesně podle předpisů, bohatě mi stačilo, když jsem v D2 hledal všechno k rozkazům. Zvolil jsem tedy, myslím, rozumný kompromis.

Co se týče okolního trafficu, snad kromě Prahy hlaváku a Libně je to všechno opravdu podle reálu (dokonce jsem došel tak daleko, že jsem si v Oseku poctivě zapsal tu lajnu odstavených vagónů :D). V Praze jsem usoudil, že opravdu bude stačit tak, jak jsem to udělal, aby nádraží nebyla úplně prázdná a přitom aby se FPS limitně neblížilo nule. (Pamatuju si, jak to vypadalo na mém starém počítači ze začátku tohohle tisíciletí...)

Co se týče zvuků esa, taky nemám problém s okamžitým odbržděním a ve zvucích jsem se od instalace nijak nehrabal.

A co se týče EN57 - díky :)

U všech mých zvuků je třeba nechat kompresor dofoukat. Týká se to i motorových vozů, které třeba místo zvuku kompresoru mají jen odfouknutí.

Jacek napsal:
Nejezdíš, moje zvuky x6y jsou jen u mě na stránkách :D I ty jsou staré, ale v TBP je směska mých wav a sms od Dejva, která funguje úplně jinak.
To co píše Jacek bylo z počátků, před mnoha lety, kdy jsem netušil, že waw od Jacka se stejným názvem jsou jiné nahrávky než od Dejva. To bylo v další aktualizaci opraveno, kdy Dejvovy nahrávky se stejným názvem, jak použil i Jacek jsem přejmenoval, aby se to nebilo (přejmenováno i v sms). Tak tomu bylo větší období. Ale součesně je to už úplně jinak. ;-)

Jak jsem někdy kdysi dávno na jaře avizoval ranní posilové vlaky okolo Brna s kvatrem, hrdě oznamuji, že se mi povedlo aktivitu dokončit, i když za cenu rozdělení do dvou částí, protože ať jsem dělal, co jsem dělal, traffic v Hrušovanech nedělal, co měl... Tak tedy stahujte a jezděte: http://mvr-msts.iprofil.cz/index.php?str=clanek&id=35 :)

Ahojda Miky! Projel jsem si tvoji aktivitu Os 4962 / 4947 / 4654 a musím říct, že pěkná. Ovšem změň nakonci druhé části posunovačovu hlášku "popotáhni k návěstidlu" na "Se soupravou od vlaku 4654 na třetí koleji k návěstidlu můžeš sunout!". Hráč opravdu potom neví kam jet. Čistě předpisově je návěst popotáhni v pořádku ale je třeba určit kam a kterým směrem.

Aha, to je pravda, omlouvám se. Já jsem tam původně měl rovnou, že "můžeme sunout", ze čehož to je jasné. Ovšem potom Vojta po testu prohlásil, že by tam mělo být něco o popotáhnutí k návěstidlu, aby na něj posunovač viděl, tak jsem hlášku přeformuloval a už jsem nepřemýšlel nad tím, že by to mohlo působit takhle zmatečně. Ještě to předělám. Díky.

Tak, hlášku jsem (opět) přeformuloval, můžete si stáhnout aktualizovanou verzi aktivity.

Miky napsal:
Jak jsem někdy kdysi dávno na jaře avizoval ranní posilové vlaky okolo Brna s kvatrem, hrdě oznamuji, že se mi povedlo aktivitu dokončit, i když za cenu rozdělení do dvou částí, protože ať jsem dělal, co jsem dělal, traffic v Hrušovanech nedělal, co měl... Tak tedy stahujte a jezděte: http://mvr-msts.iprofil.cz/index.php?str=clanek&id=35 :)
Ahoj, bezvadná práce, jen v depu jdou hlášky na můj vkus rychleji.

Tak odjeto pár aktivit na BP a parádní práce, sic tam malé drobnosti jsou, ale nic hrozného.
Horší to je s R955, kde stojím v Libici na červenou. Uložil jsem a pokusil se projet přes ní, šlo to přes TAB, pak hned červená, ale po chvilce výstraha a po další povolen vjezd do Oseka. Tady to beru vinu binu a toho Sp do Kolína. Občas si MSTS postaví hlavu. Radši bych dal do Libic hlášku.

Back
Nahoře