Aktivity Vlado M.

I já musím ty manipulákové aktivity pochválit akorát mám jedinou věc. Kdyby fíra při každé změně směru při posunu přecházel na stanovišti tak je po šichtě zralej na Chocholouška !!!
Nooo, nevím, jak to tedy je, ale já byl kdysi zase upozorněn, že pokud je mašino od vou stanovištích, musí fíra přecházet vždy, pokud tedy jede sólo a nesune vozy. V tomto případě mi bylo řečeno, že samozžejmě nepřechází.

Fíra musí přejít vždy na stanoviště po směru jízdy u mašin o dvou stanovištích. To neplatí při sunutí alespoň jednoho vozu, kdy ho vede posunovač na vysilačku.

Je to divné, ale musí přejít na stanoviště po směru jízdy.Lokomotiva se dvěma stanovišti couvat nesmí. Když jsem byl na posunu a byla tam jako náhrada "velká" mašina, měly jsme po celou dobu přivěšený jeden vůz proto, aby při jízdě po zpátky se nemuselo přelézat. U mašiny s jedním stanovištěm je to jedno. Fíra je na straně kde je vedoucí posunu.

Je to divné, ale musí přejít na stanoviště po směru jízdy.Lokomotiva se dvěma stanovišti couvat nesmí. ...
To bejvávalo. Záleží na provozovateli drážní dopravy, jak ošetří předpisy bezpečnost. Vzhledem k tomu, že se v kolejišti nesmí pohybovat neoprávněné osoby, bylo lecos zmírněno. Např. na JHMD se couvá i se solo TU47 dle mávání posunovače, který ani nemusí být na stupačce, ale je na dohled před mašinou.
Podobně na síti SŽDC může fíra zaujmout pro sebe výhodnější stanoviště při nedoprovázeném posunu hnacího vozidla s přivěšeným jedním dalším vozidlem (mašina nebo vůz). Nová doba přináší nové jednodušší postupy. Nejsou lidi a úkoly je potřeba splnit.

Zákon schválnosti zapracoval naprosto dokonale a 40 minut před závěrem aktivity jsem se dostal do mrtvého bodu, který jsem musel opravovat, a tak mi nezbývá, než to celé projíždět znova. Říkal jsem si, že až doposud to šlo nějak podezřele hladce. Tak aspoň pár obrázků z toho, co je již definitivně hotovo.
Sump_05.jpg Troub_11.jpg Unicov_12.jpg Unicov_17.jpg Unicov_19.jpg Stern_02.jpg Stern_03.jpg Stern_08.jpg Stern_13.jpg

Dvacko, je to prosté: Šumperk je v "třistadesítce" v původní podobě, a tak jsem tam necpal elektrickou trakci, ale vše jsem dal v dieselech. Takže proto. Jinak by tam samozřejmě byla 640. Stejně tak není na Os 3710 z Nezamyslic zařazena 163, ale 754.

Neber to nijak zle Vlado, ale stejně jako Dvacka i já se pozastavím nad tím co dělá 844 v Šumperku? o_O:confused:;) A taky spoustu dalších nereálných věcí co už jen na screenech vidím... (např.: nákladní vozy na území Olomouckého osobního nádraží kde se vždy a jen odstavují jen vozy osobní vozby, přeplněné stanice s nákladními vozy které by se tam v životě nepodívali,... atd.) Jsem zastánce reálných aktivit nikoli "nějakých smyšlených projížděk" (uvozovky zde nejsou nadarmo) dle aktuálních GVD kde nic nemá hlavu ani patu. Taky mi přijde jako výmluva říct, že v trati 310 není Šumperk zadrátovaný a tak tam nebudu cpát vlaky elektrické trakce, pokud už tedy tvořím tak bych tvořil tak aby to vypadalo alespoň trošku reálně i když chápu, že velká spousta vozů v MSTS chybí a tak všichni operujeme s tím co je, ale myslím že nikdy není na škodu se někoho optat jestli neví jak to na dané trati chodí a co a kde bývá odstavené či co se kde nakládá. Proto prosím aby to autor nebral jako útok, ale výtku s námětem na čem zapracovat. Ovšem chápu, že v těchto dnech jsme rádi pokud někdo vůbec něco vytvoří, ale vše má nějakou mez... ;):)

Nic proti, ale já neboli aktivitář si dělám aktivitu hlavně pro sebe a tím pádem si tam dosadím co chci. To že ti dám možnost si aktivitu odjet je jen moje dobrá vůle, tedy ber nebo nech bejt. Rád se projedu tvoje aktivity.

@Joska: Máš recht. V prvom rade robíš (robím, robíme ... ) to pre seba, tí čo to nevedia tak buď to akceptujú, alebo nemusia to vôbec inštalovať. Tí ktorí to dokážu môžu si vyrobiť aktivitu, model, trať ... podľa svoje vôle, presne podľa toho na čo majú chuť.

Já to, ale nemyslel ve zlém a nechtěl jsem aby to bylo bráno jako útok... Jen se potvrzuje to co je pravdou, jakmile se někdo jako "lajk" obuje do "odborníka" a není to v rámci jedno sladěného taktu který je tu "zavedený" tak je zle a to mě mrzí :(. Všichni se tu dušují jak chtějí vše podle reálu, vše tak jak má být, ale v závěru je to stejně jinak. Jen zopakuji jedno NEMYSLEL JSEM TO VE ZLÉM JAK PROTI AUTOROVI TAK PROTI VŠEM!!! Samozřejmě souhlasím s tím co tu píšete, že je vše na autorovi jestli onu aktivitu vydá a i o tom se ve svém příspěvku výše dosti zaobaleně zmiňuji. No, raději to už nebudu víc rozebírat nechtěl jsem aby to vyznělo špatně, ale jak je vidno opak se stal pravdou.

A co ti asi tak brání se tvorbu aktivit naučit? Třeba v sobě najdeš vlohy pro tuto tvorbu. A potom klidně můžeš vydávat co nejrealističtější aktivity klidně i ty! I já své modely dělám jen pro své potěšení, a to zda je vydám veřejně je jen a pouze na mém rozhodnutí. A pokud se někomu moje práce nelíbí, nechť si moje modely nestahuje a nepoužívá je! Ale potom by taky měl "držet hubu". Víš, ona kritika je pěkná věc, ale ten co kritizuje by také měl něco umět a o věci něco vědět.
Tečka!
Miran

Neber to nijak zle Vlado, ale stejně jako Dvacka i já se pozastavím nad tím co dělá 844 v Šumperku?

Jasný, pozastavujte se, nad čím kdo chcete, to je vaše plné právo. Nemám problém odpovědět na jakýkoli dotaz, a stejně tak nemám problém přijmout oprávněnou kritiku.

Máš naprostou pravdu v tom, že z reálného hlediska nemám příliš ponětí o tom, jak to na daných tratích chodí. Trať jako taková se mi hrozně moc líbí a tak si na ní tvořím v rámci možností tak, abych vezl takové komodity (potažmo vozy k jejich přepravě určené), které se na tratích zpravidla vyskytují. Obvykle čerpám z fotek a videí dostupných na netu a samozřejmě si, jak jsi vyčetl ze screenů, dosazuju dle své libovůle to, co se mně osobně líbí a co mi do prostředí nějakým způsobem zapadá. Od samotného začátku občas (pokud nezapomenu) připomínám, že moje aktivity nejsou stoprocentně reálné, pouze inspirované především sešitovými a knižními jízdními řády, případně pak uzpůsobuji řazení (hlavně osobních vlaků) podmínkám, které mi daná trať poskytuje. Opava - Ostrava je pod dráty, tak tam můžu řadit to, co tam dnes jezdí, a poněvadž Zábřeh - Šumperk pod dráty není (a bohužel máš tu smůlu, že mně se prostě příčí vídat vozidla elektrické trakce v úseku, který takto není a nikdy nebude postaven), byl jsem natolik troufalý, že jsem si dovolil tam nasadit dieselové alternativy dnešních hnacích vozů či jednotek. Neberu to jako útok na svou osobu, byť se tu s tím velice často setkáváme a je to jedna z věcí, které bych na tomto fóru osobně rád "vychytal", naopak díky za podněty, které mě přimějí zamyslet se nad tím, co zlepšit/změnit/přestat dělat. Spoustě lidí jsou tyto řádky u zádele, takže by to v nejhorším případě klidně mohlo dopadnout tak, že aktivity budou jednoduše neveřejné a k dispozici jen pro ty, kteří s mým tvůrčím stylem nemají až takový problém a jsou rádi i za to, že nejedou 4 hodiny 160 km/h z bodu A do bodu B. Tento trend se v posledních letech celkem rozmáhá a já už tak nějak pomalu začínám chápat, proč.

Stejně tak nechci nikomu doporučovat nebo radit, aby zkusil otevřít editor a vytvořil něco, čím by nám všem ukázal, jak to má vypadat. To je podle mě ještě sprostější, než říct nebo napsat, že zdůvodnění ohledně Šumperka považuješ jako obyčejnou výmluvu. Zdůvodnit jsem to zdůvodnil, a řekl bych, že jsem se v tomto případě nedopustil něčeho neodpustitelného, za co bych si zasloužil být veřejně pranýřován, ale budiž. Jak jsem psal v samotném úvodu - každý má právo se k čemukoli vyjádřit, a já za připomínky ještě jednou děkuji.

Další otázka je kolik Vladových aktivit Luke19 opravdu projel, nebo zda tyto, na tvorbu časově náročné, výtvory odsoudil jen díky několika obrázkům zde zveřejněných. Myslím, že by to zajímalo nejen autora a mne.

Jinak co se týče té Olomouce - ty náklaďáky samo přemístím tam, kam patří, a osobní nádraží nechám ryze osobním. To je to nejmenší. Jen mi tedy vrtá hlavou, jak to probíhá, když přijede nákladní vlak od Šternberka - není jiná možnost, než příjezd na osobní nádraží - a potom se teda sune na některou z nákladních kolejí? Já to vyřešil tak, že jsem vlak odsunul na Bělidla, což mi nepřipadalo nereálné.

Ano a nejen na Šumperk i na Krnov, buď se odsune, nebo mu pomůže záloha. Tam vidíš v sešiťáku, kolik času stráví na osobním. Počítej minimálně 10 minut na objetí soupravy.

Back
Nahoře