Fiktivní Dvoukolejka ČSD

Dan J. napsal:
Ahoj Jirko.
Já myslím, že určitě a pokud na opravu nebudeš mít čas, tak se klidně nabízím. Tvé aktivity nebude těžké opravit, tak jako ty moje "trafficárny".:D A je fajn, když si začátečník stáhne trať a už má i s čím jezdit.
Dan
Projet si staré aktivity, to je pro mne pohodovka a relax. .... Ale třeba oproti Tvým jsou jednoduché, bez zvláštních zápletek, bez kolizních situací, nehrozí v nich předčasné ukončení s výjimkou projetí stůj. Prostě tak nějak, jako je to ve skutečné železnici. Vlak jede od někud někam a v pohodě (maximálně s mírným zpožděním) dojede. Ale otázkou je: Bude je někdo jezdit?

JiříkTK napsal:
Bude je někdo jezdit?
Já než jsem uměl si aktivitu vytvořit , projel jsem si všechny tvé aktivity k JZD . Ovšem i nyní si je rád projedu . Já bych řekl že to cenu určitě má . Pokud někomu nevoní Danův styl aktivity ( zmiňované předčasné ukončení když člověk udělá chybu , jsou trošku složitější a často nutné dostahování všelijakých vozidel ) , jistě si takové pohodové rád projede . Jestli by jsi je opravil , rád si je projedu jelikož jsem nestihl když byly ještě na webu :(

JiříkTK napsal:
Dan J. napsal:
Ahoj Jirko.
Já myslím, že určitě a pokud na opravu nebudeš mít čas, tak se klidně nabízím. Tvé aktivity nebude těžké opravit, tak jako ty moje "trafficárny".:D A je fajn, když si začátečník stáhne trať a už má i s čím jezdit.
Dan
Projet si staré aktivity, to je pro mne pohodovka a relax. .... Ale třeba oproti Tvým jsou jednoduché, bez zvláštních zápletek, bez kolizních situací, nehrozí v nich předčasné ukončení s výjimkou projetí stůj. Prostě tak nějak, jako je to ve skutečné železnici. Vlak jede od někud někam a v pohodě (maximálně s mírným zpožděním) dojede. Ale otázkou je: Bude je někdo jezdit?
Ahoj, tím jsem nechtěl říct nic proti tvým aktivitám, právě naopak, všechny jsem si projel a super relax, jak sám píšeš. Já jen, že z opravy některých mých výtvorů rostu.:D:D:D:D Takže určitě opravit a znova vydat.
Dan

Pokud vím, tak tento stroj stál ještě pře pár lety ve stanici Teplice v Čechách, kde ho pomalu rozkradli. Nejsem si ale 100% jistý. Mimochodem velmi povedený model !

Ramon Juan napsal:
Pokud vím, tak tento stroj stál ještě pře pár lety ve stanici Teplice v Čechách, kde ho pomalu rozkradli. Nejsem si ale 100% jistý. Mimochodem velmi povedený model !
Tento existující ragulin patřil kdysi SDC Ústí nad Labem a v současnosti je v majetku firmy N&N s domovskou stanicí Polepy. V MsTS vypadá prímově, jak ČD tak ČSD provedení.

JiříkTK napsal:
Model je bulharský, kabina ruská. A to jsi ho stačil tak rychle provětrat?

Provětrat se tomu říct zrovna nedá, ale trochu jsem s tím hnul:DSpíš jsem koukal jak je vymodelovaný.

David Vasica (david.vasica@t-email.cz) je ke stáhnutí zde http://www.854foto.net/down/downloadMSTS.html já ji mám ve Vindoboně. Mám ji s aktuálním engem a přejmenovanou. Dostal jsem od Davida povolení k distribuci engu jeho 1018 s aktivitou. Tak na e-mailu je.

alcapone napsal:
David Vasica (david.vasica@t-email.cz) je ke stáhnutí zde http://www.854foto.net/down/downloadMSTS.html já ji mám ve Vindoboně. Mám ji s aktuálním engem a přejmenovanou. Dostal jsem od Davida povolení k distribuci engu jeho 1018 s aktivitou. Tak na e-mailu je.
David Vasica je autorem modelu CD 853,ze které vyšel tento skin.Toto mi odpověděl na můj dotaz.Potřebujeme vědět,kdo je autorem skinu do podoby M296.1005 z éry ČSD.

tak na youtube sem našel dvoukolejku pod drátama.. ale bez sloupů trakčního vedení
http://www.youtube.com/watch?v=V9fLVxZeGkM

kucimsts napsal:
tak na youtube sem našel dvoukolejku pod drátama.. ale bez sloupů trakčního vedení
http://www.youtube.com/watch?v=V9fLVxZeGkM

Asi stačí jenom v editoru nastavit zobrazování a výšku troleje. Ale je to humus teda, ty mechanické návěstidla vs. troleje vznášející se v luftě a k tomu Taurus :oD

Ale ať si každý jezdí po svém.

Tak tato úprava trvala 15 sekund i se spuštěním RE, nezobrazování či zvednutí trakčního vedení do půlkilometrové výše by trvalo další sekundu. Neberte mu tu radost z této "náročné" úpravy. Jen mne překvapuje, že když je k dispozici tolik elektrifikovaných tratí, jezdí s Taurusem po Dvoukolejce. Mě by ani nenapadlo prohánět se třeba Modrým šípem po trati 090.

JiříkTK napsal:
Tak tato úprava trvala 15 sekund i se spuštěním RE, nezobrazování či zvednutí trakčního vedení do půlkilometrové výše by trvalo další sekundu. Neberte mu tu radost z této "náročné" úpravy. Jen mne překvapuje, že když je k dispozici tolik elektrifikovaných tratí, jezdí s Taurusem po Dvoukolejce. Mě by ani nenapadlo prohánět se třeba Modrým šípem po trati 090.

No já právě nejsem někaj zběhlí v takových to úpravách trati.. jako mě by se třeba dvoukolejka taky líbila pod drátama, ale sloupy trakčního vedení by museli odpovídat tak nějak době a hlavně bych se tam neproháněl s taurusem :)

Dvoukolejka_1987 pod drátama nikdy nebude. Už z jednoho prostého důvodu: Tratí pod drátama je přece docela dobrý výběr.
Nicméně Dvoukolejka_old bude pod drátama částečně a Ztracená_1987, které se v této době rodí ze Ztracené_old bude pod drátama celá. No a autor této "výměny" telefonních sloupů za TV by mohl povídat, kolik desítek hodin už nad těmi necelými 60 km strávil.
Adnedz napsal:
Ale je to humus teda, ty mechanické návěstidla vs. troleje .....
Toto bylo k vidění ještě nedávno na některých elektrifikovaných jednokolejkách, možná je to tam ještě i dnes.

Naposled editoval moderátor:
A taky že je. Viz ŽST Čermná nad Orlicí. Řekl bych, že existují ale i další...

Mechanická návěstidla byla hodně dlouho v Praze na hlavním nádraží. Byla to až ostuda. Kdejaká lokálka měla světla, ale hlavní město hlavní nádraží středověk.Trať přes vysočinu, když se elektrifikovala a začaly tam jezdit mezinárodní experesy. Kdyby jen mechanika. Ale skupinové odjezdové mechanické návěstidlo. Zabezpečení jen na hubu. Brno - Břeclav, zde bylo hodně stanic s mechanickými návěstidly. (Šakvice, Vranovice, Hrušovany, Rajhrad) Nebo i hradla, jako Široký Dvůr u Ladné. Zde jsem tehdy vyfotil první zkušební jízdu ES4990001 cestou do školy na kole na Slovenské strele.

Back
Nahoře