Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Hlášení chyb pro trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Já tohle nechápu, protože od aktualizace jsem v Brně nic nedělal a v aktuální verzi mám na tom obrázku dvakrát vodu a jedno uhlí. Když si načtu verzi po aktualizaci 88, tak na mapě vidím to samé co Dan. Ale když jdu do editoru tratí, tak tam vše je a je to plně funkční. Plné zásobníky vody a čerstvá hromada uhlí.
Je Vás tady hromada znalců MSTS jako Mikulda, Mikky, Regedit. Určitě budete tušit, kde může být zádrhel.
Jediná změna snad je, proti mé pracovní verzi, že do aktualizací nedávám celé věky v Shapes soubory thm. Ty jsou jen potřeba kvůli editoru, protože když takto pokládám některé již osazené objekty, tak jsou neviditelné a objeví se až po refreš.

Zdravím, mám staženo čistě z DVD a zbrojení nevidím. DVD jsem objednával po aktualizaci 88.

Jasně, nikdo jej nemůže vidět, protože jak píši, díval jsem se na verzi 88. Ale otázka je proč není vidět, když v mé verzi ke dnešnímu dni vidět je a přitom jsem v Brně nic nedělal. Jelikož to nevím, tak ani nemohu vydat opravu.

Tam je totiž průšvih ten, že v aktivitě nezadám na bod 100% a tak stejně nedozbrojím, i kdyby tam fyzicky byl. Tím mám nefunkční aktivitu s Antonem Jaroměř - Bratislava a předělat to nelze, poněvač je v Brně fakt složité křižování a vlastně bych celou aktivitu rozhodil. Sranda je že BP 87 a vše tam je, po ubdate 88 body zmizí.
Dan

Až přijdou do "práce" Mikulda, Mikky a spol, snad poradí. Já opravdu netuším, kde soudruzi z NDR udělali chybu, když v pracovní verzi vše mám..

Zbyněk Šemora napsal:
Až přijdou do "práce" Mikulda, Mikky a spol, snad poradí. Já opravdu netuším, kde soudruzi z NDR udělali chybu, když v pracovní verzi vše mám..
Jasně, ale stejně je zajímavé koukat, o kolik se trať mezi akt. 85 - 88 natáhla a kolik přibylo věcí v trati, jak jsem tak koukal po každém ubdate do editoru, tak to vypadá úplně jinak, než když to je s časovým odstupem.
Dan

RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zdravím.
Přišel jsem do "práce" a hned na to mrkl.
Takže,v editoru tratě mám všechny čtyři zbrojení,ale v editoru aktivit stejně jak ostatní nikoliv.
Došel jsem k názoru,že dne 27.10.2012 ve čtverci 005485/014807 došlo k přidání dvou zbrojení a to - jedno zbrojení vodou a zbrojení uhlím a tím se to,jak to MSTS umí se to zmastilo.
Potom jsem zkušebně odtranil v ET(vylučovací metoda) levé zbrojení vodou a po uložení ET a opětovném spuštění EA už tam ostatní tři zbrojení byly.
Mirek

Spacir148 napsal:
Zdravím, zbrojit tam jde.
Ahoj, no to je zajímavé, to jsi zbrojil ve volné jízdě? Ponevač když děláš aktivitu, tak tam musíš zadat v AE údaje. Pokud se mi bod v AE nezobrazí jsem v pytli.
Miky945 napsal:
Zdravím.
Přišel jsem do "práce" a hned na to mrkl.
Takže,v editoru tratě mám všechny čtyři zbrojení,ale v editoru aktivit stejně jak ostatní nikoliv.
Došel jsem k názoru,že dne 27.10.2012 ve čtverci 005485/014807 došlo k přidání dvou zbrojení a to - jedno zbrojení vodou a zbrojení uhlím a tím se to,jak to MSTS umí se to zmastilo.
Potom jsem zkušebně odtranil v ET(vylučovací metoda) levé zbrojení vodou a po uložení ET a opětovném spuštění EA už tam ostatní tři zbrojení byly.
Mirek
To jsem rád, že se na to někdo kouknul, teď by bylo fajn, kdyby to Zbyněk opravil, ať mohu dodělat velikonoční balíček aktivit.

Dan

Ahoj, jo jo zbrojil jsem ve volné jízdě, jenom jsem to zkoušel jestli to funguje,ale jinak díky za doplnění.

Honza

Tam mají být tři zbrojení. Na jedné koleji U6 uhlí a voda a na U7 jen voda.
A s tím teď ? To mám jako vydat veřejnou pracovní aktualizaci ?
Tak ono tam toho zase tolik nového není, respektive nic dokončeného. Něco v Šumperku a kolem, Něco do Štítů nějaká kolej na konec koridoru ku Dluhonicím a nějaká kolej do Bzence Přívoz.
Já zase takový tajnůstkář nejsem, ale udělal bych to kvůli Danovi jako zbrojící doplňkovou aktualizaci , protože tam není nic nového dokončeného (na DVD to nebude). Ani to nebude ke stažení žádný velký soubor. Ale jedna novinka tam je. Od Matese rozšířený model Letohradu, za co mu tímto moc děkuji. Poslal mi ho v době, kdy jsem byl největší mrtvola po slezině, jak mne skolily nějaké viry. Bohužel průniku nezabránil ani Eset Smart Security.

Ahoj Zbyňku, klidně vydej jen aktualizaci oprava tankování + třeba ten Letohrad. Já pamatuji, když tak před nějakým rokem vycházela opravka kvůli blbému návěstidlu někde u Prahy Bubny, či kde přesně to bylo nevím.:D Je fakt, že pokud tam to zbrojení nebude, nemohu vydat opravenou aktivitu Návštěva muzea Jroměř, poněvač hráč dojede tak kousek za Brno a dojde mu uhlí.:D Jinak o té vodě jsem ani nevědě a šikne se při takové v bonusové jízdě v aktivitě Pálavský okruh, kde bude hráč pokračovat z Brna ještě hodnou cestu, ale víc neprozradím, pak by aktivita neměla to správné překvapení.:D Ale ještě by to chtělo ty Šlechtičné co mi Tax slibuje už pomalu tři roky.:D:P
Dan

Dane, to přece nejde. Tankování není statický objekt a já skutečnou příčinu neznám. Také nemohu dělat dvě různé verze a po aktualizaci pak vše může být jinak. Vím jen tolik, že v poslední verzi se tankování zobrazuje, tak hold aktualizace bude i s omáčkou kolem. Myslím, že jsem v položených kolejích nikde nic neměnil. Kromě přídavků v Šumperku. To nikomu aktivitu nerozbije.
Včera jsem poskládal Dluhonice. Mám je naklopené do 2,5 promile a tím pomalu dorovnávám výškový rozdíl u Rohatce. Klesání do 2,5 promile ignoruji a každé minimální stoupání dělám 2,5. Už se stáčím do Přerova a sám jsem zvědav, kde jsem se to právě ocitl vůči mapě. Strefit se sranda určitě nebude.

Dan J. napsal:
.... Ponevač když děláš aktivitu, tak tam musíš zadat v AE údaje. Pokud se mi bod v AE nezobrazí jsem v pytli.
....

Ahoj Dane,
a zkoušel jsi to, nebo je to pouze Tvůj názor po zkušenostech z dob, kdy zbrojící body v trati měly nulové objemy?
Podle mne, pokud nezadáš v AE údaje o zbrojení, jsou nastaveny výchozí hodnoty z trati. Takže když jde natankovat ve volné jízdě, zadané v trati jsou a mělo by to jít i v aktivitě. Zkoušel jsem to (i když ne v přímo v Brně) a není problém.

Ještě k zobrazování těchto bodů v AE - podle mne v tom nemá cenu hledat nějakou příčinu a jde o další z nevysvětlitelných úkazů a vrtochů simulátoru. Kdysi jsme to řešili s Jiříkem a on dospěl k názoru, že se nesnesou vedle sebe dva body se stejným obsahem, ale různými modely. Mě se tato teorie nepotvrdila. Někdy se mi zobrazily vedle sebe i ty, někdy se mi nezobrazily dva stejné. Dělá si to optavdu co chce - položím vodu, uhlí, naftu - v AE je vidět voda a uhlí. Smažu naftu - v AE není nic. Smažu všechno, položím vodu, uhlí a naftu - v AE není nic. Opět všechno smažu a položím vodu - nic, položím uhlí - v AE je voda. Přidám naftu - voda a uhlí. Tak zkusím přidat ještě jeden vodní jeřáb - v AE je původní voda, uhlí a nafta. Tak smažu poslední vodu a v AE je vidět všechno. Prostě kouzlo! Samozřejmě vždy po položení zkontrolováno nastavení parametrů. Taky záhada. Někdy se vynuluje objem, ovšem na zobrazení/nezobrazení v AE to nemá vliv.

Jinak MSTS Track Viewer s tím probémy nemá a zobrazuje tyto body vždy.

Přesně tak, také jsem s tím zápasil. Abych mohl používat různé modely zbrojení, tak jsem jako tankování dal model panelu schovaný v kolejích a dodám pak statický model. Po výměně jsem ale také zjistil, že polovinu osazeného nevidím v AE. Tak jsem s každým panelem pootočil a už to naskočilo všude. A to, že mi někdo za mými zády krade naftu, vodu i někdy uhlí, s tím si také nevím rady. Hold česká železnice a s tím nic nenaděláme. Policie je zkorumpovaná, tak hold to musím občas zkontrolovat a vykradené jímky doplňovat. Teď byl chvíli klid, ale jeden prázdný vodní jeřáb jsem nedávno také objevil.

Už se druhý den drbu s dluhonicko-přerovským trianglem a asi na 10. pokus mi to konečně vychází. A to jsem ještě dva dny zpět trochu odsunul výš celý úsek od oblouku před Brodkem a tuto stanici plus Dluhonice znovu přeskládával, aby Přerov byl trochu výš. Ale už jej mohu vybudovat, protože větší odchylka už nelze a zbytek korekcí se musí udělat už jen jen mezi Bzencem a Přerovem. Ale rýsuje se to pěkně :) už se těším :)

Budeš stavět postaru s hradlama? Plánky jsou (z roku 2001).

Nemáme volbu stavět v období dle přání, ale karty jsou jasně rozdány. Staví se podle podkladů, které mám k dispozici. Ale kdybych si mohl vybrat, tak zrovna Břeclav - Přerov bych stavěl jako koridor. Jednak tato trať není nijak krajinově členitá a tím postaru zajímavější a jednak v těch rovinkách jezdit Vmax 100 km/h byla celá desetiletí ostuda.
Jinak už jsem u peronů v Přerově (pokračování zítra, dnes jedu vrzat do Ostravy), tak jsem zvědav, jestli někdo někdy vymodeluje nádraží. Po velikonocích už určitě bude do čeho modelovat. Ale jak porovnávám s Martinem, já stavím jiné kolejiště, takže perony nám sedět nebudou. Vlastně totožné nebude vůbec nic. On má svůj styl, já mám svůj styl. Podobně jako Olomouc, kdy chudák Mates musel stavět 3 různé verze. Jinak ta velká nádraží jsou pro mě noční můra. Jediné co mne těší, že Přerov vychází přes tři čtverce, tak to nebude tolik přetížené.

Tom Kanka napsal:
Dan J. napsal:
.... Ponevač když děláš aktivitu, tak tam musíš zadat v AE údaje. Pokud se mi bod v AE nezobrazí jsem v pytli.
....
Ahoj Dane,
a zkoušel jsi to, nebo je to pouze Tvůj názor po zkušenostech z dob, kdy zbrojící body v trati měly nulové objemy?
Ahoj Tome.
Tak máš pravdu, zbrojit fakt lze i bez zadání v AE a funguje to i v Brně, i když body v AE nejsou zobrazeny, což je super, mohu pokračovat v opravě a práci na nových aktivitách. Kdysi to fakt nefungovalo a zadávat v AE se to muselo, tím se omlouvám za mystifikacui. Ale, stejně to chce do aktualizace vyřešit, poněvač v Brně náhodou vím, kde Zbyněk zbrojení umístil, avšak si nedovedu představit dělat aktivitu a zkoumat kde jsou body zbrojení fyzicky v takovém rozsahu, jakém je trať BP, otevřu AE a dle toho stavím trasy, kde se zbrojí, prohledávat to přímo v simulátoru, by bylo na infarkt.:D:D:D:D
Dan

Včera jsem si z okna vlaku zkontroloval Přerov a okolí, manipulační koleje tam ještě nějaké zůstaly. :) ,jinak stavět to v MSTS v původním starém provedení, to je opět maturita. Ty krátké šturcy u peronů na pražské straně. To se tam vůbec nechtělo vejít mezi ostatní koleje. Musel jsem hodně šachovat s dynamickými kolejemi, abych tam vše vmístil. navíc ty šturcy jsou šikmo k ose peronů. Vše je tam takové atypické. A to jsem teprve v půlce osobního nádraží. Já tušil, proč se mi sem nechce. :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře