Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Dnešní viry by neměly poškozovat soubory na disku, alespoň ne ty co se týkají MSTS. O tom jsem ještě neslyšel, ani jsem to neviděl. Takže máš asi stejný problém jako IL62 ve svém příspěvku #339 na předchozí stránce. A asi bude nejlepší řešení to co tady doporučuje Luky ve svém příspěvku #341 na začátku této stránky.

Myslím , že v tuto chvíli existuje možnost, jak takový vir vytvořit a velmi snadno jistě distribuovat.
Ale rozhodně to možné je.
Každý by měl být na svoje citlivá data velmi opatrný a v každém případě mít zálohu tchto dat.

Miran:
Chybí mi v podstatě asi jen aktualizace 85. DVD mám někdy z ledna 2010 a bylo to už druhé, tak je mi celkem líto, zase to objednávat. Ostatní aktualizace, jako 86 a výš jsem si dostahoval. Bohužel zazálohován byl trainset, globaly a podobně, ale aktualizace mě asi bohužel nenapadly. :-( Jinak budeš se divit, ale požralo mi to i nějaké soubory excelu a nebo wordu, je i možné, že to vzalo za své když se dělala "desinfikace", bylo mi řečeno, že všechno zachránit nepůjde, a tak jsem přišel o nějaké fotky atd. Je zajímavé, že google mi našel jakýsi archiv u pana Šemory se staršími aktualizacemi, ale asi jen od 75, bohužel mnou požadovaná 85 je jaksi dole z netu.

Midrafon: Citlivá data zálohuji, bohužel jak jsem psal výše, zálohoval jsem mašinky, globaly, ale "syrové" aktualizace ne.

DJ LA DÉFENSE napsal:
....Je zajímavé, že google mi našel jakýsi archiv u pana Šemory se staršími aktualizacemi, ale asi jen od 75,....
Já žádné staré archivy nikde nemám. Pokud Google něco našel, tak to nebyly mé stránky. A pokud to byla nějaká zapomenutá historie, tak odkazy budou nefunkční, protože webový prostor si udržuji, abych nepřekročil rezervní místo.
Jinak dělat si zálohy aktualizačních souborů je nesmysl. Snažím se to všem už delší dobu vysvětlit a i proto jsem natočil to instruktážní video, co mám zálohovat a jak snadno poté aktuální MSTS se všemi přidanými tratěmi a vozidly znovu oživím. DVD s tratí má hodnotu jen do následující aktualizace. Pak už se z něj trať po reinstalu nebo přechodu na nový počítač neinstaluje, ale vše se nakopíruje ze zálohy, jak je na tom videu. Pokud máte zálohy na stejném diskovém oddíle, stačí jen přejmenovávat adresáře. S odstupem let má DVD pak jen nostalgickou hodnotu, jak kdysi tratě vypadaly.

Aby si příchozí nemysleli, že se to zde jen hádá (a pak se vymlouvají, že na modelování už není čas :D ).
Já udělal kus práce. Trať z Blanska do Skalice nad Svitavou už je podnáspovaná, podbitá a díky tomu se zde bude jezdit i na horní rychlostníky dle nejnovějších změn. Už jsem montoval nějaké stočtyřicítky, atd. Je to koridor, tak není potřeba nostalgie po zahájení provozu. Srovnal jsem chybějících pár set metrů tehdejší stavební chybou a tím by nemuselo jít stíhat jízdní řády starších aktivit. Nejvíc práce dala stanice Rájec Jestřebí, protože je nyní naklopená do 2,5 promile a skalické zhlaví je o dost posunuté na své správné místo. Nyní je tato trať pěkně plastická díky podnáspování a myslím si, že to zde pěkně prokoukne. Jen musím znovu bytvořit některé kopce a srovnat koryto řeky. Dál do Letovic to už bude přibližně blízko původního tělesa, tak snad tam tolik práce nebude.
Až bude hotovo, dám video na You Tube.
Jinak mne o víkendu potěšilo, že se vrátil jeden výborný modelář a navnadil mne modelem jednoho nádraží.

Ako, kde a či vôbec pískať alebo nepískať, o tom sa môžete baviť tu, zde a tady: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/3786

Naposled editoval moderátor:

Pepa z Nuslí napsal:
No super a hned je tady možnost se opět zabývat tratí jako takovou.
Tak jo, doplním novinky z průběhu prací:
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?list=UUjGyqYX4j3J0TYVosB9cBYw&feature=player_detailpage&v=QmBYLHSDErQ[/video]

Klíííd. je třeba se trochu odreagovat a hudba opravdu pomáhá. :D
Ale sem tam něco do trati udělám :D

Souhlasím, Zbyňku.
Po dnešním opravdu luxusním ránu na 231 a cestě do práce místo hodiny téměř 4 a potom celém dni nejen s dětmi,ale pak i s rodiči, cestou zpět opět 231 a Mú, HUDBA JE VŠELÉK!!!!
Jinak Ti to hraje pěkně a věřím, že to je relax jako hrom.Ať hraje i dál.:)

Zbyňek ako úprimne. Ja sa ti čudujem, že toľko času dávaš MSTS a pritom máš doma takýto nástroj. Tá hudba a ten nástroj toti MSTS nikdy nevynahradí.......Ja keď kúpim tie klávesy neviem gerantovať či ešte niečo budem rrobiť......

p. Šemora, myslím, že takto si neoddýchnem ani pri MSTS :), ako v ČR vryvíte, smekám

YoLi napsal:
p. Šemora, myslím, že takto si neoddýchnem ani pri MSTS :), ako v ČR vryvíte, smekám
Mohl bys nám to trochu přeložit? Zejména to červené. Překlepy beru, ale tohle slovo jsem nepochopil.
Jinak jsem neočekával, že nám tady Zbyněk zahraje. Ale stalo se, a je to pěkné...

Midrafon napsal:
Souhlasím, Zbyňku.
Po dnešním opravdu luxusním ránu na 231 a cestě do práce místo hodiny téměř 4 a potom celém dni nejen s dětmi,ale pak i s rodiči, cestou zpět opět 231 a Mú, HUDBA JE VŠELÉK!!!!
Jinak Ti to hraje pěkně a věřím, že to je relax jako hrom.Ať hraje i dál.:)

Jo to s tebou souhlasím ty jsi to měl od Prahy a já od Kolína.;-)

Včerejší den na 231 byl opravdu luxusní. I 5834,kterým jsem jel zpátky do Prahy z práce schytal MÚ a to lom kolejnice v úseku opět Mstětice-H.Počernice.
Snad už dnešní cestování bude v pořádku. Trochu mě mrzí,že ranní událost nejvíce postihla lidi v Zelenči,kteří neměli ani ponětí o tom,že se něco děje.
Tak jsem si zahrál na informační kancelář.
A jinak Zbyňku Ty hraj dál,muzika je opravdovým relaxem od toho každodenního blázince.
Já teď sedím v 5805 a také poslouchám. Cesta uteče určitě rychleji i při MÚ.
Ať se daří.

Miran napsal:
YoLi napsal:
Mohl bys nám to trochu přeložit? Zejména to červené. Překlepy beru, ale tohle slovo jsem nepochopil.
Jinak jsem neočekával, že nám tady Zbyněk zahraje. Ale stalo se, a je to pěkné...

ospravedlňujem sa za preklep, správne malo to byť vravíte... asi by som si mal zopakovať strojopis :eek:

Zbyňku, jako muzikant ti tleskám. Tak pěkně je to zahraný, že ani jedno oko nezůstalo suché.

Se svým fidli fidli jsem Vás, čekajíc na novinky v MSTS, poškádlil do syta :-P , tak teď Vás zase poškádlím, jak nezůstal kámen na kameni mezi Blanskem a Letovicemi. Hlavně aktivitáři budou mít "radost" .
Poděkování patří Matesovi za přepracování modelu nádraží Skalice nad Svitavou a jednomu nadšenému a aktvnímu uživateli, který dodal další fotodokumentace a iniciativně trochu víc zastavěl úsek hlavně mezi Brnem a Blanskem a tím vlastně otevřel Pandořinu skříňku a já začal trať 260 prověřovat a jak to dopadlo je vidět na videu.
Ale v jednu chvíli jsem opravu myslel, že jsem se dostal do patu a už to dohromady nedám. Proto se mi ani moc nechce do úseku Brno - Blansko, kde je to jízda jak na autodromu a při rychlosti 65 km/h jsem měl strach, že vykolejím :D . Nejdříve za rok, až bude vše rozestavěné dokončené. Naopak z Blanska se už v pohodě jezdí 140. (zatím nová TTP nemám, je to jen podle informací "jeden strojvedoucí povídal", ale do aktualizace je ještě hodně daleko)
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EqrIGvb0SnU[/video]

Musím říct pane Šemora že to tou rekonstrukcí pěkně prokouklo. Vypadá to moc pěkně

Trať jako živá.:) Zejména Skalice vypadá jak ve skutečnosti.

K rychlostníkům ve videu: Za Skalicí směr Letovice je rychlost 105/100

Nádhera!!!!!!!!!!!!! Koukam že máte krásně plynulej chod MSTS, tiše závidim....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře