Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbynku já tě nechápu,tak stavíš trať po staru nebo po novu ?.část tratě staré,část nové.Tak se rozhodnout jako stavbař.Lukáš

Co nechápeš, Zbyněk se vrátil k trati, kterou stavěl kdysi a nebyl tak zkušený, teď se vrátil, má lepší podklady, tak opravuje. Dělaj to všichni, i ty si určitě přestavoval.

KimiR napsal:
Zbynku já tě nechápu,tak stavíš trať po staru nebo po novu ?.část tratě staré,část nové.Tak se rozhodnout jako stavbař.Lukáš
Trať 260 postaru už v době mé aktivity do MSTS neexistovala, takže od počátků věků MSTS je ponovu koridorová. Dál platí to co napsal Alcapone. Byly to mé začátky do MSTS. Podklady :D ? Omalovánky, školní atlas a série fotek z posledního vagónu :D
Já se zde jen odreagovával, protože mne čeká kvůli chybě nějakého úředníčka, který zaměnil v jednom úseku klesání za stoupání, přestavění celé trati od Ješetice až do Tábora a vůbec se mi do toho nechce.

Zbyněk Šemora napsal:
KimiR napsal:
Trať 260 postaru už v době mé aktivity do MSTS neexistovala, takže od počátků věků MSTS je ponovu koridorová. Dál platí to co napsal Alcapone. Byly to mé začátky do MSTS. Podklady :D ? Omalovánky, školní atlas a série fotek z posledního vagónu :D
Já se zde jen odreagovával, protože mne čeká kvůli chybě nějakého úředníčka, který zaměnil v jednom úseku klesání za stoupání, přestavění celé trati od Ješetice až do Tábora a vůbec se mi do toho nechce.

já vím že to bylo už koridorové,ale 140 tam od blanska nahoru nikdy,kdysi nebylo.140 přišla až v roce 2011.140 tam bylo možná pro pendolino,ale né rpo klasické soupravi.Historie trati snad nekecá.

Vždyť tu už přece Zbyněk psal, že tuto trať udělá podle současnosti, protože postaru už v době jeho aktivity do MSTS trať neexistovala.

Nesmíš to zase tolik žrát na nepodstatné detaily, jinak se z toho zblázníš :D Je to jen hra. A v životě není jen MSTS.
To podstatné právě řeším. Poloměry oblouku, které neodpovídaly traťové rychlosti, či některé zkrácené úseky kvůli tehdejšímu nepřesnému měření. I proto řeším navýšení rychlosti, když se mi podařilo už jeden zkrácený úsek srovnat. Staré aktivity by pak nestíhaly.

A já měl zato, že u Blanska měl Zbyněk rychlost 140 km/h už v původní verzi, z pohledu MSTS žádná změna.

Až za zastávkou Blansko-město a najetím na rovinku směrem k Dolní Lhotě a Rájci-Jestřebí 120/140

140 je akorát jak psal Midrafon, jinak jsou rychlosti zvednuté většinou o 5 km/h (kde byla 70 je teď 75/70 a podobně). Hlavní je, že se v některých obloucích už nebudeme muset držet zuby nehty na kolejích.:)

Cael napsal:
140 je akorát jak psal Midrafon, jinak jsou rychlosti zvednuté většinou o 5 km/h (kde byla 70 je teď 75/70 a podobně). Hlavní je, že se v některých obloucích už nebudeme muset držet zuby nehty na kolejích.:)

I tak je to opravdu krásný úsek plný vzpomínek mého dětství s Brejlounama a cestama na Moravu na prázdniny. Bude se to pěkně drandit.
Je príma, že se Zbyněk do toho pustil s odvahou.
Má můj obdiv.:cool:

Dnes je svátek práce, tak bych měl napsat něco o stavu prací :D
Jelikož jsem měl nějak nahromaděný servis kol, tak jsem šel dopoledne do práce a udělat to nejnutnější. Do toho jsem si fidlal na cello a připravuji poslední sérii z Pirátů z Karibiku. Supr odreagování. Ještě jsem zvládl ostříhat psa. Odpoledne jsem chtěl něco udělat v MSTS trati, děkuji Matesovi za další model, zvládl jsem jej osadit a pak telefonoval kamoš, co tak si objet na kole malý okruh LVA (lednickovaltický areál), jen tak Easy. Sice jeho "Easy" znám, ale neváhal jsem. Opět jsme to všem cyklistům nandali jako dva šílenci jedoucí prachem rychlostí až 38km/h. Ale supr volný den. :D

Zbyňku, kolo je super odreagování, znám to sám. Mám u nás na chatě okruh asi 30 km a to se jede panečku.

Dobrý den pane Zbyňku.
Můžu od Vás očekávat od Matesa http://mates-msts-scren01.ic.cz/screny/chocen05.jpg staré nádraží Choceň? Jestli to v té aktualizace bude? Já vím, že toho máte hodně na práci např. předělávat úsek Brno - Letovice, stavět trať z Olbramovic do Tábora a Zábřeh - Hanušovice - Dolní Lipka. Ale chtěl jsem se jenom zeptat. Děkuji.

Matesovi patří velké poděkování za všechny jeho modely. Choceň je už dávno osazená. Nyní mi vytvořil hodně věcí na Letovicku. Aleš Sláma mi tento týden poslal další modely na trať Hanušovice - Dolní Lipka, Motorák nádraží Červená Voda. Teprve tento víkend tam položím z Králíků koleje, abych model mohl osadit. Také od Aleše Slámy mám peron do Tábora, který byl podobný jako ve starém Benešově. Všem patří díky. Ještě mám od Brzdy Chotoviny a hradlo Stoklasná Lhota. Jenomže nejprve musím opravit profil kolejí.

A aby uteklo čekání na další informace o trati, tak Vám opět něco zahraji. :-P
Ještě jsem nacvičil poslední 4 kousky ze sešitu z Pirátů z Karibiku, které se mi cvičit původně nechtěly. Zdálo se mi to relativně těžké. U poslední skladby vyťukat si osminy bylo, jako mlátit do klávesnice, když v MSTS potřebuji rychle zkrokovat u 350 tky. Tak jsem raději zůstal u čtvrťových a počítal si první - dru. (čtvrťové s tečkou opakovaně za sebou)
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=k2Y0B8gXwwo[/video]

Příště zase něco natočím z trati, jak pokročily práce. Pravděpodobně to bude z úseku Letovice - Boskovice

Zbyňku, asi myslíš Čekanice, na Chotovinách sa pracuje.....

Já napsal Chotoviny ? :D Ale myslel jsem Čakanice.
Jinak koleje kousek za Boskovice jsou už položeny. To jen jako poděkování jednomu člověku z Boskovic, který trochu dokrášlil 260 a přispěl s fotodokumentacemi.
Teď jdu děkovat Alešovi Slámovi, Motorákovi a Smrčkovi a konečně položím koleje od Dolní Orlice do Červené Vody, abych tam mohl osadit model nádraží. Opět to bude kousek za, tak určitě někdo vymodeluje Bílou Vodu a poprosí, abych to ještě o ten kilometr protáhl a tak mne časem dotlačí až do Šťítů :D

Aby tě někdo z těch Boskovic nedotáhnul taky do Třebovic ;)

Začal jsem opravovat koleje od zastávky Červený Újezd u Votic ku Táboru, kde soudruzi z NDR udělali chybu a místo 10 promile stoupání mi dali do podkladů 10 promile klesání. Až ze Střezimíře je to už vpořádku. Ale jaký to dělá výškový rozdíl je vidět na fotkách. Stanice se zvedají dost problematicky, ale noční můra bude Tábor. Je to obrovský výškový rozdíl a databázové značky se pěkně blbě přemísťují. Stanice jsou z dynamických kolejí, tak koleje musím přeskládávat v přesném pořadí, jako jsem je tenkrát pokládal, jinak by konce nenavazovaly na sebe. Zkrátka je to "radostná" práce.
bb7162479aeb9bc67e1b78f3911b5293.jpg
417eed6ee0ca01f536a6fb5a84cc4314.jpg
a3fe600f4cb367ebded199d01c8c6931.jpg

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
položím koleje od Dolní Orlice do Červené Vody, abych tam mohl osadit model nádraží. Opět to bude kousek za, tak určitě někdo vymodeluje Bílou Vodu a poprosí, abych to ještě o ten kilometr protáhl a tak mne časem dotlačí až do Šťítů :D

Jestli jste položil koleje kilometr před Bílou Vodu, tak to je potřeba ještě vymodelovat Moravský Karlov :D , fotky na modely mě na HDD zahálejí :D .
Přeju vám pevné nervy při opravě trati do Tábora.

Moravský Karlov. Když jsem si pouštěl video z této trati, tak jsem nerozuměl hlášení a slyšel jsem Moravský Beroun. Ten je přece jinde :D. Tak zde mi končí koleje před první výhybkou. Popostrčí mne určitě modely :D.
Ale nyní zápasím s pohybem tektonických desek mezi Střezimíří a Táborem. Je to slušné zemětřesení. A jak vystřeluji již umístěné statické modely u kolejí asi o 100m výš, tak zatím držím přesnou stopu původní pokládky. Což mne těší.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře