Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Zřejmě proto, že mašiny, které se celou dobu jenom "lechtají" (a nechodí například po určité době na brzdu, když už se výkon nevyužívá v praxi), prostě "zleniví" a pak jim krátkodobé zatížení ani ne na hranici jejich vlastních (z výroby daných) možností nedělá úplně dobřeE499_2002 napsal:Zažil jsem posun a odrážení na 7. stupeň, ale to je moc. Mašina dostává pořádnou bídu, i když je na to stavěna. Překračuješ rozjezdové proudy a rveš motor do otáček.
E499_2002 napsal:Pamatuji si takovou zajímavou věc, kterou bych si rád nechal vysvětlit; u posunu s 740kou s původním motorem jsme několikrát posunovali z rozjezdu na 8mý stupeň krátkou dobu, ale dosáhli jsme maximálních otáček, odpovídajících 8. výkonovému stupni. Při shození výkonu na volnoběh se pokaždé SM přetočil cca o 100 otáček nahoru, přičemž lehce probliknul prokluz. Čím to je? Stavěč/regulace otáček?
Je vidět, že letošní zima dává železničářům opět zabrat!E499_2002 napsal:... jsem viděl v předávacím ranžíru ČDC/AMO utrhnuté izolátory s kouskem troleje, před kterou stál MVTV2. ...
V kostce - práce na TV - práce a bezpečnost TNŽ 343109E499_2002 napsal:Dobrý den,
měl bych otázečku na silnoproudaře/energetiky a dráteníky. Dnes byla jakási mimořádka v Ostravě-Bartovicích. Osobně jsem viděl v předávacím ranžíru ČDC/AMO utrhnuté izolátory s kouskem troleje, před kterou stál MVTV2. Jak probíhá práce na vedení za takto ztížených podmínek (déšť, vlhko)? Vzhledem k velmi zhoršené elektrické pevnosti prostředí. Udrží i mokré izolátory montážní plošinu izolovanou? A co elektromechanici na ní? Měl jsem praxi na zkušebním polygonu VN, odkud vím, že před bouřkou se nesmí s hodně velkým předstihem pracovat na vedení. Ale trolej má 5,55m, takže to není přímo tento případ. Spíše mi jde o rozdílné potenciály.
Děkuji.
Už si moc nepamatuji, kolik sekund sdružeňák potřeboval zvednout otáčky ze 7. na 8. st. a úplně nabudit TD, ale chvíli to trvalo. A ještě problémy se stažením z výkonu, takže na krátkou dobu se 6-8 st. moc nepoužíval ( platilo pro T466.2 ). Teda pokud to nebyl PAN STROJVEDOUCÍ. Pak no cement. To už bylo lepší při odrazu zabrzdit BP, dát 5 st. počkat až naběhnou proudy a pak povolit BP.E499_2002 napsal:O Pamatuji si takovou zajímavou věc, kterou bych si rád nechal vysvětlit; u posunu s 740kou s původním motorem jsme několikrát posunovali z rozjezdu na 8mý stupeň krátkou dobu, ale dosáhli jsme maximálních otáček, odpovídajících 8. výkonovému stupni. Při shození výkonu na volnoběh se pokaždé SM přetočil cca o 100 otáček nahoru, přičemž lehce probliknul prokluz. Čím to je? Stavěč/regulace otáček?