Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím.
A já jsem zjistil další postřeh, je to otázka spíš aktivit, ale na této trati to nejvíce padá a když už tu řešíte traffic... Takže, Win7 a když jsem měl potkat traffic, tak mi občas MSTS padne a není to ani tak velikostí tratě, ale zjistil jsem, že to dělá to, že sedmičky mají automatickou akceleraci zvuků a nejde jim ubrat kvalitu jako v XP. (mimochodem, proto i ten efekt alá stíhačka, který se ve zvucích řešil, záleží, jak si to systém přebere a na zvukové kartě) Teď jsem zjistil jak omezit pády ve Win7. Nedávám počáteční rychlost traffic větší jak 4 km/h a koncová rychlost 0. Nemyslím vozy ve stanici, ale přímo vlaky které na trati potkám a světe div se, v úseku Bohumín - Praha mi MSTS padnul jen jednou, když jsem v Ústí nad Orlicí, kde je mimořádka a cvrkot traffic lítal po nádraží kamerou jako zběsilý.:D Ale je pravda, že krajinu před prahou načítám ma 2x, za Běchovicemi mi nezobrazí MSTS most, tak poznám, že musím uložit a nahrát, nahraji a do Libně vjíždím do holé krajiny, save/load a už mám krajinu v Libní a přes hlavní do Vršovic jedu v pohodě. Jinak na odlehčení mne pobavila věta v hlášení v Třebové, kdy hlášení zakončí věta: "dej mi borovičku", hned bych jednu štamprlu taky mlasknul.:D:D:D
Dan

Dane de ubrat kvalitu zvuku. Je to v nastavení - Reproduktory - Upřesnit - já jezdím na kvalitu CD, víc nemá cenu. Navíc ty zvuky se hádaj mezi sebou, tedy pokud používáš více druhů zvuků (Jacek, Hekl a td). Padá to hodně u zvuků u Hekla, které mají sice lepší kvalitu, ale jsou náročnější právě na MSTS a zvukovku.

Chlapi dík, každá rada se cení:-). Je pravda, že mem:xx mám nastavenou tu vyšší a zkoušel sem taky ještě víc ale opačným směrem ne, tak to bude asi to první co vyzkouším a pak se vrhnu na to ukládání, třeba z toho něco zabere a nebudu muset nazat jako do teď. Mě to nechce načítat provoz na hlaváku, pokaždý to v tunelu chcípne:D, ale zázraky se dějou, tak uvidíme, dík:oops:

Naposled editoval moderátor:
Tak dnes som si ešte trocha posvietil na nižšie hodnoty parametra -mem:xxx. Aktivita opäť R606 Ohře.
Najstabilnejší bol MSTS s parametrom -mem:512.
U -mem:256 sa MSTS viac zasekávalo pri načítaní objektov a trafficu, ale bez pádu.
Pri -mem:128 sa už MSTS správalo podobne ako pri -mem:1024, teda pád omnoho skôr ako pri 256 a 512.
Pri -mem:64 MSTS spadlo ešte počas načítavania.

Na najkritickejších miestach, teda pri Libni a Holešovickom tuneli stále vyskakuje chyba .sms súboru, potom aj "Nelze přidat vozidlo do světa" a nasleduje pád MSTS. Takže tu pomáha len save/load.

Když už se tady rozjelo toto téma, chtěl jsem se zeptat jak to je aktuálně se souborem sound.cfg? Existují nějaké další verze? Používám tu, která je dodávána na DVD s BP od pana Šemory :)

Díky

Zhruba před rokem se testovalo několik dalších upravených verzí souboru Soundcfg.dat a nebylo zjištěno žádné zlepšení, MSTS se choval úplně stejně, takže doporučuji pro Trať 321 používat to, co posílám na DVD.
Pokud se někdy něco změní, určitě to bude zahrnuto v aktualizaci.

Čaute, se ještě vrátím k tomu parametru. Dal jsem 512 a pro jistotu ještě snížil krom objektů i viditelnost a byl sem v Jiříkově vidění. Prahu sem projel bez problémů aniž bych musel mazat jediný traffic a dokonce mi zůstaly ve složce vůzů i soubory, který se při mem:1024 záhadně ztrácely. Vyplatilo se upravené přísloví "líná huba, nesjízdná Praha:D".

Stavitelxx napsal:
Zhruba před rokem se testovalo několik dalších upravených verzí souboru Soundcfg.dat a nebylo zjištěno žádné zlepšení, MSTS se choval úplně stejně...

no,v jedné aktivitě jsem zaboha nemohl projet Tyníštěm,i když jsem měl jakýsi upravený Sound.cfg.Ono Tyníště jsem projel až po tom,co mi autor této aktivity poslal sound co používá on.Pak to bylo bez problému,takže bych si dovolil tvrdit,že tam "cosi" v tom bude....

Napríklad by som dal aktivitu u Zbynka (Topírna noc) ani za šlaka som to nemohol prejsť pri viditelnosti 500m proste ten traffic čo sa načíta moc skoro pri hráčovi a pokial sa jedná o nové modely s veľa poly a o nové zvuky, ako bolo písané že Robo používa veľmi kvalitné a pre MSTS dosť neznesitelné .waw súbory tak to spadne. Pretože MSTS neviem nejako čo skôr. Čož pri viditelnosti 2000m má MSTS viac času na načítanie zvukou a modelov. Je pravda že pri zníženej viditeľnosti by to nemalo hrať žiadnu rolu, hra je plynulejšia ba by som povedal že aj reálnejšia (hlavne čo sa týka dymna) ale ako sa hovorí, niečo za niečo. A preto som spozoroval tento problém. Tak isto Erikmírova aktivita Metropol. Za viditelnosti 500m sa mi traffic hneď na začiatku zasekol, a to som sa ani nepohol, nejsom začiatočník užívateľ samozrejme všetko prekontrolované Conbuildrom, tak isto autorom odporúčaný BIN a tiež úprava sound.cfg. A po zvíšení viditelnosti za som aj z pred Dečína dostal :) Je to iba moj postrech žiadne overené fakty. Ale PC mám nato aby to zvládalo používam Train Store takže v tom by som problém nevidel.

Tonik napsal:
Stavitelxx napsal:
Zhruba před rokem se testovalo několik dalších upravených verzí souboru Soundcfg.dat a nebylo zjištěno žádné zlepšení, MSTS se choval úplně stejně...

no,v jedné aktivitě jsem zaboha nemohl projet Tyníštěm,i když jsem měl jakýsi upravený Sound.cfg.Ono Tyníště jsem projel až po tom,co mi autor této aktivity poslal sound co používá on.Pak to bylo bez problému,takže bych si dovolil tvrdit,že tam "cosi" v tom bude....

Týniště ale v trati 321 nemáš :D,To máš v trati Bratislava-Praha.Tu Martin Týniště nad Orlicí ani nemá,takže tu to asi bejt nemohlo :D

KimiR napsal:
Martin Týniště nad Orlicí ani nemá,takže tu to asi bejt nemohlo :D
...pokud mi to správně došlo,na rozdíl od tebe,jednalo se tam o rozdílnost v Soundcfg.dat a na tento rozdíl v nich snad nemá jedna konkrétní trať vliv.Příklad toho může být uveden i odjinud.... :lol:

Zdravím,

kdo má zájem, může si stáhnout Aktualizaci 23. :oops:

http://www.trat321.cz/aktualizace/aktualizace_23.exe

Z nedostatku času jsem toho ale moc neudělal, trochu jsem ještě upravil návěstidla v Brandýse, předělal jsem spojovací kolej A1 v Tepličce, opravil zmizelé objekty v Praze Libni, model hlavního nádraží v Praze je taky opravený, měl špatnou texturu prosklených podchodů a pak tam byla myslím ještě levitující cedulka v Brandýse, no a to je nejspíš všechno...

Z nových věcí přibyl úsek Duchcov - Bílina a úsek Děčín - Bad Schandau.

Hlášení rozhlasu je nově ve stanicích Bílina a Bad Schandau.

Poděkovat bych chtěl Matesovi za model nádraží v Bad Schandau + železniční most přes Elbe v Bad Schandau, Ďasíkovi za aktualizaci webových stránek a Jefferovi za aktualizaci map.

Akorát úsek Ústí nad Labem - Bílina v mapě nehledejte, protože mapy už jsou hotové delší dobu a tento úsek původně v plánu nebyl, proto tam není zakreslený, nechtěl jsem Jeffera zbytečně otravovat s předěláváním map.
V příští aktualizaci už by tam neměl chybět :oops:

Teda, na ten Bad Schandau se těším, chtěl jsem jít spát, ale tohle musím projet....Martine, to je bomba, naprostá paráda, famózní. Jel jsem u Ústí do Bad Schandau, a super, mockrát díky!

Marine tak když už máme skoro všechny sousední státy,ještě bys mohl natáhnout koleje do polska a bude čr obsazena státama sousedními :D .Ale jinak jsem nic neřekl :D

Back
Nahoře