Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Za pokus to stojí, ale udělat to můžu teprve až doplním dynamické koleje, které jsem z toho úseku do Bratislavy smazal, prostě až se vyplní mezery v Tsectionu a hodnota 65533 bude mít zase snahu narůstat. Potom první číslo 40000 přepíšu na nižší hodnotu, nějak s tím musím přepsat i navazující zápisy ve spodní části toho souboru a pak se uvidí, jestli nově pokládané dynamické koleje budou zaplňovat vytvořený prostor, nebo ho budou ignorovat.
Stovkou to přece začínat nikdy nemůže, protože tam jsou definované klasické kolejové díly. U Martina to může začínat od následného nejvyššího čísla, které má v tsection.dat v Global Jak to navazuje je vidět krásně u mého kolejiva. Mě končí číslem 262 a tsection.dat v trati (dynamické koleje) začíná na 263. Kdysi mi i přesto Regedit do čísel nad 262 nadefinoval nějaké výhybky s tvrzením, že se nic nemůže stát, že mu to funguje, ale kdepak. Nabouraly se již položené dynamické koleje. Tato číselná řada je zákon MSTS a je nutné dodržovat posloupnost.

Ps, necitoval se mi původní příspěvek od Gr45p, který navrhl začínat například 100

Mě končí číslem 262 a tsection.dat v trati (dynamické koleje) začíná na 263.

Koukal jsem se do tvého TSECTION.DAT a zarazilo mě, že ti to začíná číslem 376, ale že je přeskočeno číslo 377.

Ještě chybí silniční viadukt u Mošnova a železniční estakáda v Ústí nad Orlicí

Ono je to jedno jestli to bude originál estakáda nebo ne. Je pravda, že Zbyněk má ten viadukt u Mošnova poskládaný z několika dílů a že mu to pasuje.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj Martine, mrkni prosim te na Opavu směr Ostrava. Omezena rychlost kvůli jizde přes zhlavi (vyhybkách) konci az po velice (zbytecne) dlouhe době az u vjezdového návěstidla v protismeru od Ostravy.

Diky, Marek ;)

No ono to ještě chvilku trvat bude a jak vidím jde pomalu tunel pod Chlumem, bůh ví kdy se svezeme.

Už to nevydržím se nezeptat. Je nějaký pokrok ať už z aktualizací, či dynamickými kolejemi nebo je vše na mrtvém bodě?

Aj ja som sa už na toto chcel spýtať, avšak poctivo som šúchal nohami, škrípal zubami a presviedčal sa, že ešte pár dní vydržím... potom že ešte pár dní... až to niekto iný nevydržal a napísal za mňa. Avšak po tom poslednom probléme s traťou začínam byť trochu skeptický a bojím sa, že po odpovedi Martina budem / budeme sklamaní. :D

Hoši,
moje babička používala krásné přísloví:
"Dočkej času, jako husa klasu..."
Pamatovala dobu kdy tady vládnul F.J.I. a měla naprostou pravdu....
A teď jedna otázka pro ty mladší: Víte vůbec kdo to vlastně byl ten F.J.I. ?

Hoši,
moje babička používala krásné přísloví:
"Dočkej času, jako husa klasu..."
Pamatovala dobu kdy tady vládnul F.J.I. a měla naprostou pravdu....
A teď jedna otázka pro ty mladší: Víte vůbec kdo to vlastně byl ten F.J.I. ?
Jak by řekla pani M z AzKvízu: Franta Pepa Jednička

Dá se říct, že žádné novinky zatím nejsou.
Z tratě v dohledné době odstraním "nežádoucí" úseky, tím se uvolní nějaké rezervy pro tvorbu jiných úseků a pak se uvidí, co bude dál.

Aktualizace je zatím taky na mrtvém bodě, čekárnu v Ústí nad Orlicí a terminál v Mošnově vymodeloval Miran a stále se čeká, až někdo vymodeluje silniční nadjezd v Mošnově a estakádu v Ústí nad Orlicí.

Nedávno tu někdo psal, že ty dva požadované modely, které ještě nejsou, by se daly nahradit něčím jiným, samozřejmě že by se to dalo, ale jsou tři důvody, proč musím trvat na originálech.
1, Ty objekty jsou tak specifické, že by byla velká škoda je nahrazovat nějakými náhražkami.
2, Když jsme se se Zbyňkem někdy na podzim bavili o tom, kdy vydáme aktualizace, tak jsem mu řekl, že aktualizaci vydám, až budou vymodelované tyto 4 modely, takže musím ukázat, že držím slovo :-D
...i když je fakt, že jsem netušil, že to bude trvat tak dlouho.
Když jsem tady na foru napsal požadavek ohledně vymodelování těch objektů, ozvalo se docela dost zájemců, bohužel postupně to všichni vzdali, no škoda...

A za třetí - běžně se nestává, že bych někde sbíral materiály pro modeláře, ale když už jsem tentokrát vynaložil čas a peníze a zajel jsem do toho Ústí a do Mošnova a nafotil jsem tam všechny ty objekty a jak debil jsem je tam i měřil krokoměrem (navíc ještě v mrazu), tak prostě vymodelované budou, do té doby aktualizaci nevydám.
Já na aktualizaci makám celý rok, takže žádat tady oficiálně o 4 modely za rok, ještě i s poskytnutím fotek a rozměrů, myslím že toho zase tak moc nechci...

1. Takže ten môj číselný trik s dynamickými koľajami nefunguje?
2. Pridal by si sem aspoň nejaké nové obrázky z trate, nech sa môžeme opäť trochu pokochať?
Ďakujem :)

Back
Nahoře