Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Díky za tip, taky bych si mohl zkusit vytvořit nějaký úkol. Jednou mě napadlo, že bych zkusil udělat úkol, do kterého bych vložil chyták, který by předpisově nedůsledného fíru přivedl do srážky s jiným vlakem, aniž by se předtím například po projetí stůj, ukončila aktivita. Naopak důsledný fíra by mohl pokračovat bez problémů.
Jen nevím, jestli podobné kličky simulátor bude umět. Jelikož moc aktivity nejezdím, třeba jsem zaspal úplně dobu a podobné věci se už dávno objevují.:)

P.S. Otázka panu Šemorovi, abych to tu jen nehnojil kecama: Čistě z přízně k tratím Praha-Beroun-Plzeň a Praha-Tábor-České Budějovice. Bude někdy naplánovaná jejich dostavba? Jsem moc rád i za ten Beroun, přestože trať není moc dodělaná, ale byla by báseň, kdyby se dalo svézt i do Plzně. Co já se tam vždycky za rok najezdím těma vlakama...

Přesně jak říká pan Šemora. Najdu si řazení a trasu nějakého vlaku, co se mi líbí, do editoru napráskám jeho trasu, soupravu, opíšu jízdní řád, něco napíšu do popisu, aby se to nechalo uložit. Práce na pět až deset minut podle počtu zastávek. Výhoda je v tom, že mám jízdní řád přímo ve hře a nemusím hledat správnou kolej (přehazovat výhybky metr před vlakem).

ML636 napsal:
...

P.S. Otázka panu Šemorovi, abych to tu jen nehnojil kecama: Čistě z přízně k tratím Praha-Beroun-Plzeň a Praha-Tábor-České Budějovice. Bude někdy naplánovaná jejich dostavba? Jsem moc rád i za ten Beroun, přestože trať není moc dodělaná, ale byla by báseň, kdyby se dalo svézt i do Plzně. Co já se tam vždycky za rok najezdím těma vlakama...
Plánováno na "až někdy" bylo jen Praha - Beroun a Praha - Benešov. Z důvodu, že jsem na té trase, hlavně na Benešovech prosloužil víc než deset let života. Benešov jsem kvůli stavbě koridoru prodloužil do Tábora, abych zachoval historii. A celé mne to také motivovalo modeláři Brzda, Deterio, Aleš Sláma a jako všude, hodně staveb na přání mi vyráběl Mates. I díky nim je trať hodně autentická a myslím, že i dokončená.

Trať Praha - Beroun jsem začal stavět dříve než na ní došla řada jen kvůli jiným modelářům, aby kam měli osazovat své modely. Jenomže život není jen MSTS a dotyčným zřejmě začaly jiné povinnosti, tak se práce zde hodně zpomalily a stavěl jsem tam, kde se aktivně modelovalo, což byla hanušovická trať. Aktuálně mám osobní motivaci stavět do Bohumína, tak se zase dočká tato větev uživatelů.
Až tohle dokončím, tak se budu průběžně vracet i k nedodělkům jinde. Respektive průběžně i po následující aktualizaci. Ale dál jak do Berouna nebo Tábora zatím nic neplánuji, tam zatím není žádná motivace a kdyby byla, zase by jinde zůstalo moc nedodělků. Navíc z Prahy do Plzně a Budějovic tady už jeden modelář dávno staví.

Následující aktualizace je hodně náročná, protože bylo nutné najednou propojit Olomouc-Přerov-Brno/Břeclav a málem to skončilo patem. Je to víc kilometrů než se dá za rok zvládnout, proto se soustředím jen na tyto úseky. Bude to určitě velmi zajímavé poježdění zase s dalšími kombinacemi. Příští rok pak prodloužím koleje do Bohumína a asi by bylo i dobré propojení přes Kroměříž a Prostějov. A pak to bude úplně dokonalé.

krejca napsal:
Zbyňku dík za návod jak na to. Ani jsem netušil, že když se zmíním o nějakých odstavených vozech, že se dozvím tolik užitečných věcí.

A tohle: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842 ti nic neříká?

Naposled editoval moderátor:
Miran napsal:
A tohle: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842 ti nic neříká?
A ty se dívíš? Ono to spostě začátečníků nic neříká. Já když jsem začínal dělat aktivity, tak tenhle celý návod jsem si vytiskl a študoval jej jako čtení novin na nejmenší místnosti v bytě.:D Než jsem nasadil první traffic, tak mi to taky dalo práci, ale jaká pak byla radost, když mi přijel do nádraží 1. vlak. Jenže poslední dobou se mi zdá, že si někteří uživatelé MSTS spíš stěžují, než aby sami zkusili udělat jen jednoduchou aktivitu. To samé s vozy a výměnou, čtení o přidružených utilitách k tomuto určených, instalacemi tratí a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. První než jsem začal aktivity tvořit a chtěl jsem nějakou stáhnou z netu do svého MSTS, tak jsem se naučil práci s CB a Activity Analysis, až pak jsem instaloval. A vidíš, o pár příspěvků výš? Čteš od ML636, nainstaloval jsem, postahoval jsem a ono to nejede... Ale, že by se právě naučil měnit chybějící vozy, či po rozbalení apk. souboru udělat kontrolu a pak zde napsal zkoušel jsem to a to a tady je zřejmě potíž... To je přesně opačný postup a ještě završený konstatováním, já v MSTS aktivity nejezdím a chci do tratí statická vozidla. Ach jo.;)

Však ta vánoční bude ta menší :) Final bude asi až za další rok :)
Dnes za celý den jsem tvaroval a pokládal silnice jen mezi Lipníkem a Drahotušemi. Celkem mi to dalo zabrat. celkem hustá silniční síť, tunel ve Slavíči, zde jsem si nechtěně několikrát udělal sesuv půdy a dvakrát se mi propadly samotné tunely. Ale stejně ve finále by to chtělo jiné portály. Ty co mám do nízkého terénu nesedí.
Takže pokud zítra bude čas, vytvaruji Drahotuše - Hranice a pak už jen Polom. Do konce týdne by se to mohlo zvládnout.
A pak Brno - Přerov, kde nemám pod kolejemi ani náspy a podjezdy a nadjezdy, ani perony.
Do té doby se nic zveřejňovat nedá.

Dan J. napsal:
Miran napsal:
A ty se dívíš? Ono to spostě začátečníků nic neříká. Já když jsem začínal dělat aktivity, tak tenhle celý návod jsem si vytiskl a študoval jej jako čtení novin na nejmenší místnosti v bytě.:D Než jsem nasadil první traffic, tak mi to taky dalo práci, ale jaká pak byla radost, když mi přijel do nádraží 1. vlak. Jenže poslední dobou se mi zdá, že si někteří uživatelé MSTS spíš stěžují, než aby sami zkusili udělat jen jednoduchou aktivitu. To samé s vozy a výměnou, čtení o přidružených utilitách k tomuto určených, instalacemi tratí a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. První než jsem začal aktivity tvořit a chtěl jsem nějakou stáhnou z netu do svého MSTS, tak jsem se naučil práci s CB a Activity Analysis, až pak jsem instaloval. A vidíš, o pár příspěvků výš? Čteš od ML636, nainstaloval jsem, postahoval jsem a ono to nejede... Ale, že by se právě naučil měnit chybějící vozy, či po rozbalení apk. souboru udělat kontrolu a pak zde napsal zkoušel jsem to a to a tady je zřejmě potíž... To je přesně opačný postup a ještě završený konstatováním, já v MSTS aktivity nejezdím a chci do tratí statická vozidla. Ach jo.;)

Máš naprostou pravdu. Bohužel......

Finále až za rok a čtvrt?
Nebylo by lepší vydat aktualizaci "co je, to je" tradičně na Vánoce a pak s dokončenými úseky v průběhu roku? Přijde mi to lepší než se prohánět rok po holých plackách.

A pak tu bude hromada keců, že je to bez krajiny a tohle a tohle. Pánové dočkejte času laskavě. Podívejte kolikrát se tu řeší Nymburk či trať 250. Vlezte si do editoru a zkuste si to, není to sranda. Tím bych prosil ukončit tuto konverzaci.

Cael napsal:
Finále až za rok a čtvrt?
..
Bohumín a propojení přes Prostějov a Kroměříž, když už. Pak to bude takové krásné zakončení Bratislava - Praha, Praha - Bohumín - Břeclav. Plus ostatní odbočující tratě.
A pak se uvidí, co dál. Ale asi se dám třeba na modelování nádražích, když se k tomu už téměř nikdo nemáte. Aby to nebylo holé. Ale po vánoční aktualizaci pokud to někde zůstane holé, tak placka to určitě nebude. A pokud by to někomu vadilo, tak se jednoduše u nedokončených úseků mohou přerušit koleje. :) ;-) . Ale to bych vám neudělal. Je v komunitě hodně uživatelů, kteří jsou rádi i za tohle. Já se kochal, když to ještě byla placka a nebyly ani perony ani návěstidla.

Ještě bych ukončil to svoje lehčí OT: Díky Prolamovi za doporučení, ten Activity Converter je výborná věc. Takže už jsem začal taky s aktivitama. Někdy je to holt se mnou na dýl, nejsem PC mág.:D

Zbyněk Šemora napsal:
... Ale asi se dám třeba na modelování nádražích, když se k tomu už téměř nikdo nemáte. Aby to nebylo holé. ...

Zdravím,
jen tak mimochodem, ozývají se mi modeláři od "konkurence" s tím, že pro své modely používají mnou dávno či nedávno pořízené fotografie objektů stojících u trati č.270. Co je ale z mého pohledu na věc nejpřekvapivější, své modely mi nabízejí s tím, že si je pak můžeme použít pro MSTS. Jenže je tady zepeklitý problém - nikdo z "našich" se zatím k převodu např. mostu přes Ostravici v Ostravě-Hrušově nenabídl. ;-)
Po mnoha letech se tedy na mém HDD objevila složka s názvem "G-Max" a začala doba velkého učení se. :rolleyes:

Máme holt "haluz" v tom, že se v TRS staví projekt tratí na Ostravsku a modeláři pro tento projekt tvoří a tvoří a ... .

Už začínám špekulovat nad tím, jak se jim za jejich ochotu revanšovat.:cool:

David

Už to jde pomaleji, nejsou to rovinky bez zářezů jako u Grygova, kde stačilo jen trochu snižovat terén. :)
Kopec u těch tunelů je ještě trochu divoký, ale jen kvůli portálům, které tam moc nepasují. Jinak jedu podle plánu, zítra jsou na řadě Hranice a okolí.
b76108a47719a29ce75c0a3d8eb6ba99.jpg
86f518fc3eb0f2458886d1cd1458b52b.jpg
bcd7c7e001aedea08b9601d800a60547.jpg
82705716345a510245a78b709d93d2ef.jpg
f4a28078539d957ba0b3ea098efb3949.jpg
0a5bac1812e90fedfaf971b2d46fd894.jpg
a76d1163aebef06c655b12aa1d0c4546.jpg
3a0b563ced2f82546d3ebe3f871c7bb6.jpg

Hranice jsou celkem komplikovaná stanice a dost obtížně se odhaduje, jaké tam jsou terénní poměry. Co jsem vypozoroval z toho mála co je ve Streetview. (kolem nádraží toho moc není), tak od výpravní budovy směrem na jih by mělo být vše na náspu, jak jsem již učinil:
a6afd2b94fd8b45b81635f60f64fb922.jpg
Kolem peronů asi vše v jedné úrovni.
Pak zřejmě od podjezdu na severní straně bude vše snížené do úrovně silnice, která povede pod tratí a bude kopírovat koleje pod náspem (který teprve udělám) na pravé straně odbočující vlečky.
a4cec9787819043e6ca03cad13cca2ae.jpg
Jestli to tam někdo znáte upřesněte.

Ahoj. Mám problém. Mám staršie BP (81) a potrebujem aktualizovať ho kvôli tomu že som reinstaloval PC :( na webe su le aktualizacie 87 a 88 neviete kde zozeniem 82-86 ? Ďakujem za pomoc lebo to velmi rychlo potrebujem

Musíš si objednat nové DVD s tratí, aktualizace tratě BP se uchovávají jen rok-dva zpátky. Leda, že by ti nějaký dobroděj ty aktualizace poslal pokud je má uchované. Ale myslím, že nic nezkazíš, když si objednáš DVD nové. Budeš to mít všechno čerstvé. Taky jsem to tak udělal po přeinstalaci PC.

Pro případné zájemce z řad modelářů nabízím další, dnes zvěčněné objekty z Bohumína. V případě potřeby se nebráním e-mailovým konzultacím, případně nafocení doplňujících fotografií. Jen doplním, že na letecké mapě ( www.mapy.cz ) zatím není zobrazen nový most s ulicí 1.máje (silnice č.67). V době satelitního šmírování tam totiž ještě nestál. :cool:
V plánu mám ještě nafocení dalších bohumínských objektů (stavědla apod.), ale vzhledem k jejich "zárůstu" bude lepší počkat na to, až opadá listí a poklesnou traviny.;)
Jestliže Zbyněk nebude pokračovat dále za Bohumín (i když by to byla vzhledem k existenci modelů mostů přes Olši i budov v Dětmarovicích a Petrovicích u Karviné velká škoda :D), bohumínský most s ulicí Opletalovou by pak byl poslední mostní stavbou umístěnou v traťové větvi Přerov - severovýchod. :oops:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/fotografie_objektu/bohumin_most_1.maje.JPG [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/fotografie_objektu/bohumin_most_csa.JPG [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/fotografie_objektu/bohumin_most_opletalova.JPG [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/fotografie_objektu/bohumi_stavedlo_c.4.JPG

Bohumín, most s ulicí 1.máje (silnice č.67) + mostek pod kolejištěm a silnicí Jana Palacha
Bohumín, most s ulicí ČSA
Bohumín, most s ulicí Opletalova
Bohumín, stavědlo č.4

David

Dodělávám aktivitu na Vysočině, jen škoda, že Tě to Zbyňku do těchto míst netáhne. Projížděl jsem si to minulý týden na mašině, prostě paráda bez koridoru, protihlukových stěn, krásná příroda.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře