Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zkus si pročíst toto vlákno. Sice nebude spojen s BP ale snad bude. Stavitelům hodně zdaru. :) http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1812

Naposled editoval moderátor:
Traťový úsek Olomouc/Břeclav - Přerov - Polom dosáhl do posledního stadia stavění, kdy už jen chybí dokončit vegetaci a zástavbu. Děkuji Matesovi za tvarované perony do mnoha stanic a zastávek.
Video je z úseku Olomouc - Polom.
Chtěl jsem i Břeclav - Přerov, ale stále čekám na některé modeláře až budou mít čas dokončit nějaké části staveb, aby to v Přerově trochu už vypadalo. Také budu muset asi nejprve tu rovinku mezi Pískem a Spytihněví také trochu osadit vegetací, jak jsem učinil mezi Olomoucí a Dluhonicemi, jinak by na videu vznikl dlouhý monotonní nezáživný úsek.
Ale i zde bude velké poděkování Matesovi za perony Moravský Písek, Napajedla, Otrokovice, Tlumačov a zastávka Záhnilice.
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=bOagS9JdMjQ&list=UUjGyqYX4j3J0TYVosB9cBYw[/video]

Skvělá práce pane Zbyňku. Už se na ten úsek moc těším. :)
Chtěl bych se zeptat. Budou se v úseku Olomouc - Prosenice měnit ještě ty pylony?

Parádní práce!!! Velice mě potěšily Hranice,že jsou celé i s nákladním nádražím i ten podjezd je tam! Dále drahotušská spojka je skvěle udělaná je ta vše co tam je i ve skutčnosti! No až to bude i s krajinou,už se Těším. Přeji mnoho zdaru při pokračování ve výstavbě!!!

Zbyňku, video super, ale mám jeden technickou otázku. Všiml jsem si (už dříve v trati) a teď znovu ve videu, že blížící se 2 rychlostníky předvěstí pouze jeden předvěstník. Měl jsem za to, že po novelizaci D1 se předvěstí vždy obě rychlosti, a to i v případě, že horní rychlostník předvěstí rychlost stejnou jako v předešlém úseku. Je to v trati takhle schválně nebo jsem si to špatně přečetl?

Yura napsal:
....že blížící se 2 rychlostníky předvěstí pouze jeden předvěstník. Měl jsem za to, že po novelizaci D1 se předvěstí vždy obě rychlosti, ....
Pak si jedině stěžovat na SŽDC, že to zapomněli osadit. Co bylo na trati mám v MSTS. :)
Ale podle mě je to stejně ptákovina. Strojvůdci mají na trati seznání, dělají psychotesty a jsou to inteligentní lidé, tak je nějaké přecedulovaní jen plýtváním peněz a naopak se pak vše ještě víc znepřehlední.

Mám taky dotaz a to ohledně trakčních sloupů v mezistaničních úsecích. Betonové sloupy se používají na starších rekonstruovaných koridorech např. Brno - Česká Třebová, ale na tratích nověji a to i úsek Olomouc - Dluhonice příhradový můžu se zeptat proč? Pokud to není pravda tak se omlouvám.

Po donáspování ferdinandky je ještě nutné dodělat do stejného stavu Brno - Přerov. V Brněnském uzlu se už dnes začalo pracovat.
Rekonstrukce zasáhly až do Brna Heršpic spojovací kolej na jihlavskou trať, která je i nově podnáspovaná včetně přemostění. V Brně práce zasáhnou až do Židenic, kde se doplní chybějící podjezdy a náspy na obchvatu přes Brno Dolní.
1689ac792cf14129506f2d056138214e.jpg
5cb6dc1dd227fcfa217a45844b10fd01.jpg
eeee9297d4458eaed6c885ea14f23ea9.jpg

jispo napsal:
Mám taky dotaz a to ohledně trakčních sloupů v mezistaničních úsecích. Betonové sloupy se používají na starších rekonstruovaných koridorech např. Brno - Česká Třebová, ale na tratích nověji a to i úsek Olomouc - Dluhonice příhradový můžu se zeptat proč? Pokud to není pravda tak se omlouvám.
Dobrá připomínka, už jsem zapomněl, že kdysi Deterio doplnil koridorové sloupy i o nové žebříkové. V dobách, kdy jsem dělal trať do Lichkova. Takže nahrazeno i v úseku Olomouc - Dluhonice. Naštěstí to jde vyměňovat hromadně a je to otázka pár minut. Jinde jsem už na videích žebříky neviděl.

V BP je už tolik stovek modelů, že už člověk ztrácí přehled, co vlastně má. Za těch 10 let se toho nastřádalo opravdu hodně. :twisted:

Jsem rád, že Zbyňka stavění neopouští a pořád staví. MSTS je prostě téměř dokonalý.

Bylo by možné při poskytnutí video záznamu postavit i 52 km dlouhou trať 032 z Jaroměře do Trutnova hl.n.? To by umožňovalo spoustu dobrých aktivit včetně nákladních vlaků...

Objevovatel: trať 032,stavím já,videa i podklady mám,pokud chceš pomoct,nafot objekty.Mám postaveno Trutnov-Starkoč kolejově z 032,tedka mě bude čekat Trutnov-Teplice s dotažením do Hronova.Pak dokončení Starkoč-Jaroměř-HK

Jinak více info o trati 032 a přilehlích tratí je tu http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/4289

Objevovatel napsal:
Jsem rád, že Zbyňka stavění neopouští a pořád staví. MSTS je prostě téměř dokonalý.

Bylo by možné při poskytnutí video záznamu postavit i 52 km dlouhou trať 032 z Jaroměře do Trutnova hl.n.? To by umožňovalo spoustu dobrých aktivit včetně nákladních vlaků...

A co se trochu naučit stavět. Myslím si, že dobře kdysi fungovala spolupráce Zbyňka s Honzou Švecem, kdy Zbyněk někam postvil trať a Honza dodělal okolí včetně špičkových modelů objektů kolem trati.
Ergo kladívko: Vyrob pár pěkných modelů traťových objektů jedinečných pro tuto trať, pošli je Zbyňkovi a to by v tom byl čert aby Zbyněk těch pát kilometrů nepoložil a nenechal tě tam tvořit. Krajina a objekty v ní totiž nejsou závislé na traťové databázi.

Měl bych upřesnit Mirana. Já jsem plánoval jen tratě mezi Břeclaví a Prahou. Vše co je navíc vzniklo jen proto, že se ozvali modeláři, ale tím způsobem, že začali modelovat téměř všechna nádraží na úsecích, které si oni přáli mít v MSTS. Častolovicko, Hanušovicko chtěl Aleš Sláma a také tam má většinu modelů. Zbývající domodeloval Motorák a Mates. Praha - Tábor zase rozjeli Brzda s Alešem Slámou a Deterio, který hlavně zdokumentoval vše před zbořením a také dodal několik modelů nádražích. I Mates tam má velký podíl na všech skalních blocích a mostech.

Jelikož současně nastal "modelářský klid", tak jsem si začal stavět podle svého přání tratě do Ostravy, kam aktuálně vlakem často jezdím. Jelikož je to trať s dost těžkými nádražími, která jsou většinou v oblouku i s perony, tak jsem poprosil Matese a jsem mu vděčný, aktuálně za téměř všechny perony nejen stanic v již postaveném úseku. S nějakým překvapením přispěl i Deterio. Jako vždy to bylo překvapení. To je jeho styl. Na přání nemodeluje nic. :)

Abychom si tedy vše ujasnili. Moje priorita je nyní dokončit tratě do Bohumína. (letos do Polomu). Jakékoli jiné iniciativy jedině až poté. Příští rok samozřejmě bych chtěl propojit i Nezamyslice - Olomouc. Nic dalšího neplánuji a pokud by někdo chtěl pokračovat například do Plzně nebo Budějovic, jak mi někteří píší, přinutí mne jedině modely nádražích. Ale tam to asi postaru už nikdo nezdokumentuje, to je největší problém. Tak dál bude koridor, no. Je to jen hra. :) Ale to jen kdybych se hodně nudil a byly ty modely :) Samozřejmě například.

Existuje ještě několik videí, ale snad by to chtělo asi kontaktovat jejich autora, jestli nemá lepší rozlišení, než je na Youtube. Tam je například trať Praha-Plzeň celá. Sice už v době, kdy se kopalo, ale drtivá většina původních úseků tam ještě zůstala, včetně Zbiroha.
Zrovna Praha-Plzeň byla pěkná trať postaru, vůbec žádná nuda by nebyla jet po ní Vmax. 100 km/h.
Existuje dokonce ještě několik fotek roztřískaného budníku Dýšiny a to už je dneska historie. Zbyly jen dva sloupky, na které byla přidělána cedule s názvem.:D
Jak říkám, mně osobně ke spokojenosti přímluvu za Praha-Plzeň, k ještě větší spokojenosti Praha-Tábor-České Budějovice a ke spokojenosti úplně největší (Praha-Beroun)-Zdice-Příbram-České Budějovice.;)

P.S. Z nové aktualizace se těším na Brno-Vyškov a dál. Ferdinandka mě ani tak nějak moc nebere, i když klobouk dolů před těmi úspěchy při stavbě! Snad proto, že ji mám najetou na 321 a nijak zvlášť mě ta trať nebere.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře