Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Konečně donáspováno z Rohatce/Dluhonic do stanice Polom. Teď jdu na Olomouc - Dluhonice. To by mělo jít relativně rychle, je zde hodně rovinek a podjezdy jsou už také na místě. A nakonec nejnáročnější úsek Brno - Přerov. Jen v samotném uzlu Brno mě čeká nekonečné náspování. A až bude tohle hotové, budu si už jen hrát s krajinkou.

Velké poděkování patří Železničnímu stavitelství Matesstav s.r.o. , které vyhrálo výběrové řízení na budování peronů. Taková spolupráce hned člověka povzbudí k vyšším výkonům a hlavně dodá chuti do práce.

Generálnímu dodavateli i všem subdodavatelům držím palce s přáním, ať se dílo podaří zdárně v termínu a bez vážnějších nedodělků

Naposled editoval moderátor:
[rozděleno] Hlášení chyb pro trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

V některých větších stanicích by mohly stát odstavené vagony.

Už zbývá donáspovat jen stanici Dluhonice a bude to z Olomouce do Polomu komplet. :)

Ale před Brodkem u Přerova jsem narazil. Tam je to do 2,5 promile do kopce a 2,5 z kopce. A stavební četa tam dala jeden dlouhý kolejový díl v oblouku místo z kopce do kopce a vše špatně. Ještě že to náspování tyto chyby objeví, jinak v těch 160 by si tam fíra překousnul jazyk. :D
Tak hold bylo nutné vše přeskládat a asi na 350metrech rovinky, kde má být stoupání 0,08 promile jsem udělal 2,5 a je to vyřešeno.

Náspování by zde šlo díky dlouhým rovinkám i rychleji, ale je to tam samý podjezd a propustek.

Naposled editoval moderátor:
RE: Hlášení chyb pro trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Vozy si raději doplní aktivitář jako loose Consist.

Přání jako odstavené vozy nejsou chyba trati. Chyba by byla, kdyby statické modely blokovaly jinak použitelné koleje pro aktivitáře.

Šnek napsal:
Vozy si raději doplní aktivitář jako loose Consist.
Ahoj Šneku.
Hehe, jako Loose Consist raději né, to by jsi tomu dal na pr..el.:D Loose Consist požívat v aktivitách jen jako vozy, které bude hráč připojovat. Jinak všechny vozy odstavené ve stanicích zadávat jako traffic, vozy + servis 1 a já osobně dávám pět minut před příjezdem hráče a aby zmizely pět minut po odjezdu hraáče. Loose Consist totiž zatěžuje MSTS a aktivita pak ráda padá, ovšem někdy i já musím použít tuto variantu například MUVka na krátké koleji, kde hold nelze definovat trasu, poněvač je kolej příliš krátká.
Ahoj Krejca.
Varianta statických modelů v trati jako objekt je nešťastné řešení a jsem moc rád, že Zbyněk tuto variantu zavrhuje, každý aktivitář si může postavit vozy jaké chce a navíc je volná ruka u tvorby manipuláků.
Dan

Dan J. napsal:
Varianta statických modelů v trati jako objekt je nešťastné řešení a jsem moc rád, že Zbyněk tuto variantu zavrhuje, každý aktivitář si může postavit vozy jaké chce a navíc je volná ruka u tvorby manipuláků.
Jenže je tu řada lidí, kteří v životě žádnou aktivitu nejeli, a přesto se po tratích prohánějí. A tyto vozy tam přímo žádají. Pro tyto případy je tady ale možnost, že se nízkopolygonové vozy stanou přímo součástí tratě, s tím, že půjdou kdykoli jednoduchým způsobem z tratě odebrat. Jediná potíž je v tom že trať musí být definitivně hotova. A pak se udělá aktualizace vozy přidávající a aktualizace vozy odebírající.

Dan J. napsal:
Dan
To dávání odstavených vozů do trati by nebyl problém, ale pouze tehdy, bude-li se jednat o čistě právě nějaké takové MUV-ky, MVTV, atd, které jsou ve stanici téměř trvale a aktivitář je pak musí do všech stanic dosazovat. Každá kolej by pak ale měla být označena v Route editoru stejně jako nákladní kolej s označením, že se na ní nachází takováto vozidla, aby ji aktivitář v AE viděl. Problém je totiž např. v trati 321, kde pak aktivitář umístí plno vozidel do kolejí, kde už jsou osazeny vozy stavitelem tratí.

Gajdma napsal:
Každá kolej by pak ale měla být označena v Route editoru stejně jako nákladní kolej s označením, že se na ní nachází takováto vozidla, aby ji aktivitář v AE viděl.
Já to řešil tak, že statická vozidla se nacházejí na nedatabázové koleji a na tu se aktivitář ani nedostane.

Na trati 183 je dokonce do těch odstavených vozů ve volné jízdě postavena vlaková cesta.:D Jen na název stanice si teď nevzpomenu, ale je to tady jedno.
P.S. Taky z 99,8% nejezdím aktivity.

Pokud se na odstavená vozidla nedá najet a použít je, tak je to nesmysl osazovat. Mě úplně stačilo, když jsem do nějakých šturců něco vyjímečně "odstavil" a nějaký horlivý MSTSák mě pomalu vynadal, že chtěl ten vůz zapřáhnout do vlaku a nešlo to. :)

Jinak mi už zbývá vytvarovat terén mezi Osekem nad Bečvou a Polomem. Pak již brzy ve Vašich kinech první ukázka "Olomouc - Polom - Břeclav".

JiříkTK napsal:
Dan J. napsal:
Jenže je tu řada lidí, kteří v životě žádnou aktivitu nejeli...
Jasně, na DVK to dobře znám, a funguje to. Avšak a mluvím konkrétně o trati BP:
1. Když budu chtít dělat aktivitu např. z roku 2000 a v objekteh budou reko, nebo Najbrt vozy? Tak vznikne totální hovadina.
2. Argument, že někdo nejezdí aktivity? To se na mne nezlobte, ale to je argument jako stehno...:D To je jako bych si například otevřel multiplaer mapu Call Of Duty off line a divil se, proč tam nemám vojáky a s kým bojovat a argumentoval bych, že mise v základní hře mne nezajímají.:-P
Dan

Však ono by to brzo přešlo i ty hráče, kdyby museli na každého vojáka stahovat po všech čertech různé hadry, zbraně, frčky a ještě tkaničky do bot.:D Omlouvám se za OT, ale tenhle rýpanec vzhledem k problémům s "vozidly mimo trainset" jsem si nemohl odpustit.

ML636 napsal:
Však ono by to brzo přešlo i ty hráče, kdyby museli na každého vojáka stahovat po všech čertech různé hadry, zbraně, frčky a ještě tkaničky do bot.:D Omlouvám se za OT, ale tenhle rýpanec vzhledem k problémům s "vozidly mimo trainset" jsem si nemohl odpustit.
V pohodě :D, nic proti trainsetu BP, výborný základ, ale spousta modelů v něm schází, u mne hlavně z dob ČSD, ale i ČDC, OKDD a nekonečné množství nákladních vozů. Já osobně dávám k aktivitám podrobný výpis co kde stáhnout a pokud už to člověk jednou v trainsetu má, tak pak už je to brnkačka. Ale s těma frčkama a zbraněma, to by vůbec nebylo zlé, kdyby si mohl hráč postahovat např. chybějící vojenskou techniku atd, atd...:D

Já už mám asi 2x rozšířený Trainset oproti základu, ale když čtu ty seznamy u každé aktivity, pořád desítky věcí schází. Pak z toho půlka odkazů nejde, další 1/4 z nějakého důvodu nejde rozjezdit. Pak mám problém se spoustou aktivit že se mi prostě nerozbalí, nestáhnou, nepřepíšou nebo cokoliv, takže už jsem víceméně rezignoval. Jezdím základní aktivity, pak se mi povedlo ulovit 2-3 aktivity co fungují i s tím co mám a zbytek jezdím na volno. Con Builder zatím na seznámení se mnou čeká...:D

ML636 napsal:
Já už mám asi 2x rozšířený Trainset oproti základu, ale když čtu ty seznamy u každé aktivity, pořád desítky věcí schází. Pak z toho půlka odkazů nejde, další 1/4 z nějakého důvodu nejde rozjezdit. Pak mám problém se spoustou aktivit že se mi prostě nerozbalí, nestáhnou, nepřepíšou nebo cokoliv, takže už jsem víceméně rezignoval. Jezdím základní aktivity, pak se mi povedlo ulovit 2-3 aktivity co fungují i s tím co mám a zbytek jezdím na volno. Con Builder zatím na seznámení se mnou čeká...:D

Můžu doporučit Activity Converter od Kebarka. Je to jednoduší, rychlejší a pohodlnější. Sice nemá všechny funkce CB, ale jestli kvůli tomu nejezdíš aktivity, zkus AC.

Když už někdo rád jezdí volné jízdy, tak proč neobětovat 5 minut a udělat si aktivitu "volná jízda".
Nový úkol- pojmenovat, nový vlak hráče, vybrat nebo vytvořit, pojmenovat, udělám mu na mapě trasu (nový paths) zvolím výchozí a konečný bod, kam pojedu a ve kterých stanicích budu zastavovat. Mohu i nemusím sepsat jízdní řád. Pak je nutné napsat nějaké písmenko do zadání úkolu a podrobností úkolu, mohu zvolit čas odjezdu, počasí, roční období. Nastavím procento kamzíků pasoucích se na kolejích. Pokud to bude volná jízda, tak si mohu zkušebně a začátečnicky nasekat do nádražích sem tam nějakou soupravu jako LC.
Dám přepočítat a uložit a mohu vyrazit.

Když se zadaří, vyzkouším si nějaký vlak proti, zkusím si jednoduchý posun, vyměnit lokomotivu a popátrám po dalších vychytávkách a brzy se nám zrodí další tvůrce aktivit.

Ale i tak chápu, že volné jízdy mají své kouzlo. Mohu si jet kam chci, odbočit si na jinou trať kde chci, nebo si rozehraji sestavu, kdy vlak hráče bude souprava složená například z 5 vlaků, které si postupně rozšibuji a různě po trati odstavím. Jednou jsem to zkoušel a také zajímavé pohrání si.

Zbyňku dík za návod jak na to. Ani jsem netušil, že když se zmíním o nějakých odstavených vozech, že se dozvím tolik užitečných věcí.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře