Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Děkuji Rogersi za odkaz. Funguje to. Jelikož jsem na nic jiného nesahal, krom aktualizací a baruny, tak přemýšlím, jestli změna nemohla nastat dodáním baruního dieselsmoke.ace do tratě ( If the ace file is not in that location, Open Rails will use the dieselsmoke.ace as a substitute )?
To jako, že kouřem se ti na trolej dostala světlezelená měděnka ;) dieselsmoke.ace je sice textura, ale bezbarvá. U ní jde především o alfa kanál.
Ta informace z ET je z r. 2011 a s ohledem na vývij ORTS tedy již poněkud vousatá.

To jako, že kouřem se ti na trolej dostala světlezelená měděnka ;) dieselsmoke.ace je sice textura, ale bezbarvá. U ní jde především o alfa kanál.
Ta informace z ET je z r. 2011 a s ohledem na vývij ORTS tedy již poněkud vousatá.
Tak nevím ,co říkáš tomuto.;)

Přílohy

• TV2.jpg
    TV2.jpg
    176.1 KB · Zobrazeno: 59
Jelikož do ostré aktualizace 94 budou smazány všechny mapy z textur terénu a také Dan by měl určitě problém, aby mu ze Znojma odjel traffic směr Šatov :) , tak jsem ty koleje položil do Šatova, respektive někam na státní hranici. Bohužel nemám sklony, tak jsem improvizoval podle vygenerovaného terénu a čaroval s hodnotami 7 a 10 promile. Usoudil jsem, že kdybych sklony nějakým zázrakem někdy získal, tak nebude problém to upravit a dokončit.
0801Satov2.JPG

0801Satov1.JPG

0801Satov0.JPG

Sklonové poměry nejsou problém. Zde jeden dobrák nabízí sklony snad všech tratí ČR. A ta trať do Šatova (pod názvem Retz státní hranice - Jihlava) spadající pod TD Znojmo tu je. (mimochodem to od něj mám ty sklony tratě Čejč - Ždánice, jak jsem vám je posílal)

mmouka: nemám ani video, ani traťové podklady, tedy není možné postavit nádraží Retz. Ani v Laa. :) Ale i tak by to bylo nejdříve v aktualizaci BP95. :)
Vítek: To by byla paráda, ale já už zapomněl heslo na tohle fórum, respektive si nejsem jistý, jestli tam registrovaný jsem. Nedá se dotyčného kontaktovat přímo? Jedná se jen o to Znojmo. Má to tam i do Okříšek a Hrušovany - Střelice, což by se také hodilo. Zbytek už mám. Děkuji

Są dostępne sklonove pomery az do stanice Międzylesie PKP, wiec może Zbynek zbudować te parę kilometrów od Lichkova.

a co to takhle ukončit až v Retzu ? a můžou tam jezdit a Rakousky soupravy. :)
Jinak dobrá práce,
Cha cha. Chtěl jsem koleje dotáhnout na hranice, pak to bylo nějak z kopce a rovně a když jsem byl na konci, tak jsem zjistil, že zbývá ještě 300m postavit oblouk do leva a jsem v Retzu. :) Jenomže tam ještě nemám ten čtverec vygenerován. Stejně nemám plánek nádraží. :) Ale už je to reálné. Jinak sklony jsou opravdu těžký odhad podle terénu.
0901Retz.JPG

Dane zrovna o tom přemýšlím, že když si nasadím do trati většinu vozidel z TBP, tak je vše poplatné době mezi 10 až 15 lety. Textury malého rozlišení, aby to ten stařičký MSTS vůbec utáhl. A stále doufám, že jen nestíhám sledovat a nové a kvalitnější už existuji. To co stačím vnímat, tak máme určitě víc Peršingů než se jich v reálu vyrobilo. Jančura expres existuje, ale například jednotky Interpanter nebo konečně model pendolína. Motory pro trať Břeclav - Znojmo mám také pěkně zastaralé včetně kabin. Z toho natočit video je hloupost.
Včera jsem natočil na Youtube fiktivní EC Hustopeče - Brno bez zastavení. Railjet, stále bez funkčního opakovače a nedořešenými animacemi. Tedy pro ostrý provoz nevhodné. Škoda, jinak jezdí dobře. Test, za jak dlouho se to dá ujet. Ale hlavní důvod videa je, že jsem nasázel z Hustopečí světelné přejezdy a šraňky, jak jsou plánované. Lidé v Hustopečích si totiž stěžují, jak vlaky dlouze na těch dvou přejezdech v Hustopečích houkají a že nemůžou spát. Tak jsem usoudil, že to video určitě nasdílí starostka města (nejen kvůli houkání vlaků) a bude mít odpovědi. Správná úvaha. Do rána video starostkou nasdíleno. :)
Video je točené kamerou na monitor z důvodu, že Bandicam ubírá na FPS. A ten mám jen na notebooku (instalace je vázána základní deskou počítače). Jenomže když chci vidět na pozadí vygenerovanou Pálavu, tak musím mít nastavenu dohlednost ve hře 10km. Raději jsem to snížil na 8 km. Tohle by notebook, kde mám Bandicam nezvládl. Proto tento kompromis. Však kdo to chce kvalitně, může si hrát doma na svém počítači. Je to už dostupné všem.

... Railjet, stále bez funkčního opakovače a nedořešenými animacemi. Tedy pro ostrý provoz nevhodné. Škoda, jinak jezdí dobře. ...

Nazdar Zbyňku,
jezdí se stále s modely RJ a strojů 1116/1216 od Jirky Tovačovského ? Nemám přehled, tak se ptám. Jestliže ano, opakovače mi funkční příjdou ... https://davcca.rajce.idnes.cz/MSTS/1475325488 , https://davcca.rajce.idnes.cz/MSTS/1475325504 . Jen to chce správně sestavenou soupravu. Když chci CZ zabezpečovací systém, musím holt do čela soupravy zvolit patřičné vozidlo. Zde tedy modely s indexem "CZ" ... https://davcca.rajce.idnes.cz/MSTS/1475325541 . Byly to v době vzniku jediná cesta, jak učinit modely RJ a Taurů v souvislosti s národními systémy VZ "interoperatibilními". Copak je špatně u animací ? Napříkad absence indikace (a tím i nemožnost ovládání kurzorem myši) percentuálních stavů ovládacích prvků byla záměrem. Předpokládalo se, že polohy prvků jsou zřejmě z animací. :)

David

Tak tedy ano. Přece neskončím tady, když Retz už je na dohled. Ale hlavní rozhodnutí je, že se mi ozval jeden strojvedoucí, který mi dodá nějaké
Nazdar Zbyňku,
jezdí se stále s modely RJ a strojů 1116/1216 od Jirky Tovačovského ? Nemám přehled, tak se ptám. Jestliže ano, opakovače mi funkční příjdou ... https://davcca.rajce.idnes.cz/MSTS/1475325488 , https://davcca.rajce.idnes.cz/MSTS/1475325504 . Jen to chce správně sestavenou soupravu. Když chci CZ zabezpečovací systém, musím holt do čela soupravy zvolit patřičné vozidlo. Zde tedy modely s indexem "CZ" ... https://davcca.rajce.idnes.cz/MSTS/1475325541 . Byly to v době vzniku jediná cesta, jak učinit modely RJ a Taurů v souvislosti s národními systémy VZ "interoperatibilními". Copak je špatně u animací ? Napříkad absence indikace (a tím i nemožnost ovládání kurzorem myši) percentuálních stavů ovládacích prvků byla záměrem. Předpokládalo se, že polohy prvků jsou zřejmě z animací. :)

David
Ahoj Davide. Animace zdvižení sběrače. Zůstane tam i piktogram staženého sběrače. Když brzdím EDB, tak ukazatelé jdou mimo obrazovku kamsi do pultu. Opakovač, viz video. Ale bavíme se o lokomotivě dodanou s celou jednotkou Jirky Tovačovského. Vlastně se jedná jen o kabinu. To je ta. která nemá klasické manometry, ale digitální.

Určitě by bylo škoda koleje ukončit tak blízko stanice Retz. Na obrázku vlevo dole. Ozval se mi jeden strojvedoucí, který tam jezdí, že mi nějaké podklady dodá. Tak jsem před chvílí Retz dogeneroval.

1101Retz.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře