Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
No nevím, u mě by to mohlo být v pořádku ...

NO VZ ... https://davcca.rajce.idnes.cz/MSTS/1475329552
NO VZ ... https://davcca.rajce.idnes.cz/MSTS/1475329555
Indikace stavu sběračů (HV) ... https://davcca.rajce.idnes.cz/MSTS/1475329573
Ukazatel stavu EDB ... https://davcca.rajce.idnes.cz/MSTS/1475329574

Podle všeho je tedy asi probém v tom, že jsem MSTS už nějaký ten rok "nezdokonaloval". :)
Jak tak čučím na to video, pro současnou podobu MSTS nebo OR (či co to je) to je už opravdu hrůza a děs.

David

Davide, já jsem koukal na odkazy a ty máš jinou kabinu. Tam to asi funguje. To byla starší a ten opakovač byl myslím vlepený do originálu.
Ale teď se dívám na nové fotky a opakovač už je na levé straně, jak mám já. Nemáš link na tuto kabinu? A to samé do řídícího vozu. Děkuji.
Jinak ohledně této kabiny, ta je parádní. O víkendu jsem si pro test návěstidel načetl žehličku a úplně se zhrozil s jakou mozaikou tady jezdím.
Já pokaždé doufal na všech slezinách, že někdo bude mít něco aktuálnějšího a pokaždé se konalo jen krčení ramen, nic nového, žádné ladění pro OR. Ty sleziny už bývají jen o tom, společně zachlastat :) :) :)
Pokud tedy někdo po rozbalení mých DVD či flešek jen v úžasu kroutí hlavou s jakou pravěkou kabinou jezdím nebo nesprávným laděním pro Openrails (dělal jsem jen kompromisy podle šablon od Alcaponeho) Tak pošlete linky pro nápravu, když ze slezin jsem si už několik let nic nového nepřivezl. Já jsem bez šance tohle vše sledovat. Nejen stavění tratí zabere veškerý čas, ale hlavně oprava bugů, na které mne upozorňuje Dan každý den. Ne opakovaně, ale pro každý den má pro mě něco nového. A Vyřeš to. Nejlépe už včera, protože to akutně potřebuje. Asi tak nějak to je.

Když už je reálné postavit plnohodnotně stanici Retz, neexistují nějaké lepší sloupy TV OBB než ty co mám ze začátků MSTS ? To je fakt hrůza. Návěstidla nějaká mám ještě z Hohenau, rychlostníky a cedule mohu přeskinovat.

Pokud tedy někdo po rozbalení mých DVD či flešek jen v úžasu kroutí hlavou s jakou pravěkou kabinou jezdím nebo nesprávným laděním pro Openrails (dělal jsem jen kompromisy podle šablon od Alcaponeho) Tak pošlete linky pro nápravu, když ze slezin jsem si už několik let nic nového nepřivezl. Já jsem bez šance tohle vše sledovat. Nejen stavění tratí zabere veškerý čas, ale hlavně oprava bugů, na které mne upozorňuje Dan každý den. Ne opakovaně, ale pro každý den má pro mě něco nového. A Vyřeš to. Nejlépe už včera, protože to akutně potřebuje. Asi tak nějak to je.
Toť otázka. Zda by přeci jen nebylo jednodušší nechat výběr trainsetu na aktivitářích, kteří aktivity pro tvoji trať tvoří. Chápu a cením snahu mít vše kompletně v jednom. Ovšem při tom objemu a překotném vývoji ORTS je toho na jednoho přeci jen asi moc.
Pokud by šlo o to, nechat u distribuce trati několik základních aktivit, jsem ochotný pomoci s kompletací základního trainsetu pro tyto aktivity.
Valná většina všech vozidel v aktivitách je dnes běžně dostupná, naopak modely obsažené už jen výhradně v trainsetu BP bez ostychu balím společně s nastavením OR. Hráči, kteří nemají trať BP a netouží po ní, by se k nim jinak nedostali.

Zbyňku to vypadá na tuto kabinu.
Děkuji, vyzkouším. Mě se nejedná o distribuci trainsetu. Ale abych v tom neměl guláš, tak i pro svá hraní používám to, co je v TBP. A proč neaktualizovat, když existuje naladěné nebo dokonalejší. A když udělám svou aktivitu, pak musím dodržet jen to, co je v balíčku. Mé aktivity nikdy nebyla přehlídkou toho nejlepšího z modelů vozidel, ale mě šlo hlavně o testování tratí, jestli v té pavučině kolejí je to ještě hratelné a někde se to nezacuckuje.

Tak a Retz mám i na průjezd. Tohle je naštěstí kolejově lehká stanice. Žádné všelijaké obloučky. Dokonce i sklony mi vyšly.
Ale bude ještě hodně práce. Zatím jsem napustil vodu do Dyje až za Hodonice, aby se daly podle toho nasázet baráky (aby pak voda netekla někde do kopce. :) ). Ale Znojmo, to opravdu nevím, co z toho vznikne. Značka ideál by byla, kdyby nějaký natěšený modelář vytvořil bloky domů alespoň kolem nádraží ve tvarech podle leteckých map co jsou na texturách trati a natáhly se nějaké textury činžáků, co už máme. Ale to je jenom takové přání. Budu tam muset namačkat domy co editor dá.
1201Retz.JPG

Zbyňku, s velkým zpožděním děkuji za vánoční dárek. Dostal jsem se k rozbalení až v úterý. Že to bude nádhera jsem čekal, ale skutečnost opět předčila očekávání. Děkuji i všem ostatním, co Ti s tím pomáhali.

Děkuji. Mám radost, že se tratě líbí. Ale bohužel už moc lidí nepomáhá. Jediný modelář Deterio, který oprášil staré modely původně pro jinou trať a přizpůsobil mi Hrušovany, Vranovice a Šakvice. Pak mi hodně pomohl nepřímo mmouka, který mne zasvětil do editoru TSRE, bez kterého by nikdy nevznikla trať Mikulov - Znojmo. A také by nebylo možné opravit neopravitelné chyby, které vznikly v editoru MSTS za celou dobu co stavím. Díky tomu jsem mohl přidat další výhybky a koleje a tím kolejiště BP získalo novou lepší tvář.
Ale tu vlastní titěrnou nekonečnou práci s pokládkou všeho a vytváření finální krajiny, si člověk musí udělat sám. Tam nelze nijak pomáhat.

Jenom info. Dnes jsem podle videa upravil sklon a směr mezi Retzem a Znojmem. Tedy jen změny ve stoupání a klesání. Naštěstí jsem to měl většinou odhadnuté dobře. Největší zásah je mezi Šaldorfem a předvěstí do Znojma. Tam klesání nově padá asi o 10 metrů níž, než jsem měl. Přesunul jsem rychlostníky na správnou stranu. Někde jsou na této trati vlevo. A doplnil vypínačky na hranicích. Ale hlavně, podle videa je vidět, že Šatov není v rovině, ale je tam malé esíčko. Tak jsem to tam také posunul, viz obrázek. Moc to poznat není, ale vpravo mi tam zůstal viset původní násep, kudy vedly koleje. Ten jsem zapomněl smazat.
Dokud je holá pláň, jsou vidět všechny bunkry z 2. světové. Druhý obrázek, ty černé tečky v polích. Takže už žádné traťové podklady nepotřebuji, koleje už jsou finálně osazené.
1401Satov0.JPG

1401Satov1.JPG

Ve Znojmě jsem kdysi osadil nádraží z Prostějova, protože má také střechu nad peronem, ale až dnes po mnoha měsících jsem si všimnul, že to jsou naprosto totožná nádraží. :) Tedy stačí jen přeskinovat na Znojmo. Já jen přelepil tabulky. A dostavět ocásek budov vlevo. Proto mi to nádraží tak sedlo.
Jinak jsem postavil hráz a napustil Vranovský prígl. Asi je z toho viaduktu vidět. Ale nasázet domečky. To bude ještě legrace a přemýšlení. Chtěl jsem tam dát kulisu z Hradce, ale je to moc veliké.
Dnes fotky jen z MSTS editoru. V práci na 32 bitech je ORTS je padající i s minimální dohledností. A graficky také žádná hitparáda. :)
Znojmo161.JPG
Znojmo1161.JPG

Zbyňku, to není Vranovský prígl, to je přehrada Znojmo, vyrovnávající nepravidelné odpusti z Vranovské přehrady. Vranovská je o spousu km výš za velkými zákrutami. Vranovská nikde z vlaku vidět není. Nejblíže je jí zastávka Šumná, na úplně jiné trati. Ale i tak je přehrada, od ní, za kopcem.

Jo jo. Tak jsem se uklepl. Znojemský prígl. :) Máš pravdu, předsedo. :) Jako mladík, jsem jezdíval k fotříkovi do Znojma, později i na kole. Otec tam dělal primáře v nemocnici na rentgenu. Já přijel tenkrát na kole z Hustopečí a v nemocnici mi řekli, že není v práci, ale na chalupě na Vranovské přehradě. Tak jsem pokračoval na kole dál a bylo to ještě hodně daleko a hlavně do kopce. Tedy ta přehrada nemůže být ze Znojma vidět ani náhodou.

Tady alespoň vidím, kolik jsem udělal od pondělka práce. Tohle je hodně "stará" verze. I když jenom 4 dny. :) Nyní je to úplně jinde. :)
Ale co mne zaujalo, ty textury na pozadí vypadají velmi dobře. Ale samozřejmě hned vedle kolejí naopak je to rozmazané, což je rušivé.
Kdyby to šlo nějak elegantně ukrojit, aby textury map byly až od určité vzdálenosti. Tedy ne celé pravidelné čtverce, ale plynulý přechod podle tvaru tratí. Nehledě k tomu, že zatím nevím, jak v editoru TSRE načíst tyto letecké mapy. Já si vystačil s těmi základními s tím, že je po zastavění smažu. Ony i tak to jsou extrémě velké textury náročné na počítač. Stačí se podívat do složky terrtex. Klasické textury jsou i desetkrát i víc menší. Když spustím editor TSRE5 na 32 bitovém systému v prostředí XP, normálně funguje, ale když se přesunu do míst, kde mám vygenerované mapy, tak to začne hodně škubat, extrémně dlouho se vše načítá a někdy rovnou spadne. Ale editor spadne po chvíli i tak. Tato skutečnost je právě proti, ponechání textur map na terénu . Co na to odborníci?
Ale v každém případě dotaz, jak dostanu ty letecké mapy do editoru?
Tady vidíte ten rozdíl textur klasických a s mapami. S leteckými mapami jsou ty o velikosti 50 348 248.
terrtex.JPG

Używam programu DXTBmp ze strony http://www.mwgfx.co.uk/programs/dxtbmp.htm - bezpośredni link na dole strony http://www.mwgfx.co.uk/download/dxtbmpxnew.exe .
Otwieram plik *.ace Open /Save as/DDS texture - ja wybieram pierwszy format DDS DXT1 (NoAlpha) - tu może ktoś eksperymentować z innymi wersjami DDS . W folderze tymczasowym , na wypadek problemów z MSTS RE , przechowuje originale pliki ace 48 MB . W programie Open Rails należy zaznaczyć opcje - Load DDS textures in preference to ACE - w zakładce Options/Experimental . Programista może zrobić plik *.bat , który by zamieniał foldery z plikami w zależności od potrzeby - edytowania Trat B-P lub testów w Open Rails . Do edycji tekstur w programie TSRE5 jest moduł Terrain Tools (Menu Tools→Terrain or F2) i potrzebny dobry artysta malarz .
dxtbmp0.jpgdxtbmp1.jpgdxtbmp2.jpgdxtbmp3.jpgdxtbmp4.jpgtsre5paint0.jpgtsre5paint1.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře