Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Z vlaku se to sice nevychutná, ale když se podíváte tady na fóru do galerie obrázků, tak málo který má pohled z kabiny. Tedy to má smysl. I já se občas kochám venkovním pohledem.
Ale také jsou výzvou ty všelijaké hranaté baráky kolem. Například na posledním obrázku vpravo má být takové trojúhelníkové monstrum, které nebude problém vymodelovat a texturu bych použil z nějakého podobného baráku.

Například toto zmizelo, a netuším proč. Vytáhl jsem si to z trati ZSR 130. Ale nechci tady Zbyňkovi plevelit vlákno.Zobrazit přílohu 36537
Tak toto je môj model, spravený normálnym spôsobom. Čítal som túto diskusiu a myslel som, že miznú modely, ktoré sú robené nejakým neštandardným spôsobom. Zopár takých som videl, napríklad každý si pamätá miznúce predzvestné upozorňovacie tabule. Tieto modely som skúmal v modelovacom programe a neprišiel som na to kde je pes zakopaný. Ale vidím že som dosiahol ešte vyšší level a môj model zmizne úplne :-)

Zdar. Už se mi taky stalo, že se mi odmazaly zápisy v souboru REF a ne vlastní vinou. Od té doby dělám i zálohu REfu.

Zdravím. Říká se, jak na nový rok, tak po celý rok... Dnes se na nedávno probíraném fóru (kvůli placeným aktivitám) Traingamer.cz objevily bezplatné odkazy na jakési úložiště, na kterém by měla být k dispozici BEZPLATNĚ trať 321 i trať BP. Zkusil jsem napsat pár příspěvků o tom, že existuje cosi jako autorská práva. A...

po napsání cca tří příspěvků jsem byl podle "pravidla #7" zablokován. :D Na jak dlouho, nevím a do pravidel se, bohužel, nedostanu - jsou k dispozici na tom fóru, na kterém mám ban. Nyní se tato stránka a její admini ukázali ve správném světle... Možná bych doporučil se zamyslet nad tím, komu posíláte peníze za předplatné, za které dostanete pár usmolených aktivit, kdy se v nich, pokud jsou situovány do r. 2006, oběvují ČDC lokomotivy, apod. Ale to je jen detail. Především mi toto vystupování přijde jako absolutní disrespekt k autorům obou tratí. Tak. A teď do mě... ;)

Screenshot_20240101-180117_Samsung Internet.jpg

Tamní "lidé", to co popisuješ nikdy nepochopí. Jako už ta drzost placených aktivit (Lite a premium, je mi z toho na blití), ale aby mohli oni vydělávat, šíří zdarma placené tratě? To už je pomalu na žalobu. Doufám, že jim tohle nebude procházet dlouho.

na kterém by měla být k dispozici BEZPLATNĚ trať 321 i trať BP
A jaká tam byla verze? Pokud aktuální, tak je snadno dohledatelné, kdo to byl, protože jsem s BP 99 měl objednávek jako na prstech jedné ruky.

Ale jinak jsem ještě téměř dokončil zdi pod nádražím Dresden Mite. Ještě to musím trochu rozměrově srovnat, ale většině sedí. A ještě nemám zábradlí, právě kvůli korekcím podkladu.
Ale opět mi to nejde uložit. Tak jsem v souboru w našel nějaké pravítko ke smazání a přepsal jej názvem nového modelu a je tam. :)
Mosty ještě nemám, tak výluka stále trvá. :)
0101DrMite5.JPG
0101DrMite6.JPG
0101DrMite7.JPG

Nejsem si jist, ale myslím, že verze 95.30 + všechny aktualizace, vč. 98.00... Trať 321 tam byla ve verzi 27 + aktualizace 28 a 29. Přijde mi to absurdní, když jsou navíc ty aktualizace i na ofiko webu zdarma... :rolleyes:

Kdyžtak, ať to potvrdí někdo, kdo tam ještě přístup má...

Edit: A pokud si to dobře pamatuju, tak ten, co to tam vyvěsil, se tam nazýval Willy5500.

myslím, že verze 95.30
Tak to nic. To je už stará verze. S tímto i tak stejně nic nenaděláme. Neubrání se ani velcí hráči.
Jednou mi někdo poslal odkaz na ruské torrenty, kde také sdíleli moji trať. Tak jsem si jen představil, jak nějaký Ivan s Kalašnikovem paří mé tratě a vzpomíná na časy, kdy se jezdil Kuzma expres od nich do Milovic.

Ale opět mi to nejde uložit.
HaHa. Blbec, blbec. Žádná strašidla, že se ztrácí modely. Nebo nějaký skřítek vám promazává adresáře, nebo v mém případě problém s uložením osazeného modelu v trati.

V TSRE5 vždy po každém save se mi uloží například vše možné, ale nové modely Dresden Mite ne. Když dám vyhledat, tak adresář w takový model neobsahuje.
Tak opět MSTS editor. Skočím do Dresden Mite a když jsem zkusil model osadit zde, tak opět neviditelný a dokonce i ten první blok, který v TSRE5 už mám, tak v MSTS je zase neviditelný.
Tedy po Save v MSTS editoru se už model ve w nachází, ale až úplně na konci dole pod
Tr_Watermark ( 257 )

se StaticDetailLevel ( 257 )

Hned mi bylo jasné, odkud vítr vane. Smazal jsem řádek Tr_Watermark ( 257 ) a u obou modelů přepsal StaticDetailLevel ( 0 )
Pak jsem jen refrešnul MSTS editor a modely jsou viditelné.

A kde byla chyba? Tady ten blbec, blbec.
Otevřu sd soubor a namísto zápisu

ESD_Detail_Level ( 0 )
ESD_Alternative_Texture ( 257 )
Jsem to popletl na:
ESD_Detail_Level ( 257 )
ESD_Alternative_Texture ( 0 )
A měl jsem to i jinde. Protože ctrl C - ctrl V.
A pak tady někdo vykládá, že Openrails sd soubory nepotřebuje. :)

Potřebuje .sd, potřebuje, já už na to taky přišel před Vánoci. Takže to byla jen klasická mystifikace od někoho chytrého

Zdravím. Říká se, jak na nový rok, tak po celý rok... Dnes se na nedávno probíraném fóru (kvůli placeným aktivitám) Traingamer.cz objevily bezplatné odkazy na jakési úložiště, na kterém by měla být k dispozici BEZPLATNĚ trať 321 i trať BP. Zkusil jsem napsat pár příspěvků o tom, že existuje cosi jako autorská práva. A...

po napsání cca tří příspěvků jsem byl podle "pravidla #7" zablokován. :D Na jak dlouho, nevím a do pravidel se, bohužel, nedostanu - jsou

Ty máš ještě mlíko u huby viď? Nebo co teď čekáš? Že ti Zbyněk začne líbat nohy, žes objevil Ameriku? Ty jsi prostě někde dostal BAN, tak jsi se musel jít někam vybrečet, to je celé. A vzal si to rovnou s celou parádou a musel si pomluvit lidi, které neznáš a kteří s tím nemají nic společného jenom na základě tvého úsudku. Gratuluji. Dobrou šaškárnu jsi tu předvedl. Ani bych se nedivil, kdyby si v pokojíčku za okny měl vylepený rudý slogan něco ve smyslu, že pravda vítězí a na písek před barák si chodil s červenou mašlí kolem krku.

A teď se zeptám já tebe. Jak ty jsi se dostal k těm ušmudlaným aktivitám, které nejsou pro všechny? Nebo, když se ti to nehodí, tak už autorská práva pro tebe neplatí?

Tak to vezmem popořadě.
1) Nemám.
2) Asi nic.
3) Od Zbyňka nic takového nechci, jen mi přišlo fér mu oznámit, kde a kým mu byla ukradena jeho práce.
Vybrečet? Možná... Pomluvit lidi, kteří s tím nemají nic společného? Nic? Schvalování krádeže trati je nic? Tak fajn. Za gratulaci ti děkuji. A neboj, žádný rudý slogan za okny nemám. ;)

A co se týká oněch aktivit... Jediné, co jsem si stáhl, byla Vrchlice a R349 Kysučan od DoDa. Na ně stačí registrace. A na to, abych poznal, co se do aktivity používá za vozidla opravdu nepotřebuji ty aktivity shánět. Víš, ono existuje něco jako YouTube, případně obrázky z aktivity, většinou vystavené u odkazu na danou aktivitu. A když je ještě ke každé aktivitě uveden rok, do kterého je situována... Nemám potřebu krást, obzvlášť něco, co se mi ani nelíbí. A abych se tím ještě chlubil veřejně? Možná, že jsem byl alespoň trošku vychován ke slušnosti, což se asi do dnešní společnosti moc nehodí...

po napsání cca tří příspěvků jsem byl podle "pravidla #7" zablokován. :D Na jak dlouho, nevím a do pravidel se, bohužel, nedostanu - jsou k dispozici na tom fóru, na kterém mám ban. Nyní se tato stránka a její admini ukázali ve správném světle... Možná bych doporučil se zamyslet nad tím, komu posíláte peníze za předplatné, za které dostanete pár usmolených aktivit, kdy se v nich, pokud jsou situovány do r. 2006, oběvují ČDC lokomotivy, apod. Ale to je jen detail. Především mi toto vystupování přijde jako absolutní disrespekt k autorům obou tratí. Tak. A teď do mě... ;)

Zobrazit přílohu 36589

Přílohy

• Forum.jpg
    Forum.jpg
    254.4 KB · Zobrazeno: 1
No, dobře. K tomu asi není co dodat. Jestli jsem někoho urazil neprávem, tak se mu omlouvám. Nevím, co jsem si měl zjistit za fakta, ale budiž. Pravidla jsem se snažil vyhledat, bohužel, díky banu marně. Smazání účtu respektuji a na onu stránku se již nemám v plánu vracet. Toť asi vše...

Edit: Dle e-mailu prosím moderátory ještě o stažení uvedených nepravdivých informací a pomluv, kterých jsem se dopustil.

Tímto asi končím s vyjadřováním na netu...

No už to začíná být pěkná otrava. Ale to nejhorší mám už za sebou a zbývají jen snad dvě stovky metrů zdí. Dál už byly i dané poloměry, čistá šestikolejka a čistá dvoukolejka. R500m a R375m ta odbočka do nákladního, to šlo celkem dobře i když díky zábradlí mi z toho nejprve vznikl pěkný šišojd. Ještě jsem nafotil nějaké graffiti podloubí, a už to mám už komplet. Sloupky si nechávám až na konec. Nejprve hrubá stavba, aby co nejdříve mohly skončit výluky. Pak si budu hrát se zábradlíčky a sloupky.
0601DrMite1.JPG
0601DrMite2.JPG
0601DrMite3.JPG

Trochu jsem ještě vylepšil ty sloupky mezi oblouky, aby nahoře v zábradlí to nebylo tak tlusté a pak na nádraží Dresden Mite je takové cosi, sloup. Asi by to šlo lépe vyfotit z peronu. Textura ze StreetWiev je dost z dálky. A tu kopuli nahoře jsem chtěl mít neprůhlednou, ale nějak se to nepovedlo. Je to zmenšená kopule z HBF. :)
0701DrMite1.JPG
0701DrMite2.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře