Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.

Asi ne. Tedy na první svátek vánoční, celé dopoledne jsem si připravoval textury na modely z toho, co Kimir nafotil a je použitelné. Většina fotek byla deformovaných, ale naštěstí to šlo srovnat i v Photoshop Elements 14. Ale také mne překvapilo i malování ve Win11. Ono umí oříznout vše, co tam nepatří. Například nafocená cedule a zmizí vše, kromě cedule. Na obrázku je příklad oblouku v hale nad východem. Ale to byla jen použitelná půlka, kterou jsem pak překlopil do zrcadla, protože překážely prapory s reklamou na čokoládu, které jsem přilepil na volné místo. Tedy bude i reklama na čokoládu. Jinak těch textur je hafo. Mám poskládané celé přízemí s obchody a další drobnosti s reklamami i odjezdovou tabuli dole naproti toho oblouku na obrázku. Škoda, že toho Kimir nenafotil víc, co je použitelné na modely. Zobrazit přílohu 36378
Letos jsem ještě stihl ten přístřešek s východem naproti nádražní budovy. Trochu jsem udělal i 3d ty pilíře včetně kamenného zábradlí nahoře. Jen ta cedule je z druhé strany Potěmkinova vesnice, protože jí Kimir z druhé strany nenafotil. Ale i tak jsem tu sešikmeninu fotku pěkně srovnal.
Zobrazit přílohu 36485
Zobrazit přílohu 36486
Zobrazit přílohu 36487
Zobrazit přílohu 36488

To já ti moc děkuji za ty fotky. Ale umím si představit sám sebe. přijedu do Dresden, trochu v šoku, co je tam lidí a překážek, tak nacvakám jak to jde a pak až doma zjistím, na co jsem zapomněl nebo co jsem fotil zbytečně. Když už člověk modeluje, tak ví, že je zbytečné fotit celou řadu, když v modelování se dá opakovat stejný výřez. Ale ty jsi měl smůlu, že polovina nádraží byla pod lešením.Když jsem tenkrát Matesovi v Blávě říkal že mám pro něj fotky Dresden HBF,tak nikdo nechtěl věřit že. A najednou jak se hodí.Díky Zbyňku žes je použil u svého projektu
![]()
K tomu Wiener Platz Dresden u HBF.Možná toto https://3dwarehouse.sketchup.com/se...+dresden&hl=en&order=relevance&direction=desc .Třeba se něco použít dá,je to dělaný pro Google Sketchup.Já už to mám nahrubo celkem hotovo. Ráno u kafe jsem si naskládal a srovnal fotky, dokončil zdi a odpoledne u kafe jsem vyrobil dalších asi 700m zdí od HBF k Pirně. Dál už jsou náspy. Ty zdi v rovině, to byla jen půlhodinovka. Brnkačka. Kafe jsem ještě neměl ani dopité.Jak to není do oblouku, pak je to skutečně rychlovka.
Ale také jsem zkusil dva nepravidelné domečky, které nejdou ničím nahradit. Jsou to vlastně takové trojúhelníky.
Textury, co StreetWiev dal. Tedy jsem je musel hodně srovnat z perspektivy, ale lepší než nic. Ještě nemám domapováno, protože čas vypršel, pokračování zítra. Jinak ten úzký dům Fitness, je nižší, TSRE5 se neumí refrešnout. Zůstal mi tam viset první pokus.
Zobrazit přílohu 36849
Zobrazit přílohu 36850Zobrazit přílohu 36851Zobrazit přílohu 36852
Tam se asi musíš registrovat. Ale jde to přihlásit se přes Google. Mě by úplně stačily textury. Model toho Fitness mám. Škoda, že nejde model kovertovat do gmax. Uvidím. Ale i tak díky..Možná toto

Takových míst je opravdu hodně. Člověk osazuje celý den baráky, až vyhoří a už neví co kam dát. Ale pak si uvědomím, že tohle není simulátor chodce po městě, ale opravdu stačí zastavět jenom na dohled od vlaku. A tak to většinou mám. To jsou spíš jiná města, která to mají na domy chudší. Například vedle Bohušovice, na které jsem zapomněl. Ale také jsem tam doplnil pár baráků a opět došla fantazie, čím dál osazovat. Nyní když jsem začal modelovat mne napadlo vymodelovat celé bloky domů na míru podle ortofotomapy. Protože ty existující bloky (čtverce a lichoběžníky) téměř nikde nelícují. A přitom není problém takový vyrobit a použít již existující textury. Jako kulisa na pozadí to stačí. Ale i když takové práce jdou relativně rychle, ve finále u modelování čas rychle plyne a z rána je najednou večer.A mohu se zeptat, jak to bude vypadat do budoucna se zástavbou Lovosic,