Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravicko chtel jsem se zeptat zda by nekdo byl tak hodny a poskytnul mi aktualizaci BP 86.02 nejak jsem ju prokaucoval a nemuzu ji najit. Díky

No, pěkná práce.
Sice zatím nemám na nějakou práci pro MSTS žádné nadšení (Jirka Tovačovský takovéto velké tvůrčí krizi říká : "Nemám morál"), ale protože se blíží podzim a tím i solidní šoto-texturo počasí, měl bych dotaz ohledně Ostravy. Je v plánu i ta Ostrava hl.n., respektive Bohumín ?
Jde o to, že bych s případnou spoluprací s Tomem "E499..." prioritně nafotil nadchody a perony právě v Ostravě hl.n. s tím, že modelář-dobrovolník :D by prvně vytvořil je a až poté po pozdějším nafocení i budovy. Na "hlaváku" se teď pořád něco kope a tak by se budovy těžko zvěčňovaly. S perony a nadchody se ale už nic neděje a pro stavitele tratí by jejich model posloužil alespoň k správné pokládce kolejí. Myslím především na pokládku kolejí na "frýdlantské" části stanice. Lávka do depa se zatím opravuje a já tak čekám jen na její natření. Potom se nafotí i ona. Mezi budovy depa vysloveně na očích veřejnosti patří nová el. hala. Ta se sice nyní zatepluje, ale zbývá poslední stěna (zrovna od kolejí), takže do měsíce by mohlo být hotovo. Až bude, zašel bych za nadřízenými a probral bych s nimi svolení či nesvolení k nafocení patřičných objektů depa. Většina budov je nově zateplena a natřena, takže tvorba textur by mohla být jedna radost. ;)

Je ale třeba vědět, zda má smysl toto všechno řešit. Když by se vědělo, že štreka skončí např. ve Svinově, motivaci bych rozhodně neměl.:P

David

David Hájek napsal:
....
Je ale třeba vědět, zda má smysl toto všechno řešit. Když by se vědělo, že štreka skončí např. ve Svinově, motivaci bych rozhodně neměl.:P

David
Davide. Už brzy natočím video z novinek a název bude "Dobývání Ostravy". Aby všem bylo jasno, co je cíl. :) Ostravou se samozřejmě nemyslí Svinov, ale minimálně hlavní nádraží, vlastně Bohumín, kde končí rychlíky.
Jenomže je toho tolik, že to bude na etapy. V BP89 to bude do Hranic, respektive do Polomu a budu rád, když všechny tři větve z Rohatce, Brna a Olomouce tam dokončím. Ostrava bude v BP 90. Tedy pokud nenastanou překážky z vyšší moci.

Aktuálně zápasím se zvlněním terénu a silnicemi někde před Spytihněví. (od Rohatce) Do Přerova to už je kousek. Chvíli to odsejpá, chvíli se někde zaseknu. Piplačka jsou zářezy, kde na modrých čárách dochází k závalům. Ale už je to vyřešeno. Potvora z jednoho směru dobrý, ale při příjezdu z opačného směru nastal zával kolejí. Nakonec "vždy vybraný" v průhledném módu pomohl. ;-)

Nazdar Zbyňku,
termíny uvádět není třeba, sám vím, jak to se stavbou či tvorbou čehokoli (a nejen pro MSTS) je. ;)
Bohatě mi stačí, když je Ostrava či Bohumín alespoň v plánu třetí pětiletky CZ-SK MSTS. :oops:

David

Naposled editoval moderátor:
Ahoj Davide. Když jsi tenkrát vyslovil vzdálené přání protáhnout BP k Vám ku Bohumínu, obávám se, že už to bude pětiletka. Za ten čas se priority změnily. Tenkrát jsem ze slušnosti řekl "snad někdy" . :) Současně mne to tam žene, jako kdyby mi dráhy za tento počin slíbily volnou jízdenku do Ostravy :) Kéž by. :)

Zbyněk Šemora napsal:
Ahoj Davide. Když jsi tenkrát vyslovil vzdálené přání protáhnout BP k Vám ku Bohumínu, obávám se, že už to bude pětiletka. Za ten čas se priority změnily. Tenkrát jsem ze slušnosti řekl "snad někdy" . :)
...

Hmmm, je mi jedno kolik vody v Odře či Olze za tu dobu od Tvého "vyslovení" odteklo. Já se rozhodně nenudil (narození prcka, nová práce u dráhy apod.) a nemám ve zvyku pořád někoho kvůli něčemu popohánět či prudit otázkami, kdy že to už bude. Hlavní je, že jsme všichni (relativně) zdrávi a v garáži čekají na dostavbu štreky z Bohumína do Prahy či Břeclavi dva pulty. To pak bude pěkná transmoravská diesel-šichta. ;)

David

Určitě nezapomenu před Drahotušemi na tunel na přání císaře Ferdinanda. Z vlaku je vidět, tak tam musí být. Díval jsem se na mapy a jsou tam fotky obou portálů. Nenašel by se nějaký šikulka historik modelář, který by komplet statický model vyrobil ? Vlastně stačí jen ty portály, protože na kole po cyklostezce se v MSTS jezdit nedá. :) I ty viadukty jsou nádherně zrekonstruované. Také by se se hodily v modelu.
Ale to jen tak pro info. Když tak tam osadím co editor dá.

Dnes jsem se dost piplal s terénem a silnicemi kolem nádraží Napajedla. Přes víkend Otrokovice a pak už jsou roviny až do Přerova. Tam to půjde opět rychleji.

Zbyněk Šemora napsal:
Určitě nezapomenu před Drahotušemi na tunel na přání císaře Ferdinanda.
O tom byl v televizi dokument už nevím jak se jmenoval, ale bylo to o železnici a uváděl to Dejdar. Pokud mne paměť neklame.:D

Včera jsem se trochu kochal.
cbc804c4950fa9e7b55eece762882e14.jpg
3b7b730f24db792bea307dd9c7ab69c4.jpg
090fd8ae38aaf92087fddeb7e457a006.jpg
e6945cef4cc9088f5804a026e99db941.jpg
3874c8036f5a09680ff7ece66457c223.jpg
6afdc92cbf0ceeedcc6f5f68a8567330.jpg
203c6c3dd6a0d6815afdc7eaa97ebf1f.jpg
2aadb6d122ee768534ba7841d1e33761.jpg
e2dd9615752c89044833b8f4cf08b571.jpg
92963001d6ee4d96993c5ce4484d66dd.jpg
fabcb38ece99fc17909354e3e9bf542a.jpg
99cbb3f7b8ada0fdd9354b49143a3333.jpg
57ffc15dc3d77b5325e8a9ab49864155.jpg
Zpráva pro Deteria: V Editoru mi vlaštovky z bočního pohledu mizely, ale ve hře to vypadá, že drží. Snad to byla jen nějaká anomalie MSTS. :)

Naposled editoval moderátor:
Starý Přerov. stará Břeclav. Tohle pamatuje jen jízdu vlevo. :D . Ale je to tam banalizované a každý si může jet jak chce. Ale v době ne tak daleké by stejně do původního Přerova přijet na barvu zprava nešlo. Jen na přivolávačku. Podle plánků stanic ze služebních pomůcek.

Michal napsal:
Pěkné. Koukám, že z nostalgie stále jezdíš vlevo. :D
Ahoj.
No, ono tou jízdou vpravo se dle mne nezískalo vůbec nic.:D Akorát, že ICčka z Olmiku do Ostravy jedou za Dluhonicema přes most, místo jak tomu kdysi bylo v opačném směru a na trati z Přerova, je to jedno, snad jen, že má fíra návěstidla po své straně (vpravo). Jiný přínos v tom fakt nevidím, ale nejsem strojvedoucí, takže nemohu objektivně posoudit.:D

Dan J. napsal:
No, ono tou jízdou vpravo se dle mne nezískalo vůbec nic.:D
Dane, moje řeč. Jedině to stálo určitě nemálo finančních prostředků. Nemluvím o návěstidlech, ale o cedulích na trati. Přece jenom to něco stojí vyrobit ceduli s aktuálním nápisem.

Cedule jsou to nejmenší. Hlavní problém je předjíždění dlouhých nákladů do Přerova v Jistebníku, Suchdole a Polomi a v Drahotuších od Přerova. Můžete vzít náklad na kolej ke staniční budově (čtvrtou, v Drahotuších třetí), ovšem vystavujete se riziku, že ten náklad tam zůstane trčet tak dlouho že nebudete mít kam vzít osobák. Potom je tu možnost vzít náklad dozadu (na třetí) ovšem takový dlouhý náklad vám zaseká celé zhlaví, což je na trati s takovým provozem dost problém, nehledě na to že je otázka, jak potom ten vlak dostat zpátky na trať.

Dnes mám den splněných přání, tak jsem kouknul i do hlášení chyb a zde jsou odpovědi.

350.009 napsal:
Zdravím,
v Opatově na Třebovském zhlaví mi eso demoluje most. Bylo by možné jej zvednout? Díky
:)
Napraveno. Jen malá poznámka, já to neudělal. Hold musím nadšence, co mi posílají zastavěné úseky víc kontrolovat. Jen pro info. Když osazuji nadjezd, vždy si dávám jako měrku sloup TV, abych věděl, jak vysoko musím s mostovkou jít a neničil sběrače elektrických lokomotiv.

krejca napsal:
Ve stanici Rožná vlak dře o hranu nástupiště.
Zde jsem trochu hledal, zřejmě peron u první koleje byl moc blízko. Vystředil jsem a raději trochu snížil.

Flying Mike napsal:
V Brně hl.n. chybí zastřešení 4. nástupiště - prší nám do podchodu :P
Tak to je Deteriovina. Už si opravdu nevím rady. Brněnské nádraží je jeho iniciativa, je tam doma, má to logiku. Sice na to není žádný nárok, je to jeho rozhodnutí, ale po třech letech je vidět, že se mu do dokončení evidentně nechce. A je to škoda. Tak budu muset nějak improvizovat, ale zatím na to nemám čas. Mám nějaké legendární vlaštovky pro Brno, které před 10 lety modeloval PaV :) Jenomže ty se nehodí na 4. peron. :(

Tak co se týče Brna Hl.N. tak jsem si všiml více nedostatků. Nějak mi tam chybí první podchod od Židenicného zhláví i s výtahy.

Co se týče perónů, tak i Lanžhot je taky hrozný. Stím se ale asi nic neudělá, dokud by ten úsek neprošel větší opravou a taky, dokud by někdo neudělal originální budovu. Zbyňku vím, že teď děláš hlavně na úseku Brno-Přerov a Břeclav-Olomouc, ale snad se taky k tomu někdy dokopeš. Budu velice rád aspoň za to, když bude Slavkov u Brna vypadat jako Slavkov :D Možná v daleké budoucnosti nás čeká celá 340tka ;)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře