Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Klokan 35 napsal:
Můžeš přiložit ruku k dílu, kritizovat totiž umí každý. Ano mne se to líbí.
Ja nekritizuji, pouze jsem napsal, ze se mi to nelibi. Zbynek ma trat postavemou na vysoke urovno, tak je zbytecne si to kazit timto. Verim, ze s tim Zbynekv budoucnu neco udela. Ruku k dilu bych rad prilozil, ale bohuzel na Berounsku neziji. Kdyby neco Zbynek chtel ze Sumperska, Olomoucka ci Lanskrouna a bude to v mych silach, rad pomuzu. Napadla me takova blbost. V Lanskroune je za nadrazim fabrika AVX (kde pracuji), co ji zvecnit do MSTS? Muzu ji nafotit, jen najit modelare.

Napiš buď Brzdovi nebo Matesovi, ale vím že to není sranda nafotit něco aby to bylo použitelný.

Vymodeluješ si sám,to není tak těžký,horší je natáhnout fotky.Já si taky udělal naše hnusný nádraží.To jsem to jen zkusil,sice křivě ale je :)

57e28bb970fd33b8e8267caafb739dc1.jpg

Naposled editoval moderátor:
stearic napsal:
...
Ja nekritizuji, pouze jsem napsal, ze se mi to nelibi. ...
Hold to je tak, když je člověk kamenován požadavky a nechá se ovlivnit, kterým směrem má dál stavět. Pak nastane situace, že člověku dojde tvůrčí dech a musí to tam odložit. Trať z Prahy do Berouna byla postavená přesně, ale hold jsem už nedokončil silniční síť, která i nastíní šablonu pro zástavbu. Do takového prostředí pak dělat osazování objektů, to už není ono. Já nevím, z mého pohledu Radotín - Zadní Třebaň je slušně zastavěná. Autora jsem pochválil. Jen doplnit silnice a získá to jinou šťávu. Karlštejn se mi moc nelíbí Nevhodně použité bloky domů, které ve sklonu levitují, ale bez silnic to zde opravdu dokončit nelze. Na druhou stranu, když sedíte na lokomotivě a zbytečně nepoletujete kolem, tak je to tam i tak mnohem lepší než to bylo. Já jsem si projel nejprve Beroun - Praha a vadily mne jen ta hluchá místa v Berouně a za Radotínem. Pak jsem si to projel z Prahy do Berouna a relativní spokojenost. V Řevnicích jsem si ještě všiml na parkovišti levitujících všech aut, ale ty jsem ještě opravil.

Ale hlavně, že se líbí Brno - Slavkov, což bylo, kromě oprav, předmětem této povánoční aktualizace. :)

Dobrý den.Během stahování aktualizace jsem si procházel Vaše stránky a zarazila mě charakteristika trakčních soustav u některých tratí,kde uvádíte např."elektrifikovaná trať 25kV/50Hz-15kV/16 2/3Hz" což je podle mě nesmysl.To jsou přeci dvě naprosto odlišné napájecí soustavy,nikoliv pouze rozpětí v kV a Hz. Na našem území je soustava "15kV/16 2/3Hz" pouze na trati č.248 Znojmo-Šatov (Retz).Tedy aspoň podle mapy SŽDC ( http://provoz.szdc.cz/PORTAL/Show.aspx?path=/Data/Mapy/kol_KJR.pdf ).
Jinak jsem Vaším příznivcem a těším se až si projedu nové úseky...Zdraví Martin

Zbyněk to nejspíš zkopíroval z úseku Břeclav - Hohenau. Tam je předěl na státní hranici.

stearic napsal:
Dobrý den,

"vánoční aktualizace" vypadá luxusně, jen doufám, že budete vy upravovat celkovou krajinu i ze zástavbou mezi Prahou a Berounem. Jak jsem to zapl a projel, řekl jsem si, že si děláte srandu. Nechci se nikoho dotknout, ale jsem od Vás zvyklí na jiný standard.
Věc názoru. Já naopak považuji úsek Radotín-Beroun za povedený (navíc pokud není ještě zcela hotový) a ze stanoviště strojvedoucího za velmi reálný.
A pokud má někdo potřebu poletovat kolem vlaku na krajinou a hledat v okolí chyby, protože si plete MSTS s modelovým kolejištěm, jsou tu jiné simulátory.

Jeden nadšený uživatel nevydržel a zastavěl mi domečky a stromečky trať z Radotína včetně do Srbska
NE!!! Tak tohle jsou zase druhé vánoce pro mě a děkuji tomu neznámému nadšenému uživateli a Zbyňkovi, že se to na Beroun trochu pohne dopředu, protože cokoliv znamená zlepšení a jak jistě známo, mezi čekateli na vylepšení 170 jsem na jednom z prvních míst!:)

Stearic: Příteli, teď dovol zase názor mně. Nevím na co jsi zvyklý, já mám standardy kvality nastavené hodně vysoko a osobně jsem za "Berounku" byl nadšený v podobě, v jaké ji mám doteď a jezdím na ní pořád. Jediné co mě mrzí, že za Berounem zajedu do šturcu a holt si na mostě přes Úslavu a Rokycanskou nehouknu. Vem to čert, jednou se dočkám, ať už v MSTS nebo snad jednou i jako zaměstnace ČD. Mít většinu nádražních budov, relativně velkou část krajiny, "kachňák" přes Berounku za Mokropsy, solidně udělaný terén plus Karlštejn! To je přece bezvadná práce! Říkal jsi, že nežiješ na Berounsku. Jestli skutečně rád jezdíš MSTS a dokážeš ocenit solidní práci, tak bys musel uznat, že ta trať je dobrá i s tím, co tam zatím chybí.

A přece mě napadl jeden (nepodstatný) šťouranec, na který ani není nutno odpovídat a zabývat se jím. Jen pro formu. Na Smíchově směr Radotín - bylo by možné VL1 změnit z trvalého posun dovolen na základní stůj? Jen pro efekt ve volných jízdách. Géčkem to při zdejším rozmístění výhybek shazovat nejde, jako to dělám jinde, kde na mě září oba odjezdy zeleně.

Také zastávám názor, že se krajina z Prahy do Berouna povedla!

ML636 napsal:
...Na Smíchově směr Radotín - bylo by možné VL1 změnit z trvalého posun dovolen na základní stůj? ...
Trvalý posun dovolen snad nikde nemám. Buď jsou nefunkční návěstidla, které mají trvale modrou, ale trvalé volno ani trvalý posun dovolen bych nikde neosazoval, protože to není základní návěst na návěstidle. Kromě návěstidel krycích, kde je základní návěst "volno".

Pokud mi vadí u volné jízdy všude na odjezdech nějaká návěst povolující jízdu, tak si udělám jednoduchou aktivitu "volná jízda". Editor aktivit, pojmenovat nový úkol, nový vlak hráče, ... však jsem to už popisoval, asi pět minut práce.

Michal má pravdu. Já se druh TV jen zkopíroval, ale text jsem nezkoumal. Ale nemusíte se bát, můžete klidně zvedat sběrače, ohňostroj nebude, v trati teče ta správná šťáva :)

Zbyněk Šemora napsal:
Trvalý posun dovolen snad nikde nemám. Buď jsou nefunkční návěstidla, které mají trvale modrou, ale trvalé volno ani trvalý posun dovolen bych nikde neosazoval, protože to není základní návěst na návěstidle. Kromě návěstidel krycích, kde je základní návěst "volno".

ML636 spíš myslel linkování návěstidla do "rovného".
Mě spíš zaujaly ve vedlejší hlavní koleji přivolávačky na odjezdových návěstidlech (otázka jestli na těch odjezdech v reálu ta přivolávačka vůbec jde rozblikat) ale hlavně v Dobřichovicích (?) směr Praha svítí na nesprávnou dokonce volno.

Brno-Slavkov výborná práce, ale moc se mě líbí i Praha-Beroun. Myslím si, že si neznámí nadšenec taky zaslouží poděkování.

Tak jsem si dnes projel usek Brno-Slavkov a musim moc pochvalit.I usek Praha-Beroun prokoukl a libi se mi.Akorat se chci zeptat Zbynka - v Beroune na nastupisti 1a sviti na navestidlech ve "sturcu"v obouch kolejich bila.Je to z nejakeho duvodu,nebo zaradil nejaky sotek? :-)
Jinak kdyz uz se nove zastavela krajina z Prahy do Berouna,tak trosku zastavenou krajinu najdete take v useku Lednice-Bori les / Hohenau-Bernhandtstal a Lanzhot-Plavecky Stvrtok. :-)

Mario napsal:
... v Beroune na nastupisti 1a sviti na navestidlech ve "sturcu"v obouch kolejich bila....
V aktivitě určitě svítit bílá nebude, pokud neprotáhnu trasu vlaku za tohle návěstidlo, abych mohl soupravu zatlačit za návěstidlo až na "kozu". :)

Trať 171 do Berouna je super a trať 341 do Slavkova taky. Já vím že máte Zbyňku dost práce, ale dodělat trať do Veselý nad Moravou by bylo taky pěkný.

Mc.Ota: Tak nějak jsem to myslel. Asi si udělám zkrátka nějakou svojí jednoduchou aktivitu a nasvítím to jak to bývá.
V Dobřichovicích směr Beroun je taky na odjezdu z nesprávné přivolávačka, ale za vjezdovým zhlavím se dá "shodit" výhybkou 2xG a pak už se nerozsvítí. Myslím, že i v reálu to takhle rozsvítit jde, ale musí se tam do nesprávné odjíždět na rozkaz a pokud by platily oddíly, tak u správné koleje. Tuším, že u nesprávných kolejí tam ani nejsou vjezdy, ale na to jak často tam jezdím, za to ruku do ohně nedám.:eek:

Tak jsem teď schválně koukal do staničního řádu a odjezdová návěstidla v Dobřichovicích přivolávačky mají.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře