Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mikuldo, díky za snahu, ale tohle vše mám. Tady je problém, že v současném plánku Bohumína, který potřebuji chybí data o výhybkách a návěstidlech. Byly mi dnes dodány data do aktuálního Bohumína Vrbice, ale zřejmě Bohumín ještě nemají zpracovaný. Takže zatím jsem s pokládkou skončil před výhybkou 107 a 108 od kterých a následujících výměn umístění ještě nemám. Zatím si budu dokončovat Ostravu. Stejně ani nemám poloměry těch obloučků na zhlaví k peronům. Měla to být poslední stanice tímto směrem pro aktualizaci 89 a Bohumín se šprajcnul a nechce mne do nádraží k peronům pustit. :)

Tak právě jsem zvládl vjezd k peronům do Bohumína. Mělo by to být vše myslím dobře. Musel jsem nejprve najít nějaký orientační bod, kam by hlavní koleje vedly, kdyby tam nebylo to malé esíčko a pak najít orientační bod pro umístění nádražní budovy s podchody. Tady byl orientační bod kilometrická poloha návěstidla Sc 9a, které je dle videa vedle schodů podchodu. Pak je to dál komplikované, že někde se vjíždí 60, jinde 50. Ale držel jsem se kilometrických poloh výhybek a v pohodě to pak vyšlo. Také je paráda, že mám na třech různých videích vjezdy pokaždé na jiný peron. Ono to moc není poznat, ale to zhlaví směrem sem, jak jsou vlevo ty 4 koleje na posledním obrázku. To je také v malých obloučcích, jinak by to nevyšlo. Ještě udělat druhé zhlaví stanice a pak ani nevím, kde to ukončit. Aby odjížděl traffic i na opačnou stranu. Asi Dětmarovice. Jak zbude čas. Pokračování zítra. Pípá mi mobil, že se jde na pivo, které je nadřazenější. :) Ale za vyřešení tohoto zhlaví jsem rád.
184bohumin1.JPG 184bohumin2.JPG 184bohumin3.JPG

Myslím,že nejsi jediný,kdo je za vyřešeni tohoto zhlaví rád. Minimálně o jednom,co se jen "kouká přes plot", vím.

Šablonu kolejí jsem dotáhl až do Dětmarovic na zhlaví a zde zatím konec, nemám totiž sklony Bohumín - Dětmarovice a na zhlaví v Dětmarovicích nemám poloměr oblouku, takže se to zde ještě bude určitě editovat. Na videu jsem nějaké skloníky do Dětmarovic viděl i s pětkou, takže rovina tam určitě není.
Venku je zima, tak asi i odpoledne budu pokračovat na kolejišti na nádraží Bohumín. Celkem jsem chytil slinu a zhlaví zvládám. Stranu u nádražní budovy už mám. Kromě rotundy depa. Musím najít nějaký vhodný model co mám nebo doufat, že místní David Hájek to tam kvalitně nafotí a nějaký nadšený pečlivý modelář vymodeluje. :) Jenomže David si Bohumín do BP objednal na slezině v Praze v roce 2007 nebo 8. Od té doby má dvě děti a asi i času na tyto koníčky méně. Tenkrát jsem věděl, že větev tratí v BP na Bohumín si zatím neumím představit, ale nemohl jsem mu říct ne. Asi jsem už tenkrát tušil, že nemá smysl říkat ne, protože člověk nikdy neví. Já si plánoval jen Břeclav - Praha přes HB a Třebovou. Nic víc. :) :)

Stavět kolejiště v Bohumíně je za trest. Jednak je to tam všelijak zakroucené a jednak ty koleje nemají konce. A to se zatím motám jen kolem osobního nádraží. A to ještě nemám hotovou Ostravu. Asi si budu odskakovat až mne to tam či onde přestane bavit. Ale jen položit koleje, to bude ještě na hodně dlouho.

Tak to Vás obdivuju, že na jaře při tomto počasí, které přímo vybízí buď k návštěvě oblíbené hospůdky, či posezení v parku s pokukováním po holkách, vydržíte u PC a stavíte a stavíte a stavíte.... Ale díky za Ostravsko, když jsem si BP kupoval někdy u aktualizace 38-39, tak se mi ani nesnilo, že to co dnes v trati je si v PC projedu (prakticky celou republiku). No ono mne nenapadlo že u MSTS vydržím tak dlouho.;-) Všechna čest a práci zdar!

Počasí se zlepšuje, příjdou výlety (třeba na kole) a přinesou i odpočinek od MSTS. A pak to třeba půjde líp. A když ne,tak si určitě radši počkáme dýl. Než aby se po přepracování dostavil nějaký sindrom vyhoření.

No já si myslím, za ty roky co jezdím BP, že u Zbyňka v MSTS nějaký sindrom vyhoření nehrozí. Za co mu můžeme jenom do nekonečna ĎEKOVAT!

Vyhoření nehrozí, protože každé nádraží je jiné a řešení zhlaví je vždy velký rébus. Myšleno u velkých stanic. Bohumín jsem si myslel, že už mám v ose vyřešený, ale pak jsem táhl koleje na přednádraží a nevyšlo to. Chtělo to krajní kolej za čtvrtým peronem asi o metr dál. Pak přišel Deterio, že ty devítimetrové perony jsou na Martinově trati o půl metru až metr užší a vymodeloval jak to má být v jeho měření. Tak jsem to plácnul do svého kolejiště a světe div se, když jsem perony zarovnal podle kolejí u 4. peronu, kolej, která rovně vede rovnou do přednádraží, tak mi koleje mezi prvním a druhým peronem lícují úplně přesně. Takže jsem musel nepatrně posunout jen hlavní koleje mezi druhým a třetím peronem. Zkrátka je to v aktuálním čase rébus, který řeším po částech. Naštěstí je kolem mnoho jiné práce a když je venku hezky, tak se jedu protáhnout na kole.

Základní kolejiště v Bohumíně osobní nádraží by už bylo a může se pokračovat na přednádraží a dál. Perony s nádražím jsou zatím ilustrační, než to Deterio dá jako celek dohromady snad i s lávkou, která je umístěna jen orientačně. Ještě mi chybí koleje za těma halama na prvním obrázku, ale to až příště. Dnes už čas pro MSTS vypršel :) Depo budu řešit později.
244Bohumin2.JPG 244Bohumin1.JPG 244Bohumin3.JPG

Ostrava se pomalu rýsuje. Ty perony na Uhelném byly za trest. Snad to mám jakš takš dobře. Doufám, že nějaký hyperdetailista to tam nebude přeměřovat pásmem a pak mne šikanovat :) Ale poloměry oblouků mám dobře. Tak snad to projde. Model nádraží se bude muset trochu šoupnout, je moc blízko u koleje, proto i ten nadchod končí kousek za peronem. Musím vše znovu přeměřit, ale to buď až večer nebo některý den, až bude opět na MSTS čas.

105ostrava0.JPG 105ostrava1.JPG 105ostrava2.JPG 105ostrava4.JPG 105ostrava3.JPG

Už se dá v Ostravě zajíždět i do depa. Honem vše zálohovat, protože tam to vyřešit byla další šílenost s dynamickými kolejemi. Nechtěl bych koleje pokládat znovu. Budovy jsou jen ilustrační podobných rozměrů. Ještě nemám napojenou kolej od točny na svinovské straně. To je jiný čtverec, až příště. Snad se strefím správně.
245ostrava1.JPG 245ostrava2.JPG

Zdravím,
pěkná práce. Kdo by měl zájem vytvořit modely mnoha dalších "ostravských" objektů (včetně většiny budov v areálu SOKV) mohu dodat vloni pořízené fotografie. Matesův model výpravní budovy a přístaveb je již nyní parádní a děkuji mu za něj.

David

Dnes jsem měl chvilku a dokončil vjezd do depa na točnu i z druhé strany. Trochu jsem musel znásilnit odbočující kolej malým esíčkem. protože s výhybkou vlevo dole dál couvnout nejde. A točnu posunout dál také nejde. Přitom tak jak to je, točna vychází v ose s administrativní budovou. Další budova haly také rozměrově odpovídá, takže všechny budovy by se do kolejiště měly vejít. Jen pokud se někomu bude chtít modelovat. Jinak ty koleje za depem už pokládat nebudu. Už tak je zde překolejováno. Ještě zbývá položit nějaké koleje v ranžíru, ale také to nebudu přehánět.
265ostrava.JPG

KONEČNĚ budem mít v MSTS na hlavním v Ostravě depo. Sláva. Jsem zvědavý co to dělá s FPS, když si vzpomenu na Brno, tak už se potím teď. :-) Tím se Davide dostávám k těm "mnoha" objektům, tam by to chtělo nějakého šikulku, co by zrobil to hafo baráčků jako jediný celek. Mám obavu, že když už tu zelenou placku "zasypu" odstavenýmí vozy, tak mne bude MSTS "milovat". :-) :-)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře