Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dane ty Bixy 021 jsou bohužel ke zrušení do České Třebové. Byl jsem všechny vozy před 14 dny zdokumentovat. Možná se pár vozů podaří zachránit pomocí spolků pro nostalgické jízdy.
Já měl takové zlé tušení. Jen tak mimochodem, ty vozy Bh a Bai s kamny co tam stávaly, skončily taky v Třebové?

Jo a minimálně 3 vozy přitom byly určitě ještě v dobrém technickém stavu pro provoz. Důvod likvidace těch vozů nechápu i z toho důvodu, že už je pokud se nepletu měla pod sebou DHV Lužná, tudíž jsem si myslel, že ty vozy budou určitě zachovány pro historické účely, ostatně pro historické jízdy se už delší dobu používaly. Škoda no...

Těch 021 mi ani líto není. Tím oproti 020 ničemu nepřilepšili, spíš to totálně dodrbali. Sedadla daleko méně pohodlná, v létě díky úpravě oken akorát větší hic a při rychlosti 80 km/h se člověk třepal úplně stejně jako v 020. Snad jen vlakovým četám trošku ušetřily práci díky centrálně zavíraným dveřím, pokud tedy centrální zavírání fungovalo.

Až dnes jsem se dostal k aktualizaci BP a chystal jsem se dojet někam do Dluhonic na zkoušku... Skončil jsem ale zatím v Ostravě, uložil jsem to a musím říct, že naprosto smekám klobouk. Neskutečně krásná práce! Bohumín-Ostrava naprosto super realistický úsek.
Když jsem dobrzďoval s Dvojkou a Košičanem u perónů Ostravy, říkal jsem si, jestlipak pečlivý Zbyněk umístil... A on umístil!!!;)

Takže se vlakové čety a fírové od simulátoru můžou kochat místní ostravskou specialitkou - bílým světlem pod střechou nástupišť, které se rozsvítí pro informaci, (tehdy zejména pro vlakové čety), že návěstidlo dané koleje je postaveno na odjezd. V předpisech tahle vychytávka samozřejmě není zavedena, ale dobře slouží - informuje, dodnes.:D

Aktualizace je naprostá paráda. Celá trať je pecka. A ne jen od pana Šemory, ale i trať 321 je super. Ale kdo z těch dvou megastavitelů prodlouží trať Studénka - Sedlnice až do Veřovic, tak si mě získá nadosmrti :-D A uvažoval bych i o sponzorském daru :-P

Václave, jeden instruktor mi říkal, že tohle bílé světlo je specialita jen Ostravy hl.n. O Přerovu nebyla řeč.
Jinak Mošnov jsem stavěl i z důvodu, že tam jezdí přímé vlaky od Bohumína. Do Veřovic by sice technicky nebyl problém koleje položit, ale tam jednak přímé vlaky nejezdí a jediný důvod by byl, kdyby nějaký šikovný modelář vymodeloval minimálně všechny nádražní budovy na této lokálce. Jako tomu bylo z Dolní Lipky do Štítů, jinak bych tuto trať také nikdy nestavěl.

Ale upřímně řečeno, byl bych raději, kdyby nějaký modelář vymodeloval například Prostějov a sousední stanice či zastávky, protože tímto směrem právě pokládám koleje. Tento úsek důležitý je. Tudy jezdí vlaky z Brna do Hanušovic a Jeseníku.

Nikdy neříkám nikdy, protože jsem ve své době také říkal, že nějaký Přerov až Bohumín nikdy stavět nebudu. A nějaké Hanušovice a Štíty už vůbec ne. :)

Bylo by to super. Asi bych ani nic jiného nejezdil. Jen Veřovice - Studénka a zpět :D
Jinak, dnes jsem si celou severní Moravu projezdil a když jsem ve Studénce odpojil vagóny a chtěl je objet, tak v době, kdy jsem zajel za přejezd, se zvedly závory a jak jsem přešel na druhé stanoviště a rozjel se, tak závory spadly a hryzly se tam dvě auta. Takže ten přejezd ve Studénce je zakletý i v MSTS :D:D
-----------------------------------------------------
No ty vole ... sotva to dopíšu, čtu zprávy na Novinkách a zase nějaký debil v Moravském Písku vjel na přejezd. Ještě že ty závory aspoň prorazil. Zavřít ho, hajzla!!!

To není jen ve Studénce, to je celková anomálie MSTS, pokud jsi za přejezdem, MSTS nějak nepočítá s tím, že se budeš vracet. :)

Ahoj, můžete mít prosím Vás někdo poradit, kde vznikla chyba zde? co mi tam chybí za soubor a případně kde ho splašit? děkuji :)
IMG_20160429_134317.jpg

V aktualizacích žádné soubory nechybí, takže se dají splašit jedině tam. Nebo druhá varianta, dát vyhledat v počítači a zkopírovat například z jiné trati, například 321, protože jsem přidával nějaké domečky a továrny z této trati. Ale je nutné k modelu najít i a zkopírovat i textury včetně nočních a zimních, jinak to bude řvát také. Ale pokud se nějaká aktualizace vynechala, bude chybět mnoho dalších objektů.

Počasí stále škaredé, tak jsem trochu začal pokládat koleje. Už jsem z Olomouce kousek za zastávkou Vrahovice, tedy za dalším obloukem následuje Prostějov. Pak bude následovat pokládka od Nezamyslic a jsem zvědavý, jak to vyjde a kolikrát traťové úseky budu přeskládávat. Tato důležitá spojnice musí být realizována. Moc se mi do ní nechtělo, naposledy jsem tudy jel vlakem jako malé dítě do pionýrského tábora v Loučné nad Desnou. Tenkrát byl vlak sestavený ze samých rybáků, alespoň 10 vozů a táhla to myslím nějaká 433. Ale průběžně se vozy v různých stanicích odpojovaly a do cíle už přijel jen krátký vláček o třech vozech. To by byl námět na aktivitu. :) Ale pak bych ještě musel dostavět ten kousek ze Šumperka.

nezamys_olomouc.JPG
Položit koleje mezi Nezamyslicemi a Olomoucí je brnkačka, práce na dvě odpoledne. Ale když letecky to mám v MSTS o několik km kratší než v reálu, to už brnkačka není, za dodržení všech délek oblouků a rovných úseků. Už to přeskládávám přes týden na mnoho pokusů a omylů. Ale už se to blíží. Ještě budu muset pootočit oblouky před Pivínem a mělo by to konečně vyjít. Výškově jsem v obou koncích trati před spojením naštěstí OK.
nezamys_olomouc1.JPG

Za to můžou přechodnice? Ještě,že v prodejně kol v Hustopčích panuje pracovitost, chuť a hlavně zkušenost. Držím palce a moc se těším.

Před BP 90 jsem nedělal nic jiného než dokončoval práce na této trati, protože jsem věděl, že mi začne sezona kol a už pak bude minimálně času až do září. Do vánoc je priorita Nezamyslice - Olomouc a Bohumín - Dětmarovice - a kousek za. Tedy Karviná a Petrovice, když už existují některé modely nádražích.
Nějaké rekonstrukce tratí, kde se bude hýbat s kolejemi, to asi bude samostatná aktualizace, aby se aktivity opravovaly najednou. Například Aleš Sláma má připravený krásný model staré stanice Ústí nad Orlicí, ale bude nutné celé nádraží přestavět. Pak by se mohlo i přepracovat ČT - Letovice.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře