Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Když je to nové nebo opravené, vypadá to vždycky "nepřirozeně". My už jsme si všichni tak zvykli na ten bordel všude, že jak je něco nové, musí se to okamžitě posprejovat, zamazat, vypálit nebo něco jiného s tím provést, aby to "zapadlo" do okolí.

Na tom Štěpánově mě praštila do očí nesedící výška podezdívky a prohnuté řady cihel ve střední části.

Už to mám, ale nejprve řeším omluvu Deteria, kdy musím vyměnit asi 50 návěstidel v celé trati, které editoval a rozšiřoval a tím nesvítí spodní žluté světlo (pětisvětelné pravé). Ještě mi zbývá 15 čtverců. Dnes jsem opravoval od rána do večera. :D Ale stále mu říkám, needituj, ale doplň další variantu. Jenomže, je to marný, je to marný a je to marný. Nejhorší na tom je, že ta návěstidla ve velkých stanicích musím dlouho hledat. Ale pak by to asi nebyla ta pravá zábava. :D

Stále ještě opravuji, ale vyjukla na mě další Deteriovina. Chlape, co jsi aktualizoval na těchto návěstidlech ? Mě to všude udělalo nesmyslné zatržítko na linkování posunu, který samozřejmě nalinkovaný být nemohl. Tohle mám opravdu za trest. Proč neděláš nové verze, ale stále edituješ již osazené. Já nemám šanci tvá "vylepšení" uhlídat. Netuším, kolik tisíc návěstidel mám již osazených.
deteriovina.JPG

Ten problém sem měl taky začal jsem pro Ztracenou 2006 používat BP scripty ale jak Deterio předělal a přidal do nich ten posun tak se to rozhodilo, ale naštěstí jsem toho neměl tolik a ta předvěst tam je nějaká v mapování textury, nebo tak něco co mě tenkrát říkal.

Nejsmutnější na tom je skutečnost, že od pondělku opravuji, co Deterio zpackal a stále to nemá konce namísto toho abych pokračoval ve stavění tratí. Tohle opravdu nepovzbudí. Už ten editor nesnáším, protože je i možnost, že s každým nově osazeným návěstidlem jsem riskoval, že udělám nějakou chybu v linkování. Nebo je možné, že jsem nějaké návěstidlo přehlédl a stále bude ukazovat nesmysly.
Deterio mi odpoledne poslal model předvěsti, ale ani to po sobě nezkontroloval a jak jinak, model v MSTS vyhodil chybu, že nelze přečíst. Jak to měl přelouskat, když ani Shapewiever jej nevidí.

Dnes jsem dokončil opravu návěstidel. Vyměnil jsem jak ta editovaná 5 světelná pravá a smazal a znovu osadil ta OBB, která zlobila. Deterio mi poslal opravu předvěsti, tedy na druhý pokus. Ale nyní netuším, jestli tam má být nějaký předvěstní štít, protože na modelu není. Možná to u OBB mají jinak. Scripta jsem použil ta, co mi Deterio dal v Bratislavě. Posílal mi ještě jedny novější, kvůli asi tomu OBB návěstidlu, jenomže jsem se chtěl podívat, co tam je jinak, ale smůla. Soubor je v jiném kódování a porovnat to nejde. Jen v binárním tvaru. Takže nic, proto používám ten script z Bratislavy.
Po této týdenní nezáživné práci v nejbližší době nechci žádná nová scripta ani vidět.

Rakušáci desku u předvěsti nepoužívají, specifický tvar návěstní desky (čtvercový) určuje, že jde o předvěst. Používají jen tři upozorňovadla před předvěstí a ty mají šikmé černé pruhy se šedými. Pane Šemoro, moc Vás prosím, když už se v tom tak "patláte". Vyhoďte z přejezdu ve Velkých Levárech ten silniční provoz (pokud jste tak již neudělal) a nahraďte auta třeba statickými modely u závor. Mě to tam neskutečně pije krev. A myslím, že nejsem sám. Děkuji.

Projel jsem z Hohenau do Břeclavi i odbočkami a vypadá to, že vše funguje jak má. Tedy úspěch.
Velké Leváre, vám se to nelíbí ? Až v reálu nebudou už žádné nehody na přejezdech, tak to dám také pryč. :D :D :D Je to tam hold ruská ruleta. Já tam zatím vždy projel. :D Asi to bude tím, že moc času na ježdění nemám. :D

A teď jdu na pivo, dnes už žádné MSTS. :D

Ináč, už keď je reč o tých návestidlách, všimol som si jednu zaujmavú vec v maďarskej trati Alfold, kde na šírej trati v "protismere" vídavam úplne zhasnuté návestidlá. Tak ma napadlo, či by sa to zhasínanie dalo nejak aplikovať aj na tie "naše". :cool:

p.s. Tiež moc nemusím to bláznivé priecestie vo Veľkých Levároch. Na chvíľu to dokázalo pobaviť, ale... :D

Ježišmarjá!! Dejte s těmi Levárami pokoj, ale fakt.:confused: Mně se to naopak líbí. Když se mi to tam stalo poprvé a v noci mi tam vyjel náklaďák před Lamino, tak jsem se tak šíleně lekl, houkal, brzdil a nadával, jako v reálu.:D:D Naopak si myslím, že by to mělo být zpestřením na více přejezdech, a to formou náhodných vjetí, a udělaných tak, že po zmíněném střetu skončí aktivita. Pokud se simulátor předtím nebude umět sám uložit, tak prosím, bude mít štěstí ten, kdo si hru ukládá průběžně. Při skutečné nehodě taky už dotyčný vlak nedojede jak má.
chcete všichni reálně simulovat co nejvěrněji provoz, nebo se projíždět s omalovánkama a jen občas ťuknout do klávesy?

Já bych klidně uvítal i padáky s občasnými vjetími vlaků do mé cesty, kde by záleželo na reakcích fíry a pak taky byste konečně už přestali Pajavlakovi nadávat a začali chtít reálně se chovající brzdy, které toho času v MSTS jsou v zábrzdných vlastnostech naprosto tristní (nepočítám nemožnost stupňovitě odbrzdit).;) Nemluvě o tom, že když simulátorový vlak nerozdělím zábrzdnou vzdáleností do dvou oddílů, tak i sebelepší soupravou naladěnou dle zkušených uživatelů nejlepším kompromisem, prohulím oddíl a končím.
Také možnost jet na autobloku po zastavení za návěst stůj dle rozhledových poměrů, by bylo fajn.

Abych to tu neplevelil, zkrátka si myslím, že je dobré spíš přibližovat simulátor co nejvíce skutečnému provozu, ne naopak, dělat ho sterilním, jako už bohužel do jisté míry je. Když při volné jízdě za tím rajčákem usnu, nic se neděje. Když při aktivitě, tak v 90% se také nic nestane.:rolleyes: Takže čím drsnější, tím lepší!

dem to správne pomenoval. ML636 ja zasa toľko akcie pri hraní OR nepotrebujem, skôr ho považujem za istý druh relaxu. To s tými priecestiami by bolo ideálne mať ako možnosť pre nejaké konkrétne aktivity, nie ako nutnosť. Žiaľ ani jeden simulátor pre toto nieje naprogramovaný a preto je výsledok taký aký je, že niekto sa z toho raduje, iný to musí proste znášať. Ale toto je už celé OT, takže to tu už ďalej riešiť nebudem.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře