Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Dane, už modeluješ Zlín a další?
Pak to tam rád protáhnu. Ale času dost. Než dokončím, co jsem aktuálně rozdrbal, budu rád, když to bude do vánoc. 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
ad 1: Tato info mi bohatě stačí. Díky za vysvětlení i toho zoomefektu. To jsem si dosud neuvědomil.1: Odpovím krátce. U všech oblouků dávám na začátek přechodnice a u protisměrných oblouků jsou všude krátké rovné koleje. Tak to dělám posledních 15 let
2: Raději někdo napište, jak ten pohled z kabiny "dalekohled" změnit na normální realitu. Mě tohle také vadí a už jsem se tady ptal, jestli se s tím dá něco dělat.
Ahoj. Co ty víš, třeba ti na HOD za chvíli přibydou modely pro trať od nových mladých perspetkivních modelářů a ty jen pojedeš podle toho videa, co jsem ti poslal.Dane už podobné návrhy nepiš, protože pak se toho lidé chytají a myslí to smrtelně vážně, že to brzy bude.
Ale ten pohled je naprosto nereálný. Je nutné se alespoň na Den železnice podívat jak štreka z kabiny lokomotivy vypadá. A pak si to porovnat s hrou v OR.ad 2: To bych nedělal. Nerad bych zase seděl "30 cm" od monitoru.
Když si tak uvědomuji, tak zas až tak nereálný není. Na mašině jsem v práci denně, takže potíže nevidím ani tak v nedostatku neznalosti prostředí jako v uvědomění si, že je potřeba zohlednit rozdíly spektra vidění lidského oka a kamery, protože ve hře nám realitu může suplovat pouze ona kamera. Stejně jako u fotografie/videa nedocílíme u ohniska 50 mm (které je nejvíce přiblíženo spektru vidění lidského oka), aby toto ohnisko mělo shodný periferní přehled, jako lidské oko, tak i těžko vyřešíme, aby se nám pevný pohled z cabu natáčel za objektem (třeba obloukem), jako oko fíry.Ale ten pohled je naprosto nereálný. Je nutné se alespoň na Den železnice podívat jak štreka z kabiny lokomotivy vypadá. A pak si to porovnat s hrou v OR.
Výkresy kolejového profilu jsou dány a podle nich to mám postavené, tedy nechápu co pořád řešíš. Už jsem psal výše. Podívej se do editoru tratí a zkontroluj hodnoty a zjistíš, že to mám položené správně. Pokud najdeš nějakou nesrovnalost, tak napiš konkrétní místo a já se podívám a překontroluji. Od toho máme vlákno hlášení chyb a ne to psát sem a plevelit zde info o stavebních novinkách. Tedy ten obecný dotaz byl naprosto bezpředmětný. Ach jo. S takovými hloupostmi musíte při neděli otravovat.....Prosím o pochopení, že to byl jen poznatek z trati, převedený na zdvořilý dotaz v podobě prosby současně. Žádný útok, kritika.