Asi budu muset vydat Velikonoční aktualizaci.
Chci v MSTS editoru dohlazovat nové vygenerované čtverce vytvořené v TSRE 5 a jeden takový s velkým schodem je mezi Praha Masarykovo a Praha Holešovice. Tedy vy jej ještě nemáte, doposud tam byla bílá díra. Ale jakmile se přiblížím k Holešovicím MSTS padá. Trápím se s tím celý den po chvilkách. a bez výsledku. TSRE to tam normálně načte a nic neobvyklého tam nevidím. Až večer mne napadlo v TSRE editoru odebrat ty šedesátkové výhybky, které jsem tam před aktualizací vyměňoval. To byla jediná změna v této aktualizaci. A hups. Po smazání výhybek tam zůstaly databázové šňůry a naopak nad některými dynamickými kolejemi nebyly. Tak jsem tam tu rakovinu promazal, až jsem se dostal na zdravé koleje s kompletní databází. A pak už editor MSTS mne tam pustil bez pádu. Zhlaví jsem postavil znovu podle předlohy na vedlejším počítači a uložil Pak jsem chtěl opravit linky návěstidel, ale bylo mi divné, že MSTS neřval, že jsou narušené vazby. A pak pokus o link a MSTS padá. Tak další pokus. Holešovice se načetly a ta návěstidla naštěstí šla v MSTS smazat. Po save linkuji a už úspěch. A pak jsem mohl zarovnat i ten čtverec terénu.
Ale neměl jsem dobrý pocit, když jsem neměl tušení, čím to bylo. Měl jsem i vykácené všechny husté lesy kolem Vltavy.
I na tohle je MSTS editor dobrý. V TSRE je bez šance na podobné závady přijít. A co by to tam udělalo s vlakem, neumím si představit. Tam na konci světa naštěstí nikdo nejezdí.
Tedy kromě této opravy budou komplet dokončené lesy. Do toho Tábora to snad přes svátky zvládnu.