Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Když už dělám ty troleje, tak jsem se pochlapil a dnes se pustil do ranžíru v Nymburce. Ale i tak to dělám slepecky, tak sem tam kus drátu ještě zůstane někde viset. Ale tady se to nabízelo, protože je zde hodně kolejí bez TV. Vůbec se mi do toho nechtělo, ale už je i zde hotovo.
NymburkRanzir1.jpg
NymburkRanzir2.jpg

máš dalších několik let odmazávání trolejí před sebou
Vždyť já už mám skoro vše hotové. Už jenom tak bloudím a proklikávám, jestli náhodou ještě něco někde. Áaaa Nymburk, tady jsem se na to vykašlal. Tak hurá do toho. .... :)
Ale asi bude opravdu nejlepší to projít ve hře pěšky na jednom počítači a na druhém mít otevřený editor a rovnou nálezy odmazávat. Protože v těch velkých stanicích je stále nějaký kus špagátu navíc.
Neelektrifikované tratě jsou legrace. To se přepsalo rovnou ve World. Ale elektrifikované, to se musí proklepávat ručně a nejhorší je, když je někde vícekolejný díl a trolej není na všech kolejích. Pak je nutné ten díl vyměnit. Tohle je i případ Kutné Hory. Před výpravní budovou má špagát jen druhá kolej od budovy další jsou zase bez. Ale už jsem to také opravil.

jen bych se rad zeptal a co Maloměřice ? z toho co je postavene ? kdy skupiny sou pod dratama a ze seřaďovačky jen vytazné koleje ?

a co Maloměřice ?
Tak jsi mne rozesmál. Nemám žádné podklady, tak jsem to před lety dal trochu dohromady podle jen leteckých map. Pak jsem kvůli neodbytnému Deteriovi někde vyměňoval návěstidla za jiný typ a tím pak nastala série poruch, zkrátka noční můra. Už při pokládání kolejí to tam pravidelně padalo a nebylo možné to ani pořádně dokončit. Tohle by každý normální stavitel vzdal. A pak jsem viděl poprvé fotky z reálu a viděl, že kolejové skupiny nejsou v jedné rovině. Tedy by bylo nutné dělat vše znovu. A to by šlo jen za předpokladu, kdyby nějaký modelář vytvořil pod koleje reálný podklad. A nejen to. I zbývající stavby kolem a pak se můžeme o Maloměřicích bavit. Ale to vše až dokončím 240 a 241. Protože rozkopat Maloměřice znovu, to může nastat i patová nevratná situace. Tedy dodat potřebné modely a několik lahví vína. :)

A ještě jeden postřeh. Pokud ve stanici vyměním vícekolejný kolejový díl za dílčí koleje, abych oddělil kolej, kde nemá být trolej a na té koleji jsou databázové značky návěstidel, označení kolejí, zvukové značky, tak v MSTS editoru se nic zlého nestane a jde to.
Ale v TSRE5, tam jde výměna rychleji. A po save vypadá že je vše OK. Pak otevřu MSTS editor a začne to řvát, že chybí značka návěstidla, označení koleje, či zvuková značka. Objekty se smažou a musím je osadit znovu. To je vopruz, co? A do toho nevím, jaké návěstidlo tam před tím bylo, atd.

Tak to jsem netušil, kolik ještě chybí odtrolejování. Kutná Hora, Čáslav, Světlá nad Sázavou, Okrouhlice. Ony tam sice vlečky byly, ale ne manipulační koleje. Tedy se musely vyměňovat vícekolejné pásy. Světlá mi dnes asi 5x spadla. Jak v MSTS, tak v TSRE5. Ale podařilo se.
Pak jsem ještě začal na 244 doplňovat lampy i přestavníky do výměn. A zase mohu po víkendu vydat dílčí aktualizaci. Protože těch oprav je opravdu dost. A vůbec se nedivím, že jsem to napoprvé někde udělal polovičatě, jen to co bije do očí, protože to by se nedalo. Asi si od trolejí dám zase chvíli pohov a dokončím ty 241 a 240. I od nich jsem si potřeboval nadechnout. :)

Jo, ještě když se jede od Poděbrad na Babín, tak jsem vyměnil vexli do ranžíru. Byla tam ještě stará. Z důvodů, že mi to tam také asi 10x spadlo. Nyní jsem už našel fígl. Přišel jsem na ní ve hře, nešla ručně přestavit. A tyto to dělaly i jinde. Trasy to nenaruší, protože ten červený bod je totožný.

Někde jsem četl, že byl opět obnoven místní provoz na zrušené tratí z Terezína do Uhřic a chytil se toho Nebulus a vymodeloval i originál budovy v Uhřicích u Kyjova. Když už vymodeloval tu stáčírnu ropy.
0605Uhrice1.JPG
0605Uhrice2.JPG
Ale jinak jsem nelenil a na trať 244 jsem doplnil výměnové přestavníky a osvětlovací lampy.
0606Raksice.JPG
0605Strelice.JPG

Pěkná práce. Když jste se tak rozjel s těmi tratěmi okolo Brna, nemáte v plánu (po dokončení tohoto) prodloužit Vlárskou dráhu ze Slavkova do Veselí, nebo nejlépe ještě dál?

Jen ještě musím dodat
Tohle až v další fázi stavění. Nyní přestavníky, lampy a námezníky. :) Plus sem tam něco dalšího. :) Ale i tak, žádný modelář se nepřihlásil, že by tuto myší díru vymodeloval. A netuším, jestli něco podobného úzkého vůbec mám. Tedy jako vícekolejný podjezd. Jestli někdo umí, může přispět. Pak bude i myší díra. :) Jsem v tom v této oblasti opravdu sám.

Jelikož čas pokročil a čeká mne normální práce, tak jsem vše zabalil do aktualizace. Je tam těch změn dost. Jelikož modelů navíc moc není, kromě prezentovaných, tedy se velikost moc nenavýšila, doplnil jsem a nahradil 9545 za 9550, aby těch navazujících cancourků bylo co nejméně.

Tak jezděte a připomínkujte, kdyby náhodou něco někde. A až toho zase bude víc, tak doplním do další aktualizace.

Měl bych otázku na Zdeňka. Dovolil jsem si pokračovat v jeho trase a to v úseku Slavkov u Brna - Bučovice, a to jen pro svou vlastní potřebu. Narazil jsem však na problém s polohou. Pracuji v Tsre5 a po načtení podkladové mapy jsem zjistil, že to nějak nesedí viz screen. Zakoupil jsem si totiž předem na ČÚZK detailní ortofotomapy (to jsou o poznání kvalitnější než Google) a bohužel jsem tyto musel upravit polohově tak, abych vykompenzoval posun a dostal se tak na podkladové mapy. Udělal jsem někde začátečnickou chybu?

03Slavkov_.jpgRozil v kvalite textur.jpgscreenTrate.jpgTsRE5_Bucovice.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře