Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ale celkově jsem se pokusil všude dát alespoň nějakou zástavbu.
Když už jste tu před časem upozornil na "dolesňování" starých, kvůli schopnostem MSTS příliš neosazených, úseků, zkuste se prosím třeba někdy podívat na Golčův Jeníkov - Vlkaneč. Tam je to někdy skutečně jen zelená placka a vypadá to dost blbě. ;)

Tam je to někdy skutečně jen zelená placka a vypadá to dost blbě
Fakt? Ale tam jsou doopravdy zelené placky mezi lesy. :) To jsi ještě zapomněl dodat na úsek HK- Jaroměř. Tam je to skutečně zelená placka a tak to asi už zůstane. Jedině, že by jsi se jako dobrovolník hlásil do práce. :) Protože tenkrát jsem to stavěl pro Honzu Švece, že to tam zastaví. Bylo to na jeho přání. Ale pak už neměl čas.
Buďte rádi, že se ještě něco děje. Už tak se divím, že jsem s tím stavěním tratí dávno nepraštil jako rozumný Martin.

Tak zkuste brát podněty a námitky od ostatních pozitivně a souhrn ne nutně zahrnout do svého projektu
On je tady malý problém. Občas se někdo ozve, viz nějaké vylepšení proluk. Ale každý přece ví, že finišuji udělat co nejvíce práce, než bude jaro, na nových úsecích, aby to i trochu už vypadalo a tady někdo začne připomínkovat odskočit na jiný konec světa a upravovat něco jiného. A nejhorší je, že 18 let to nikomu nevadilo, tak to snad tolik nehoří. Zrovna nad Golčovým Jeníkovem jsem několikrát vyhořel. Prostě došla motivace, jak to dál zastavět. A to tam už je hodně vylepšené. Dokonce jsem tam "nedávno" opravoval oblouky u Čáslavi a město víc zastavěl. Tam to bylo původně mnohem horší.
Jinak to "buďte rádi" bych nepodceňoval. Pikku to měl v podpisu a nakonec se jeho slova naplnila. A Tax byl o dost mladší než já a má to za sebou.
Proto říkám, klíííd, nenechat se nikým uhánět, abych udělal navíc to či ono, ale hledět si svých plánů a pak to půjde.

Například protažení estakády v Děčíně jsem do této aktualizace neplánoval včetně ostatních nadjezdů. Všude to bylo jenom naznačené s pár mostovkami. Ale díky automatickému zarovnávání to šlo celkem rychle. Jenom je legrační, že všechny pilíře naskákaly pivotem do úrovně silnice. Ale pak to šlo hromadně označit a spustit na správnou výšku. A namalovaná silnice na textuře vypadá dole jako stín.
0504estakada.JPG0504estakada1.JPG

Kam to až v tom něměcku plánuješ? Aby najednou nebyl Hamburg. :) Prozradím, našel jsem moc pěkný rychlíček z Bohumína do Hradce a Bad Schandau.

Dane, to není v Německu, ale konec esíčka za Liběchovem. :) A jestli něco ještě plánuji, tak to je opět do Prahy. :) Byla by škoda nechat 090 nedotaženou, když to není jen kulisa. Ale když načtu mapu v Praze Sedleci, tak jsem někde v Tróji. Tedy to bude pěkný oříšek se pak prokličkovat do Roztok či až do Kralup, kde to už musí sedět přesně, protože je tam propojení do Neratovic. Dál do Drážďan nebrat. Tam je to zajímavé ještě do Pirny a pak je rovina až do Berlína. Nuda. Přechodová stanice je vždy nejlepší zakončení daného úseku.

Ještě takový malý problém, chyba v MSTS. Silniční díly kategorie Road jsou nižší než všechny ostatní. Dříve jsem ty schody ignoroval, protože v MSTS to nelze srovnat. Ale v TSRE5 to krásně jde a auta pak přestanou létat vzduchem jak vznášedla. Ono to i hodně vadí, když je silnice na mostech či na náspech. Jestli s tímto někdo zápasí, tak stačí kolej Road označit E pro pohyb nahoru dolů, podržím Ctrl a 4x nahoru. Poté se to srovná.

Jinak jsem položil silnici z Lovosic až do Děčína, aby se srovnal terén. V mnoha místech je silnice na modelech náspů.
silnice1.JPG
silnice2.JPG

To je zajímavý, u mě se to chová naopak, tedy Road2L je dobře, ale třeba jp2rd je výš, tedy se auta brodí asfaltem. Ale je to tak i v defaultních tratích, to to nikomu nikdy nevadilo?

Myslel jsem, že v Ústí na hlavním to s těmi modely pro trať 321, které vůbec nelícují nepůjde nijak inteligentně silničně propojit. A nakonec to šlo. Náplavky jsem měl ještě včera pod vodou a ve finále, když se trochu betonovalo to nevypadá tak hrozně. Problém je jen most vedle skály. Originál tam nedám, protože vadí nejen skála, ale uhel mostovky nad tratí 073, který je úplně mimo. Snad jej někdo vymodeluje. Respektive jen odřízne od skály a od toho ocasu nad 073.
Jinak auta jezdí z Lovosic až do Děčína skrz.
V TSRE5 je šikovné, že mohu mírně natáčet napojené rovné silnice. Ale naopak tady je problém se 4 proudovými obloukovými díly. Vždy zůstane krajní silniční pruh databázově přerušený. Tedy bylo nutné je osázet v MSTS a až potom doupravit v TSRE5. Jinak by tam ta auta nejezdila.
Ale ten lanový most je tam opravdu jako pěst na oko. Auta jezdí skrz beton. Snad to nějakého modeláře vyprovokuje, praští pěstí do stolu, zařve hov**** a bude krásný originální model mostu i s nájezdy na míru. :)
1104UstiHlavni1.JPG
1104UstiHlavni2.JPG
1104UstiHlavni3.JPG
1104UstiHlavni4.JPG

Při kontrolní jízdě mne napadla šílenost do aktivit. Rychlík z Němec do Prahy s Vectronem, ale od Bohušovic je výluka. Respektive tam nemám ještě do Prahy položené koleje. Tedy cesta je postavená z Lovosic na Litoměřice hor. nádraží, ale není tam trolej. Tak jsem vyzkoušel z Lovosic to rozjet na 90. dokud jsou dráty a šťáva, před koncem TV stáhl sběrač a děj se vůle Boží. :) (V reálu by se tam dal traktor, ale je to hra) Do Žalhostic je to totiž dost do kopce. Ale opravdu to vyšlo, ještě jsem musel ve stanici trochu brzdit. Pak jsem jen za sebou přehodil vexli, mezi tím souprava povolila a dokutálel jsem se samotíží do Velkých Žernosek. A za zhlavím už je šťáva a mohl jsem pokračovat do Všetat a třeba i do té Prahy. Pokud v ORCZSK , když funguje rozlišení AC/DC, tak by mohlo fungovat i koleje bez troleje a pak by se ani nedalo švindlovat.
Ale nutno poznamenat, že aktuálně je 072 mnohem víc dotvořená, téměř finální. Na 090 ještě chybí asi pár tisíc domečků na 072/3 jsou to jen stovky :) :) :)

Musel jsem si levý břeh prohlédnout ve hře z pravobřežky a tam, kde nemám u břehu Labe modely náspů to stále vypadá jako by tam byl příboj Tsunami. Je to do očí víc bijící než ještě nezastavěné placaté domy v omalovánkách. Ale už jsem to tam zarovnával několikrát. Je to vidět na druhém obrázku na horizontu na straně 072. Ale s těmi náspy, viz fotky, se to už dá. Netuším, kolik toho ještě do vydání zvládnu, protože to domečkování nemá konce. Ale od Lovosic to mám už do Ústí vydomečkováno a nějaká ta další vegetace, 072 potřebuje dodomečkovat od Žernosek na Střekov a pak také sem tam nějaké nedodělky do Děčína. Sluníčko mne už oslňuje škvírou v žaluziích, abych už od těch vláčků konečně zvedl zadek a šel trochu ven. :) Naštěstí jdeme za chvíli na pivko, tak pro dnešek konečná.
1504DolZalezly.JPG
1504Sebuzin1.JPG
1504Sebuzin2.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře