Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyňku, velká paráda! Jezdím na dohlednost 10km a vypadá to velice pěkně jak z výšky, tak i z kabiny lokomotivy. Takovým tempem jak stavíš, se dostaneš pomalu do mého rodného města. :)

Zobrazit přílohu 34213
Tak taková dohlednost je opravdu ale opravdu nereálná :D
Absolutně to neodpovídá skutečnosti.

Copak ale nevíš, jaképak je v ÚSTÍ počasíčko? :eek:

Zrovna tam bych jezdil s max 1km dohlednost a na rozkaz jet 30kmh, abych se trefil na nádr :D:D

S těmi nižšími texturami to není špatné.
Já jsem takhle omylem se zapomněl přepnout, když jsem testoval aktivitu ze Všetat a vůbec mi to nedošlo. Ale samozřejmě nesmíš poletovat jak to máš na obrázku. :) Ale jak jsem psal někde v historii v omezeném rozlišení nejdou rozpoznat polní pěšinky a silničky.
Ohledně viditelnosti, kdo si myslí, že 10 km je nereálné, asi nikdy nejel na lokomotivě. Však od toho je v ORSZSK proměnlivé počasí, aby se měnila dohlednost.

Ahoj Zbyňko,

Bad Schandau vypadá opravdu fantasticky. Často jsem tam jezdil přes most. 100% originální.

Len nebolo by odveci keby sa tie mosty na fototextere aj zamaskovali.
Tohle je ještě dobré. Stačí představa, že je to odlesk mostu ve vodě. Nebo na první pohled jen stín. Horší případ byl v Děčíně, kdy model nádraží pro 321 obsahuje i viadukt na Děčín východ a ten je naprosto mimo skutečné trati. Naštěstí to šlo dál nějak ukočírovat, aby se to na druhé straně co nejdříve správně napojilo. Tento rušivý element by určitě neprošel. Naštěstí Labe teče ve správném směru vůči editoru tratí, tak jsem jednoduše v editoru MSTS označil sousední texturu s řekou, a zkopíroval do čtverečku s mostem. Samozřejmě to nelícovalo, tak jsem ještě zkopírovaný čtvereček zrcadlově převrátil a lícuje na jedné straně přesně. Ještě jsem takto doladil sousední. Ostré hrany na opačných stranách jsem zamaskoval vegetací a nikdo nic nepoznal. :) Jedině se tam z nádraží projít pěšky klávesou á. Ale fíra má sedět v lokomotivě a odtud si takových detailů vůbec nevšimne. Horší to je u nadjezdů nad trati. Například Děčín východ by byl pod mostem pomalovaný dálnicí. Tohle už je špatně. Ale já naštěstí používám všude pod kolejemi náspy a tím se většina zkresleních odstraní.

Jinak jsem rád, že nikomu zatím nevadí návěstidla OBB na německé straně. Německá nemám a ta co jsem našel jsou z roku 2001 a kvalita poplatná té době. Však to samé sloupy TV. Katastrofa. Ani mnohá nemají správně natočený pivot. A samozřejmě mimo naší výšku troleje. Díval jsem se co má Martin ve 321 a to jsou podobně staré modely, snad jen vylepšené textury. Ale nedařilo se mi propojit přidané modely návěstidel v databázi. A to jsem poctivě vše přepočítával, aby sedělo zadání. Navíc u Martina jsou nějaká divná scripta, nepochopil jsem, jak se to tam má linkovat. Deterio říkal, že se to nelinkuje, ale dávají se tam nějaké body. Určitě bych na to nějak přišel, ale jaksi nejsou lidi na přidání těchto návěstidel. Ale třeba si někdo udělá výlet do Bad Schandau, vše nafotí a vyrobí model na úrovni této doby a se starou dobrou známou databází linkování.

Jinak jsem našel chybu v Bad Schandau/MSTS, kde to padalo. Fungovala pracovní verze. Asi něco špatně uložilo pro MSTS nečitelné. Tak aktualizaci zítra ještě jednou přepíši.
Kdepak, když jsem zkopíroval poslední změny, tak nainstalovaná verze kompletní instalace trati opět v Bad Schandau, když se vydám na sever v MSTS zase padá. Přitom soubory World jsou identické jako v pracovní verzi, která je stabilní i v MSTS. A doma, co mám pracovní aktuální verzi, tak je v MSTS stabilní. Tak jsem vzal komplet pracovní verzi a vyměnil v instalačce, tedy kromě vyčištěné složky Shapes. Asi napočtvrté spustím výrobu instalačky, znovu nainstaluji z flešky, teleport do Bad Schandau a už nic nepadá.
Když tak někdo kdo jezdí jen v MSTS vyzkoušejte. Stačí zadat start v Bad Schandau a směr do Lysé nad Labem. Pak je vstup úplně na konci trati asi 2 km před Bad Schandau. Spadne to? Nebo to drží? Jinak všude jinde už MSTS problém nemá.
Ale hlavní je, že už mám komplet funkční výchozí bod, kdyby se zase něco podělalo.

-Jestli píšu do špatného vlákna, prosím o přeřazení. Dík.-

Nepsal bych, kdyby to byl globální problém, tedy všech tratí, ale stává se mi to jen u 321čky a u trati BP.
U ostatních jako je Alföld, CMK apod., problém není.

A to cca mírné sekání po cca 3 minutách jízdy, takové když jedete např. 100km/h tak to vypadá, že půl sekundy jedete 100km/h a půl sekundy 30km/h.
Nejde přímo o „sek“ ale takové zrychlování a zpomalování.

Nedávno jsem si můj herní ntb od prachu vyčistil, takže už se nezahřívá a např. GTA V utáhne opět na nejvyšší kvalitu.
Může mi prosím někdo vysvětlit, v čem bude v OR (BP a 321) problém?
Když vyřeším toto u BP, tak to vyřeším i u 321.

Žádné jiné tratě a že jich mám, tento problém nedělá (což tedy také nechápu) a jedu plynule jako po másle.

Děkuji :)

Je nutný RivaTuner a zamknout na FPS30, jak je doporučováno od aktivitářů
Byl by možný prosím nějaký odkaz na danou stránku na tento RivaTuner?..., při vyhledávání na googlu mi to vyhodilo spousty odkazů a nerad bych si instaloval nějaký prográmek, který není ověřen, či vytuněn o bordýlek připravený do PC třetí osoby, však víte ;)

Může být?

Byl by možný prosím nějaký odkaz na danou stránku na tento RivaTuner?..., při vyhledávání na googlu mi to vyhodilo spousty odkazů a nerad bych si instaloval nějaký prográmek, který není ověřen, či vytuněn o bordýlek připravený do PC třetí osoby, však víte ;)

Může být?

Dnes odpoledne jak pršelo, tak jsem ze zvědavosti vygeneroval terén od Hrdel až do Prahy a byl zvědavý, jak to vyjde. Skutečné nádraží Praha Holešovice je asi dva km od toho mého a je samozřejmě níže. Asi někde za Bubenčí to tedy uhnu trochu níž a esíčko za Praha Sedlec budu muset tak nějak nasměrovat aby ta dlouhá rovinka do Roztok u Prahy navazovala na oblouk za touto stanicí a dál už pojedu podle GPS. Určitě tam bude nějaká kilometrická chyba, ale nic jiného mne nenapadá. A ono se to také nepo... :) (Brno - Přerov raději nikdo nepřeměřujte, jak mi to tam kolem Vyškova nevycházelo :) ) a tady to už horší nebude. Samozřejmě je vygenerováno i z Kralup do Všetat. A ještě mi bylo líto druhého konce a zkusil se podívat do Pirny. Ale tam jedině až budou návěstidla. Do Pirny jsem jezdíval nakupovat HO modely, ještě v dobách NDR. Ale bylo to takové pěkné starobylé městečko.
To jen pro info, co budu mít na podzim za lubem. :) Aby se někdo zbytečně neptal. Kdepak, 090 musí být. Protože na 451 jsem turnusově jezdil z Prahy do Roudnice a další grafikon nám to protáhli až do Lovosic. Ale měli jsme to jen jednou za oběh, tedy 20 dní. Jinak jsme pendlovali jen do Kralup.

Zkusil jsem si nachystat napojení od Bubenče do ortofotomapy. Je to možné až za Roztokama. Zkoušel jsem asi 4 varianty a lépe to asi nepůjde. Chybí za Roztokama asi půl kilometru levého oblouku. S tím nic nenadělám, protože rozdíl je 90°. Jinak to všude kilometricky sedí. Hlavně že to šlo nějak napojit. Až vygumuji v tomto čtverci ortofotomapu, tak nikdo nic nepozná.
Jinak hyperdetailisti jednoho období asi budou v šoku. :) Bubeneč bude ponovu a za stanicí zastávka Podbaba, kde jsme nastupovali z pražských slezin.
Hlavně že to mám nachystané a jak bude nálada a čas za sychravých dní mohu pomalu od Hrdel pokládat koleje.
Dvě škaredé pracovní fotky:
bubenec_prelozka.JPG
roztokynapojeni.JPG

Tak Deterio mi dal mračouna kvůli modernizaci. :) Ach vy histeričtí, vlastně historičtí šotouši. Víte jaké to bylo tenkrát peklo? Posílám fotku z práce vlaku, který jsem vezl. Zastávka Dolany. Myslíte si, že by tohle bylo normálně možné? Ano v roce 1993. Protože trať rozbitá, ala Danův ráj s trávou na kolejích, jak si vše přepsal i u BP :) Dane promiň. :) Praha - Kralupy v té době. Na 451 se jezdilo v tomto úseku jen na sérii, tedy asi kolem rychlosti 50 km/h a i tak jsme v každé zastávce byli mírně s náskokem. Pak nám přišla po dílnách nově nalakovaná turnusovka 31-32 a tak jsme si udělali fotovlak. Jeli jsme traťovou rychlostí a tím pádem na každé zastávce byli asi 3 minuty s náskokem a bylo hafo času si dělat fotky na každé zastávce. Bohužel jsem je dobou nějak poztrácel a zachovalo se jen něco. A proto jsem se těšil na modernizaci, kdy se tady začne jezdit nad úroveň nějaké lokálky. :)
Ta druhá fotka byla o něco později, kdy jsme si namalovali na čelo ČD. Také jsem si tam udělal svůj tah štětcem. Tenkrát to byl nápad strojvedoucího Zadáka. (my jsme mu říkali předák :) ) Ale byl to správnej chlap. Tedy to bylo asi v době, kdy se rozdělilo Československo.
IMG_2770.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře