Ty Všetaty se povedly. Však tam opravdu nemají být věčně. Ale kdoví. Co je dneska na dráze dogma, to zítra platit nemusí.
Jinak nedá mi to, zase to vyzní jako rýpanec, ale včera jsem se rozhodl, že na to prostě musím poukázat a zároveň poprosit - pokorně a slušně - ještě o krátké odskočení na 090, hlavně úsek Kralupy-Děčín, čím více tam jezdím, hrozně to bije do očí.

Vegetace, pole a domečky kolem tratě...
Fakt je to tam jako spálená placka, i když je to stavebně o několik levelů výše, než třeba některé úseky 010, které dosud zůstaly bez větších úprav.
Tam to ale zachraňují rozmanitá políčka, lesíky, zeleň. Tady jsou propracované modely, osazení, trať, vzdálené vesnice (ty textury jsou 100x lepší, ale až tak od 3-5 km vzdálené zástavby), ale v přímé blízkosti tratě je to jako spáleniště, kde je místo zeleně a políček černo, nebo tam člověk vidí, že tam asi někde bude zástavba, ale je rozdupaná a leží na zemi.

Hodně by zachránily náletové dřeviny a keře. Těch je kolem trati a na brownfieldech požehnaně a leccos by v simulátorové trati zachránily. Ty sklony a oblouky a všechno, to je super, ale okolí tratě mě čím dál víc nutí pro jízdy na 090 používat 321, která je už v tuhle chvíli pro vlaky současného GVD zastaralejší (není Podbaba apod.) a placka je to sklonově. Ale ty pohledy na spálenou placku v Českém středohoří... Tak snad by se s tím dalo ještě něco udělat.