Tak to se omlouvám za komplikace. Já bohužel mám ladění ještě před vznikem ORCZSK, kdy jsem vše upravoval i pro Openrails podle tehdy dostupných vzorů.
Otázka tedy je, že takto to mohlo haprovat už celé roky, jestli tam máte něco nyní jinak. Protože nová instalace trati přepíše vždy i tento parametr na ten starý, původní. A asi nejen tady ale i u jiných vozidel. Já myslel, že oddělení ORCZSK od Openrails je už dáno tou podsložkou. Ale vlastně ne Common.
Tohle chce slezinu s vývojáři a nastavit nějaká pravidla, abych si vše sjednotil. Do té doby nemá smysl nic měnit.
Obecně platí, že ten kdo jezdí v ORCZSK, tak před instalací by si měl celou složku Trains zálohovat. (přepsat s nějakým indexem) a po dokončení instalace přepsat indexem Trains BP a zálohovaný si aktivovat. Anebo v průvodci zrušit zatržítko "Lokomotivy a vozy".
A kdo stahuje aktualizace trati a jezdí ORCZSK, tak by měl instalovat bokem a pak si jen zkopírovat soubory tratě (Global, Routes, Track_B) Protože jsem tam dodal i ty německé vozidla, které by jinak někdo marně sháněl. Nejsou žádný modelářský zázrak, ale jako traffic dobrý.
Kvůli kompatibilitě se zbytkem trainsetu musel přepočítávat rozměry vozů na spřáhla na 30cm, jinak měly soupravy překřížené nárazníky.
Já už si vše nepamatuji, ale ty úpravy jsem dělal před vydáním první verze ORCZSK. Ony ty vozy z webu byly překřížené i mezi sebou. Tedy se vše muselo přepočítat.
Po nějaké slezině nabitý novými informacemi bych to pak v TBP rozšířil i pro ORCZSK. Ale bude to chtít opět železnou trpělivost.
Zkrátka tento trainset nemixovat, pokud jezdíte a máte postahováno vše pro ORCZSK.
Ještě důvod, proč dočasně používám klasický Openrails.
1. nemám přeladěno a přepočítáno (pak bych klidně měl k dispozici všechna ladění) Spoléhám na slezinu.
2. pro kontrolní jízdy je nežádoucí, aby mi tyto narušovaly nějaké náhodné závady či ztráty napětí nebo cokoli co mi odpojí trakci. Proto bych uvítal, kdyby tohle šlo v nastavení deaktivovat.
3. aktivity. Pokud by nastala nějaká náhlá závada, která by zastavila nebo výrazně zpozdila vlak hráče, mohlo by dojít k narušení scénáře a patové situaci.