Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
To je zajímavě vyřešené proti blbcům. Počítám tedy, že vyklizovací doba přejezdu dvoukolejky odpovídá délce silnice přes oba přejezdy.
Ano je to tak. Kdysi ty přejezdy fungovali nezávisle, ale jednou nastala MU, naklad na dvojkolejce trefil zadek Busu stojiciho u zavor na jednokolejce. Moznost bylo zakaz vjezdu delších vozidel než těch které se vejdou mezi přejezdy. Ale to nešlo, vzhledem k tomu, že tam jezdí autobusy. Vyřešeno bylo takto.

Asi bych si klepal na čelo, kdybych stál od Všetat před šraňkama a od nádraží proti mě jezdila auta.:D
Na toho velmistra s autobusem si pamatuju.
Pamatuju také jako malej kluk, kdy zde obyčejná Škoda 105 hodila na bok Škodu 121. Měl jsem tehdy schovaný výstřižek z novin s fotografií.

Ono to tak je. Pokaždé, když ty závory přejíždím a z druhé strany stojí auta sám se cítím blbě. Ale jiné řešení než udělají nadjezd asi není.

Vánoce jsou přesně za měsíc, ale aktualizace vyjde zítra 25.11. O víkendu jsem ještě dělal poslední prohlídky, doplnil jsem chybějící kilometrovníky, protože když se jede 200, tak tyto jsou dobrá pomůcka, kdy brzdit, když v dáli vidím na monitoru červenou.
Třeba kluci šikovní nějak vymyslíte hodnoty z TM nějak přenést na obrazovku v kabině (tím by se nemusel zapínat) na ten jejich německý systém. Na krátkém úseku do Drážďan by to bylo kontraproduktivní, ale až do Berlína? To už stojí za to. Navíc jsem celý úsek celkem slušně zastavěl (kéž by takto vypadaly mnohé úseky na ČD. Ale začátky stavění jsou začátky stavění. Také MSTS neumělo zobrazovat tak daleko, pozadí bylo v oparu, tedy se osazovalo jen to, co bylo blízko u kolejí.
Tak doufám, že se těšíte.

Zbyněk v prvom rade ďakujeme za aktualizáciu. :)
No len teraz k Veci. Tým že si tam pridal parametre pre Vectron kde si upravil MaxVelocity na 200km/h si nám znefunkčnil komplet balík vectronov do ORCZ. Mohol si to aspoň do inštalácie napísať.
Pritom stačilo napísať niekomu z nás alebo do vlákna nech upravíme pred vydaním aktualizácie v ladení vectron na max 200km/h. No nevadí už. Tieto veci by si do aktualizácii trati nemal dávať keďže na ladeniach sa stále pracuje.

Tak to se omlouvám za komplikace. Já bohužel mám ladění ještě před vznikem ORCZSK, kdy jsem vše upravoval i pro Openrails podle tehdy dostupných vzorů.

Otázka tedy je, že takto to mohlo haprovat už celé roky, jestli tam máte něco nyní jinak. Protože nová instalace trati přepíše vždy i tento parametr na ten starý, původní. A asi nejen tady ale i u jiných vozidel. Já myslel, že oddělení ORCZSK od Openrails je už dáno tou podsložkou. Ale vlastně ne Common.
Tohle chce slezinu s vývojáři a nastavit nějaká pravidla, abych si vše sjednotil. Do té doby nemá smysl nic měnit.

Obecně platí, že ten kdo jezdí v ORCZSK, tak před instalací by si měl celou složku Trains zálohovat. (přepsat s nějakým indexem) a po dokončení instalace přepsat indexem Trains BP a zálohovaný si aktivovat. Anebo v průvodci zrušit zatržítko "Lokomotivy a vozy".

A kdo stahuje aktualizace trati a jezdí ORCZSK, tak by měl instalovat bokem a pak si jen zkopírovat soubory tratě (Global, Routes, Track_B) Protože jsem tam dodal i ty německé vozidla, které by jinak někdo marně sháněl. Nejsou žádný modelářský zázrak, ale jako traffic dobrý.

Kvůli kompatibilitě se zbytkem trainsetu musel přepočítávat rozměry vozů na spřáhla na 30cm, jinak měly soupravy překřížené nárazníky.
Já už si vše nepamatuji, ale ty úpravy jsem dělal před vydáním první verze ORCZSK. Ony ty vozy z webu byly překřížené i mezi sebou. Tedy se vše muselo přepočítat.
Po nějaké slezině nabitý novými informacemi bych to pak v TBP rozšířil i pro ORCZSK. Ale bude to chtít opět železnou trpělivost.
Zkrátka tento trainset nemixovat, pokud jezdíte a máte postahováno vše pro ORCZSK.

Ještě důvod, proč dočasně používám klasický Openrails.
1. nemám přeladěno a přepočítáno (pak bych klidně měl k dispozici všechna ladění) Spoléhám na slezinu.
2. pro kontrolní jízdy je nežádoucí, aby mi tyto narušovaly nějaké náhodné závady či ztráty napětí nebo cokoli co mi odpojí trakci. Proto bych uvítal, kdyby tohle šlo v nastavení deaktivovat.
3. aktivity. Pokud by nastala nějaká náhlá závada, která by zastavila nebo výrazně zpozdila vlak hráče, mohlo by dojít k narušení scénáře a patové situaci.

Ahoj Zbyňku.
Ono už jsme se o tom bavili kdysi na slezině. Proč dáváš aktivity + update trainset do celkové aktualizace. Tohle je takové všechno dokupy. Ale budiš, já vždy instaluji bokem, vyčistím od nežádoucích souborů. Jinak na obhajobu, když budou soubory v balíku ORCZ, tedy v podsložce OpenrailsCZSK, tak bude balík chráněn před takovou situací. Já stejně u všech svých Vectronů v trainsetu, jsem musel takto udělat, bo přímo includované složky v modelu byly smrt pro tvorbu aktivit.

Zbyněk veď ako ja nič v zlom len som dal poznatok na ktorý sa mi podarilo úplne náhodou prísť po inštalovaní Aktualizácie. Ja si našťastie dávam vždy aktualizáciu bokom na plochu a potom to kopírujem po tom čo skontrolujem čo aktualizácia sama obsahuje.
Samozrejme na webe som do balíčku pre Vectrony upravil súbor parametrov aby tam bolo MaxVelocity ( 200km/h ).

Proč dáváš aktivity + update trainset do celkové aktualizace.
Dane, toho je opravdu už tolik a příliš, že není v silách to nějak rozkočírovat. Nehledě k tomu, že mám stabilní adresář pro aktualizace (kam jsem dal tobě Dane přístup, abych ti nemusel dělat pracovky a ty měl úpravy okamžitě) A právě tam najdeš i aktualizace vozidel a tohle dělám hlavně pro sebe, abych měl vše aktualizované pro všechny své počítače. A když je aktualizace, tak vše nakopíruji do instalačky. Otázka vozidel a consistů. Mám - nemám? Ale i tak, kdo si objedná flešku, tak se mu vše nainstaluje a už si musí ohlídat, aby si nic svého nepřepsal. Ale i tak, zálohování je snad základní gramotnost uživatele. Když si něco přepíši, tak opravím ze zálohy.

Ale i tak stejně něco opravit zapomenu, protože například novou instalačku trati jsem dělal na 4 pokusy. Nainstaluji, otevřu editor aktivit a už to začalo řvát, že asi 10 servisů je staršího data. Ale vždyť jsem to už opravoval a zkopíroval do aktualizací. Nechápu Tedy preventivně jsem tam dal i apk, kdyby něco. Pak mi tam řval jeden nefunkční Paths. Takže opravit a další hodina na chroustání nové instalačky. :) To byly nervičky. :)
Proto sleduji tady, jestli náhodou něco dalšího...

PS. Jinak Dane, na ty tvé kontejnery jsem ještě doposud neměl čas ani vůli. Ale myslím na to.

když budou soubory v balíku ORCZ, tedy v podsložce OpenrailsCZSK, tak bude balík chráněn před takovou situací
Nebude, protože ladění je v common.inc a ten je společný pro vše.

Díky, postahuji to a pak přeaktualizuji Vectron pack a je to, asi nenastane chyba. Jinak, já mám trainset například hodně namixovaný, hlavně vozy. Co jde, mám CZSK, co nejde, jen OR nebo TBP. A vždycky se snažím to nahrazovat tím "novějším". Teď jsem například vyházel úplně všechny 8xx a Bafíky a mám je už jen 8xx pro CZSK. Pokud budou aktivity hlásit chyby, doplním chybějící motory těmi z CZSK packu.

Proč ty věčné problémy s trainsetem? Člověk asi musí být génius, aby udržel aktivity funkční... :(

Člověk asi musí být génius, aby udržel aktivity funkční.
Nepochybuji, že genius jsi, tedy to dáš. Ale s trainsetem tady problémy nikdo nemá. Kdo jezdí jen v MSTS může být v klidu, tam se nic už nějakou desítku let nic nemění. V Openrails od vzniku ORCZSK také ne. Jen kdo jezdí v tom nejnovějším, tak si musí hlídat, aby si nepřepsal nějaký soubor starším z OR. To je celé.

To pěkně kecáš. Pokaždé, když si chtěl člověk stáhnout nějaké akticity od ostatních tvůrců (tvoje starší ativity totiž nebyly mnohdy funkční, Topírna Noc a spol), tak narazil na nekompletnost, nebo obtížné získávání trainsetů potřebných pro tento běh aktivit. I když byly dány odkazy na zdroje. A to byl vždycky takový opruz, že se člověk na to laborování po čase vykašlal. Stejně tak, jako u tvých nových počinů ( za ty problémy to nestojí). Je to velká škoda. Odrazuje to spoustu lidí. Při vší úctě, pane. V tomto máš velké rezervy. Mysleli jsme si, že vše bude bez probémů fungovat kdykoliv, v jakékoliv verzi.

Vy si fakt všichni myslíte, že je to taková paráda a tak příjemné, lovit trainsety a dolaďovat funkčnost aktivit jen proto, že jste si tam navymýšleli takové kombinace vlaků, které nikdo nemá a musí si je podle vás naskládat horko těžko z ničeho?

Vy si fakt všichni myslíte, že je to taková paráda a tak příjemné, lovit trainsety a dolaďovat funkčnost aktivit jen proto, že jste si tam navymýšleli takové kombinace vlaků, které nikdo nemá a musí si je podle vás naskládat horko těžko z ničeho?
Hele Ali, brzdi jo...
1. Používání trainsetu BP není povinnost.
2. To, že některé odkazy nejsou funkční, není vina aktivitářů.
3. Vozidla hráče, třeba u mých aktivit jsou všechny dostupné a jestli jsi línej si vozy AI vlaků nahradit, třeba B, za jiný B, je tvůj problém.

Jinak nic ti nebrání oslovit autory zaniklých webů a né jen tobě, ale i ostatním a vyjednat umísténí jinde, popřípadě doplnit ladění pro OR. Já jsem tohle dělal 15 let, teď už na to nějak nemám sílu ani chuť. Už jen pro tohle a jiné remcání i jiných uživatelů, kteří jinak nehnou ani brvou.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře