Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Určitě to musí blikat všem. Jen je nutné se dívat na to správné křoví. Ale je možné, že z nějakého jiného pohledu to problém nedělá. protože jsem si všiml, že ojediněle to nebliká.
V práci, kde jsem to blikání objevil mám W10 a RTX2060 Super. Teď to zkouším doma, kde mi funguje i gamebar a mohu přímo nahrávat video, mám W11 a grafiku RTX 4070 Super. A je to stejné. Stále bliká, stále bliká, stále bliká. Není to grafikou, ale modelem.
Tady jsem to nahrál. Napadlo mne to až když jsem projel Friedrichstadt, tak do Coswig je to až odsud. Ale z HBF tam tyto křoviny vlastně ani nejsou.
Ale jinak si říkám. Takový krátký úsek a dva měsíce práce. Ale tady jsem vše modeloval, tedy žádná stavebnice. Už zbývají jen drobné dodělávky. Že by slezinová aktualizace? :) Ale nejprve vyřešit křoví, takhle se mi to nelíbí.

Už to asi mám, poprvé mi to křoví zablikalo, dělá to jen tehdy pokud je to křoví nahuštěno blízko sebe, podobný problém jsem kdysi měl s jinou texturou "NR_Gras01.ace" která dělala úplně stejné blikání, to jsem tehdy vyřešil jejím exportováním do jiného formátu. Na videu jsem si všiml, že tu trávu také používáš a neblíká, předpokládám že jsi použil texturu z mé trati. Zkušebně jsem exportoval do stejného formátu také tuto problematickou texturu "NR_Gras_LN01.ace" a zdá se být vše ok, tak můžeš vyzkoušet. :)

OpenRails má pravděpodobně nějaký problém se zobrazováním, když je mnoho alfovaných textur za sebou, či přes sebe, pak vzniká podobné blikání, nezávisle na modelu a grafické kartě.

To už mě taky napadlo. Jestli je tam víc textur pro roční období, vyhodit ostatní a nechat jen letní a zimní. To někdy taky pomůže. Já tady ty soubory NR nepoužívám. Používám německé MM a tam to nedělá.

To už mě taky napadlo. Jestli je tam víc textur pro roční období, vyhodit ostatní a nechat jen letní a zimní. To někdy taky pomůže. Já tady ty soubory NR nepoužívám. Používám německé MM a tam to nedělá.
Nemyslím sezoní texrury, ty se jen prohazují v závislosti na ročním období (neskrývají se pomocí alfy), ale samotná tráva je vcekku hustá a opakují se v ní dvě textury které jsou tvořeny právě alfou a když je takových modelů vedle sebe více a překrývají se pohledem, nastávájí podobné anomálie.

Já jsem to pochopil. Ta alfa je ještě nějakou výšku nad vrcholy těch rostlin, a tam se to právě bije. Ona by to možná dělala i ta zimní textura, protože ta rostlinná kulisa je z více "desek" (polygonů) těsně na sobě, a to je ta podstata. Zobrazují se střídavě jedna a druhá. To je to problikávání.

Určitě to musí blikat všem. Jen je nutné se dívat na to správné křoví. Ale je možné, že z nějakého jiného pohledu to problém nedělá. protože jsem si všiml, že ojediněle to nebliká.
V práci, kde jsem to blikání objevil mám W10 a RTX2060 Super. Teď to zkouším doma, kde mi funguje i gamebar a mohu přímo nahrávat video, mám W11 a grafiku RTX 4070 Super. A je to stejné. Stále bliká, stále bliká, stále bliká. Není to grafikou, ale modelem.
Tady jsem to nahrál. Napadlo mne to až když jsem projel Friedrichstadt, tak do Coswig je to až odsud. Ale z HBF tam tyto křoviny vlastně ani nejsou.
Ale jinak si říkám. Takový krátký úsek a dva měsíce práce. Ale tady jsem vše modeloval, tedy žádná stavebnice. Už zbývají jen drobné dodělávky. Že by slezinová aktualizace? :) Ale nejprve vyřešit křoví, takhle se mi to nelíbí.

V čase 0:40 vám bliká i návestidlo :)

Zlatá nVidia proti pro vždy problematickým Radeonům
Ale RTX nejsou Radeony. Ty já dávno neberu kvůli této hře. Nespustíte MSTS (editor)
V čase 0:40 vám bliká i návestidlo
Bohužel neexistuje žádný návěstní mistr, které by anomálie návěstidel vyřešil. Někdy znaky červené mírně vibrují, někde u rychlostních návěstidlech nesvítí znak, jenom číslice (ale u Icikova CZSK to funguje správně, ale zase je škoda, že má v dáli mlhu, která mi vadí při kontrole celku)
Podařilo se mě vyfotit jen jeden záblesk aut
Tak to jsi dobrej. Já jen pozoroval záblesk bez identifikace. Ale ten provoz aut se tam už jednou rozsypal a aktivoval jsem jej znovu. Ale jinak to máš jako v reálu, také občas kamion to nevybere a zastaví se až v kolejích.
Zkušebně jsem exportoval do stejného formátu také tuto problematickou texturu "NR_Gras_LN01.ace" a zdá se být vše ok, tak můžeš vyzkoušet.
Díky, díky, díky. Jsi jednička už to neblinká. Vyřešeno. Ale jedná se o texturu bez kytiček, tak jsem ve World všechny nahradil za tu čistě zelenou.
Testoval jsem kvůli stejnému prostředí v ORCZSK.
Musím znovu pochválit prostředí. Tedy minus je ta záře návěstidel i když jsem zatržítko deaktivoval, ale svítí všechny znaky a tam kde vibrovala červená, tak to svítí plynule. Ale Iciku, promiň. Ve volné jízdě mi třikrát zasáhla rychlobrzda. Takhle se opravdu testovat trať nedá. A to jsem jen nepatrně překročil 40. Když už tohle děláš, měl by jsi nechat toleranci alespoň těch 5 km/h a ne aby mi to prásklo při 42 nebo 64, kde to bylo úmyslně, protože je to do kopce a výhybka relativně daleko. Ale ve volné jízdě je to opravdu bezpředmětné, aby se hlídala rychlost a cokoli jiného. Nebo to jde někde vypnout? To je mé téma na slezinu, protože už v tom mám guláš. A není prostor řešit vše. Já mám prioritně stavět tratě a modelovat (nově)

Ale je zajímavé porovnávat ladění vozidel. Na videu vidíte, že se rozjedu na 100 a rychlost mírně klesá i když je to tam od Cota až k elektrárně 3 promile z kopce. (v reálu nevím, ale já to tak musel, aby propojení úseku plynule navazovalo). Ale když zapřáhnu za Vectrona Jnterjet (opravdu pěkně naladěný) tak samotíží po rozjetí na 100 tuto začne překračovat.

Tohle s auty se děje i na trati 042. Jedno místo hlásil Icik a druhé je za Rychnovem zast. směr Rychnov. Takže to zřejmě nedělá jen jedna trať. A na BP tenhle problém nebyl, nebo jsem si nikdy nevšimnul.

Na Elvasu řeší také to blikání a jeden tam psal, že to je způsobené použitím jiných textur než DXT1. Jestli je to nesmysl, netuším.

A ještě jednu věc. Šlo by z německých návěstidel odstranit tu zvukovou složku vrčení návěstidel, jako když běží motorový přestavník výhybky? Netuší někdo? Nebo nahradit wav souborem ticho?

Ale jedná se o texturu bez kytiček
Ano mě stačilo přeexportovat pouze jednu texturu "NR_Gras_LN01.ace" kterou používají všechny modely, ostatní s kytičkami jsem nechal původní a nic nebliká, v omezeném množství textury z částečnou průhledností problém nedělají, ale nesmí jich být mnoho po hromnadě.

Tohle s auty se děje i na trati 042. Jedno místo hlásil Icik a druhé je za Rychnovem zast. směr Rychnov. Takže to zřejmě nedělá jen jedna trať. A na BP tenhle problém nebyl, nebo jsem si nikdy nevšimnul.
Tohle absolutně nevím, čím to může být způsobeno, jediné co jsem vypozoroval, že převážně jde o dlouhé úseky silnic s provozem, u krátkých jsem podobné anomálie nezaznamenal. Když ale silnice vede podél trati, tak nic jiného než použít dlouhý úsek aut. provozu nezbívá.

ostatní s kytičkami jsem nechal původní a nic nebliká
Mohl bych moc poprosit o úpravu i o ty s kytičkami? Já jsem v práci ve world si všechny nahradil na "bez kytiček" a vše ok. Pak jsem doma ještě zastavěl a zalesnil zbývající rušivé fototextury u kolejí. Udělám kontrolní jízdu a opět mi to bliká a všude kytičky. :) Já blbec jsem si zapomněl nakopírovat do aktualizace ty opravené world a mám zpět kytičky i s barevnou hudbou. Ty zelené jsou už hodné. Ale je zajímavé, že model tady je asi 14 let a nikomu to doposud nevadilo. A přitom je to tak potřebné křoví, které v nabídce opravdu chybělo. Vedle kolejí jen tak něco nelícuje.

Mohl bych moc poprosit o úpravu i o ty s kytičkami? Já jsem v práci ve world si všechny nahradil na "bez kytiček" a vše ok. Pak jsem doma ještě zastavěl a zalesnil zbývající rušivé fototextury u kolejí. Udělám kontrolní jízdu a opět mi to bliká a všude kytičky. :) Já blbec jsem si zapomněl nakopírovat do aktualizace ty opravené world a mám zpět kytičky i s barevnou hudbou. Ty zelené jsou už hodné. Ale je zajímavé, že model tady je asi 14 let a nikomu to doposud nevadilo. A přitom je to tak potřebné křoví, které v nabídce opravdu chybělo. Vedle kolejí jen tak něco nelícuje.
Dobře není problém posílám, ony asi blikají opět jen když jsou nahuštěny k sobě a ještě ve větším množství, mě se již to blikání nasimulovat nepovedlo.

https://www.uschovna.cz/zasilka/REE6LH7GTYKE9KTR-XWS/

Ony ty modely byly dělány ještě do MSTS tam to tyto problémy nedělalo, poprvé jsem se s podobným blikáním setkal na trati ZSR 191-193 a to až v OR v MSTS to bylo ok, tam je také na mnoha místech použitá tráva NR_Gras.

poprvé jsem se s podobným blikáním setkal na trati ZSR 191-193 a to až v OR
Ano, přesně.

Chtěl jsem se zeptat vás obou stavitelů tratě Zbyňka a RicarCZ, jestli jste ochotný značit ty nechráněné přejezdy a nebezpečná místa označená pískáčkem jak jsem psal ve vlákně OR CZ/SK. AI to používá a rozhodně to není marné. Je to dost efektní a ulehčí to práci aktivitářů a přidá realitě. Hráč bude také více ve střehu i když mu nehrozí žádný postih.

Ano, přesně.

Chtěl jsem se zeptat vás obou stavitelů tratě Zbyňka a RicarCZ, jestli jste ochotný značit ty nechráněné přejezdy a nebezpečná místa označená pískáčkem jak jsem psal ve vlákně OR CZ/SK. AI to používá a rozhodně to není marné. Je to dost efektní a ulehčí to práci aktivitářů a přidá realitě. Hráč bude také více ve střehu i když mu nehrozí žádný postih.
Ano, já již zkušebně pár přejezdů zaznačil, jen u mě to je komplikované, že u většiny nech. přejezdů nemám databázovou značku, tedy ani provoz na dané silnici, ale není to problém postupně osadit. Řeším to tedy tak, že tam umístím PZZ které obsahuje dat. značku přejezdu schovám jej pod zem.

Ano, já již zkušebně pár přejezdů zaznačil, jen u mě to je komplikované, že u většiny nech. přejezdů nemám databázovou značku, tedy ani provoz na dané silnici, ale není to problém postupně osadit. Řeším to tedy tak, že tam umístím PZZ které obsahuje dat. značku přejezdu schovám jej pod zem.
To je dobrá zpráva, díky že moje snaha nevyjde vniveč. Jinak ten přejezd nemusíš schovávat, ale jen nastav příznak neviditelnosti. Všechno je dostupné v MSTS editoru i TSRE5.

Řeším to tedy tak, že tam umístím PZZ které obsahuje dat. značku přejezdu schovám jej pod zem.
To nemusíš. Stačí zatržítko "přejezd je neviditelný" (v msts je to takto, v TSRE to bude v angličtině) Já právě tyto nechávám uprostřed kolejí, abych v editoru viděl, že tam jsou jenom kříže a ten neviditelný přejezd je jenom kvůli pískání. Ale je možné, že jsem v poslední době osazoval jen kříže, protože tato vychytávka byla jenom pro MSTS.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře