Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Opět jsem svými obrázky "rozplakal" Deteria. Mě už z něj asi picne. :) Všechny jeho komunikace jsou typu "já jsem groot" Něco pošle a "já jsem groot". Vůbec nechápu, co vlastně chce. Měli by jste pro něj doplnit smajlíka na reakce "já jsem groot" A už si to nějak přebereme. :)
Vykašli se na nějaké reakce, vždyt to nic neznamená. Musíš to brát tak, že to asi souvisí s jeho vyspělostí, která nejspíš asi nijak zázračná nebude. Blbě dávat smutný nebo smějící se smajlíky na všechno umí každej, ocenit něco už ne. :)

Jo jo jo, zas otravuju. Jen prosba, nešlo by na ty nástupiště 5-7
Haha. Já budu rád, když dám vůbec ta nástupiště dohromady. A pak si na notebooku zobrazit, jak to tam vypadalo před mým zásahem, protože už v tom mám hokey
Bohužel původní model měl některé díly jako jeden celek společný pro původní rozteč peronů, tak s tím ještě bude piplačka to nastříhat, udělat nový pivot, atd. A samozřejmě perony protáhnout do oblouku.
2904Phahln1.JPG
2904Phahln2.JPG

Vykašli se na nějaké reakce, vždyt to nic neznamená.
Však to beru s úsměvem, jen se snažím pochopil, co tentokrát od Deteria znamená "já jsem groot"

Já bych řekl, že tady vzniká unikátní dílo, jak svým rozsahem, tak precizností. No uvažte – takhle podrobnou zástavbu složenou z originálních modelů celých ulic, nemá fakt nikdo. :rolleyes: Takže jestli se tomu někdo směje, tak bych se na něj zvysoka vyprd, protože nemá soudnost.

Takže jestli se tomu někdo směje, tak bych se na něj zvysoka vyprd, protože nemá soudnost.
Ahoj.
Hele, s takovýma prohlášeníma bych byl velice opatrný, Deterio má zásluhy na simulátoru, o jakých možná nemáš ani tucha a se Zbynkěm byli (jsou) v úzké spolupráci. Tohle je něco mezi Zbyňkem a Deteriem. Nevím, proč se to ventiluje na fóru, ale měli by si to asi vysvětlit oni dva.

Nevím, proč se to ventiluje na fóru
Protože mi Deterio stále dává mračouny. Tady na fóru. Pak mi poslal zprávu, že vedle hlavního nádraží nejsou stromy a nejezdí mi tam šaliny. :) Asi proto mi dal "naštvaný" Jenomže když se podívám do map, tak tam stromy vidím.
Tak co to tedy je grooti? :)
stromy.JPG

Strkmy tan jsou, jsem teď v Praze na hlavním velmi často. Já měl na mysli, proč to oba řešíte veřejně a nezavoláte si. Je to takové praní špinavého prádla na veřejnosti... Více se k tomu vyjadřovat nebudu, ba ani se do toho vměšovat. Oba vás mám za kámoše a je to váš nějaký spor.

Tygy, to je slabý. Dnes je v módě svolávání konferencí, na něž je pozvána půlka zainteresovaných, z té půlky zainteresovaných se dostaví sotva půlka pozvaných a nakonec se stejně vyřeší prdlačka. Zapomněl jsem - výstupem je velice odhodlané a obsažné prohlášení. ;):cool:

proč to oba řešíte veřejně a nezavoláte si
Dane, Deterio telefonuje jenom přes Facebook. Ale když mi jeden IT asi člen fóra se dokázal spárovat s mým účtem a napsat tam něco asi hrozného a tím mi byl můj účet zablokován , tak už mi Deterio nemá jak zavolat. Holt máme tady mezi sebou šikovné hackery. Ničeho jiného nedosáhl než toho, aby mne naštval. Však takového všichni známe, ale jestli to byl on se můžeme jenom domnívat.

Dane, Deterio telefonuje jenom přes Facebook. Ale když mi jeden IT asi člen fóra se dokázal spárovat s mým účtem a napsat tam něco asi hrozného a tím mi byl můj účet zablokován , tak už mi Deterio nemá jak zavolat. Holt máme tady mezi sebou šikovné hackery. Ničeho jiného nedosáhl než toho, aby mne naštval. Však takového všichni známe, ale jestli to byl on se můžeme jenom domnívat.
Názor starýho dědka : Kritizovat nebo hacknout Zbyňka mi (za jeho snahu) nepřipadá košér...................

Ahoj.
Hele, s takovýma prohlášeníma bych byl velice opatrný, Deterio má zásluhy na simulátoru, o jakých možná nemáš ani tucha a se Zbynkěm byli (jsou) v úzké spolupráci. Tohle je něco mezi Zbyňkem a Deteriem. Nevím, proč se to ventiluje na fóru, ale měli by si to asi vysvětlit oni dva.
Ano, a proto to komentuji po svůj "námezník" a dál ne. Mám nezaujatý pohled a vím, jak jsem ohledně modelů apod. něco se Zbyňkem řešil a neutrálně se to týkalo i Deteria (výtahy v Brně). Dostal jsem místo vysvětlení jednou mračouna, podruhé výtlem. Já tento typ komunikace a demotivace prostě neuznávám a vím, jak Zbyněk na té Praze fakt potí krev, dostal ode mě nějakých 400+ fotek a z těch skládá koukatelný minikousek Prahy – nepočítám rekonstrukci kolejiště a terénu. Za mě tedy respekt největší. Takže moje vlastní vyjádření podpory je tady myslím dost namístě.

a neutrálně se to týkalo i Deteria (výtahy v Brně). Dostal jsem místo vysvětlení jednou mračouna, podruhé výtlem. Já tento typ komunikace a demotivace prostě neuznávám
Přesně tak. Když dám smajlíka, že se mi něco nelíbí, tak je slušnost k tomu napsat, co má dotyčný za problém. Něco jiného je, když na něčem spolupracuje víc lidí a něco je jinak, než by mělo být, až v tomto případě Dane, se zvedne telefon a dotyční si to vyříkají, ale kvůli mrzutému smajlíkovi se netelefonuje, škoda času.

Já osobně sem dávám obrázky z důvodu, že mám radost, když se mi něco podařilo jako samostatná práce, tedy jsem nemusel nikoho otravovat. Tedy jen prosba na fotografa ML636 i když, kdyby neměl čas, hodně textur jsem i tak nadělal ze Streetview. Vlastně celé Německo. I z toho jsem měl radost. A také je dobré informovat, že se stále tvoří. A pokud kdokoli chce dát na tohle mračouna, ať se pochlubí svým lepším modelem. Nyní modeluji v Praze a na tohle jste měli čas víc než 10 let. Ale je fakt, že před modelováním bylo třeba opravit nějaké ty koleje na nádražích a pokud jsem byl soustředěný jinde, asi by bylo pracné mě dokopat na jiné místo. Ale zase když Deterio dělal přesnější perony v Havlbrodě, tak mne k opravě zhlaví "dokopal". Jen je škoda, že tam ty perony nedokončil.

Měla by se uspořádat slezina, kde by Deterio před nastoupeným tribunálem vysvětlil proč to dělá, Zbyňkovi a dalším postiženým, kteří kvůli nějakému žlutému ksichtíku nemohou spát, by se omluvil, a slíbil, že už to nikdy neudělá!:cool:

kteří kvůli nějakému žlutému ksichtíku nemohou spát,
To fakt tak vypadá? :) To bude tím, jak se tady s variacemi rozproudila diskuse s nějakým svým výkladem věcí. Mě je to úplně u zádele. Nejde o smajlíka, ale spíš zrovna od modeláře, který by měl ocenit modelovací práce, do kterých se 15 let nikomu nechtělo. A bylo tady hodně modelářů. Tak snad dotaz, "co máš za problém" je na místě, ne?
Ale máte tady alespoň zábavu. Jak to vlákno tady najednou ožilo. :)

Já se na screeny vznikající práce vždycky rád podívám, už jen proto, že se těším, a taky ze zvědavosti, jak se ty fotky daří leckdy zázračně měnit ve věrnou minikopii (aktuálně) Žižkova a Karlína. Fakt jsou ty modely parádní a viděl bych to asi tak, že budu potom jezdit jen P.Mas. - Roztoky a zpět, nebo skákat po Hrabovce.:D

První pokus o jedno obloukové zakončení 5. peronu. Je to hodně počítání a odečítání, ale šlo to strefit hned na první dobrou. Jen je vždy udělat přemapování, aby z toho zakřivení nebyla texturová klikatice. Typu textury si nevšímat, protože tou mazanicí z dob začátků MSTS, co tam byla si nebudu kazit model. Stejně nebyla originální. Netuším, jak by šla nafotit originál textura. Jedině si půjčit od uklízeček žebřík ..... :) Protože je to opakující se textura a musí být naprosto přesná a rovnoměrně osvětlená.
Sice to mám namapováno jenom od oka, ale žlutá čára je plynulá. :)
Rovné části peronů už mám v celé délce. Pokračování příště. Odpoledne bude hezky a nebudu sedět doma u počítače. Vyrazil bych na kolo už ráno, ale dopoledne je stále ještě kosa. :) A teď se jdu rozcvičit na umývání výloh v obchodě. Po zimě jsou už pěkně zaliskané. :)
0105Phahl.n.JPG

Už jenom chyběly ty detaily. Zatím je to stále nádraží kabriolet, střechy až na konec. Ty se budou muset také rozměrově přizpůsobit. Poslední obrázek je jen informativní, jak to bude vypadat pod střechou. Ale asi bych nemohl spát, kdybych to dnes nedokončil. :) Ty díry do podchodů mi na první pokus udělaly asi 1700 polygonů navíc, vznikla šílená pavučina, tak druhý pokus a už je to v normálu. (ale nemám to uložené, tedy ty díry budu dělat znovu, byl to jen pokus, jestli to vyjde polygonově lépe) Výtahy na koncích asi nemám správně. Z leteckých map nejsou vidět. Jedině že by nějaká dobrá duše změřila pásmem jak jsou daleko od začátku schodů na obou stranách. :) Posunout je mohu vždy.
0205Phahln3.jpg
0205Phahln4.jpg
0205Phahln5.jpg
0205Phahln6.jpg

A konečně dokonáno jest. :) Ještě pár drobností, nepřesností upravit, jako ta cedule s informacemi/telefon/nekuřáci na druhém obrázku, přehlédl jsem při srovnávání všech drobností s novými perony. Není problém srovnat. Střechy mají šíleně polygonů, tedy to nešlo jako jeden model, tak střechy jsou každý peron samostatně po 3 tisících a něco polygonech. Jelikož to jsou hacknuté původní modely, tak jsem je nabalil k mým reklamním cedulím z Německa. Jelikož v Praze se stejně už česky moc nedomluvíte, tak nevadí, že nejsou české. :) (druhý obrázek).
Ale jinak celá ta šaškárna byla kvůli té zdi se svahem za nádražím. Ta se ještě prodlouží do celé délky a nahoru ještě přilepím nějaké baráky. Ale i tak, nyní to kolejiště na hlavním vypadá už lépe.
0305PhaHln1.jpg
0305PhaHln2.jpg
0305PhaHln3.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře