Cyklosleziny autorů a příznivců MSTS

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Aby si člověk odpočinul z editoru MSTS a žabomyších válek na tomto fóru, jsme na dnešek měli naplánovaný cyklovýlet. S MSTS to souvisí tak, že jsme jeli v těsné blízkosti celé trati 251 ze Žďáru na Sázavou do Tišnova, která je v plánu do BP.
Jeli jsme já, Michal T, Pawlik a Deterio. Měl jet ještě Sponka, ale měl nějaké zdravotní problémy. Počasí celkem přálo a ultra silný vítr ze západu nám pomohl vyjet slušnou rychlostí všechny kopce, kterých bylo požehnaně. Cestou jsme dvakrát potkali T478.1001 od J. Skůry, která zde měla mimořádné nasazení. Výlet začal defektem Pavlova předního kola, který se přihodil ve vlaku. Asi průvodčí místo lístku cvaknul duši. Jiné vysvětlení neexistuje. Ještě že skupina měla ssebou cyklomechanika, který defekt behem 5 minut opravil. Po 70 km jsme dorazili do Tišnova celkem vpořádku, jen Deteriovi cestou došlo palivo a na nádraží přijel silou vůle a tam odpadl. Ale ve vlaku mu baterky rychle naběhly a když do mě celou cestu hustil, co bych měl na své trati opravit, už jsem téměř nevnímal já. :cry: A to mě ještě čekala cesta z Vranovic do Hustopečí, protože ten vlak ve svátek dál nejede. :lol: Ale co už. Místo 4km jsem na kole od vlaku dojížděl 13.
c931a09483a5bcfb413ae21edd0d5ca3.jpg
b4eb147da36558454d97ffd183f6be27.jpg
52821172ffa86d0b95502d24f94b2f17.jpg
6c2619e6287eb9cdff75a5010568995e.jpg
e4bb4e8897e9994dd6134cddce84c8d4.jpg
66ef6075a04650b6dbf8050a77fb2df0.jpg
4535285ab73c48eca9288d45e21e7e27.jpg
9ebbc02adf5b9b7ef10cbc21d382e7cb.jpg
e1e236d2749fd2083273ef12f290b629.jpg
53c2b367564badbf8512274fdd182299.jpg
946c42ae6c1c13e96f1c012426f5e17d.jpg

Naposled editoval moderátor:
Deteriovi došel benzín, protože si během oběda vybral vysoce nekvalitní palivo - ovocný džus nebo co to bylo. Zdravě to nevypadalo. :D
Já dotankoval K10° a protože se to nejevilo jako kvalitní palivo, přešel jsem na PU12°. a výsledek se záhy dostavil v podobě řítící se střely zdolávající každý kopec.
Každopádně to byl perfektní výlet (v mém případě na novém kole, které jsem vyměnil za 9 let staré).
Probrali jsme mnoho věcí ohledně MSTS i když to nebylo v plánu.
Vlaky kupodivu nezklamaly a dojel jsem domů okolo desáté hodiny večer.
Všem děkuji za účast a Zbyňkovi za organizaci, bylo to prima.

Pěkná fotka Barči v Rožné, Zbyňku, držím všechny pěšti, palce, ať se ta trať vydaří, budeš mít ale hodně hodně těžkou práci, hlavně na úseku Rožná - Nedvědice ( zářezy, stoupání, náspy, kamenné zídky ) Takže ještě jednou hodně zdaru přeje Heme

Mě bohužel zdolala jakási střevní chřipka čili řídký případ s hustým běháním, což se pro jízdu na kole moc nehodí :D a spravil jsem se až během soboty. Tímto bych se chtěl účastníkům omluvit, že jsem nepřijel a doufám, že se povede někdy příště.

Pawlik napsal:
Deteriovi došel benzín, protože si během oběda vybral vysoce nekvalitní palivo - ovocný džus nebo co to bylo. Zdravě to nevypadalo. :D
Ten pomerančový džus jsem měl já. :D Deterio měl ještě něco horšího, konzistencí a chutí podobného CocaCole. :eek:

Deteriův nejen sportovní výkon byl hodný údivu. Zvlášť efektní bylo to závěrečné odpadnutí v Tišnově na nádraží.

Výlet se opravdu vydařil. Děkuji všem zúčastněným a těším se na další akce.

Proč Deterio nestíhal, jsem pochopil až ve Vojkovicích, kdy nasedl na svého oře. Poprve jsem si všiml jak má nízko sedlo. Potřeboval by jej asi o 10 cm zvednout. Takto musí šíleně bolet nohy. Proto když ráno ve Vojkovicích přijížděl k vlaku mohl brzdit i patama :lol: :lol: :lol:

Všem zůčastněným a hlavně přeživším děkuju za pěkně zdokumentovanou mašinku z mé dílny (je to opravdu krásná loko)

Hledám cyklisty

Tuto neděli bych chtěl projet na kolech ze Žďáru do Tišnova za účelem nafotit stanici a poslední dvě chybějící zastávky pro trať 251.
Trasa Žďár n S. - Veselíčko - Radňovice - Nové Město na Moravě zastávka a dál klasika až do Tišnova kolem trati 251.
Jelikož jsem nesehnal lidi a samotnému se blbě jede a hlavně fotí (není dobré nechávat kolo bez dozoru), tak se touto cestou ptám, jestli se někomu nechce a má čas si v neděli těch 60 km odjet.
Sraz ve Žďáru u vlaku 4904 od Brna v 9.28 (nebo přímo v tomto vlaku). Konec v Tišnově.
Doufám, že nebude pršet, ale počasí pod mrakem vítáno.
Profil trati: Kolem Nového Města je to střídavě z kopce do kopce (víc z kopce), ale z Rožné to už pojede téměř samo až do Tišnova. Adrenalinová jízda: kolem zastávky Prudká. Vlevo divoká řeka, vpravo stěna a nahoře trať, dole kamení.
Vybavení: jízdní kolo (v provozuschopném stavu) a dobrá fyzička.
Oběd: Osvědčilo se to v Nedvědici pod šraňkami. Je tam zahrádka s posezením, takže na kola je vidět.
Odměna: Odkaz na pracovní aktualizaci, kdy si celou trasu můžete znovu projet v MSTS. :D (chybí jen textury pro nádraží Žďár a budovy zastávek Radňovice a Nové Město zastávka).

Zbyňku, škoda, že jsi to nedal vědět dřív, určitě bych s tebou vyrazil. Začíná mi totiž zrovna dovolená, ale bohužel na neděli už mám teď jiné plány. :(

Michal napsal:
Zbyňku, škoda, že jsi to nedal vědět dřív, určitě bych s tebou vyrazil. Začíná mi totiž zrovna dovolená, ale bohužel na neděli už mám teď jiné plány. :(
Tyto akce se plánovat dopředu moc nedají. Je to myšleno tak, kdo zrovna tuto neděli nemá nic v plánu, chce se projet na kole a má možnost se na uvedený čas a místo dostavit.

Lidi neblbněte, to tak málo navštěvujete tohle fórum nebo Moraváci kolem Žďáru jsou tak líní, že se nikomu nechce šlápnout do pedálů a nakonec pojedu sám? Čekal jsem alespoň nějakou odezvu.
Vždyť tohle je jediné pozitivum pro tělo v MSTS, kdy člověk zvedne zadek od počítače a trochu se rozhýbe na kole, aby až k MSTS opět zasedne si mohl zavzpomínat, "tudy jsme jezdili na kolech a byl to parádní výlet".

Ale Zbyňku,
jako bys to neznal. Vsadím se, že až vydáš oficiálně to co jsi poskytl nám jako betatesterům, to bude zase "hafo odborníků" držkovat že je to v reále "úplně, ale úplně jinak"!

Co se týká Vysočiny, tady se kritiky na reálnost profilu trati nebojím, protože už nestavím jinak než podle traťováckých dokumentací. Ale materiály od jednoho zdroje nestačily. Například poloměry na 251 mám z jednoho zdroje z Tišnova do Nedvědice a Nedvědice - Žďár je úplně jiný zdroj i formát. Krajina, ta už bude o pečlivosti. To jsem sám zvědav jak se zadaří.
Jenomže současně jsem nějak ztratil tvůrčí slinu a i proto je potřeba ten cyklovýlet, aby se člověk nadýchal autentické krajiny. V tomto stavu, kdy se do ničeho nechce osazuji například návěsti EP, přejezdy a podobné mechanické záležitosti, kde se nemusí moc přemýšlet, ale také je třeba je osadit.
:D

Zbyňku, věřte, že bych jel. Mám to na nádraží jen 20 minut pěšky. Jde o to, že má někdo přijet a tak prostě toto datum nemůžu.

Raději ani nemluvím o stavu mého kola, chytnout mě švestky, mám dole asi všech 12 bodů :lol:

heme napsal:
Zbyňku, věřte, že bych jel. Mám to na nádraží jen 20 minut pěšky. Jde o to, že má někdo přijet a tak prostě toto datum nemůžu.

Raději ani nemluvím o stavu mého kola, chytnout mě švestky, mám dole asi všech 12 bodů :lol:
A právě účast aktivních bydlících v okolí by byla žádoucí. :| Jestli má někdo přijet, tak přijede jindy, sleziny MSTS jsou přednější :lol:
Co se týká kola, tak moje kovářova kobyla také ještě není provozuschopná. Ráno jsem do šroubečku rozebral svou vidlici Manitou R7 Comp (loni na podzim, kdy jsem si dával dohromady nové kolo už lepší sehnat nešla). (došla mi trpělivost, kdy při každém zapružení v ní slabě vrzlo). Ještě jsem ji stačil složit a pak chodily procesí zákazníků, tak až teď po dobrém obědě dám kolo opět do provozu. Jojo, čím dražší vidle, tím je nutná častější údržba. Kromě toho, že je velmi lehká jako nová ohledně pružení na mne dobrý dojem neudělala, ale po generálce s novou vazelínou, novým tlumícím olejem a čerstvým pružícím vzduchem se zdá že už funguje lépe. :wink:

Zbyněk Šemora napsal:
[ Jojo, čím dražší vidle, tím je nutná častější údržba. Kromě toho, že je velmi lehká jako nová ohledně pružení na mne dobrý dojem neudělala, ale po generálce s novou vazelínou, novým tlumícím olejem a čerstvým pružícím vzduchem se zdá že už funguje lépe. :wink:
Ja mám Marzocchi Bomberu Z5, najazdené asi 8000 km a zatiaľ v pohode. Žiadne vôle ani pazvuky. Kamarát po nehode vymenil Bomberu za Rock Shock a neustále riešil nejaké zvuky a iné problémy. Ja iba 2x za sezónu nastavím tlak vzduchu, 1x vymením olej a vzduch :D a občas namastím nezakryté klzáky silikónovým sprejom.

Pozdrav z Noveho Mesta na Morave. Pocasi podle možnosti preje. Nafoceny budovy Zdaru,Veselicka,Radnovic a Nove Mesto zastavka( malem jsme dostali pres drzku od hospodskeho na zastavce a vyhrozoval policii). Po obcerstveni pokracujeme smerem na Bystrici. Zbabelec Heme se ani neprisel podivat na nadrazi. Dalsi zpravy po navratu domu.

Deterio napsal:
Zbabelec Heme se ani neprisel podivat na nadrazi.

nestačím se divit. Copak jsem odůvodnění nepsal zde na fóru? Pokud se nemýlím, psal jsem ti to i na ICQ.

nevím, jak si ten výrok myslel vážně, ale docela mě to uráží

Back
Nahoře