Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ahoj. Potenciál se samozřejmě počítá k dobru a je super, že se Ondra.H pustil do tvorby. Ale to co píše Defiant70, ber jako radu zkušenějšího. Hele, když to vemu dle svoji tvorby, tak při tvorbé skinu vozu ČSD Bz, mi Jacek, jako poradce vrátil skin nejmíň 5x k přepracování. Ale odpálení reakce typu "proč by mne mělo trápit", mi přijde poněkud nešťastné. Tím vlastně zavřu dveře ke spolupráci s někým, kdo je mi ochoten poradit, já osobně bych se spíš zeptal, co je na voze špatně a vůz bych poupravil.A vždyť proč ne? Potenciál to má a za mě je to super.![]()
Tady jde hlavně o to, že ty vozy v tomhle laku prostě nikdy nejezdili. Bdpee jsou dělaný z Bp282, který zelený jezdili, ale Bdpee byly vždy a jen v N2. Jako jasně, když si chce někdo dělat takovou fikci, asi je to každého věc, ale je to minimálně úsměvné. Já se snažím dělat svoji tvorbu tak, aby daná věc co nejvíce odpovídala svoji době a realitě. Každý to tak nemá, to tak nějak chápu. Jen v tom asi nějak nevidím smysl.Ahoj. Potenciál se samozřejmě počítá k dobru a je super, že se Ondra.H pustil do tvorby. Ale to co píše Defiant70, ber jako radu zkušenějšího. Hele, když to vemu dle svoji tvorby, tak při tvorbé skinu vozu ČSD Bz, mi Jacek, jako poradce vrátil skin nejmíň 5x k přepracování. Ale odpálení reakce typu "proč by mne mělo trápit", mi přijde poněkud nešťastné. Tím vlastně zavřu dveře ke spolupráci s někým, kdo je mi ochoten poradit, já osobně bych se spíš zeptal, co je na voze špatně a vůz bych poupravil.
To je bohužel tak no, spousta rádoby historických ČSD vozidel má popisky úplně mimo. Hlavně teda u vozů je to vidět.Ano, v těch nerélných vozidlech nevidím smysl ani já. Já když dělám vozy ČSD, snažím se taky, aby byly vzhledevě jak mohly vypadat v dané době. Mám to o to složitější, že nemohu skinovat fotky, ale musím opravdu vytvořit svoji texturu a popřípadě upravit autorovu a dotahovat ručně nápisy atd... Bohužel fotky muzejních vozů jsou zavádějící a třeba můj pack Rybâků na Pikkův model jsem doslova cucal z prstů a projíždě černobílé fotky z provozu. Taksamk u Hurvínků, BDlm a Blm.
Ale mně nešlo o hyperrealismus.Naprosto souhlasím @Ondra.H ať si každý děla co uzná za vhodné, je to jen hra a hyperrealisti ať si .....
Takže když mi vadí, že někdo dá vůz do barev, ve kterých nikdy nebyl, tak je to hyperrealismus? To jsme se tedy dostali do zajímavé doby. Něco, co by dříve většina lidí odsoudila, je dneska ještě bráněné.Naprosto souhlasím @Ondra.H ať si každý děla co uzná za vhodné, je to jen hra a hyperrealisti ať si .....
Jak jsem psal, Bdpee nikdy zelené nebylo. Bpee samozřejmě ano, stejně jako jeho "jedničkové" a kupé varianty. Ale to už je asi jedno. Zachvíli z těch vozů bude cirkus a evidentně to nikomu nevadí.Ale mně nešlo o hyperrealismus.Ale nejsme si vůbec jsitý, jestli tyhle vozy v těchto barvách jezdily (ne ten Bpee, to jsem vůbec netušil že v těch barvách byl), to je jako bych naskinoval ČSD 477.0 v Najbrtu.
Ale fantazii se meze nekladou... Jen bych aspoň napsal fikce.
![]()
Mne je to úplně jedno ať je ten vůz třeba v barvě kafebronz dozelena jak říkal můj děda, nebo zlatý s černými tečkami. Já s tím opravdu žádný problém jako uživatel nemám, A opakuji opět je to jen hra a tím tuto debatu končím.Takže když mi vadí, že někdo dá vůz do barev, ve kterých nikdy nebyl, tak je to hyperrealismus? To jsme se tedy dostali do zajímavé doby. Něco, co by dříve většina lidí odsoudila, je dneska ještě bráněné.
A aby bylo jasno, jak jsem psal už výše, já tvořím tak aby to bylo v rámci možnosti mých a hry dle reality, a chápu že ne každý to tak má. Tedy nikomu nebráním, aby si vozy dával do barev, jaké se mu zlíbí. Jen jak jsem psal, nevidím v tom smysl.
Tak když je ti to tak jedno, proč máš potřebu se k tomu tak vehementně vyjadřovat?Mne je to úplně jedno ať je ten vůz třeba v barvě kafebronz dozelena jak říkal můj děda, nebo zlatý s černými tečkami. Já s tím opravdu žádný problém jako uživatel nemám, A opakuji opět je to jen hra a tím tuto debatu končím.
Jo, to jsme dva...ale mě jako nezávislého pozorovatele kritika vždy praští do očí ne to pěkné prezentované vozidlo, ale ta universální nádražní budova z defaultní stavebnice z roku 2003, viz obrázek výše.