Cestovatelské ale aj iné aktivity člena Tax

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Piatok patril (okrem iného) k prehliadke rinku na Soborna square a samozrejme aj obhliadke mesta z okien krčmy spojenej s degustáciou miestneho piva a údených rýb

Vojenské insignie z I. svetovej vojny:

26_rinok_3a.jpg

Moje obľúbené železiarstvo - kalašnikov a sovičky:

25_suveniry_6.jpg

25_suveniry_7.jpg

Něco pro chlapy - Pivo a whisky, Corvin pub:

317_pro_chlapy.jpg

Něco pri Jirku - sochy na City Hall

305_cityhall.jpg
306_cityhall.jpg

A něco ze života hmyzu:

Miestna kráska sa chladí pri fontáne

319_citygarden.jpg

Strigy a atrapa Elvisa

342_deribasivska.jpg
343_deribasivska.jpg

Včil budem troška železničný:

Nádvorie stanice Одеса-Головна,
1_vokzal.jpg

Elektrická jednotka Tarpan
2_tarpan.jpg

Vlak s VL 60 na čele
3_masiny.jpg

VL60 a Tarpan
4_masiny.jpg

Nástupište je preukrutne dlhé, takmer nedovidíš na koniec
5_peron.jpg

Na susednom nástupišti bolo živšie
6_peron.jpg

Report z dnešného dňa - Lanzheron beach:

Moje nové známe, lekárky Inna a Oxana. Oxana (vľavo) nejaký čas pracovala v nemocnici v Galante a obstojne hovorí po slovensky
504_lanzheron.jpg

Ak máte dosť času, môžete sa dať na vyhliadkovú plavbu okolo pobrežia. Stačí nájsť 15 záujemcov a treba mať 200UH na osobu
505_lanzheron.jpg

Budova v pozadí je delfinárium Nemo
507_lanzheron.jpg

506_lanzheron.jpg

Na gumenej oblude sa dnes nechcel vznášať nikto
509_lanzheron.jpg

@Stary: a to som bol len na najškaredšej verejnej a neplatenej pláži blízko od centra. Na Arkadii je to honosnejšie. Lanzheron je najstaršia pláž v Odesse.
Inak prdel je že obe doktorky som v noci stretol ešte raz, úplne náhodou prišli do karaoke klubu Zolotoy Duk kde sme sedeli aj my ... ;) A prišli sa pozdraviť a predstaviť k nášmu stolu ;) :P

Tak toto jednoducho nepochopíš. Už som mal sedieť v lietadle do Viedne. Rakúske aerolínie predali viac lístkov než je kapacita lietadla a mnoho ľudí muselo jednoducho ostať v Odesse a hľadať náhradné riešenie. Dostal som náhradný lístok na zajtra a odškodnenie od rakúskych aerolínií. Zajtra pokus zopakujeme. Dúfam že o tomto čase už budem sedieť v lietadle. Slabou náplasťou je že som dostal dobrý a pekný byt v Palais Royal Garden hneď vedľa Opery. "Môj" apartmán medzitým už obsadil druhý kunčaft.

601_aeroport.jpg

@Tax: To je žel běžná dnešní praxe aerolinek. Zajímavé je, že jim to většinou nějak kapacitně vyjde.

Foto nějakých dalších děvoček by nebylo? Čistě ze studijních důvodů...

@Stary: Dnes som toho moc nenafotil, ale možno to zaujme. A nielen zo študijných dôvodov. Odessa v noci.

Palais Royal Garden. Tu je môj kvartieľ
703_garden.jpg

Nielen pre Popolušky
705_deribasivska.jpg

Mladá astronómka ukazovala nielen Saturn. Nemala problém zapózovať a ukázať široký úsmev
707_deribasivska.jpg

Tento mladík dal The Show Must Go On od Queen a išlo mu to veľmi dobre. Všeobecne Odesania spievajú veľa, radi a dobre.
708_deribasivska.jpg

Keď chceš, môžeš tancovať hoci aj s medveďom ;)
709_deribasivska.jpg

Snáď posledné foto zo septembrového výletu.
Kto má traumu z pohľadu na mňa tak nech sem nepchá ten jeho zavšivavený arogantný neogabaný hnusný rypák a nech si ho neobtiera o mňa. Ani tu ani vo svojom špecializovanom vlákne, ani nikde na tomto fóre.

Veľký kombinátor Ostap Bender a moja maličkosť Veliký Jááá pres reštauráciou City garden

bender_01.jpg

bender_02.jpg

Ostap Bender a jeho druh Kisa Vorobyaninov - v románe 12 stoličiek spolu hľadali briliantový poklad.

bender_03.jpg

Poď na pivo! Reklama na Corvin pub - пиво и виски

corvin_1.jpg

corvin_2.jpg

Svetofor Vás spoľahlivo informuje ako dlho ešte bude svietiť zelená na prechode pre chodcov. Samozrejme vie to aj s červenou.

cvetofor_1.jpg

Leonid Utesov sedí na lavičke vo dne - v noci, v zime či v lete, za dažďa aj vo fujavici

leonid_1.jpg

Dobrý výběr trička Taxi (y)
Ty svetofory je velmi zajímavá věc. Na Ukrajině v Maďarsku nebo v Bulharsku jsem v centru měst viděl právě semafory z odpočitávaním sekund ale třeba v Německu nebo v Rakousku ne. Přitom si myslím, že je to velmi dobrá věc

@zbynda: Nad tričkom som nerozmýšľal, ale priateľka povedala že ho nemám nosiť, z toho obrázku ide negatívna energia.
Napodiv dnes som takýto semafor videl v Bratislave, ale odpočítaval čas pre autá. Zvyčajne sa v BA osadzovali semafory kde začala blikať zelená.

Back
Nahoře