Trať ČD 240 Jihlava - Brno

Re: Trať ČD240 Jihlava - Brno

No jo, ale rychlostníky ve Dvoujkolejce jsou jednak neomšelé a druhak jsou o 30 procent větší, což si ve fantasy route mohu dovolit. Ale dostal jsem sadu starých omšelých rychlostníků a předvěstníků "normální" velikosti a teď nevím od koho. Pokud Ti je autor sám nenabídne, vyšťourám je a pošlu. Akorát mi napiš kam je poslat.

Ahoj, tvorbu nových autentických rychlostníků pro 240 už jsem začal, ale klasicky chybí fotodokumentace, tak vás žádám, pokud někdo má kvalitní fotky starých typů rychlostníků v digitální podobě, aby je případně poslal.
petr.kapoun@gmail.com

Jedná se mi o rychlostníky s čísly 40, 50, 60, 65, 75, 80, 90. O celé odrazkové i o plechové s kulatými odrazkami.
Máme fotodokumentaci celé trati, tak bude možné dát konkrétní typ rychlostníku tam, kam opravdu patří.

Díky, PeKa

Naposled editoval moderátor:

PeKa napsal:
Ahoj, tvorbu nových autentických rychlostníků pro 240 už jsem začal, ale klasicky chybí fotodokumentace, tak vás žádám, pokud někdo má kvalitní fotky starých typů rychlostníků v digitální podobě, aby je případně poslal.
petr.kapoun@gmail.com...
Díky, PeKa
Něco bych měl, posílám to e-mailem

Naposled editoval moderátor:

Mám prosbu.Chtěl bych na této trati udělat nějaký MN například dle GVD v úseku Okříšky - Studenec. Mohl by se mi ozvat někdo kdo zná místní poměry kolem nákladů a mohl by mi pomoci? Nerad bych si příliš vymýšlel.

Tommy66:
Záleží, do které doby chceš svou aktivitu situovat. V současnosti jezdí Mn brzy ráno za hluboké tmy z Jihlavy se dvěma 742, v Okříškách se dělí, jedna loko jede do Mor. Budějovic a Jemnice po 7.h a druhá do Studence před 8.30. Zpět do Okříšek dojedou oba většinou s náskokem po poledni. Spojí se a někdy kolem 16.h odjedou do Jihlavy. Ty časy jsou poslední 4 roky zhruba stejné, jen ten Mn do Studence letos jezdí ráno o hodinu později, než tomu bylo minulá léta. Do roku 2004 zde byly ještě turnusové 751. O rok dříve jezdilo ještě dvojče 751 z Jihlavy do Studence a zpět v podobných časech, zatímco trať 241 se obsluhovala jiným způsobem a v jinou dobu.
Také značně poklesla zátěž obou MN vlaků, ale to pro nás v MSTS není podstatné. Vozí se dřevo ze Studence, z Vladislavi žel. šrot, nějaké to uhlí do Stařče, Jaroměřic, zde i dřevo, ucelené vlaky jedou většinou z/do Krahulova - rakve nebo cisterny z/do Kojetic a kdoví co ještě. Ale fantazii se meze nekladou. Jen pozor na normu hmotnosti, nezapomeň, že na trati 240 jsou stoupání kolem 20 promile běžná, tak žádných 15 ložených vozů za bangli!
PeKa

Chcel by som sa spytat ci sa niekomu stalo nieco podobne.
Vsetko mam nainstalovane podla navodu k trati 240(aj global).
Ked spustim hru tak mi to normalne nacita MSTS. Ked dam volnu jazdu z
Jihlavi do Brna tak mi to cely priebeh nacita a naskoci cierna obrazovka :cry:
Ak to dam z inej stanice tak to nacita uplne normalne.
Viete mi niekto poradit???

Chcel by som autorom pogratulovať k veľmi peknému dielu.Len tak ďalej, je to fakt pekné.

Já ještě doplním. Dle nákresného jízdního řádu se na trati prohání také několik páru valků Pn. vždy buď z Jihlavy do Studence nebo Okříšek a dále na Znojmo. a nebo ze Znojma do Okříšek a do Brna, nebo celé naopak. Uvidíme co pro nás Tommy66 přichystá ;-)

Čouda napsal:
Já ještě doplním. Dle nákresného jízdního řádu se na trati prohání také několik páru valků Pn. vždy buď z Jihlavy do Studence nebo Okříšek a dále na Znojmo. a nebo ze Znojma do Okříšek a do Brna, nebo celé naopak. Uvidíme co pro nás Tommy66 přichystá ;-)
Ta Pn není to uhlí s OKD D. a 753.7

Právě jsem se rozhodl pro odlehčení jednu aktivitu vymyslet. Je to sice sci-fi,ale teoreticky se to mohlo stát. Tak se těšte - svezete se s mašinou která ještě nebyla v aktivitě použita

Vrbam napsal:
nebyla to náhodou Pn OKD se 753.7
pochybuju. I spolužák z tamního kraje povídal, že tam jezdí Pn s dvojčatama 742. Že by tam jezdilo uhlí OKD to nevím, možný to je. Neslyšel jsem, že by tam něco vozili, ale to neznamená, že se tak dít nemůže. Hodně vlaků je tam pravidelných, snad jenom jedno pnko je podle potřeby. nebo jede jenom dvakrát do tejdne

Tommy66 napsal:
- svezete se s mašinou která ještě nebyla v aktivitě použita
nebude to náhodou zase něco od nás? :wink:

Kdysi měl Stavitelxx na svým webu utilitu,která zvýšila svítivost návěstidel.U této tratě bych ji uvítal,klacky jsou viditelný až na poslední chvíly.Určitě se to dá nastavit i přímo v MSTS a někde se to probíralo,ale apeloval bych na autora,aby toto v aktualizaci poladil.Díky moc.

poison napsal:
Kdysi měl Stavitelxx na svým webu utilitu,která zvýšila svítivost návěstidel.U této tratě bych ji uvítal,klacky jsou viditelný až na poslední chvíly.Určitě se to dá nastavit i přímo v MSTS a někde se to probíralo,ale apeloval bych na autora,aby toto v aktualizaci poladil.Díky moc.
Toto je záležitosť binu a textúry dodávanej k nemu - Siglight.ace , ale v trati sa daná textúra volá ináč, takže jednoduché nakopírovanie nastačí. Okrem toho je potom potrebné upraviť veľkosti svetiel návestidiel v súbore sigcfg.dat.

Nebulusi mohl by jsi to rozepsat podrobněji, co kde přesně změnit?

nebulus napsal:
poison napsal:
Toto je záležitosť binu a textúry dodávanej k nemu - Siglight.ace , ale v trati sa daná textúra volá ináč, takže jednoduché nakopírovanie nastačí. Okrem toho je potom potrebné upraviť veľkosti svetiel návestidiel v súbore sigcfg.dat.
Zvýšena svítivost návěstidel je už nastavená a bude součástí aktualizace. Zapomněl jsem při stavění úplně na to.

Spustil som aktivitu s Os 4810 všetko bolo v poriadku až po Brancouz. Tam normálne prišiel osobný ktorý som tam mal križovať, potiahol som až za staničnú budovu tak ako som dostal príkaz, osobák odišiel aj som dostal "odchod" a na odchodovom návestidle stále "stoj" už tam čakám asi 15 min. a stále nič.

Back
Nahoře