Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Ahoj, Zbyňku, zase dvě výhybky za sebou, cestu musím postavit přes angličana a je to OK. Ale nechápu, proč už ten klacek u perónu a nechápu, proč OR neumí, dvě cesty přes výhybky. :)

Doma se na to odpoledne kouknu. Je to možné, že někde něco bude špatně nebo zapomenuto. Já jsem to projížděl jen rovně nebo vpravo. Když se linkuje v TSRE5, tak je problém, pokud následuje další výhybka proti hrotu.
problemy s linkovanim nehledej tam kde nejsou, říkal jsem ti to už několikrát. Linkovat v TSREčku jde pěkně jen to chce cit a vědet jak se v tom orientovat.
Druhá věc je kolik linků tě pustí samotné návěstidlo s titulu nastavení scriptů.

Jak jsem psal, to je ten problém, je angličan a za ním ta odbočka další výhybka, když dáš trasu, automaticky se postaví přes tu druhou výhybku a je shozeno na stůj.

Nalinkováno je tam vše správně, jenom chybí link přes kříž, jak namaloval Dan. Když na tu kolej pojedeš o výhybku dříve, tak to musí fungovat. Asi jsem přehlédl, že do leva je to tam dvakrát. Hups. :) Tak někdy příště to bude v aktualizaci.

Tam je ještě jeden problém. Když dám blok na vjezdové do Střekova, tak je shozeno na stůj už u perónu v ÚnL západ, jako na obrázku co jsrm dával. Takže ne jen trasa, ale i tam bude něco špatné.

Tam je ještě jeden problém. Když dám blok na vjezdové do Střekova, tak je shozeno na stůj už u perónu v ÚnL západ,
Má pravdu, předsedo. A nejen tam, celý uzel mezi Hlavním, západem a Střekovem i jihem. Tam se všude jezdí 40, nebo hned následuje další oddíl a to vypovídá, že tam není nutné rušit omezení rychlosti návěstidlem. A ve volné jízdě to krásně projedete i tak. :) Ale aktivita? Běda. Už jsme tohle řešili s Danem dříve a je to marný, je to marný, je to marný, stále kvoká. :)
Když zatrhnu u návěstidla "Odjezdové návěstidlo", tak vždy musí následovat ten označník nebo ranžírka, která ruší omezenou rychlost i když dál se jede třeba 10 a rozum mi napovídá, že není co rušit. Omyl. Když to tam nedám, tak se děje, co popisuje Dan. I proto mne to dříve nechtělo pustit dál z Litoměřic horní nádraží a na odjezdech byla červená i ve volné jízdě.
Tak jsem v uzlu Ústí nad Labem dosadil kolem desítky těchto označníků. Ze západu by se nedojelo ani do tunelu ani na hlavní nádraží. A z Hlavního by to blblo i směr Praha i na západ. A ty označníky už nebylo ani kam vtěsnat, jak je to tam přenávěstidlováno.

Ano, opravovaná aktivita, odjezd ze západu, z těch zadních kolejí, všechna na stůj a až odjezdové návěstidlo ve Střekově směr Mělník na zeleno.

Děkuji za úpravu Jihlavy v poslední aktualizaci, nicméně je tam chybička a chybějící návěstidlo:
1) Na koleji "Jihlava depo na rohu" je osazeno návěstidlo pro posun, ale je špatně otočené (klacek dobře, ale umístění na koleji je naopak).
2) Trpaslík na obrázku má být jen opakovačka výše diskutovaného návěstidla pro posun, takže předpokládám, že by tam stačila jen atrapa.
jihlava na rohu 2.jpg
3) Na chybějící návěstidlo jsem narazil ve směru z vlečky Pávov (Jihlava Bosch Diesel) do Jihlavy. Na zkoušku jsem si osadil a nalinkoval sám a výrazně to pomohlo - lokomotivy při automatických obratech v TimeTable módu už nejezdí až do poloviny vlečky (tj. mimo trolej), ale otáčí se hned za první výhybkou na zhlaví, což jednak odpovídá realitě (lokomotivy se otáčí těsně za mostem), ale hlavně to výrazně zrychluje obraty.
jihlava-pavov2.jpg

Pro jistotu ještě situační plánek:
jihlava_navestidla.jpg

Díky předem!

nicméně je tam chybička
Já to tam opravdu neznám. Vyšel jsem vstříc, ale tak můžeme stále dokola, že něco má být jinak. A ne vše hra umožňuje. Posuny jsou kompromisy a i já jsem rád, když mohu šibovat na bílou. A klidně osadím i ranžírku kde není, protože by to ve hře nešlo dopravně ukočírovat. Značka ideál je slezina a opravit rovnou na místě. Škoda, že už je nikdo nepořádá. Tedy na nějakém spádovém, dostupném místě. Jako je Praha, Bratislava i Brno.

Ahoj, tak to jsem z toho jelen, AI vlak z Mostu R 603, projede celým UnL západ a zastaví mi v odbočce a pak se hned rozjede a dojede k perónu. Proč?
Zde se AI vlak zastaví a v zápětí se rozjede:
UnLz2.jpg

Je tam skryté rušení rychlosti.
UnLz.jpg
UnLz3.jpg

Má pravdu, předsedo. Je zajímavé, že šel poté načíst MSTS editor. Většinou u nenalinkovaného návěstidla nejde. Ale kdo zná Cimermany, tak je známá hláška, že "ze všeho nejhorší jsou trpaslíci, ty potvory vám vlezou všude". A to samé je TSRE5 editor. Jakmile se zapomenu přepnout z pokládky a chci něco editovat a kliknu na cokoli, aktuálně zvolené návěstidlo, když nekliknu na kolej, tak se osadí někde neznámo třeba 30 km daleko. A to je opět tento případ.
Díky za upozornění před aktualizací, opraveno.

Zbyňku, mohol by si prosím preveriť vchodové návestidlá z oboch strán v žst. Moravský Krumlov? Spravím vlakovú cestu rovno, na vchode Stoj, na odchode Voľno.

Tak som spravil len aktivitu Rakšice- Moravský Krumlov - Moravské Bránice a ten výpravca v Krumlove na mňa stále prdí. Na prvom obrázku je vchodové návestidlo na Stoj, na druhom vidno že hneď za ním je na odchode voľno.

Přílohy

• pred návestidlom.jpg
    pred návestidlom.jpg
    362 KB · Zobrazeno: 0
  • za navestidlom.jpg
    za navestidlom.jpg
    370.9 KB · Zobrazeno: 0
Zdravím, mám tip: trasa vlaku vede zřejmě přes kolej 7, která není vjezdovým návěstidlem nalinkovaná. Zelená tudíž nesvítí na odjezdovém návěstidle (které na koleji 7 není), ale je to skrytý označník (za stanicí) pro rušení omezené rychlosti. Nastavte průjezdou trasu přes koleje 1, 3 nebo 5 a bude to OK.

Back
Nahoře