Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Oprava. Ne Dobřichovice, ale Řevnice
Vždyť jsem od Berouna až do Tábora vše pročisťoval včetně Třebáně. Asi jsem něco přehlédl. Když troleje nevidím v editoru, tak tyto pročisťovací práce budou do nekonečna. Člověk až lituje, že do toho vůbec šel. Ale když už je téměř vše pročištěné, tak to nevzdám. Ale štve mne to. Nebaví. :)
Ale právě opraveno.

Vždyť jsem od Berouna až do Tábora vše pročisťoval včetně Třebáně. Asi jsem něco přehlédl. Když troleje nevidím v editoru, tak tyto pročisťovací práce budou do nekonečna. Člověk až lituje, že do toho vůbec šel. Ale když už je téměř vše pročištěné, tak to nevzdám. Ale štve mne to. Nebaví. :)
Ale právě opraveno.
A právě na tyto případy jsem pro tebe a ostatní tvůrce udělal tu vychytávku se znovu načtením objektů přímo ve hře. Prostě přijedeš (přilétneš) do místa kde budeš odtrolejovávat a po uložení změny v editoru si zmačkneš klávesovou zkratku, která ti refreshuje objekty a hned vidíš, kde si co zapomněl.

Pro doplnění ta zkratka v OR CZ/SK je Shift + Control + Alt + F1. Musí se chvilku podržet, dokud se nenačtou všechny objekty.
Myslím, že toto je parádní pomůcka pro tvůrce tratí, kteří potřebují mít okamžitý náhled situace přímo ve hře po změně v editoru.

A právě na tyto případy jsem pro tebe a ostatní tvůrce udělal tu vychytávku se znovu načtením objektů přímo ve hře.
Ale já už jsem ti to psal v SZ. Většinu prací v editoru dělám v práci, když je okurková sezona. Tady mi dokonale funguje MSTS editor, ale TSRE5 jen v mírně zastavěných oblastech. Tedy spustit k tomu ještě vlastní hru, tedy kdyby OR šlo vůbec spustit, tak se úplně zastaví počítač. Tedy tudy cesta nevede. Navíc, často se jedná o stovky kolejových dílů. A kdybych to měl dvakrát prověřovat ještě ve hře, tak se nehnu z místa. Doma není problém. Na jednom PC si pustím hru a procházím pěšky a na druhém editor a opravuji chyby. Ale i tak je to velmi zdlouhavé a tímto tempem bych se nikam jen tak neposunul. Řešení je zdokonalovat editor TSRE5, ale bohužel, na to autor asi neslyší. Protože těch bláznů stavitelů vyššího levelu moc není.

- v Hodoníně, ta šturcová kolej směrem na Mutěnice, dveře se otevírají na druhou stranu
- před zastávkou Brumovice (směrem od Hodonína na Zaječí) zhruba od pískáčku a kilometrovníku až ke slonovníku a tabulí před zastávkou zapomenutá trolej

Ahoj Zbyňku.
Pokud jedu ze stanice Bransouze z koleje, kterou máš v AE označenou jako 5. (první od budovy) směr Okřísky, zůstane po celou dobu viset v TM 40km/h.

- v Hodoníně, ta šturcová kolej směrem na Mutěnice, dveře se otevírají na druhou stranu
Kolej je správně, nástupy cestujících jsou vždy do peronu.
zapomenutá trolej
Byl tam jen kousek na jedním krátkým kolejovým dílem. Nechápu, protože tady se to dělalo hromadně ve world. Asi to byla nějaká schovaná samostatná jednotka.
zůstane po celou dobu viset v TM 40km/h.
Tam není žádná chyba. Návěstidlo označené jako odjezdové a za zhlavím je rušička omezení rychlosti. To musí být jiná anomálie. Asi to bude nutné vyzkoušet v jízdě.

zůstane po celou dobu viset v TM 40km/h.
Tak znovu. projel jsem to a má pravdu, předsedo. Neruší se to i při odjezdu ze třetí koleje. Ale když jsem couval zpět do stanice, tak se mi u označníku limit vyrušil na traťovou rychlost. Z toho plyne co? Rušička se otočila naruby. Opravím. Ale nikdo si nevšiml troleje nad šturcem v této stanici.

Ach jo. Tady by měli tvůrci editoru tratí měli hodně spolupracovat s aktivními staviteli. Ne jen zobrazení trolejí, ale i volba osazování kolejí, jestli se má nad ní zobrazovat trolej nebo nikoli. Pak se nestane při úpravách, že něco zapomenu přeindexovat.
A za další naklopené oblouky. Proč je v nabídce hry volba různých převýšení a minimální délky převýšení? Aby si někdo udělal ze hry horskou dráhu? Promyslet a nastavit fixně přesné převýšení, aby to bylo reálné a aby se nanaklápěla každá kolej i ve výhybkách. A buď ON nebo OFF. A pak i tohle zobrazit v editorech. Jinak ty silniční přejezdy vypadají otřesně. A opravit to nepůjde, dokud nebude jednotné naklopení. Tady by pomohla ta Icikova zkratka pro kontrolu úpravy přejezdů, jestli je to už OK. Ale i tak je to zbytečně zdlouhavé. Mělo by to být viditelné v editoru.

Tak znovu. projel jsem to a má pravdu, předsedo.
No naštěstí to nemá na funkci živočicháře žádný vliv, poněvač co? Poněvač jezdíme dle návěstí, nikoliv TM a naštěstí je v OR zrušeno stupidní skákání nouzové brzdy při překročení rychlosti. Takže tahle oprava fakt nespěchá.:)

a naštěstí je v OR zrušeno stupidní skákání nouzové brzdy při překročení rychlosti
Haha, Dane. Právě naopak. V MSTS byla volná jízda volnou jízdou, ale v OR i ORCZSK překročení aktivuje rychlobrzdu i ve volné jízdě. Ale tady to opravdu jde vypnout v nastavení. Jenomže jak sleduji vývoj, tak naši vývojáři vám nachystali mnohem horší vychytávky než je zásah rychlobrzdy.
Ale nic proti. Já zase jezdím s vypnutým živákem v nastavení. Nebaví mne mačkat, když jedu kontrolní jízdu a také na 240,241,244 jezdím klidně 160 a z Rapotic dolů se to rozkutálí i na 200. Je to nutnost pro tyto kontrolní jízdy.

Zdravím a doporučuji věnovat pozornost mini úseku Beroun - Beroun Závodí včetně. Zjištěno několik zbytků trolejí.

Zdravím,
v problematice trolejí v OR se vůbec nevyznám, tak prosím omluvte moji možná hloupou, ale zvídavou otázku.
Na trati 180/183 pro OR se v nastavení hry zobrazení troleje vůbec nedává a trolejová lana jsou přímo ve hře, a to tam, kde mají být a hlavně tak jak mají správně vypadat. Taky uchycení jsou perfektně vyřešena, lano je štíhlé, souvislé, atd. atd.
Rád bych se tedy zeptal jak to udělali na této trati, popř. proč by to třeba nešlo implementovat na ostatní tratě?
Díky za odpovědi.
Jenda

Zdravím,
v problematice trolejí v OR se vůbec nevyznám, tak prosím omluvte moji možná hloupou, ale zvídavou otázku.
Na trati 180/183 pro OR se v nastavení hry zobrazení troleje vůbec nedává a trolejová lana jsou přímo ve hře, a to tam, kde mají být a hlavně tak jak mají správně vypadat. Taky uchycení jsou perfektně vyřešena, lano je štíhlé, souvislé, atd. atd.
Rád bych se tedy zeptal jak to udělali na této trati, popř. proč by to třeba nešlo implementovat na ostatní tratě?
Díky za odpovědi.
Jenda
Trať 180/183 má sloupy i trolej udělané jako modely přímo v trati. BP oproti tomu má modelované pouze sloupy a trolej je generována simulátorem.

Kolej je správně, nástupy cestujících jsou vždy do peronu.
Tady to byla, zdá se, tedy chyba spíše OR, nějak se to s tím reverzem asi pomátlo ...

Nicméně ...
- Zaječí, Mutěnické zhlaví, zbytky trolejí
- Hodonín - koleje směrem k tankovačce už by asi nemusely být sloupy z výložníky, když na nich nic nevisí
- směr Břeclav, po levé straně, dvě odbočující koleje, také pozůstatky trolejí

Ahoj.
Našel jsem další návěstidlo ve Studenci, mezi hroty výhybek, takže z této koleje v OR se dá odjet, ale nelze shodit na stůj. Neumístím před klacek WP bod s kódem. Tím ani nefunguje žádost proti stůj, pokud stojí ve šturcu vozy a má na ně najet mašina jako traffic při posunech. Tohle nevím jak řešit, nejsem stavitel, snad pokud je takto sloučené návěstidlo, malinko protáhnout prostor mezi výhybkama, i když tomu tak ve skutečnosti není.

Jde o to návěstidlo úplně nahoře mezi výhybkama, dokonce se mi mezi podařilo dostat WP s kódem, ale OR spadne.
stud001.jpgstud002.jpg

Zde prostě musí být prostor pro umístění WP s k´dem pro blok, nebo jízdy proti stůj.
stud003.jpg

A dalšívěc, pokud ve Studenci probíhá posun. traffic vyjede za výhybky zhlaví směr Vladislav, to samé směr Náměšť. Ale za výhybky zhlaví do odbočné tratě směr Křížanov už má shozeno na stůj a za veksle zhlaví nevyjede, podobně jak tomu bylo v Hrušovanech.

Jak je návěstidlo mezi výhybkami na metrové koleji, není kam posunout. A takových případů bude hodně. Jediné řešení je udělat otočný bod za další výhybkou. Však něco vymyslíš.

To právě v OR nefunguje a u těchle návěstidel je problém, ne jen u posunu, ale i u vypravení vlaku, nebo křižování. Proto jsem psal tu variantu dát ty výhybky dál od sebe, U vypravení, nebo křižování mohu použít servis2, který se v OR prakticky nepoužívá, jen kvůli vychytávkám na nelinkovaná návěstidla při posunech, ale v tomto případě by nepomohl ani on. myslím posun na vozy. OR bohužel, pokud je v trase výhybky a WP před ní a návěstidlo za ní, stejně postaví cestu a na klacku je volno. No holt je to kompromis. Posun už jsem vyřešil. Stejně tam posunuje pouze traffic v dobu, kdy tam hráč stojí půl hodiny s osobákem do Brna, ať je na co koukat. :)

Back
Nahoře