Martin S.
Provozní technik
Oprava. Ne Dobřichovice, ale Řevnice. A tedy i zmiňovaný areál není Dobřichovický, ale Řevnický.2. část:
Dobřichovice:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Oprava. Ne Dobřichovice, ale Řevnice. A tedy i zmiňovaný areál není Dobřichovický, ale Řevnický.2. část:
Dobřichovice:
Vždyť jsem od Berouna až do Tábora vše pročisťoval včetně Třebáně. Asi jsem něco přehlédl. Když troleje nevidím v editoru, tak tyto pročisťovací práce budou do nekonečna. Člověk až lituje, že do toho vůbec šel. Ale když už je téměř vše pročištěné, tak to nevzdám. Ale štve mne to. Nebaví.Oprava. Ne Dobřichovice, ale Řevnice
A právě na tyto případy jsem pro tebe a ostatní tvůrce udělal tu vychytávku se znovu načtením objektů přímo ve hře. Prostě přijedeš (přilétneš) do místa kde budeš odtrolejovávat a po uložení změny v editoru si zmačkneš klávesovou zkratku, která ti refreshuje objekty a hned vidíš, kde si co zapomněl.Vždyť jsem od Berouna až do Tábora vše pročisťoval včetně Třebáně. Asi jsem něco přehlédl. Když troleje nevidím v editoru, tak tyto pročisťovací práce budou do nekonečna. Člověk až lituje, že do toho vůbec šel. Ale když už je téměř vše pročištěné, tak to nevzdám. Ale štve mne to. Nebaví.
Ale právě opraveno.
Ale já už jsem ti to psal v SZ. Většinu prací v editoru dělám v práci, když je okurková sezona. Tady mi dokonale funguje MSTS editor, ale TSRE5 jen v mírně zastavěných oblastech. Tedy spustit k tomu ještě vlastní hru, tedy kdyby OR šlo vůbec spustit, tak se úplně zastaví počítač. Tedy tudy cesta nevede. Navíc, často se jedná o stovky kolejových dílů. A kdybych to měl dvakrát prověřovat ještě ve hře, tak se nehnu z místa. Doma není problém. Na jednom PC si pustím hru a procházím pěšky a na druhém editor a opravuji chyby. Ale i tak je to velmi zdlouhavé a tímto tempem bych se nikam jen tak neposunul. Řešení je zdokonalovat editor TSRE5, ale bohužel, na to autor asi neslyší. Protože těch bláznů stavitelů vyššího levelu moc není.A právě na tyto případy jsem pro tebe a ostatní tvůrce udělal tu vychytávku se znovu načtením objektů přímo ve hře.
Kolej je správně, nástupy cestujících jsou vždy do peronu.- v Hodoníně, ta šturcová kolej směrem na Mutěnice, dveře se otevírají na druhou stranu
Byl tam jen kousek na jedním krátkým kolejovým dílem. Nechápu, protože tady se to dělalo hromadně ve world. Asi to byla nějaká schovaná samostatná jednotka.zapomenutá trolej
Tam není žádná chyba. Návěstidlo označené jako odjezdové a za zhlavím je rušička omezení rychlosti. To musí být jiná anomálie. Asi to bude nutné vyzkoušet v jízdě.zůstane po celou dobu viset v TM 40km/h.
Tak znovu. projel jsem to a má pravdu, předsedo. Neruší se to i při odjezdu ze třetí koleje. Ale když jsem couval zpět do stanice, tak se mi u označníku limit vyrušil na traťovou rychlost. Z toho plyne co? Rušička se otočila naruby. Opravím. Ale nikdo si nevšiml troleje nad šturcem v této stanici.zůstane po celou dobu viset v TM 40km/h.
No naštěstí to nemá na funkci živočicháře žádný vliv, poněvač co? Poněvač jezdíme dle návěstí, nikoliv TM a naštěstí je v OR zrušeno stupidní skákání nouzové brzdy při překročení rychlosti. Takže tahle oprava fakt nespěchá.Tak znovu. projel jsem to a má pravdu, předsedo.
Haha, Dane. Právě naopak. V MSTS byla volná jízda volnou jízdou, ale v OR i ORCZSK překročení aktivuje rychlobrzdu i ve volné jízdě. Ale tady to opravdu jde vypnout v nastavení. Jenomže jak sleduji vývoj, tak naši vývojáři vám nachystali mnohem horší vychytávky než je zásah rychlobrzdy.a naštěstí je v OR zrušeno stupidní skákání nouzové brzdy při překročení rychlosti
Trať 180/183 má sloupy i trolej udělané jako modely přímo v trati. BP oproti tomu má modelované pouze sloupy a trolej je generována simulátorem.Zdravím,
v problematice trolejí v OR se vůbec nevyznám, tak prosím omluvte moji možná hloupou, ale zvídavou otázku.
Na trati 180/183 pro OR se v nastavení hry zobrazení troleje vůbec nedává a trolejová lana jsou přímo ve hře, a to tam, kde mají být a hlavně tak jak mají správně vypadat. Taky uchycení jsou perfektně vyřešena, lano je štíhlé, souvislé, atd. atd.
Rád bych se tedy zeptal jak to udělali na této trati, popř. proč by to třeba nešlo implementovat na ostatní tratě?
Díky za odpovědi.
Jenda
Ahá, ok. Díky.Trať 180/183 má sloupy i trolej udělané jako modely přímo v trati. BP oproti tomu má modelované pouze sloupy a trolej je generována simulátorem.
Tady to byla, zdá se, tedy chyba spíše OR, nějak se to s tím reverzem asi pomátlo ...Kolej je správně, nástupy cestujících jsou vždy do peronu.
fotky, jinak je to bezpředmětnéNicméně ...