Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

-červeně, zeleně: úprava polohy návěstidla
-modře: doplnění trpaslíků pro posun pro kol.č. 4a.
Tedy stejně jsem se tam podíval. Ale návěstidlo mám opravdu dobře. Je hned před jazykem výměny. Ranžírky na dopravních kolejích nelze aktivovat.
Ale co mám špatně, jsou perony, ty mají být až k tomu návěstidlu. Nechce se někomu vymodelovat originál? Pokud ne, tak je někdy vyměním z jiné stavebnice. Tyto se mi stejně nelíbí včetně přechodu. Stejně tento typ v modelu ani nemám. Proto všude dávám staré dřevěné.
Jen odbočím. Mnoho let zpět tady byl jeden nováček s nickem Vred Pit nebo tak nějak a dělal naivního, jak se k němu zachová fórum. A sliboval, že vymodeluje každému cokoli. Všichni se smáli, co je to za chvastouna a díky němu, protože jsem na jeho výzvu přistoupil, tak mám hromadu modelů z Prahy až do Tábora. A vyklubal se z něj starý dobrý Brzda. Proto ten dotaz, jestli taký nejsi převlečený modelář, vydávající se za začátečníka. :)

Otočený sloup trakčního vedení v Mohelnici.
díky opraveno. Tohle vzniklo aktualizací modelů TV, kdy tento model má naruby pivot. Myslel jsem, že jsem už vyhledal všechny a otočil.
A zapomenutá trolej v Novosedlech.
díky opraveno

Tedy stejně jsem se tam podíval. Ale návěstidlo mám opravdu dobře. Je hned před jazykem výměny. Ranžírky na dopravních kolejích nelze aktivovat.
Ale co mám špatně, jsou perony, ty mají být až k tomu návěstidlu. Nechce se někomu vymodelovat originál? Pokud ne, tak je někdy vyměním z jiné stavebnice. Tyto se mi stejně nelíbí včetně přechodu. Stejně tento typ v modelu ani nemám. Proto všude dávám staré dřevěné.
Jen odbočím. Mnoho let zpět tady byl jeden nováček s nickem Vred Pit nebo tak nějak a dělal naivního, jak se k němu zachová fórum. A sliboval, že vymodeluje každému cokoli. Všichni se smáli, co je to za chvastouna a díky němu, protože jsem na jeho výzvu přistoupil, tak mám hromadu modelů z Prahy až do Tábora. A vyklubal se z něj starý dobrý Brzda. Proto ten dotaz, jestli taký nejsi převlečený modelář, vydávající se za začátečníka. :)

díky opraveno. Tohle vzniklo aktualizací modelů TV, kdy tento model má naruby pivot. Myslel jsem, že jsem už vyhledal všechny a otočil.

díky opraveno
Co se týče té výměny v Zábřehu mezi 6e a 6d, tak ne.
Opt jsem se strojmistra, zkoukl léstr, je tam cca 5 metrů mezi návěstidlem a přechodem a cca 12 metrů mezi návěstidlem a začátek listů výměny.
Skutečně cesťák je blíže k přechodu.
Shodli jsme se na tom, že i záloha v podobě Gargamela 794 nebo malého Lega 704 se mezi návěstidlo a výměnou v pohodě vleze i s rozhledem.

Berte to jen jako takovou maličkost pozornosti. Dík.

Jinak ty perony jak říkáte, ale to je v pohodě.
Model je model.
Spíše tak jen chybí ten tzv. „černý" pryžový přechod.

Shodli jsme se na tom, že i záloha v podobě Gargamela 794 nebo malého Lega 704 se mezi návěstidlo a výměnou v pohodě vleze i s rozhledem.
Tak to je v Zábřehu v paralelních světech. V CZ se mezi návěstidlo a jazyk výměny nevejde ani tlustý posunovač.
Je to marný, je to marný, je to marný:
Zabreh.JPG

Tak to je v Zábřehu v paralelních světech. V CZ se mezi návěstidlo a jazyk výměny nevejde ani tlustý posunovač.
Je to marný, je to marný, je to marný:
Zobrazit přílohu 33870
A proto necháme raději onu délku mezi peronem a výměnou, že by odtamtuď vzlétlo i dopravní letadlo .
Fajn obhajoba.
Ne snad, že bych se tam vlezl i s celým katrem .
O spojce nemluvě...
Kdyby alespoň člověk chybu uznal.
Raději hledejem chybu v chybě.

Navíc návěstidlo v OR nesmí být blízko výhybky, vždy se musí vejít mezi před odjezdové vyčkávací bod. Jinak je tam to návěstidlo jen pro parádu. Takže ona i ta trať se upravuje, aby se dalo v OR třeba křižovat. To jen tak pro zajímavost. Vŝak Zbyněk ví.

Navíc návěstidlo v OR nesmí být blízko výhybky, vždy se musí vejít mezi před odjezdové vyčkávací bod. Jinak je tam to návěstidlo jen pro parádu. Takže ona i ta trať se upravuje, aby se dalo v OR třeba křižovat. To jen tak pro zajímavost. Vŝak Zbyněk ví.
Dobrá, tak tomu rozumím.
Omlouvám se.

Hlásím chybějící kus kolejí u ústecké předvěsti do Liběchova... kolej_Libechov.jpg

Jinak jsem zatím projel z nového úseku jen Lysá - Liběchov a musím uznat, parádní práce! :)

Edit: A jen do Štětí jsem narazil ještě na další místa takhle v oblouku... Asi mi chybí nějaký model koleje. Nebo se to děje ještě někomu?

Hlásím chybějící kus kolejí u ústecké předvěsti do Liběchova... Zobrazit přílohu 34210

Jinak jsem zatím projel z nového úseku jen Lysá - Liběchov a musím uznat, parádní práce! :)

Edit: A jen do Štětí jsem narazil ještě na další místa takhle v oblouku... Asi mi chybí nějaký model koleje. Nebo se to děje ještě někomu?
Jsou zlé časy.
I koleje se kradou.
Takže mimořádná událost a jízda po jedné koleji s řádnou sekerou .
Good luck

Zdravím, bude pan Šemora vědět, o jaké signály se jedná? Zas mi panťák zastaví před klackem u vjezdu na Brno hlavní (od Židenic) a dál se nehne. Předem díky. :)

Hláška z log:" Train Os 4907:TT BP V3.22 (739) passing signal 10365 at 32991,1 at danger at 0,00 "

Tak to je nespíš způsobeno právě tím vlakem Os 4907, který netuším proč projede návěstidlo v poloze stůj a to pak nepustí nic dalšího (Tedy 4707, který to tam pak blokuje). Třeba je to consistem, zkusím ještě dál pátrat, i tak dííky. :)

Edit: Bylo to consistem. Panťák z nějaké příčiny projížděl to návěstidlo a pak to celé zkolabovalo. :)

Zbyněk mohol by si prosím pozrieť do Ústi nad Labem? Je to tam na ceste nejaké rozhadzané. :) Ak o tom vieš tak ako by som nič nenapísal.
Usti1.jpgusti2.jpg

Je to tam na ceste nejaké rozhadzané.
To jsou modely nádraží pro trať 321, které nejsou kompatibilní se skutečností. Tedy ani jiné verze pro jiné trati. Všude je to špatně jako přes kopírák. Ale i tak klobouk dolů těmto stavitelům, protože vytvořit poslepu kolejiště Ústí nad Labem to prostě nemůže vyjít. Až nyní s TSRE5 a natažením ortofotomap to vidíme přesně. A já ty modely použil kompromisně. Jsou ve dvou dílech, které jsem musel dát od sebe a mezeru vyplnit. Spíš je to otázka jen pro nějakého modeláře, který to tam přemodeluje. Však i mosty nad řekou jsou kus vedle a tam kde je v modelu řeka je v reálu parkoviště osobních aut. :)

Ústí nad Labem západ směr Ustí nad Labem Střekov se vlaku nepostaví návěst volno (obrázek zesvětlený, nelekni se barev):
UNLZAPAD.jpg

Akdyž ochčiju tohle, tak zastaví na následujícím, takže to vypadá, že vůbec není nalinkováno s téhle koleje:
UNLZAPAD2.jpg

Doma se na to odpoledne kouknu. Je to možné, že někde něco bude špatně nebo zapomenuto. Já jsem to projížděl jen rovně nebo vpravo. Když se linkuje v TSRE5, tak je problém, pokud následuje další výhybka proti hrotu.

Back
Nahoře