Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Nulová rychlost na rychlostníku od Nelahozevsi na Kralupy

Přílohy

• Open Rails 2024-01-09 07-28-05.jpg
    Open Rails 2024-01-09 07-28-05.jpg
    900.5 KB · Zobrazeno: 0
Ahoj, trať Hodonín - Zaječí, směr od Hodonína, žel. přejezd před tou dlouhou rovinou se stromama a cestou vpravo ve směru jízdy, auta stojí skrz závory:
prejezd Hod-Zaj.jpgprejezd Hod-Zaj2.jpg

Tohle je úděl hodně šikmých přejezdů. Už ani nevím, kde a podle jaké logiky se to nastavuje. Řešilo a opravovalo se to někdy před 15 lety. A asi to bylo málo. Musíte uznat, že zpětná vazba po 15 letech, to už člověk zapomene, kde a podle jakého klíče se tohle dá vyladit. Ono by to chtělo i vyměnit některá auta. Ale copak na to mám čas? Model mi žádný nikdo neuděláte, ale tohle naladit a otestovat zvládne většina z vás.
Můžete si to vyzkoušet, asi to poslední číslo se musí nějak změnit:
62
CarSpawnerItem( "aviak.s" 16 )
CarSpawnerItem( "bnsf_hirail.s" 12 )
CarSpawnerItem( "lspm.s" 15 )
CarSpawnerItem( "lspz2.s" 15 )
CarSpawnerItem( "DFellnerV.s" 22 )
CarSpawnerItem( "pv3sz.s" 15 )
CarSpawnerItem( "B732_s.s" 16 )
CarSpawnerItem( "karosa_sl11_s.s" 16 )
CarSpawnerItem( "DKoW-1.s" 18 )
CarSpawnerItem( "bmws.s" 10 )
CarSpawnerItem( "DLotus.s" 10 )
CarSpawnerItem( "DMANT.s" 10 )
CarSpawnerItem( "DMU_Ko.s" 10 )
CarSpawnerItem( "Fiat126.s" 10 )
CarSpawnerItem( "DPfluegertruck.s" 22 )
CarSpawnerItem( "DSa1.s" 22 )
CarSpawnerItem( "DScania.s" 22 )
CarSpawnerItem( "DSa2.s" 22 )
CarSpawnerItem( "DTTS1.s" 22 )
CarSpawnerItem( "DTTS.s" 22 )
CarSpawnerItem( "DVerso.s" 10 )
CarSpawnerItem( "T815mi3.s" 17 )
CarSpawnerItem( "chvy_crew.s" 10 )
CarSpawnerItem( "chvy_sub2.s" 10 )
CarSpawnerItem( "chvy_sub3.s" 10 )
CarSpawnerItem( "chvy_sub.s" 10 )
CarSpawnerItem( "C734_s.s" 16 )
CarSpawnerItem( "LC735_s.s" 16 )
CarSpawnerItem( "liaz4.s" 15 )
CarSpawnerItem( "skoda105_s.s" 9 )
CarSpawnerItem( "skoda120_s.s" 9 )
CarSpawnerItem( "kk_kaefca.s" 8 )
CarSpawnerItem( "kk_kaefcg.s" 8 )
CarSpawnerItem( "landcrus1.s" 8 )
CarSpawnerItem( "MecKipp.s" 17 )
CarSpawnerItem( "MM-BLKW.s" 22 )
CarSpawnerItem( "MM-SLKW.s" 22 )
CarSpawnerItem( "policePHIL.s" 9 )
CarSpawnerItem( "reftruck1.s" 12 )
CarSpawnerItem( "Truck1.s" 12 )
CarSpawnerItem( "liasup1.s" 22 )
CarSpawnerItem( "US2Pickup.s" 10 )
CarSpawnerItem( "US2TrackTruck.s" 10 )
CarSpawnerItem( "Fiat500.s" 6 )
CarSpawnerItem( "skoda135c_s.s" 8 )
CarSpawnerItem( "peugeotb.s" 8 )
CarSpawnerItem( "peugeotg.s" 8 )
CarSpawnerItem( "peugeotr.s" 8 )
CarSpawnerItem( "peugeotw.s" 8 )
CarSpawnerItem( "fabk10.s" 8 )
CarSpawnerItem( "fabk9.s" 8 )
CarSpawnerItem( "fabk8.s" 8 )
CarSpawnerItem( "fabk7.s" 8 )
CarSpawnerItem( "fabk6.s" 8 )
CarSpawnerItem( "fabk5.s" 9 )
CarSpawnerItem( "fabk4.s" 8 )
CarSpawnerItem( "fabk3.s" 8 )
CarSpawnerItem( "skoda135_s.s" 8 )
CarSpawnerItem( "fabk2.s" 8 )
CarSpawnerItem( "fabk1.s" 8 )
CarSpawnerItem( "MerBPU.s" 22 )
CarSpawnerItem( "mershe.s" 22 )
)

Ahoj Zbyňku, nechci být rýpavý, ale víš co? Poslední dobou, kdo ti tady nahlásí chybu, je tvoje odpověď víceméně, udělej si sám, já nemám čas, atd... No, tudiž nevím... Takže je vlastně tohle vlákno úplně k ničemu a nevím, proč vlastně psát chyby. Ty jsi kdysi psal, že jsi tyhle závory nějak opravoval a já našel chybu, nahlásil. Nechápu, proč bych se měl hrabat v tvoji trati, kor, když o stavění a věcí kolem oprav tratí vím kulový. A jinak úpravy na trati z Hodonína do Zaječí se určitě před 15 lety nedělaly. :)

Dane to ti pak závidím, když nevíš co s volným časem. :)
Přečti si to ještě jednou. Jak se nastavuje vzdálenost před přejezdem, to opravdu nevím a v editoru tratí se tohle opravdu nenastavuje. A jestli jo. tak to opravdu nevím. Ta auta na přejezdu nesouvisí s touto tratí, je ta tak nastavené centrálně. Tečka. Jsi rýpavý. Opravdu nudou s nohama na stole nesedím. Asi bys měl nakouknout do vlákna trati a tam uvidíš, že mám nějaké výsledky.

Tak, co napsal Tom, jsi mi kdysi Zbyňku říkal na slezině, jak jsi vyřešil tyhle šikmé přejezdy (to si zas pamatuju já :-)), asi jsi pozapoměl, já měl zato, že jsi zapoměl upravit jen tento přejezd.. :) A s volným časem? Nic moc, jen mám do pátku nemocenskou, s nějakým moribundem, ale pak zase práce a práce. Takže toho času moc není, ale z té 810ky mně to přímo lisklo do xichtu. A je to škoda, když trať dostala originál objekty.
Opravdu nudou s nohama na stole nesedím. Asi bys měl nakouknout do vlákna trati a tam uvidíš, že mám nějaké výsledky.
Já jsem někde něco takového napsal? :)

Lze to vyřešit tak, že v případě šikmého přejezdu se vloží tříkolejný úsek.
Ano. Už si vzpomínám, tak je vyřešen šikmý přejezd u Starého Kolína. Tedy se nic nenastavovalo. Vzpomínám si, že když jsem řešil troleje, tak jsem musel na těch skrytých kolejích trolej odebrat.
Tak to jo. Tohle opravit zvládnu. Ale opravdu, tohle je tolik informací, že vše si nelze trvale pamatovat. Já myslel, že se to nějak nastavuje v souboru provozu aut.

Ano. Už si vzpomínám, tak je vyřešen šikmý přejezd u Starého Kolína. Tedy se nic nenastavovalo. Vzpomínám si, že když jsem řešil troleje, tak jsem musel na těch skrytých kolejích trolej odebrat.
Tak to jo. Tohle opravit zvládnu. Ale opravdu, tohle je tolik informací, že vše si nelze trvale pamatovat. Já myslel, že se to nějak nastavuje v souboru provozu aut.
Takže pro dvojkolejnou trať bys v tomto úseku měl umístit čtyřkolejný úsek přes silnici, tím posuneš distanc od pojížděných kolejí a edituješ je na dvojkolejku. Pochopil jsem to správně? Teď jde ještě o to, zda zrovna přejezd v oblouku trati a následný přepis na dvojkolejnou trať bude pasovat i modelově dodaného oblouku. A mě ještě zajímá, jak se dá umazat trolejové vedení, které nechceš nad vybranou danou kolejí, můžu tímto vynechat pak instalaci modelů trakčního vedení a zjednoduším si práci.

Kdepak. Tady se jednalo o jednokolejku a z každé strany přejezdu jsem položil jednu krátkou kolej přes silnici a utopil je pod terénem.
Tk to se dají přidat dvě koleje zarovnané podél hlavní, stačí 10m, jen aby pokryly šíři silnice utopené pod povrch a expandovat přejezd a to není potřeba ani dodržet osovou vzdálenost a udělat dle potřeby.

se ukazují černobíle (půlka černá, půlka bílá). Možná to souvisí s tím, že jedu v "zimě", kdoví.
Teď jsem se na to kouknul a nebylo to modelem nádraží, ale zimní texturou nástupiště. tedy dvě textury. A pak ještě v Děčíně, zimní textury skály. Já tam měl nesmysl všeho možného. Zkopíroval jsem z trati 321, kde je to správně. Tedy za pár dní vyjde aktualizace a vše nahlášeno tam bude i opraveno.

Ahoj, proč mi místo stůj, svíti v Lysé nad Labem tohle? Před veřejnou aktualizací (pracovka) jsem tam měl normálně červenou a teď tohle:
lnl.jpg

Posun do výtažné k 1. trpaslíku. A u klacku blok 3XXXX. Návěstidlo svítí, jako by tam žádný blok nebyl, ale na TM je shozeno na stůj. Po vypršení bloku 3XXXX se na TM postaví cesta, a barva zůstává stejná, měla by ale svítit bílá, stejně jak ma 2. návěstidle.
lnl 2.jpg

Ta opakovací předvěst je ohledně jízdy vlaku, když odjíždí vlak ze stanice a není pořádně vidět na odjezdové návěstidlo, aby fíra věděl, co na odjezdu svítí a nedošlo tak třeba k projetí hlavního návěstidla na stůj. Ta předvěst nemá červenou barvu, takže pokud na hlavním návěstidle bude červená nebo bílá pro posun, bude na ní svítit vždycky žlutá s bílou. Protože bílá pro posun, na hlavním návěstidle, není návěst dovolující jízdu ze stanice na trať pro jízdu řádně vypravovaného vlaku. To by byla jen přivolávací návěst, a v tom případě by na té OPř svítila pořád žlutá s bílou. Když bude svtit na hlavním návěstidle jen bílá, tomto případě může vlak přes zhlaví nejdál po označník. Dál ne. Pokud bude na hlavním návěstidle svítit třeba 40 a volno, bude žlutá blikat (a bílá svítit). Atd. Tak jako na běžné předvěsti. Posunu se to netýká. Bude tam svítit vždycky jen ta žlutá (s bílou) jako výstraha. Takže význam té předvěsti je hlavně při průjezdu vlaku stanicí, aby se vlak zbytečně nezpomaloval, když vjíždí na výstrahu do stanice, a mezi tím se návěstidlo postaví na odjezd, a není na něj dobře vidět, a nemusel zbytečně snižovat rychlost k zastavení. V tomto případě je nepřehlednost způsobena asi tím pilířem mostu, kdy by nebylo v určitém úseku té koleje na to hlavní návěstidlo vidět.

Back
Nahoře