Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

nástupiště mezi nimi 185m, 11.kolej-212m, 13.-248m a nástupiště 171m.
Nástupiště 185m je reálné, ale to další, tam by se muselo překopat zhlaví. Je to tam všelijak do obloučků, tak proto mám peron zkrácený. Před mnoha lety perony začal dělat Deterio. Čas plynul a asi nic nebude. Třeba se sem brzy dostanu. Ale nemám žádné fotky, jak to tady má správně vypadat včetně popisek. Kdo chce perony, musí dodat podklady.

Ahoj, tak tohle je pro mne záhadou, proč mi nákladní vlak, který jede z Maloměřic směr Královo Pole, blokuje návěstidlo na hlavní trati z Židenic, před podjezdem směr Adamov?
Zde vyjíždí náklad směr Kr. Pole
malomerice.jpg

Na trati kde jedu já do podjezdu, svítí stůj do té doby, až náklad směr Kr. Pole projede za nadjezd, jako by mne křižoval, nechápu....
malomerice2.jpg
malomerice3.jpg

Jakoby ORCZ bral, že nejsou koleje nad sebou, ale nějak na sobě, jinak si to nedovedu vysvětlit. Ty trasy se vůbec neprolínají.

Dane, Maloměřice projeď a honem pryč. Protože tady bylo víc problémů na opačnou stranu, ani nevím, jestli se vše vyřešilo. Ale že se ruší trasy na nadjezdech, je to možné. Ale jestli jedeš do Krpole, tak tě vlak ,který zlobí na Třebovou nijak neohrožuje, ne? Třeba zastavil, že si fíra potřeboval odskočit a dál bych to neřešil.

Ne, jedu právě na Třebovou a chtěl jsem potkat na tom podjezdu náklad směr Královo pole, ale i kdyż se naše trasy nijak nekříží, když má volno dřív jak já z Židenic, blokne mne před tím podjezdem a když má volno náklad později, jak já, tak zůstane viset před tím nadjezfem. Nic, setkání na podjezdu jsem zrušil.

Dane, teď se tam dívám, nejlépe je to vidět v editoru aktivit. U angličana nad tratí do Adamova je bod navíc. To je asi ten problém. Teď jsem ten angličan odebral a po save mi Editor MSTS řve o nějaké značce přejezdu, jestli smazat. Ano. To je právě ten bod navíc, co tam mohl dělat neplechu. Tady na tomto nádraží byly snad všechny angličany nějak polovadné. Všechny jsem už dávno vyměňoval. Asi se ty fantomové body šíří rychle jako slintavka/kulhavka. A teď vše znovu linkovat všechny odjezdy z ranžíru.

Dane, tam je problém s tím podjezdem. Když kolej v tunelu odeberu bokem, tak po smazání výhybek, kde byly ty rušivé body se po výzvě "smazat značku přejezdu" odeberou, pak doplním angličana, nalinkuji, je tam už čisto, pak vrátím tu tunelovou kolej na své místo, kontrola linkování návěstidel a dva černé body navíc tam jsou znovu. Dvakrát jsem to opakovaně opravoval, ale asi s tím už nic nenadělám. Třeba to tam už bude fungovat po tom restartu. Uvidíme.

V trati BP je délka koleje (měřeno shodně s případem výše) 282 m. Nástupiště má nějakých 175 m. Pohledem na mapy mají 2. i 3. nástupiště přibližně stejnou délku. V trati BP je 3. nástupiště výrazně kratší.
Nezapomněl jsem. Tady zatím nic modelovat nebudu, ale do následující letní aktualizace jsem upravil zhlaví, tedy aktivity naruší jenom jedna výhybka jak je zakroužkovaná. Výhybka předtím je vyměněna za Y, ale hrot má ve stejném místě, tedy tady změna trasu aktivity nenaruší.
Pro názornost jsem tam ještě ponechal původní kolej, aby bylo vidět o kolik se tímto nástupiště prodlouží, tedy už mohou být stejně dlouhá. Sice perony na koncích budu muset trochu zaoblit. Ale ono je to tam celé trochu pokroucené. Proto ty rovné bloky peronů nejsou až na konec. Možná to tam alespoň provizorně vyskládám z toho co je. Ať tam můžete normálně po aktualizaci jezdit. Model až v zimě.
2004Jihlava.jpg

Zbyňku, když už jsi zavítal na Vysočinu, mám ještě jeden poznatek, se kterým se možná, vzhledem k množství práce už nedá nic udělat. Jen to zkouším. Když vyjedeš z Jihlavy, tak před zastávkou Malý Beranov trať překonává mostem řeku Jihlavu. Mám takový dojem, že Tvá trať za ním k zastávce stoupá, ale když jsem tam jezdil (je pravda, že už je to 23 let) připadalo mi to. že je tam rovina, protože za zastávkou býval tehdy rychlostník 70 a pokud jsi měl na mostě rychlost 75km/h a odbrzděnou soupravu, krásně to na tu 70ku kleslo.

tak před zastávkou Malý Beranov trať překonává mostem řeku Jihlavu. Mám takový dojem, že Tvá trať za ním k zastávce stoupá, ale když jsem tam jezdil
Ze zastávky trať klesá k mostu sklonem 1promile a za mostem stoupá 10 promile. Já mnohokrát musel dělat korekce, abych se výškově spojil se všemi uzlovými body. Tady jsem také sklony několikrát korigoval, abych se ve styčném bodě někde za zastávkou Malý Beranov, jak byl v době nedávné konec trat, výškově strefil. Když jsem postavil první úsek z Havlbrodu do Jihlavy.
Teď odečítám hodnoty a já mám od mostu až za zastávku 2,5 promile stoupání a na opačnou stranu stoupání 10. Ale máš tam i skloníky. Dával jsem tam skutečné hodnoty, jak jsem trať dával do sklonu, ne tabulkové z dokumentací.

Tak jsem usoudil, že než se skládat se segmenty stavebnice, to mám rychleji perony jako jeden model i s těmi zaobleními. I ten starý panel se tam asi lépe hodí. To jen tak, aby to tam nebylo prázdné. Ty perony ještě pokračují nějakým přílepkem, ale tam už asi lidi nenastupují. Možná tam ještě něco dolepím. Zbytek až příště. Na těch zúžených koncích mám trochu deformované textury. Něco vymyslím. Asi ty konce rozdělit na tři části. Panel, zužující se asfalt, panel.
2104Jihlava1.jpg
2104Jihlava2.jpg

Jestli to je z jednoho polygonu, tak to bude vždycky deformované. Jestli to je ze dvou, tak stačí upravit mapování.

Jestli to je z jednoho polygonu, tak to bude vždycky deformované.
Jde to udělat nedeformované, ale za cenu uříznutí hrany peronu v zakulacení. Ale jak jsem psal, dá se ta číst odstřihnout, namnožit na tři díly a spojit. Ale tohle je ještě dobré. Koukni se na hlavní nádraží v Praze na perony 5-7. Ty konce peronů v oblouku jsou šílená klikatice a 15 let to nikomu nevadí. A já mám sto chutí to nádraží hacknout, odebrat tyto perony a kolejiště opravit tak, aby perony byly 10m široké, ne 12 jak to mám a tím tím i zhlaví bude plynulejší a nakonec tam chci postavit tu zeď a nahoře nějaké ty činžáky. tedy někdy. Je toho opravdu moc, co by se mohlo opravit či upravit. Snad někdy, jak bude nálada a motivace.

Teď odečítám hodnoty a já mám od mostu až za zastávku 2,5 promile stoupání a na opačnou stranu stoupání 10. Ale máš tam i skloníky. Dával jsem tam skutečné hodnoty, jak jsem trať dával do sklonu, ne tabulkové z dokumentací.
Myslel jsem si, že kdyby se zvedl most, nemusela by trať k zastávce stoupat, ale být v rovině. Přiznávám ale, že je to názor naprostého laika v táto oblasti a že by s tím asi byla spojena obrovská kvanta práce.
Děkuji za odpověď.

Mapování vypadá nějak takhle
Jasně, tak to dělám. :)
Myslel jsem si, že kdyby se zvedl most
Když zvedneš most, tak musíš znovu položit koleje trochu jinak, protože potřebuješ kratší. Ani nechtěj vědět, jaká je to pakárna nehledě k tomu, že můžeš i nevratně poškodit trať. Ale v tomto případě je to zbytečné, mírný skon tam je i když jen jedno promile. A vůbec bych tohle neřešil, protože vlaky převážně nemají správně nastavené tření a z kopce i do 5 promile musíš na výkon, protože vlak zpomaluje. Jestli náhodou tohle nebyl tvůj problém. Nekutálelo by se to ani kdyby to bylo naopak z kopce.
Ale tohle fakt neřeš. Jestli jsi si všiml, tak Martin u svého projektu 321 ignoroval všechny sklony do 5 promilí a jaká je to u uživatelů oblíbená trať.

Jasně, tak to dělám. :)

Když zvedneš most, tak musíš znovu položit koleje trochu jinak, protože potřebuješ kratší. Ani nechtěj vědět, jaká je to pakárna nehledě k tomu, že můžeš i nevratně poškodit trať. Ale v tomto případě je to zbytečné, mírný skon tam je i když jen jedno promile. A vůbec bych tohle neřešil, protože vlaky převážně nemají správně nastavené tření a z kopce i do 5 promile musíš na výkon, protože vlak zpomaluje. Jestli náhodou tohle nebyl tvůj problém. Nekutálelo by se to ani kdyby to bylo naopak z kopce.
Ale tohle fakt neřeš. Jestli jsi si všiml, tak Martin u svého projektu 321 ignoroval všechny sklony do 5 promilí a jaká je to u uživatelů oblíbená trať.
Že to bude pracné, jsem tušil, že to může až způsobit poškození tratě, to už ne. To opravdu za to nestojí.
Jízdní odpory souprav mám nastavené tak, že v tomto úseku na "MSTS trati 240" vlak běží jako ve skutečnosti, tak tím to nebude.
Ještě jednou díky za odpověď i za pootevření dvířek do problematiky stavění tratí.

Back
Nahoře